Höjdpunkten

Seg segare segast jag det är så man skulle kunna beskriva hur jag känner mig. Det har varit fullt upp på jobbet, känns som jag har varit överallt och ingen stanns. 
 
Direkt efter jobbet drog sambon och jag till norrköping då vi skulle till bauhaus. Dock slutade det med att saken vi skulle ha inhandlades på rusta.
 
Har ringt runt som en tok till olika företag i dag också för att höra vad det skulle kosta att ta ner våra 2 skyhöga granar. Det är 4 företag som ska komma ut inom loppet av 1½ vecka för att kolla hur det ser ut och lämna kostandsförslag. Var ett företag ute igår men det skulle ha multum för att plocka ner de, usch får huvudvärk bara jag tänker på skiten. 
 
Dagens höjdpunkt var dock när jag kom hem förut och upptäckte att det låg ett litet paket i brevlådan. Det var en söt liten ask med 3 par fina örhängen från rockastellaa, tack fina du! 
 
 
 

Helgens äventyr

Klockan ringde 7,45 i lördags morse, efter att ha snoozat en stund gick vi upp och käkade frukost. Packade sen ihop allt vi skulle ha med oss och började färden mot marieberg. 
 
Stannade först till på ikea där vi bl.a. handlade sänglampor, trådback och dynor till trädgårdsstolarna. Nästa stopp vart sen mariebergs shoppingcenter där både sambon och jag hittade lite kläder. 
 
Köpte två snygga toppar från sweet poison, jeans på cubus samt en ny mascara (var på tiden) på hm. Karl köpte två linnen, en t-shirt samt ett bälte på lee affären. Köpte även snygga sugrör och så fick jag en kokbok om bröd av sambon.
 
Efter lite mat i magen åkte vi till våra fina vänner i kumla. Jag, angelica och barnen roade oss på baksidan av huset med att hoppa studsmatta och fika i solen. Karlarna höll på och jobbade lite på deras övervåning, det vart dock inte långvarigt då båda fick skräp i ögonen. 
 
Älsklingen fick inte bort sitt skräp även fast vi sköljde ögat länge och i flera omgångar. Efter att ha prova ögonsalva så åkte vi till vårdcentralen som hade jour öppet. Fick vänta 20 min innan vi fick träffa läkaren, de lyste och kollade igenom ögat samt torkade med en blöt topps så fick det efter lite om och men bort skräpet.
 
Det var pytte pytte lite glasfiber som hade lagt sig under ögonlocket, var typ inte större en ett sockerkorn. Älsklingen hade värdens största leende på läpparna efter att de hade fått bort skräpet. Ett stort tack till de på motagningen där som var super trevliga och det gick fort att komma in, det är vi då inte vana vid från den här stan.
 
Vart film på kvällen hemma hos angelica och andreas, vi kom väl inte i sänge förens efter tolvtiden. Barna väcket oss vid halv 7 tiden men vi fick ligga kvar i sängen till en halv 8. Fixade pannkaksfrukost åt oss som var uppskattat. 
 
Sen vart det en sväng till bauhaus och marieberg, hittade ett par short på hm som jag slog till på. Lekte med barnen där inne en stund innan vi sen sa hejdå till varandra. Väl hemma slocknade jag på soffa medans sambon var i garaget. 
 
Nu ikväll har vi varit iväg och storhandlat, fixa lite här hemma och nu är det mys i soffan som står på schemat.
 
 
 

Not enough time!

Fredag och det var en lång arbetsdag som stod på schmat men den flög fram oerhört snabbt och smidigt. Vart räkstubbe till middag, dock i min ensamhet. Sambon var och är i garaget, jobbar för fullt med att lacka klart bilen. 
 
Har hunnit baka en kladdkaka samt lackat mitt lilla pyssel projekt jag har på g. Vi var iväg och blästrade det i verkstaden i går, riktigt skoj. En matlista för månaden som kommer har jag lyckats knåpa ihop. 
 
Nu ska jag strax packa ihop sakerna vi ska ha med oss när vi åker till kumla i morrn för att träffa våra fina vänner. Innan vi landar hemma hos de så blir det lite shopping i marieberg gallerian. 
 
