Recept på Nutellasemifreddo

       Till Nutellasemifreddo ca 10 bitar behöver du :
       2 köpta marängbottnar
       4 ägg
       2 msk strösocker
       5 dl vispgrädde
       ca 400 g Nutella
 
 
  • Separera vitorna från gulorna och lägg dem i två olika skålar.
    Vispa äggvitan till ett hårt skum och tillsätt 1 msk socker lite i taget. Ställ åt sidan.
    Vispa sedan äggulorna tillsammans med 1 msk socker tills det blir en fluffig smet. Ställ åt sidan.
    Vispa grädden så att den blir fast.
     
     
  • Lägg en marängbotten i botten av en springform, jag använde en springform som är 22 cm i diameter. Vänd ner äggule-vispet och äggvite-vispet i den vispade grädden. Ringla ner nutellan försiktigt, man kan värma den i micron i 20-30 sekunder så blir den rinnigare. Krossa den andra marängbotten och vänd ner den i smeten.
     
     
  • Häll smeten i springformen, ända upp till kanten. Frys in tårtan över natten, eller i alla fall minst 4-5 timmar. Ta fram den ca 15-20 min innan servering så går det lättare att skära i den.
     
    Tårtan blir rätt så söt så vill du ha den lite mindre söt så tar du bara lite mindre nutella i. 
     
     
     
     
     

Ditt ord
Postat av: Sara

Den verkar farligt god!

Svar: Det är den! För att jag inte skulle trycka i mig allt för mkt så lämnade jag kvar halva tårtan hos mina föräldrar :D
Maddiie

2015-01-14 @ 07:22:09
URL: http://saralundins.blogg.se
Postat av: Emma

Den måste jag verkligen göra nån dag. :D

Svar: gört du kommer inte ångra dig :D
Maddiie

2015-01-19 @ 11:04:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0