Resan till rättvik

Älsklingen och jag åkte upp till rättvik i måndags. Det började med att vi åkte ut till sköldinge där vi bytte bil till mustangen. Åkte tillbaks in till stan, handlade frukost på subway innan vi började den långa turen till vårt boend.
 
Vi stannade i kolsva där vi käkade mackorna vi hade köpt med oss. När vi skulle åka iväg sen så ville inte mustangen starta men som tur var så hjälpte en snäll gubbe oss att kabla igång bilen.
 
När vi kom till Ludvika var det dags att tanka men för att slippa behöva kabla igång bilen igen så fick det vara igång när vi tankade.
 
Efter ca 4½ timmes resa så var vi äntligen framme vid vårat fina hotell i Tällberg, en lite by ca 1 mil från Rättvik. Vi chekade in och dumpade alla våra saker på vårt rum. Tanken var sen att ta bilen in till rättvik men då ville den inte starta för fem öre.
 
Det visade sig att batteriet inte hade laddat så det fick bli en taxiresa till OKQ8 macken som ligger några km innan man kommer in i rättvik. Älsklingen köpte ett nytt batterie som kostade skjortan vilket även taxiresan gjorde för den delen :/ Men taxichaffis var snäll och trevlig, han berättade en lite genväg in till rättvik som nästan inga tar vilket gjorde att vi slapp den enorma kön in till stan.
 

Bilen vart lite gladare med det nya batteriet så vi tog en tur in till stan. Käkade middag och tittade på lite bilar innan vi åkte hem. På hotellet så vart det till att dricka skumpa, äta jordgubbar och bada i bubbelbadet som vi hade på rummet med hjärtat <3
 
Vi somnade nöja och belåtna efter en lång dag med många äventyr.
/M
 

Utsikten från hotellbalkongen
 
Den vackra solnedgången från hotellbalkongen

Ditt ord

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0