Vart har denna arbetsvecka tagit vägen?

Arbetsveckan är snart gjord, återstår bara ett kort arbetspass fram till lunch i morrn innan jag tar helg. Men jag undrar vart denna arbetsvecka har tagit vägen, den har gått sjukt fort.
 
Kändes nästan som det var måndag i går och man kämpade sig upp ur sängen men en ny arbetsvecka framför sig. Och så poff så är det snart helg, skönt på ett sätt men önskar att helgerna kunde gå lite långsammare.
 
Har som sagt inga planer för helgen förutom att jag ska ta mig till gymmet. Har ni något skoj inplanerat nu i helgen?

Ögonlock som bly

Ännu en arbetsdags som har rullat på i bra fart, även hunnit med att ringa några viktiga samtal. Vägarbete på vägen hem, det suger verkligen.
 
De håller på och ska göra en 2-1 väg, bilköerna som blir nu när det håller på och gräver är inte att leka med. Som tur är finns det en liten mindre väg man kan åka så vi slipper köerna men risken för vilt är större, som att välja mellan pest eller kolera.
 
Sambon fixade en god currygryta med ris till middag så nu sitter jag i soffan med matkoma. Innan jag plaserade rumpan här så drog jag igång en maskin tvätt. Ska strax ta mig i kragen och städa undervåningen innan mina ögonlock som är som bly åker igen.
 
Bara 1½ arbetsdag kvar till helg, ska bli så skönt då vi inte har något speciellt inplanerat som vi ska göra.
 
 

20131029

Det var seg att ta sig upp ur sängen i morse, han ju inte tackat nej till att få sova en timme eller två till. På jobbet har det rullat på i en bra takt.
 
Två utav kollegorna hade fyllt år så de bjöd på goda mackor samt hembakat fikabröd. Det kan man ju inte säga nej till, gott som tusan var det.
 
Har hunnit med att passera duschen, kört igång en maskin tvätt och nu har jag svidat om till pyjamas och bänkat mig framför teven. Jag har lite egen tid då gubben är i garaget så då kan jag bre ut mig som jag vill i soffan haha.
 
Ska titta på äntligen hemma hemma ikväll och mysa med en kopp teé, köpte hem liptons nya Blueberry Muffin teé. Super gott ska försöka hitta Vanilla Caramel teét, låter som ett teé i min smak.
 
 

Mörkare tider

Kom nyss upp från tvättstugan där jag har roat mig med att hänga lite tvätt. Försöker fortfarande komma ikapp med mina tvätthögar. Får nog ta och köra en maskin tvätt varje kväll för att hinna beta av högen snabbt.
 
Vad ljust det var i morse när vi gick upp, man kände sig mkt piggare. Dock så vände det, efter några timmar på jobbet så smög sig tröttheten över en i samma takt som det blev mörkare och mörkare ute.
 
Det var bäcksvart ute när jag åkte ifrån jobbet lite innan kl 17. Hämtade upp sambon på jobbet sen vart det raka vägen till hälsogymet för att förnya gymkortet. Så nu är det bara att tuta och köra på gymmet igen, premiär passet efter ca 1 månads vila blir på onsdagkväll.
 
Nu så har vi myst ner oss i soffan, lyssnar på regnet som faller utanför fönstret. Ska kolla på CSI kl 21 sen blir det nog att krypa ner i sängen för en god natts sömn.
 
 

Cookie time

Har ni kommit ihåg att ställt om klockan till vinter tid? Vaknade vid 8 i morse utvilad tack vare den där extra timmen vi fick sova inatt.
 
Matade katten som förra ägaren till huset sket i att ta med sig, dålig stil. Vilma som katten heter är super fin och snäll men vi vill för tillfället inte ha katt. Men har varit i kontakt med ett katthem i Norrköping så i dag mötte vi upp de i Simonstorp så de fick ta över henne.
 
De skulle se till att hon fick komma till ett bra hem där hon kan leva resten av sitt liv. Det är tur att det finns människor som engagerar sig i att hjälpa djur vars ägare skiter i de.
 
