Fåfänga

Jag har tänkte på det här med fåfänga och vad som klassas som fåfängt. Är det när man inte kan gå ut utanför dörren utan att sminka och fixa håret? Eller har ordet fåfänga blivit ett skälls ord för att man inte tycker om att folk bryr som om hur de ser ut?

Visst kan jag tycka att det går till överdrift när man inte vågar gå till affären eller gå ner på stan utan att sminka sig. Men vem vet de som sminkar sig hela tiden kanske är osäkra i sig själv och sminken får de att känna sig lite säkrare. Så man ska nog inte dömma de utan att man känner till orsaken.

Helst av allt så önskar man ju att alla skulle vara självsäkra och älska sig själva utan att behöva spackla sig med en massa smink. Okej att man sminkar sig för att ex framhäva sina ögon, kind ben eller läppar. Men jag tycker inte det är snyggt när en tjej har 3 kilo smink på sig. Det gör att personen bakom smink masken försvinner, man ser inte det unika i personen.

Jag själv tycker det är roligt att sminka mig men jag har inga problem med att gå ner på stan helt osminkad. Jag tycker inte det är sminket som gör personen.

Som några killkompisar har sagt till mig en gång:
När man drar hem en brud från krogen vet man nästan aldrig vad man vaknar upp med brevid en dagen efter. Oftas brukar man vakna upp med två ansikten brevid en, ett på kudden och ett annat på bruden. När en tjej drar hem en kille så får hon det hon ser så är det inte alltid när man drar hem en brud.

Jag måste nog hålla med till en liten del att det nog kan stämma. Om man drar hem en kille så ser man ju på en gång hur han ser ut och han ser lika dan ut dagen efter(om man inte var aprak när man drog hem personen i fråga). Ja okej håret kanske står på ändan och han är bakis dagen efter men uttrycket wath you see is what you get stämmer nog mer in på killar än på tjejer.

Jag tycker inte det är fåfängt att man bryr sig om hur man ser ut. Att man ex plockar, färgar ögonbrynen och smörjer in ansiktet med en återfuktande ansikts kräm. Det som jag kan tycka är fåfängt och lite överdrivet är när man börjar spruta in en massa skit i ansiktet för att få fylligare läppar, stramare hud i pannan så man inte kan se ansiktsuttryck.

Men det är bara min persoliga åsikt, folk har rätt till att göra vad de själva vill med sin kropp. Själv skulle jag nog aldrig kunna tänka mig att spruta in en massa saker i mitt ansikte. Dels för att jag är nöjd med hur jag ser ut och dels för att jag är rädd om min kropp.

Vad är fåfänga för dig och hur ställer du dig till att spruta in botox och allt vad de nu använder till ansiktet?
/M


Ditt ord
Postat av: louise

Hur mår dudåååå? :D

2012-04-05 @ 22:01:10
URL: http://tingelinge.blogg.se/
Postat av: malin

skulle aldrig spruta in massa skit i mitt nylle eller så, silikonbröst möjligtvis men knappt ens det.. jag sminkar mig gärna innan jag går ut men annars jaaa vad ska man säga, håret är viktigast att det ser bra ut då kan jag gå ut osminkad med.. finns ju solisar :D hahha "bakom mina solglasögon nannaaannaaa"

2012-04-05 @ 22:02:13
URL: http://formenmotettrikareliv.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0