Dag 3 i rättvik

Tredjedagen vi var i rättvik så bestämde vi oss för att åka till Orsa björnpark för att kolla på djuren. Resan dit tog ca 1 timme men det gjorde inte så mycket för det var så fin natur.
 
Vädret var perfekt för att strosa runt i djurparken, det var molnigt men lite inlsag utav sol. Vi var inte ensamma om att få för oss att åka till björnparken. Det var jur mkt bilar som helst på parkeringen men det märktes dock inte så mkt när man gick i parken vilket var skönt :)
 
Vi gick upp för en monster backe när vi skulle upp till restaurangen, fy tusan vad det kändes i bena. Väl framme så beställde vi en varsin hamburgetallrik och mätt som bara den vart man utav den.
 
Gick sen runt i parken där vi fick se kodiak björn som förövrigt inte finns på någon annan djurpark än i Orsa björnpark. De har nämligen blivit utvala av Alaska att få ta emot dessa enorma rovdjur.
 
När vi gick i parken såg vi även isbjörnar, lodjur, amur-sibirisk tiger, snöleopard, kamtjatka björn, brunbjörn och berguv.
 
Efter att ha gått runt en hel dag i djurparken var vi bra möra i kroppen. Bilresan hem gick bra förutom att vi hamnade i en fördjävlig bilkö när vi skulle igenom rättvik. Det resulterade i att våran lilla sally (mustangen) höll på att koka men vi klarade oss från det.
 
Hemma på hotellet vart det att fräscha upp sig innan vi sen gick ner och käkade middag nere på hotellrestaurangen. Det vart vegitarisk risotto med toppmurklor och kantareller. Fy i helvete vad gott det var och mätt vart man, ska dock inte prata om hålet i plånboken det skapade men i bland måste man få unna sig ;)
 
Liksom de andra kvällarna så vart det att bada i bubbelbadet och sen titta på teve innan det var dags att sova.
/M
 

Kamtjatka björn
 
Kodiak björn
 
Brunbjörn
 
Begsuv
 
Lite utsikt från parken
 
 
Nallebjörn
 
Isbjörn
 
Lodjur
 
 
 
 
 
 

Ditt ord
Postat av: Ellinore

Tackar :) Jo,men de är fint som snus här själv då :)?

2012-08-06 @ 15:43:00
URL: http://www.nattstad.se/ellinorelundin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0