Storhandlade påvägen hem så nu är kyl/frys/skafferi påfyllda så vi klarar oss hela november ut. Sambon for iväg till sina föräldrar då han skulle hjälpa de fixa något.
 
Själv fick jag ett sug efter att baka så det vart till att baka både hallongrottor samt schackrutor. Nu kommer sambon säkert bli glad så han är ett riktigt kakmonster. Jag själv tycker det är roligare att baka de än vad det är att äta de haha.
 
 

Porslin och pizza

Det var seg att ta sig upp ur sägen i morse när man såg det grå trista vädret ute som väntade på än. Men när kl var 10 så hämtade jag upp min mor i stan då vi skulle upp till min farmor.
 
Fick en jätte fin servis och lite glas av henne, när vi ändå var där uppe så passade vi på att hjälpa henne att handla hem lite saker. Tantaluringen är faktisk 94 år och bor fortfarande hemma, det är inte illa.
 
Mamma och jag tog en säng på stan sen då vi både skulle handla lite på bolaget, jag hoppade även in på köttaffären. Handlade en massa köttfärs att fylla frysen med samt lite annat gott kött.
 
Vart en fika hos svärföräldrarna med sambon när jag kom hem. Sen när han begav sig till garaget så svängde jag ihop lite pizzabullar. Plockade även upp servisen, jävlar vad tallrikar i olika storlkekar och uppläggningsfat det var.
 
Så det går banne mig ingen nöd på oss med varken porslin eller glas. Om någon timme eller något sånt så ska jag börja med middagen. Ikväll består den av lökpaj med lite tjockare lövbiffskivor till, mums.
 
 
 
 
 
 

Online

Arbetsdagen har verkligen flugit fram, tycke inte jag hann mer än att stätta foten på jobbet innan det var dags att åka hem.
 
Handlade lite påvägen hem sen gjorde vi en super god hemma gjord kebabtallrik till middag, nom nom! Sambon kopplade upp och på vårt internet som äntligen kom igång i dag. Så skönt att kunna surfa ut på nätet via datorn och inte mobilen.
 
Ska strax hänga upp en maskin tvätt sen blir det en lugn fredagskväll. Det enda måstet ikväll är att skriva ihop matlistan så jag vet vad och hur mkt jag kött jag ska köpa på köttaffären i morrn.
 
 

En påse hit och en spegel dit

Jobbade halvdag i dag så jag slutade vid lunchtid. Gött mos!

Drog raka vägen till norrköping för shopping. Det vart en jäkla massa påsar jag lyckades skrapa ihop samt en spegel.

Alla saker var inte till mig utan jag passade på att köpa julklapp till gubben. Råkade spränga julklapps budgeten vi kommit överens om men det är han värd.

Dagens inköp var ett par innetofflor till gubben och mig. Ett par stövletter, topp, jeans, ljushållare och en helkropps spegel.

Köpte även stekpanna, hus nummer och termometer så vi vet hur varm/kallt det är både inne/ute.






Så var onsdagen snart över

Gud vad fort dagarna går, var ju inte länge sen det var måndag morgon.

Förmiddagen spenderades med att ringa återbud till patienter då en av tandläkarna var sjuka.

Vi hade möte och sen på eftermiddagen var jag och assisterade ena tandläkaren. Fick plocka fram mina engelska kunskaper då dagens sista patient bara kunde kommunicera på engelska. Men det gick kanon.

Ikväll har jag skrivit klart matlistan förr kommande månad. Här även planerat in vad jag ska baka för gott i helgen.

Har inget ordentligt interner för tillfället så svar på era kommentarer kommer till helgen. Så jävla pilligt att svara från mobilen så då vet ni ifall det dröjer med svar.

Rusk väder

Sjukt trött när klockan ringde i morse, ändå gick jag och la mig tidigt.

I dag bjuds det på riktigt höst rusk väder, det regnat och är mörkt ute. Och naturligtvis så glömde jag ju paraplyet hemma.

Men jag hittade som tur var en p-plats rätt så nära jobbet. På tal om jobb så är det möte några timmar i dag som står på schemat.

Själv känner jag mest bara för att åka hem, krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet. Men det får jag vänta med tills ikväll.

