Vit spets

En lördag med växlande väder men med mesta dels sol, det gillas. Startade dagen med ett pass på gymmet, vad annars lixom. Det fick bli spining cykel, lyckades trampa 1 mil på 33 min och jag gillade det verkligen. 
 
Hoppade in i duschen medans sambon fixade frukost åt oss. Åkte in till stan sen, hade ett besök hos optikern inbokad. Inga förändringar men jag slog till på och beställde ett par nya bågar då jag ledsnat på ena paret jag har hemma. 
 
Sen har vi fixat lite här hemma, jag hängde upp de vita spetsgardinerna min underbara mor hade sytt åt mig. Det var jätte mysigt och hemtrevligt ute på altanen när de kom upp. Och ugglorna jag köpte på rusta idag passade perfekt där ute. 
 
Sambon har kämpat som en tok för att få bort rötterna från ena busken vi klippte ner, ska visa er en bild i morrn på rötterna. Själv rensade jag ogräs mellan plattorna, fy tusan vad det värkte i ben och ryggslut. Vart inte klar med allt i dag så ska fortsätta med det i morrn. 
 
 
Nu blir det att varva ner i soffan, ska ta och slänga ihop en varsin räkmacka lite senare som vi ska njuta utav. Ska slänga ett öga på gladiatorerna, har inte kolla på det sen jag slutade på förra jobbet.
 
 
 
 
 

Timber

Det var skönt med en ledig dag igår som först spenderades med ett besök på gymmet. Tog sen tag i städningen samt tvätten som jag har skjutit på. 
 
Var skapligt väder i går så jag kunde hänga ut ena maskinen med tvätt för att torka utomhus. Jag älskar lukten av rentvättade kläder som har fått torka utomhus.
 
Var lite pysslande i trädgården, rensade orgäs mellan plattorna. Fy fansen vad träligt men det ska bli skönt när det är klar och om inte annat vad snyggt det kommer bli.
 
 
I dag var det många som var ledig men icke jag, fast jag jobbade bara 5 timmar i dag och det känns onödigt att slösa en hel semester dag för att va ledig. 
 
Efter jobbet möte jag upp sambon på sultans där det vart lunch innan vi gick ner på stan då han skulle köpa shorts. Kom där ifrån med 3 par shorts så nu klarar han sig hela sommaren.
 
Ringde och pratade med killen som ska ta ner våra granar och fick ett preliminär datum. Är vädret bra så blir det runt den 13-14 juni. Så jag hoppas att vädret är på vår sida så vi kan säga timbeeeeeer and goodbye till de där förbaskade träden. 
 
 

Belong in the woods

Gårdagen bestod utav jobb sen efter middagen åkte vi till bie för en fika med fina vänner. Satt på deras altan och snackade en massa skit. 
 
Påvägen hem svängde vi förbi svärföräldrarna där det bjöds på tårta. Vi var skapligt mätta på allt fika när vi kom hem. 
 
Denna tisdag startade med att jag höll på att köra på två rådjur som kom i blixt fart från ingen stanns. Men tur var så han jag bromsa, både jag och de klarade oss med hjärtat i halsgropen. Fan de små jävlarna hör hemma i skogen och inte på stora vägen. 
 
Annars så har det inte varit något märkvärdigt med denna tisdag. Har parkerat mig i soffan nu och ska rita lite. Senare ikväll blir det en sväng till gymmet för att träna armar. 
 
 
 
 
 

Bättrat på brännan

Vi tog oss upp i skaplig tid och drog till gymmet i morse, det var vi och några få till som trotsade värmen. Tog en snabbdusch, äkade frukost innan jag åkte hem till mina föräldrar. 
 
Mamma och jag tog en sväng på stan då jag var på jakt efter en snygg och luftig klänning. Efter lite letande så hittade jag en snygg inne på axelssons som jag slog till på.
 
När jag kom hem hoppade jag i bikinin och la mig ute på gräsmattan för att bättra på den lilla solbränna jag hade sen innan. 
 
