B12

Känner mig lite smått döendes men det ska nog räta upp sig. Älsklingen har fixat en varsin whisky drink och snart är det dags att spela bingolotto :) Gott nytt år på er!




Årsresumé

Tänkte försöka mig på att skriva en liten resumé över året som har gått.
 
Januari: Mitt 2:åriga vikariat som tandsköterska i flen tog slut. Iställlet så vart jag fritidsforskare (läs arbetslös). Annars en rätt händelselös månad.
 
Februari: Firaden en mysig alla hjärtans dag, vart även en hel del pysslande under denna månad. Han med att baka en massa gott som piroger, negerbollar och cakepops. Avrundaden denna månaden med fest på live and jive med likasinnande människor.
 
Mars: Sophias hund Lily fick 6 små valpar så det vart mycket valpmys denna månad. Fortsatte att pyssla, började även bli hurtigare och gå en massa PW:s. I slutet av månaden fick jag äntligen en operationstid för att plocka bort min gallblåsa med 14 tillhörande stenar.
 
April: Valpmys, pw:s och så lärde jag mig att dricka rödvin. Renoveringen av vår bil gick inte så fort fram som vi hoppats på. Så för att kunna åka jänkare till sommaren så köpte svärfar en mustang som vi skulle få låna under sommare.
 
Maj: Valborg firades med grannarna. Sommarvärmen slog till som bara den. Bytte hårfärg och vart rödhårig.
 
Juni: Nationaldagen friades med middag på resturang med sambon då vi även hade vår 2 års dag samt 1 års dag som förlovade. Firade en försenad nationalfirande i laxå hos vänner ( det har blivit en tradition). Fick sommarjobb på hemtjänsten i vingåker. Avslutade månaden med rockabilly fest och firade min 25 årsdag i förskott.
 
Juli: Fyllde 25 år och firade in dagen på en rockabilly fest. Annars bestod månaden mest av jobb.

Augusti: Vi åkte upp till rättvik på Classic Car Weekend där vi även träffade malin och tobbe för första gången. Lärde känna henne via bloggen så efter att ha snackat typ 4 månader så var det äntligen roligt att träffa henne i verkligheten. Denna månaden så tog mitt sommarjobb slut och jag vart åter igen fritidsforskare.
 
September: Jag tatuerade mig, denna gången var det överarmen som till sätta sitt liv till. Bytte hårfärg typ 3 gånger på 2½ vecka. Från rött till blont till brun och sen slutade med att det fick bli svart igen. I slutet av månaden så skaffade jag ett träningskort på hälsogymmet.
 
Oktober: Mitt nya liv med träning började och jag älskade det. Drog ihop en fest med alla underbara vänner, även det har blivit som en lite tradition.
 
November: Gym, gym och lite mer gym. Lite shopping i norrköping och så skaffade jag två tatueringar till. Blev körsbär på vardera vad. Bakade en massa fika bröd, kollade på breaking dawn part 2 på bio. Vart även ett besök på ikea och biltema.
 
December: Älsklingen fyllde 25. Besökt våra vänner i laxå som fick sitt andra barn, vart en massa bebis gos. Tränat och haft en trevlig jul med familjen. Avslutar detta år med god mat och mycket kvalitetstid med min sambo.

Last day of 2012

Sömn har det varit brist på under natten då jag har hostat, snorar och haft halsbränna. Att sova sittandes är ingen höjdar men någon gång vid 4 tiden så lyckades john blund hitta mig.
 
Jag firar in den sista dagen på 2012 genom att bli ännu mer förkyld än vad jag var från början. Och frågan jag åter ställer mig är, hur mycket snor kan en näsa producera? Det finns ju inget stopp på det.
 
Har varit ner till köttaffären och hämtat ut köttet vi hade beställt. Det fick bli 4 veckors hängmörat ryggbiff till det ska vi ha rotfrukter och bea sås. Åh det är så det vattnas i munnen på mig när jag tänker på det, så gott är det.
 
Ica fick sig även ett besök och man vart nästan mörkrädd över hur folk kör i trafiken. Usch men nu är vi hemma och så kommer det förbli resten utav denna dagen.
 
Ska fira in det nya året med sambon i hemmets lugna vrå med god mat och lite gott att dricka.
/M
 

Nyårslöften

Dagen innan nyårsafton, har funderat lite på ifall man ska avlägga några nyårslöften inför 2013. Det ska ju gärna vara nyårslöften som utmanar än själv men samtidigt inte är tagna ur det blå och är ouppnåeliga.
 
Har kommit på några få men det får ta och räcka. Det ska ju inte kännas jobbigt att försöka hålla eller klara sina nyårslöften.
 