Kaos måndag

Ja det är väl på ett ungefär så man skulle kunna beskriva min måndag som. Eller kaos är väl kanske fel ord men i dag på jobbet så lyckades vi nog tappa det mesta i golvet som låg på våra arbets brickor.
 
Det var allt från div instrument till nålar och som ramlade ur händerna på oss, nästa som om det låg en magnet på golvet och sög tag i det. 
 
Vi lyckades även bränna oss jag och min tandläkare i dag. Höll på med en protes i vax som vi skulle värma upp lite över en elds låga och poff så fattade tandläkarens handske eld men tack och lov bara vid tummen. 
 
Hon fick av sig handsken fort men hon brände sig på tummen så hon fick en blåsa och jag brände mig bara lite lätt när jag hjälpte henne. Trots det kaoset så kunde vi inget annat än att skratta åt det för vi hade ändå en himla kul dag.
 
Är skapligt seg i både kropp och knopp men ska kolla CSI först innan jag kan gå och lägga mig då det var fortsättning följer från förra veckan. 
 
 
 
skapligt trött efter en dag med kaos 

Fin besök

Söndag och helgen en snart över men vi har haft en jätte bra dag. Hade fin besök av våra underbara vänner från laxå. Fick en jätte fin blomma av de samt en flaska julmust :)
 
 
 
Efter huse syn och en fika så åkte vi hem till madde, charlie och chrille för att kolla in deras hus. Jätte fin hus som kommer bli super mysigt när de får sätta sin prägel på det.
 
Åkte iväg till barken och käkade allesamamns innan vi sen tog en sväng in på ica maxi. Skildes åt på parkeringen men vi kommer ses snart igen. Då blir det att gå huse syn hemma hos angelica och andreas i deras ny byggda hus i kumla.
 

Väl hemma vart det att fixa lite tvätt sen raffsade sambon och jag ihop alla löv på tomten, fy fan vad löv det var. Träffade på ena granntanten som tyckte det var så roligt att det flyttat ut lite yngre personer till landsbyggden :)
 
Ska strax fixa lite käk sen blir det att slöa resten av kvällen. Ska försöka komma på vad jag ska köpa i julklapp samt födelsedagspresent till sambon samt vad jag själv önskar mig i julklapp.
 
 
 

Fixa och trixa

Skönt att äntligen ha internet även fast det för tillfället är via ett mobiltbredband. Men på fredag som kommer så skulle vårt vanliga bredband installeras, äntligen!
 
Denna lördag startades med en sväng till tippen för att slänga kartonger, x antal säckar med löv och fallfrukt. Vi var ju då inte ensamma om att va där men det gick snabbt och det tackar vi för.
 
Passade på att handla lite på willys innan vi svängde förbi elgiganten för att hämta ut avfuktaren vi köpte förra veckan. Roade mig sen med att tvätta och städa, hann inte med all tvätt i dag så får ta resten i morrn.
 
Svärfar kom förbi och hjälpte oss frakta bort vår gamla tvättmaskin som svågern skulle ta. Sen gjorde älsklingen en super god risotto medans jag började knåpa ihop en matlista inför kommande månad.
 
Nu ikväll så har vi satt upp tavlor i gästrummet, i teverummet och så skruvade älsklingen upp klädstången i garderoben som han svetsat ihop själv. Så nu har vi fått upp allt lull lull som gör att det hem blir personligt och ombonat.
 
 

Dressing room

 

Lyx fredag

När jag kom ner i köket i morse såg jag att det låg snö på gräsmattan. Ja det är väl bara att bita i set sura äpplet och inse att vinter sakta börjar komma.

Hade lyx fredag i dag då jag slutade redan vid lunch. Skyndade mig iväg till frissan, klippte av någon cm på håret.

Topparna var bra slitna efter mina brutala färgningar i sommras. Men nu börjar håret återhämta sig.

Fixade lite ärenden på stan, stannade till hos mina föräldrar för att hämta lite böcker och kort.

Väl hemma vart det lugnt, vilade en stund på soffan tills sambon kom hem. Fick hem sängen till gästrummet så har fixat lite där i kväll.

Mitt dressing roome är klart så ska ta bilder i morrn så ni får se hur det ser ut.