Känner att jag har tusen saker jag skulle behöva göra som träna, städa, tvätta, fixa i trädgården, få lite kvalitets tid med mitt hjärta. Hitta någon som kan hjälpa oss ta ner de där granarna, har lite små lull som ska fixas i huset, träffa vänner samt jobba. 
 
Det känns som tiden inte riktigt räcker till, skulle behöva fler timmar på dygnet samt fler dagar i veckan för att känna att man hinner med allt. Att åka bort några dagar, bo på typ ett spa hotell vore inte helt fel. 
 
 

Pictures from my home

Här emma kommer lite bilder på både trädgården samt lite bilder inifrån huset. Fler bilder kommer sen när det är lite mer städat ;) 
 
 
våran uppfart till huset
 
en del av gräsmatan på kortsidan av huset där jag har rensat bort ena rabatten
 
gräsmattan på baksidan av huset, till höger i bilden ser ni 1 av de 2 granarna på ca 35 m 
 
lite mer utav gräsmattan på baksidan av huset
 
lite mer gräsmatta ner mot garaget och carporten som ligger på husets andra kortsida
 
 
 
bilder från gästrummet
 
 
badrummet på nedervåningen
 
bild på trappen påväg upp till övervåningen
 
bild på trappen påväg ner till bottenvåningen
 

Ögon som snart går i kors

Sovit som en kratta under natten, vaknade 04.40 till fågelkvitter. Hade det varit på en helgdag hade det säkert varit mysigt men inte när man vet att man snart ska upp för att jobba.
 
När klockan väl ringde var jag som en zombie men till jobbet tog jag mig. Vart en mjukstart då jag hade massagetid vid halv 9. Kände mig nästan som en ny människa efter att ha fått ryggen utknådad. 
 
Arbetsdagen har gått fort även fast jag varit seg stundtals. Efter jobbet hämtade jag upp sambon så drog vi till norrköping. Köpte en gasolgrill på bauhaus sen vart det ett stopp på media market där en soundbar inhandlades. 
 
Rundade av med mat på max, fick bli deras goda kycklingsallad. Handlade mat påvägen hem, hann stannat till vid garaget innan vi äntligen landat här hemma. Nu börjar mina ögon snart stå i kors så jag ska ta och leta upp ett par öronproppar för att sen krypa ner i sängen. 

Bilder från igår & i dag

fin bukett med tulpaner
har börjat inreda altanen 
rabatten är bort rensad, sen ska det på grus och sen ska krukor med blommor dit
återhämtar mig efter ett svettig morgonpass på gymmet
bakat kolakakor till sambons förtjusning

Meet your fears

Ett svettig träningspass startade morgonen följt med att jag tvättade av bilen innan jag åkte hem. Har sen fortsatt med att tvätta fönstrena. 
 
Ingen favorit syssla då jag är grymt dåligt på det men den här gången har resultatet blivit bra. Dock är jag lite slö och tvättar inte mellan de inre och yttre fönsterrutorna. Sen så kryper den en hel del spindlar vi våra fönster till min förskräckelse.
 
Jag verkligen hatar spindlar och skriker nästan som små tjejer när de får syn på sina flickidoler. Bara att bita ihop och möta sina rädslor. Har bara 6 st fönster kvar men ser inte fram emot det, ska bara ta en paus och ladda upp mentalt. 
 
Ska ut i trädgården och rensa lite sen, det är inte heller någon favorit syssla. Men vill man ha en lättskött trädgård så får man ta den smällen att man måste rensa bort all "skit" för att sen kunna få det som man vill. 

Luften gick ur mig

Vi var en sväng till tippen i morse och kastade massviss med kartonger samt trädgrenar sen sambon beskar äppelträden. 
 
Jag stannade till en sväng hemma hos mina föräldrar innan jag åkte hem. Nu sitter jag i soffan och känner att luften nästan har gått ur mig. Känner dock att jag måste ta och göra något vettigt. 
 
Så det får bli att slänga in en maskin tvätt och fortsätta städa huset. 

Påsken

I går när när klockan slog 15:00 stämplade jag ut från jobbet och påskledigheten började. Min påsk har hittills varit lugnt och det kommer den fortsätta vara. 
 