Kom nyss hem efter att ha storhandlat så nu är både frys, kyl och skafferi påfyllt så vi klarar oss ett bra tag framöver. Om en stund så ska jag försöka stålsätta mig och kolla på två avsnitt av The walking dead. 
 
 

Kommer bli en lång dag

Klockan 3 i morse vaknade jag pigg och varm. Det var varmt i sovrummet så jag öppnade balkongdörren.

Sovrummet blev inte svalare så desperat utav att få sova tog jag täcket och la ute på golvet i hallen.

Är inte tillräckligt rund för att kunna ligga mjukt på golvet, provade att ligga i soffan men det var också för varmt.

Lagom som jag tänkte lägga mig i sängen kom en geting på besök som jag fick jaga ut.

Försökte somna i sängen men kvart i 6 gav både jag och sambon upp. Han drog iväg till jobbet för han kan börja tidigare och på så sätt sluta tidigare.

Den lyxen har jag tyvärr inte och dessutom jobbar jag långdag.

Har köpt en vitamin well drive och hoppas på att den ska få mig att orka dagen.

Säger bara thank god it's friday!




Bara ben

När jag gick upp i morse så var det redan nästan 14 grader varmt ute! Så dagens outfit blev ett par shorts, linne och en kofta. Så skönt att kunna lufta benen utan att frysa.
 
Började min arbetsdagen med ett besök hos ena tandläkaren då hon skulle laga ett utav mina hål. Usch och fy vad jag hatar att gå till tandläkaren som patient. Men hon var suverän och det gick kanon bra, dock var jag bedövad i ca 4 timmar. 
 
Slutade vid lunch så jag knatade iväg till hm och tittade på lite kläder. Handlade lite frukt på vägen hem sen svirade jag om till bikini. Parkerade mig på gräsmattan med lite skön musik i öronen och försökte få lite färg på min bleka kropp. 
 
Efter 1½ timme solande så har jag fått lite färg. Fixade middag och nu laddar jag upp in för ett ben/rump pass på gymmet i kväll. Åker så fort som sambon kommer hem från garaget
 
 
 
 
 

Back starts shaping up

Dagen har bestått utav jobb, varit på hälsoundersökning. Alla tester såg bra ut så det är ju skönt att veta. Nu ikväll så vart det gymmet, tränade bröst/rygg/armar och så vart det lite kondition på slutet. 
 
Har precis kollat på ett avsnitt av The walking dead, fy tusan jag har fan mig inte nerver för sådana serier. Men det är ju så jävla bra så jag kan inte slutat titta på det. Nu blir det sängen för i morrn är det jobb och vi ska ha brandövning.
 
 
 

What´s up!

Helgen bestod utan gym, trädgårdsarbete, grillning med svärföräldrarna. På söndagen rundade vi av helgen med sovmorgon följt av kalas ute i forssjö. Firade sambons brorsbarn som har samt ska fylla år. 
 
Ny arbetsveckan som startade i lugnt tempo, skönt för annars brukar det kunna vara högtryck på måndagar. Tanken var att vi skulle iväg till vänner nu i kvällen för fika men deras grabb var lite hänging och sambon min har precis blivit frisk så vi vågade inte chansa. 
 
Istället så bakade jag en rabarberpaj som vi har mumsat i oss framför teven. Har roat mig med att vikt lite tvätt, ska börja skriva en matlista för de närmaste veckorna. Lär bli en hel del grillat men det gör inget för det är gött! 
 
 

Full fart!

Det har verkligen varit full fart i dag både på jobbet och hemma. Slutade vi lunch i dag så jag drog direkt till gymmet och mötte upp en killkompis. 
 
Vart ett 70 min långt ben/rump pass i dag, svettades som en gris och var röd som en kräfta i ansiktet när passet var klart. Blev raka vägen hem och städa av hela huset. Kände att det var lika bra att göra det i dag för de lovar ju fint väder i helgen och då vill man ju vara ute så mkt som möjligt. 
 