Nu ska jag njuta av min cider och läsa en deckare.




Diskar dag

Ja så skulle man kunna sammanfatta min arbetsdag.

Höll till i sterilen i dag och tog hand om disken mina kolleger så snällt fixade åt mig.

Väl hemma hade gubben fixat så middagen var klar när jag kom hem.

Har tvättat lite jeans nu ikväll, ska ta tag i resten av tvättbärget i morrn. Har inte hunnit ifatt med tvätten sen vi flyttade men slutar tidigt i morrn så då passar det bra att ta tag i det.


Veckan är snart slut

I går var det full fart på jobbet. Hade undersökningspass och datorn var skapligt grinig och kastade ut oss ur programmet 3 gånger. Men vi tog oss igenom passet utan att kasta ut datorn genom fönstret. Vart tidigt i säng i går då jag var helt slut.Idag har jag varit på HRL kurs på förmiddagen, väldigt nyttigt och alla borde gå på en sådan kurs.På eftermiddagen hängde jag i sterilen på jobbet, tog hand om all disk mina kolleger åstadkom.Ikväll vart det lite hemma spa med ansiktsmask. Nu sitter vi i soffan och tittar på arga snickaren. Bara 1 1/2 arbetsdag kvar innan det är helg.
 

God morgon

Måndag och en ny arbetsvecka ska snart dra igång.

Mörkt som bara den är det när man kliver upp på morgonen, ingen höjdare.

I dag drar älgjakten igång så se upp ifall ni ska ut i skogen och motionera. Och va lite extra vaksamma nu när ni kör bil.

Helgen har gått fort

Ja denna helg har gått fort men så här vi haft fullt upp också.

I går var vi och hämtade vår nya tvättmaskin, passade även på att köpa en spegel plus tavelhylla till dressing room.

Klippte gräsmattan och krattade löv medans sambon lagade min bil.

Var över till min moster och hennes sambo där även mina föräldrar var. Snackade lite skit, fick låna ett boxer kort av de så vi kan titta på teve.

Agerade chaffis till mina föräldrar under natten så de skulle slippa taxi.

I dag har jag städat hela huset, fikat hos svärföräldrarna och klickat hem en färgbomb till håret.

Sambon och jag rensade i trädgården, tog bort lite utav de blommorna vi inte vill ha kvar.

Nu blir det mys i soffan och titta på deckare. Slänger upp lite fler bilder inifrån huset.



badrummet på nedervåningen


vårt sovrum på övervåningen


Vad fort veckan har gått

Ja den här veckan har bara sprungit förbi. Har jobbat min första vecka på nya jobbet och jag börjar komma in mer och mer i rutinerna.

På kvällarna har jag varit super trött så oftast har jag stupat i säng några minuter innan kl 22.

I dag är det fredag och min första lediga helg av många. Det firade jag med genom att lyxa till det och köpa hem vita rosor.

Käkat hemmagjord pizza, resten av kvällen blir lugn. Blir fredagsmys med gubben i soffan framför en film.




Fullt upp idag

Fy tusan vad trött jag var igår, kl 22 gav jag upp och gick o la mig.

I dag är det fullt upp. Slutar halv 1 så jag tänkte ta en sväng på stan, boka klipptid. Tror det får bli sushi till lunch i dag.

Ska hem till mamma, låna telefon och ringa några samtal. Sen ett besök på tippen och biltema.

Det ska handlas mat, hämta sambon då vi ska åka och titta på ny tvättmaskin.

Tror det kommer tidig säng gång ikväll igen haha.

Trött mössa

Det går bra på jobbet, kommer mer och mer in i det.

Var sjukt trött i går, kl 22 tok däckade jag efter en dag med mkt info. Sambon och jag gick nämligen igenom hur pelletspannan funkar här hemma.

I dag har vi bla haft möte på jobbet. Timmarna där bara flyger iväg men det har nog att göra med att man träffar så mkt människor.

Mina ögonlock är redan tunga, skulle lätt kunna gå och lägga mig. Men det blir att sitta uppe en stund till, annars vaknar jag väl super tidigt.

