Tips - göra eget pormaskplåster

Ni vet att det finns att köpa pormaskplåster från bland annat Nivea för ca 70 kr. Och dessa plåster sätter man på näsan och i T-zonen för att få bort pormaskarna man har.
 
Jag har dock aldrig provat det men varit sugen på att testa men priset har tagit emot då det inte alls är så många plåste i ett packet.
 
Men för ett tag sen såg jag teve programet the doctors på kanal 4 där de visade hur man gjorde egna pormaskplåster. Så jag vart sugen på att testa att göra egna vilket inte alls var svårt och gav bra effekt.
 
De ändå ingredienser man behöver är gelantinpulver och mjölk, gelantinpulvret finns att köpa i mataffären för en tjugolapp.
 
Du blandar 1 matsked utav varje i en liten glas skål, det kommer bli som en liten halvgrynig smet. Ställ in skålen i mikron och kör 10 sek på full effekt. När du tar ut skålen ska smeten vara lös men inte allt för rinnig.
 
Låt den svalna en aningen innan du penslar på den med ex en foundationborste på nästan, låt det sen sitta i 10-15 min så det stelar innan du pillar bort det.
 
För att få bästa effekt så kan du skölja ansiktet med varmt vatten (torka innan du smetar på krämen) så porerna öppnar upp sig så kommer det blir lättare att få bort den mesta smutsen.
 
Lägger upp en jätte bra video som visar hur du gör dina egna pormaskplåster.
/M
 
 

Ditt ord
Postat av: malin

min svägerska testade detta för ett par månader sedan och den fastnade på näsan, tog närmare en timme att lyckas få bort xD

2012-08-10 @ 21:39:15
URL: http://formenmotettrikareliv.blogspot.se/
Postat av: anna

bara bra här :)

2012-08-10 @ 21:55:09
URL: http://thellan.blogg.se
Postat av: malin

haha man skulle få sådan panik om det fastnade (vilket hon fick) så jag vågar inte riktigt testa.. vad händer idag? :)

2012-08-11 @ 08:39:58
URL: http://formenmotettrikareliv.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0