Började med middagen när sambon kom hem, var så varmt ute så vi käkade middagen ute på altan. När middagen hade fått sjunkit ner så tog vi tag i trädgården. Klippte gräsmattan medans sambon tog och röjde gräset vid buskarna. 
 
Åkte och hämtade den röda stora skåpbilen vid garaget, den har vi nu packat full med en massa kvistar och grenar från ena äppelträdet vi har sågat ner. Så i morrn är det vi som åkter till tippen för att tömma den. 
 
Men nu har vi tagit kväller, ska kolla på den engelska deckaren Kommissarie Lewis sen blir det nog banne mig sängen. 
 
det där kommer med all säkerhet vara jag i morrn ^^ 

Snabbdusch har fått en helt ny innebörd

Trött tjej som åkte till jobbet i morse men vetskapen om att det var onsdag fick det att kännas lite bättre. Arbetsdagen gick fort och nu återstår bara 1½ dag innan det åter är helg, härligt! 
 
Hoppade in i duschen förut för att ta en lång och varm dusch. Det blev inte riktigt som jag tänkt utan ordet snabbdusch har verkligen fått en helt ny innebörd. Det vart en snabbdusch på högst 10 min då även håret vart tvättat men sata vad kallt det var. 
 
Det var nämligen så att pannan hade fått för sig att stänga av sig själv vilket jag inte hade märkt förens jag stod i duschen naturligtvis. Men nu jobbar pannan förfullt, jag är nyduschan och bäddat ner mig i soffan för snart ska vi kolla på ett avsnitt av The walking dead.
 
 
 
 
 

Måndagstrött

Vaknade upp till en grå och ruggig måndag som man helst hade velat spenderat nerkrupen under täcket i sängen. Men plikten kallade så vid 07:10 var arbetsklädera på och arbetsveckans första pass kunde kicka igång. 
 
Assistera vår akuttandläkare i dag, tidboken var inte överfull som det lätt kan bli ibland efter att det har varit helg. Men jobb hade vi så hela dagen täcktes av ett skapligt snabbt arbetstempo. 
 
Slut i huvudet var jag när det var dags att åka hem och som om inte det räckte så har de dragit igång med vägarbete igen sista biten innan man svänger av hem till mig. 
 
Tur nog så kunde jag svänga av och köra den gamla vägen sista biten hem. Önskar de kunde bli klarna snabbt med den där 2+1 vägen. Men på skyltarna står det att den beräknas vara klar till vintern 2014, suck. 
 
Nerkrupen i soffan under 2 filtar ligger jag nu och väntar på att CSI ska börja. Efter det blir det banne mig sängen, hoppas jag kan somna för jag råkade powernapa i soffan förut. 
 

Bokat och klar...nu är det bara att vänta

Hela söndagen har i stort sett regnat bort vilket är tråkigt för det finns en hel del jag skulle behöva ta tag i trädgården. Men rom byggdes ju inte på en dag och inte så heller rensningen utav div buskar/plantor som vi inte ska ha kvar. 
 
Tvätthögen däremot har sjunkit, men det är konstig att när man tror att man har kommit ifatt med tvätten så dyker helt plötslig ett nytt berg upp från ingen stanns. Vill inte veta hur det blir den dagen man skaffar barn, kommer väl va fastvuxen med tvättmaskinen då. 
 
I kväll har vi bokat biljetter till en födelsedagskryssning i juni då en utav våra vänner fyller 30 år. Han tycker det skulle vara roligare att dra ihop ett gäng och åka båt istället för att vi skulle köpa en massa presenter. 
 
Har en känsla av att juni kommer bli en bra månad för först är vi ett gäng som ska fira nationaldagen ihop. Sambon och jag firar även 4 år var av 3 år som förlovade den dagen. Sen drygt 1 veckan efter så blir det födelsedagskryssning och så är det ju midsommar den månade också. 
 
Men nu ska jag tänka på refrängen då en ny arbetsvecka kickar igång i morrn. 
 