  • Fortsätta träna lika flitigt som jag gjort under vintern ´12
  • Försöka äta en bättre mat & hålla igen på godis, dricka & socker
  • Hitta ett jobb ev hitta en utbildning jag vill plugga till
  • Ta ännu bättre hand om mig själv, mina nära & kära
  • Invistera i ett bättre boende ifall det perfekta tillfället dyker upp
  • Lära mig något nytt ex svetsa
Har ni några nyårslöften för 2013, om vad är det för löften?
/M
 
 

Isgata & alvedon

Svängde förbi affären innan vi åkte ut till sköldinge förut i dag så svärmor behövde alvedon gå hon blivit genomförkyld. Stannade kvar på en lite fixa och tjattrade lite innan vi hjälpe svärfar och john att flytta hans ena bil.
 
Det skulle flyttas från garaget till verkstan då det fanns lite mer plats för den att stå där. Vart till att bogsera bort den dit och sen knuffa ner den för vägen/slängten till verstans som förövrigt bestod utan en ända isgata.
 
Inga priuetter vart det utan alla höll sig på fötterna tack och lov och bilen kom ner utan en skråma. Åkte tillbaks till stan sen, sambon köpte nya torkarblad till sin bil. Passade även på att tvätta av den nu när det är plusgrader ute.
 
Lite sen lunch har vi fått i oss och nu händer det inte så mkt. Är lite sugen på att beställa hem två toppar från hm:s sida. Så mamma ifall du läser detta så kan du väl gå in på deras sida och se om det är något du vill ha så kan vi isåfall sambeställa :)
/M
 

Vill sova några timmar till

Usch jag har sovit som en kratta i natt, tror även jag fick lite feber under natten. Drömt konstig har jag gjort också, kommer inte direkt ihåg drömmarna förutom att de var hel knasiga.
 
Mendans jag log och drog min några extra minuter i sängen så fixade älsklingen teé åt mig ❤ Sitter och avnjuter den koppen i soffan nu framflör teven.
 
Vi ska bege oss ut till sköldingen om en lite stund, dock inte så lockande väder ute. Det är grått, halt och jag tror till och med att det regnar/duggar. En perfekt dag att dra täcket över huvudet och spendera dagen i sängen ifall ni frågar mig.
/M
 

Dagens citat

 

Om jag får välja: Smink

 
 
 
 

Lördag eller..?

Vad är det för dag i dag, visst är det lördag? Dagarna har flytit ihop sen sambon gick på julledighet. Men denna dagen lyxade vi till det och käkade en sen frukost på sultans.
 
Sambon ska snart lämna mig för att åka ut till garaget för att arbeta på bilen. Själv ska jag pyssla lite och om jag orkar kanske färga håret. Börjar nämligen få en inte allt för fin utväxt, det är en utav de negativa sakerna md att färga håret svart när man är blondin. Utväxten blir gräslig och man ser nästan tunnhårig ut vilket inte är något höjdare.
 
Vad ska ni hitta på i dag och har ni spikat några planer för nyårsafton?
/M
 
 

Vill ha från HM

Fick hem nya hm katalogen i dag, hittade några snygga saker som jag skulle vilja ha. Men överlag var det inte så jätte mycket som föll mig i smaken. Men det är hittade jag och några utav saker kommer nog flytta in i min garderob.
/M
 

Snällar med en tröja på..?

Varit nere en sväng på stan med sophia och hennes hundar zelma och lily. Folk nere på stan tittade på hundarna och tyckte de var så söta och gulliga i sina tröjor. De hade en varsin stickad tröja så det inte skulle frysa när vi var nere på stan.
 
Det komiska och ironiska i det hela är att när sophia går på stan med de på sommare så är det inte så många som vänder sig om och tycker de är söta. Utan istället tittar de på hundara som om de är mördarhundar och ska attackera de vilken sekund som helst.
 
Men när det har en tröja på sig på vinter då är de så söta och gulliga men när sommaren kommer och man ser musklerna på de ja då är de mördarhundar. Ser ni ironin i det hela? De är samma glada, snälla hundar vare sig det har en tröja på sig eller inte.
 
Döm inte boken efter omslaget, döm inte heller hunden utefter om den har tröja på sig eller inte.
/M
 
             Söta ofarliga hundar VS farliga mördarhundar?  Jag ser bara två snälla hundar med kärlek i ögonen.
 

Inspirerande

I går vart det ett lätt träningspass på kvällen och som jag hade längtat. Efter att inte ha tränat på över 1 vecka var det så skönt att sätta sin fot inne på gymmet.
 
Tittade på Aldrig mer fet som gick på kanal 3 i går, jätte inspirerande program. Inte för att jag känner mig fet eller vill gå ner en massa kilon. Jag är mer ute efter att tighta till kroppen, stärka den och få bättre kondition. Men programmet är inspirerande för det visar att man kan gå ner flera kilon genom att äta rätt och träna utan att gå på en massa mumbo jumbo dieter.
 