Lite mos i huvudet

Hade en kanon bra första dag på jobbet igår. En hel del av personalen och rutinerna kände jag igen.

Men det var även en hel del nytt, vart lite mos i huvudet på mig. Fast det gör inget, trivs super bra på jobbet.

När vi kom hem igår vart det först middag sen var vi ute i trädgården och raffsade ihop en massa löv.

Sen vart det att titta på film innan jag typ tvär däckade i sängen.

I dag blir det att printa in lite mer information i huvudet.

Pirrigt

När kl ringde 6.05 var det bara att hoppa upp och fixa till sig.

I dag är första dagen på nya jobbet, lite pirrigt men så ska det vara. Är inte så super nervös då jag har varit på den arbetsplatsen för några år sen.

Har lite tid över innan jag börjar jobbet då sambon och jag åker ihop. Han börjar 30 min innan mig men då kan jag sitta här i bilen och läsa bla lite bloggar.

Ett skönt lugn

Har bott i vårt hus här ute på landet i 1 vecka nu.

Trodde att det kanske skulle krypa lite i kroppen i början att inte kunna gå ner på stan när som.

Men jag trivs så bra här ute på landet, det känns som jag verkligen har kommit hem. Det är ett skönt lugn som infunnit sig hos mig.

Jag kommer ju ändå åka in till stan varje mån - fre då jag jobbar där så risken för abstinens är liten.

Och utsikten på morgonen när mat äter frukost är inte helt fel.








Lördag

Idag för exakt 1 vecka sen flyttade vi in i vårt hus. Denna vecka har gått sjukt fort men så har vi haft mkt att göra oxå.

I dag har vi fixat med allt små lull i huset som att sätta upp speglar, lampor och plocka iordning på de sista sakerna.

Det enda som fattas nu är en matta till matrummet och en spegel till dressing roomet.

Har haft besök av madde, chrille och charlie under kvällen. De gick huse syn sen vart det fika och skitsnack.

Nu blir det mys i soffan.


Lite bilder på matrummet




Känner mig som en ny människa

Var ledig i dag så det fick bli sovmorgon. Vid 9 tiden hade jag packat bilen full och åkte till tippen med allt skräp.

Mellanlandade hemma hos mina föräldrar innan det vart stan. Köpte en pyjamas att glida runt i här hemma och så lite fler fin galgar till mina kläder.

Var på helkropps massage och det var välbehövligt. Stel som bara den i axlar och skulderblad men nu känner jag mig som en ny människa.

Handlade på vägen hem och sen har jag pyssla med bla mitt dressingroom. Har fått ordning på det och resten av huset.

Sambon har hjälpt till under kvällen och så lagade han de godaste hamburgarna ever till middag.

Det ända som är kvar nu är att lite tavlor ska upp samt hyllor i duschen. Men det tar vi och roar oss med i morrn.

Kyligt värre

Ja det var ingen värme i morse när jag skulle till jobbet.

Fick skrapa rutorna på bilen men vi ska fixa lite i carporten så min bil oxå får plats.

Lugnt pass hittills på jobbet. Vi har hunnit med ett besök hos tandläkaren vilket kommer va min nya arbetsplats på måndag.

När jag slutar mitt pass i dag så blir det raka vägen hem. Byta bil och sen åka till Norrköping för att köpa trädgårdsmöbler på bauhause.

Shoppat loss

Idag var jag och fick pedikyr och det var så skönt. Nu är fötterna mjuka och fina.

Efter det värt det en sväng till Linköping för att gå på Ikea.

Där kom vi ifrån med en hel del saker. Var även in på biltema och cervera. Bilen var fullpackad när vi skulle åka hem.

Har fixat med garderoben i vårt sovrum och sen pysslat med mitt dressing room.

Snart dags att sova för i morrn är det sista arbetspasset på gamla jobbet.




Närmar sig slutet

Här varit inne i stan på förmiddagen och fixat det sista med papperna på huset.

Sen har vi packat upp en massa kartonger men nu börjar det närma sig slutet.

Mina föräldrar kommer strax ut på besök för att kika på huset.

Ikväll ska vi skriva en shoppinglista då vi ska till Ikea i morrn efter att jag har varit på fotvård.