 
 
 

Bad weather calls for a murder or two

Tråkigt regnväder ute som gör att man inte har lust för någon ting. Vi tog oss till gymmet på morgonmen det vart nog veckans sämsta pass.
 
Efter frukosten hamnade jag i soffan under en varm filt och lyssnade på musik. När karln drog iväg till garaget så satte jag igång med tvätten. Bytt sängkläder i sovrummet, fick bli sängkläderna med körsbär på. 
 
Medans tvättmaskinen jobbar för fullt tänker jag njuta utav en kopp teé framför en engelskdeckare eller två. Det är ju perfekt teve väder ute och vad är inte bättre än en små klurig deckare. 
 
 
 

Cleaning and baking day

Vi unnade oss en skön sovmorgon till kl 9 innan det var dags för frukost. For in till stan och uträttade lite ärenden, köpte bl. a. en dynbox inne på rusta.
 
Monterade ihop den när jag kom hem sen satt jag igång och städade huset. Tog en paus i städningen och bakade lite chokladmuffins, dock så vart de lite torra. 
 
När sambon kom hem från garaget så vart det hel grillad fläskfilé med ugnsgrönsaker till middag. Har beställt hem ett linne samt en sportbh från gymgrossisten så hoppas det kommer i mitten av veckan. 
 
Ska glo på teve och ladda upp in för kvällens gympass, tänkte köra ben/rumpa och testa gummibandet jag fick hem i går. 
 
 
 

Kursen

I går åkte jag och min tandläkare till Eskilstuna för kurs inom pedodonti på Mälarsjukhuset. Pedodonti är barn-och ungdomstandvård för de som bl.a. är tandvårdsrädda och har speciella behov. 
 
Det var en väldigt intressant och lärorikdag där vi fick följa de i deras arbete och träffa patienter. Jag var helt slut i huvudet när jag kom hem på kvällen, somnade till och men en stund på tågen hem. 
 
Slutade ju vid lunch i dag och det vart en sväng till gymmet. Blev lite konditions träning då jag inte kände att jag hade rätt fokus för att träna ben, vill ju inte riskera att skada mig. 
 
Väl hemma kröp jag ner i soffan brevid sambon och lyssnade på lite musik innan det var dags att fixa middag. Kolla på vetrinärerna och surfar på nätet. 
 
Äntligen fredag i morrn, så skönt! Men veckan har faktiskt gått fort bara vädret som dragit ner humöret lite. 

Dra täcket över huvudet

Med den känslan vaknade jag med i morse. Regnet som stod somspön i backen gjorde inte saken bättre.

Vore inte fel att få ligga kvar i sängen hela dagen. Men jag får vara glad för att jag slutar redan vid halv 1.

Tanken är att jag ska iväg och träna då för att sen handla påvägen hem. Vi får väl se om träningslusten har infunnit sig tills dess.

Emergency

I dag fick jag jobba med klinikens akut tandläkare då hans sköterska är iväg på semester. Med turen på min sida så hade vi en relativt lugn arbetsdag. 
 
Påvägen hem så fixade jag tågbiljetter då jag ska på kurs i eskilstuna i morrn. Bilen pep efter soppa så för at hålla den nöjd vart det till att tanka.
 
Sista stoppet påvägen hem var för att hämta ut ett paket innan jag kom hem till en färdiglagad middag. Paketet innehöll bl. a. en fin kopp med texten You´re a real hero som jag köpte till sambon för att i mina ögon är han min hjälte. 
 
Efter att ha laddat en stund i soffan åkte jag iväg till gymmet där jag tränade armar/bröst i dag. Armarna var som spagetti när jag lämnade gymmet. 
 
Svängde förbi burger king för att köpa en hambrugare till min sambon som har varit hemma med feber i dag. Själv har jag tryckt i mig kvarg med lite kiwi till. 
 
 

Racerfart

Arbetsdagen den har verkligen gått i racerfart men det är skönt med lite tempo, speciellt när det kommer till måndagar. De och tisdagar kan vara riktigt sega just för att helgen känns så långt bort. 
 