Började dagen med ett bra benpass på gymmet, ökade vikter på lite maskiner. Det var riktigt lugnt och skönt på gymmet det kan man där emot inte säga att det var på willys. Stannade till där påvägen hem för att handla hem lite saker som fattades till middagen. 
 
Annars så har jag lullat runt här hemma och städat i omgångar, har liksom ingen bådska med det. Städar lite, tar en lite paus och sen fortsätter jag.
 
Sambon är och kommer hålla till i garaget större delen utav helgen då de håller på att lacka hans bil. Vi tog en fika förut hemma hos hans föräldrar medans han och hans far väntade på att färgen skulle torka. 
 
Tog lite bilder på mig själv i dag efter träningen just för att se om jag fått något resultat sen jag slutade med godisen och börjat äta mycket nyttigare. Det har gett resultat då magen börjar bli mindre, dumt nog tog jag inga förebilder innan jag la av med godisen för 5 veckor sedan. 
 
Men men man kan ju inte va smart och komma ihåg allt haha. Det är skönt att se att det verkligen ger resultat av att sluta med godis, äta bra hälsosam mat och att träna. För man kan göra allt man vill bara med kämpar och ger sig tusan på att man ska klara det. 
 
 
 
 

Glad Påsk

 

Irriterad

Arbetsdagen har gått fort då jag har varit på olika ställen på jobbet. Kul och tiden går fort men oj vad slut i huvudet man blir. 
 
Handlade på vägen hem och självscanning är ju en underbar uppfinning när det funkar! Höll på i ca 5 min med att försöka scanna 1 produkt och den vägrade läsa av streckkoden. Kände hur frustration och irritationen började växa sammtidigt som magen började kurra. 
 
En perfekt kombination eller inte men tillslut lyckades jag. Hem kom jag och mat i magen fick både sambon och jag. Vi försökte skruva ihop trädgårdsbordet men det gick sådär, sambon ska låna hem en gängtapp i morrn. 
 
Åkte till gymmet förut för att få ur mig irritationen/frustrationen jag kände. Tränade bröst och armar tills de känndes som spagetti. Cyklade sen 6 min på spinningcykeln inna jag gav upp, var för okoncentrera för att fortsätta. 
 
Nu är jag hemma och har precis mumsat i mig hallonkesella med färska jordgubbar till. Känner mig fortfarande irriterad så det blir till att gå och lägga sig snart. Tur i oturen att både sambon och jag känner oss likadana i humöret.

Funderar på lite nytt till hemmet

Måndag och det bjöds på strålande sol på morgonen. Var nere och assisterade en utav specialisttandläkarna som jobbar med barn. Det var intressant och väldigt lärorikt. 
 
Jag har kikat runt lite på ikeas hemsida nu under kvällen, sugen på att komplitera hemmet med lite nytt. Skulle behöva lite mer förvaring till klädkammaren för att få plats med både kläder och påslakan. 
 
Det blir nog till att kika på en likadan trådback som de vi redan har i klädkammaren. Hittade fina sänglampor som skulle passa perfekt i vårt sovrum. Sen hittade jag även lite annat småt och gott, lär säkert ännu mer när vi åker till ikea nästa helg. 
 
Man brukar ju sällan komma ut från ikea tomhänt utan snarare brukar man komma ut med dubbelt så mkt saker som var tänkt från början. 
 
 
 
 
 

Inte skrivit på några dagar

Det har varit tyst här i några dagar men det är för att jag har haft fullt upp och sen varit så trött på kvällarna. 
 
Dagarna har bestått utav jobb, i torsdagskväll var vi hemma hos svärföräldrarna och installerade vår gamla teve. Fikade och käkade super goda kanelbullar innan vi åkte hem. 
 
I går var det jobb hela dagen sen på kvällen så hade vi påskfest på jobbet. Det började med en välkomstdrink följt utav lite ägg jakt och sen en god påskbuffé. Vid 21 tiden gav jag upp för då började jag känna mig lite trött och sliten. Sambon kom och hämtade mig samt var så snäll och körde hem en utav mina kollegor som bodde på vägen mot sköldinge. 
 
