Recept på Nutellasemifreddo
Till Nutellasemifreddo ca 10 bitar behöver du :
2 köpta marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
ca 400 g Nutella
-
Separera vitorna från gulorna och lägg dem i två olika skålar.Vispa äggvitan till ett hårt skum och tillsätt 1 msk socker lite i taget. Ställ åt sidan.Vispa sedan äggulorna tillsammans med 1 msk socker tills det blir en fluffig smet. Ställ åt sidan.Vispa grädden så att den blir fast.
-
Lägg en marängbotten i botten av en springform, jag använde en springform som är 22 cm i diameter. Vänd ner äggule-vispet och äggvite-vispet i den vispade grädden. Ringla ner nutellan försiktigt, man kan värma den i micron i 20-30 sekunder så blir den rinnigare. Krossa den andra marängbotten och vänd ner den i smeten.
-
Häll smeten i springformen, ända upp till kanten. Frys in tårtan över natten, eller i alla fall minst 4-5 timmar. Ta fram den ca 15-20 min innan servering så går det lättare att skära i den.Tårtan blir rätt så söt så vill du ha den lite mindre söt så tar du bara lite mindre nutella i.
Ditt ord
Postat av: Sara
Den verkar farligt god!
Svar:
Maddiie
Postat av: Emma
Den måste jag verkligen göra nån dag. :D
Svar:
Maddiie
Trackback