Vi slängde ihop en lasange till middag, vart dock inte lika bra som sist men den var ätbar och mättade magen. Medans det stog i ugnen och skötte sig själv passade jag på att ta mig ner i tvättstugan och vika tvätt samt köra igång en maskin. 
 
Har spenderat kvällen i soffan men fick ett ryck och tränade lite här hemma. Blev att träna bål/magen som jag är sämst på att träna. Måste verkligen bli bättre på det. 
 
Sambon klickade hem lite saker från gymgrossisten f örutså jag bad honom klicka hem ett gummiband åt mig. Ett perfekt träningsredskap som man kan träna större delen av kroppen med. 
 
 

Planer/projekt

 

En huvudvärk mindre

Mördade mina ben på gymmet i morse sen fixade sambon och jag en smarrig frukost. Var in till stan och handlade sen har vi hållt på i trädgården. 
 
Svärmor var förbi och tog med sig det lilla hängande trädet som vi inte ville ha kvar. Hon var så snäll och hjälpte oss att riva upp lite buskar också. 
 
Hade en kille ute som kollade vad det skulle kosta att ta ner granarna, han skulle återkomma med ett pris (bådar inte gott). Hann slöa framför teven en stund sen ringde en kille som jag hade fått tips om av min sambos moster som eventuellt skulle kunna ta ner våra granar.
 
Han kom ut, tittade på träden och sa ett pris mellan tummen och pekfingret. Kaboom han ringa framöver så ska vi boka in när de ska komma ut och fimpa träden. Så nu är det en huvudvärk mindre att oroa sig över, änn skönar blir det sen när de är nere.
 
 
 
 
 
 

Frisk luft gör en trött

Födelsedagsmiddag för mamma i går som fyllde år. Hon vart jätte glad för det hemmagjorda vinstället hon fick av mig och sambon. 
 
I dag var vi på tippen på morgonen, var nästan hysteri där ute då det var folk till höger och vänster. Varit på loppis med mamma, tog en sväng på stan.
 
Har jag hjälpt sambon med trädgården, han sågade ner ena äppelträden och jag tog en sväng med gräsklipparen. Vart dåligt väder sen så då la vi oss i soffan för en powernap, man blir trött av frisk luft. 
 
Sambon grillade hemmagjorda hamburgare till middag och om en liten stund blir det att åka iväg till gymmet. Det lutar emot att träna core/bålstyrka.
 
vinstället min mor fick i födelsedagspresent
 
 

Tar det lugnt

Jobbade bara fram till lunch idag och det är ju inte helt fel. Vi har haft en lugn dag på jobbet, hoppas att resten av dagen blir lugn för mina kollegor som jobbar.

Varit ner på stan en sväng, varit och handlat mat med min far inför födelsedagsmiddagen för min mor ikväll.

Är hemma hos mina föräldrar nu, ligger i soffan och slöar innan vi ska börja med middagen.




1 Maj

Första dagen i maj spenderades först med lite sovmorgon sen vart det ett pass på gymmet. Lite handling påvägen hem innan vi kunde avnjuta en god frukost med färskpressad apelsinjuice, kokta ägg, mackor och teé. 
 
Efter att ha satt igång första maskinen tvätt av tre så läste jag en skvaller blaska innan jag tog och städade av hela huset. Längst tid tog nog köket men sen så har vi ju ett ganska så stor kök också.
 
Medans jag städade så höll sambon på och rensade i trädgården, det går framåt. Fast det återstår ändå en hel del att rensa bort innan vi har fått det som vi vill ha det. 
 
Grillade kycklingfilér, potatisgratäng och sallad vart dagens middag, mumms. Har en känsla av att våran grill kommer gå varm i vår/sommar/höst. 
 
Vart fika hemma hos svärföräldrarna nu ikväll, snackat bil och trädgård. Svärmor ska ta ett lite hängande träd (eller vad det nu är för något) som vi inte ska ha kvar. 
 
Nej dags att sluta skriva och krya ner i sängen istället, är ju en arbetsdag i morrn att avverka.