I dag har vi varit upp på skobes, fixade papper och la in en beställning på en ny bil. Så i juli någon gång kommer vår nya focus hem. 
 
Nu blir det att städa lite medans gubben är i garaget sen när han kommer hem blir det norrköping för köp av bla en gräsklippare. 
 
 

Eskilstuna

Dagen har bjudit på kurs i Eskilstuna på en utan folktandvårdens kliniker. Kursen handlade om hur man ska gå tillväga när man ska behandla barn/ungdomar som är tandvårdsrädda. 
 
En bra kurs med väldigt många bra tips som vi definitivt kommer ta med oss och använda i vår vardag på jobbet. Till lunch fick vi kycklingfilé som var inlindad i bacon, sallad och ugnsstekta potatishalvor. 
 
Har bara tagit det lugnt i kväll och laddat inför morgondagens tandläkarbesök. Japp jag ska till tandläkaren i morrn för att kolla igenom mina tänder, ser inte fram emot det dels då jag vet att jag har ett hål. Sen för att jag nämligen får lite ångest över att gå dit även fast jag jobbar med det. 
 
 

Spin my gead right round

Det har varit full fart på jobbet, trött och snurrig i huvudet är bara förnamnet på vad jag var när arbetsdagen var slut.
 
Jag har varit med på fyra undersöknings pass, det går ut på att man är två sköterskor som har varsit rum och tar in en patient ca var 15 min. Man tar bilder på tänderna, går igenom anamnes, kollar så kontaktuppgifter stämmer sen kommer tandläkaren in och kollar igenom tänder och bilder. 
 
På ett pass som är drygt 2 timmar långt så har varje sköterska ca 4-5 patienter. Och i dag har jag jobbat med 4 olika tandläkare som har haft varsit sådant pass.
 
Så jag har totalt haft 20 patienter i dag och det är en hel del man ska ha koll på och klicka på datorn så jag var slut i huvudet redan till lunch. Men det var bara att ladda om, hann med en liten powernap på 10 min på lunchen. 
 
Det regnar och är allmänt ruggit ute så jag har bäddat ner mig i soffan under två filtar. Kikar på äntligen hemma och känner hur det kliar lite i fingrarna över att pyssla. 
 
resultatet av pysslet från helgen som var (kak/smyckesfat)

Big size

Ny arbetsveckan drog igång och måndagar brukar ju kunna vara riktigt sega. Även fast dagen startade lugnt och vi inte haft något super högt tempo så har dagen gått ovanligt fort. 
 
Kan man hoppas på att resten utav arbetsveckan går lika fort? Har ju saker inplanerad nästan varje kväll efter jobbet så då bordet det ju gå fort. 
 
Efter jobbet så brände vi iväg till Norrköping och närmare bestämt Media Market då sambon skulle hämta ut den nya teven han beställde. Det var verkligen en big size teve då det tog upp större delen av skuffen på bilen. Fick fälla baksätena för att få plats med den, tur man kör kombi haha.
 
Max fick stå för kvällsmaten, käkade en kycklingsallad som jag varmt kan rekomendera. Den var fräsch och man vart verkligen mätt på den. 
 
Vi har precis ställt upp teven och vilken skillnad det blev från en 42 tum (har jag för mig) till en 55 tum. Fick ta bort ena hyllplanet på tevemöbeln för att teven skulle få plats. Kan ju säga att sambon är mer än nöjd med teven då det tydligen är en smart teve så man kan kolla youtube klipp m.m.
 
 

Äventyret i går

Äventyret som vi var på i går var att vi provkörde en ny bil hos en utav bilhandlarna i stan. Bilen vi provkörde var en Ford Focus EcoBoost.
 
Vi var mycket nöjda med provturen vi tog så i veckan som kommer ska vi ner till banken. Så förhoppningsvis så kommer vi lägga en beställning snart på en språjlans ny bil. 
 
Efter provturen i forden så käkade vi lunch på slutans innan jag drog ner på stan och sambon åkte till garaget. Jag hittade på fina tallrikar och ett par söta ljusstakar i en loppis affär som jag slog till på. 
 
Pysslade ihop ett kakfat/smyckesfat att mina loppisfynd och så rensade jag lite i trädgården. Tog en paus i trädgårdsarbete för att åka hem till svärföräldrarna och grilla. 
 
Trädgårdsarbetet fortsatt när vi kom hem sen slöa en stund vid teven innan vi drog in till gymmet och brände av ett pass.
 
I dag vart det ett gympass på morgonen sen förbi biltema då karln skulle ha lite saker. Hem för frukost innan jag drog in till stan igen. Denna gång för att åka och handla lite mat, min mor följde med som sällskap. Fick en jätte fin blomma av henne att ha på trappen. 
 
Nu har jag roat mig med att tvätta och stryka den rena tvätten, ska strax ner i tvättstugan igen. Sen ska det plocka i ordning lite i huset för att sen kunna slöa i soffan resten av kvällen. 
 
en sådan bil provkörde vi i går (bild lånad från google)
 
kakfat/smyckesfatet jag pysslade ihop utav mina loppisfynd
 

Mer i morrn

Helt slut då det har varit full rulle i dag. Ska försöka ta oss till gymmet om en stund om vi inte hinner somna först. Skriver mer i morrn om äventyren vi var på i dag.

Kommer inte överens

Det var härligt att va tillbaka på jobbet efter att ha varit hemma i 1½ dag. Arbetsdagen gick fort men så slutade jag ju redan vid lunch. 
 
Efter jobbet så mötte jag upp becka som var på besök i stan, har inte träffat sen hon flyttade här i från och det är ca 3 år sen.
 
Tog en fika på CL, pratade lite minnen och tog en sväng på stan. Hittade en mysig kofta på hm som fick följa med mig hem. 
 
Väl hemma vart det en lång och skön tupplur i soffan innan vi fixade iordning middag. Sen vart det ut och hålla på lite i trädgården. Det börjar arta sig där ute men det återstår en hel del jobb innan vi kommer bli nöjda.
 
Sitter nu och slöar framför teven/datorn, kommer inte riktigt överens med musplattan på datorn i dag. Den vill inte som jag vill och jag känner hur tålamodet tryter lite. Men jag skyllder det dåliga tålamodet på att det är fel vecka i månaden för mig. 
 
I morrn ska vi ut på äventyr men mer om det i morrn ;) 

Inte bara legat på soffan

Var hemma från jobbet idag så jag slog till på lite sovmorgon. Har inte bara legat på soffan i dag utan jag städade av huset. 
 
Vred på lite bra musik medans jag lullade runt här hemma och plockade samt städade. Så allt som allt så tog städningen bara 1½ timme. 
 
Hade maten klar när älsklingen kom hem, efter middagen så åkte vi hem till svärmor. Sen vart det vidare till garaget där jag bytte till sommardäck på min bil. 
 
Nu har vi placerat oss i soffan men jag ska strax ner och fixa lite med mitt hår. 
 
 
 

Snurrigt

Gårdagen gick i ett, tyckte inte jag hann mer än att sätta min fot på jobbet så hade hela arbetsdagen gått. Tanken var att det skulle ha blivit ett besök på gymmet på kvällen. Men ryggont satte stopp för planerna och istället fick det bli soffläge istället. 
 
Vart tidigt säng gång i går vilket resulterade i att jag kände mig pigg när klockan ringde i morse. Dock höll inte piggheten i sig. Varje gång jag reste mig från stolen på jobbet svart jag lite lätt snurrig i huvudet. 
 
Hoppades det skulle bli bättre efter frukost fikat samt att jag kunde sitta och vila lite då vi hade möte från 10-11.45. Den snurriga känslan avtog lite men istället fick jag en hemsk huvudvärk, kändes som jag hade en tung hjälm på huvudet. 
 
Alvedonen som jag petade i mig till frukosten hjälpte inte så efter möten så var det jag som fick kasta in handduken och åka hem. Somnade i soffan några timmar, mådde lite bättre när jag åkte iväg och hämtade sambon på jobbet. 
 
Blir en hemma dag i morrn så allt få räta ut sig då jag tror att snurrigheten jag kände i huvudet berodde på låg blodtryck. Man kan få det ibland när det är "fel" veckan i månaden.