Visst i programmet så kick starta de med att leva på soppa i 90 dagar men det är ju för att bryta det dåliga mönstret. Sen äter de ju vanlig mat men försöker hålla det nyttigt alltså inte pizza, kebab, läsk och godis var och varannan dag.
 
Karln som var med i gårdagens program vägde 164 kg när de vägde in honom. Drygt 1 år senare så hade han lyckats gå ner till 94 kg genom att äta rätt men framför allt träna och röra på sig. Han gav sig tusan på att han skulle gå ner de där kilona så han kunde åka skidor igen men framför allt minska risken att dö i förtid.
 
Jag känner att kan han så kan alla bara de vill! Visst det kanske inte går lika fort för alla, det är individuelt men har man bara gett sig fan på att lyckas så gör man det.
/M
 
 

Dagens citat

 

Vinnare & storhandling

Sådär nu är både kyl/frys och skafferiet påfyllt med en massa mat för en månad framåt. Prislappen på all mat vi handlade vart inte så dyr som jag först trodde att det skulle bli. Denna gång var det mkt basvarer som behövdes fylla på så som spagetti och ris.
 
Plus i kanten var att uppe på willys var det inte så mycket folk alls och kön till kassan var nästa obefintliga. Alla matvaror är inplockade och nu ska jag slappa framför teven.
 
Kollade fb nyss och såg till min förvåning att jag var 1 utav 13 lyckliga vinnare som hade vunnit ett smycke från Deathly Cute. Snacka om att jag vart förvånad och glad, ska bli spännande att se vad det är för smycke de skickar hem till mig.
/M
 
 

Hur du behandlar mig ..

 

Göra en piruett på isbanan

Det har töat en hel del under natten och i dag har gårdsplanen här utanför förvandlats till en isbana. Höll på att göra en pirutte och sätta mig på rumpan när jag skulle slänga sopporna tidigare i dag.
 
Gick hem till mina föräldrar, var isgata hela vägen så vaggade typ fram som en pingvin för att undvika att halka omkull. Mamma och jag tog svängen upp till rusta/Öb för att handla lite tråkiga men ack så nödvändiga saker som hushållspapper, tandkräm osv.
 
Hjälpte sen min mor att föra över lite musik till hennes telefon så hon har något att poppa när hon lagar mat. Drack teé och käkade en god skinksmörgås så nu står jag mig en lite stund.
 
Hemma och jag ska skriva ihop en lista på vad vi behöver handla hem i matväg då sambon och jag ska åka och storhandla ikväll. Matlista för drygt 4 veckor framåt är färdigskriven, skönt med matlistor då behöver man aldrig stå och fundera på vad man ska laga för mat.
/M
 

Jag som hade hoppats..

Oordningen i lägenheten är bort städat, 3 maskiner tvätt har körts och hänger nu på tork. Fixade köttfärssås och makaroner till middag. Måste säga att jag lyckades få till köttfärsåsen förbannat bra denna gången, både sambon och jag tryckte i oss 2 portioner.
 
Resten utav kvällen kommer spenderar i tevesoffan och försöka krya på oss då vi båda känner oss hängiga. Min hals vill inte vara med mig utan har börjat svullna upp :( Vi mådde bra i går så vi hade planer på att dra till gymmet i kväll men de får vi hoppa över nu. Jag som äntligen hade hoppats på att komma igång med träningen efter 1 veckas vila.
 
Istället får jag kurera mig med teé, varm apelsinjuice, halstabletter samt ligga nerbäddad och bara ta det lugnt. Det är väl inte helt fy skam men det hade ju varit bättre om det hade varit på ens egna vilkor.
/M
 

Mellandagsrea

Jag har varit nere på stan och kollat in mellandagsrean men jag tycke inte det var mycket att hänga i julgranen. Antingen så är det jag som är för kräsen eller så har utbutet blivit sämmre med åren.
 
Nu ska jag kolla på lite teve innan det är dags att röja lite här hemma. Vi har lyckats stöka till det ordentligt på bara några dagar haha.
 
Finular på ifall jag ska kolla på min mor ifall hon vill följa med till norrköping i morrn och gå i affärer. Frågan är ju dock ifall det är värt att åka till norrköping i morrn eller om man skulle åka i början av januari istället.

Har ni varit nere på mellandagsrean och fyndat något?
/M
 

Dagens citat

 

Juldagen

Vi har inte gjort något speceillt ansträngande i dag eller mjöligtvis sambon som har varit en sväng ute i garaget. Annars så har vi käkat jul lunch hos mina föräldrar, bytt julklappar och pratat strunt.
 
När sambon lämnade mig och for ut till garaget så tog jag hand om disken sen tittade jag på harry potter filmen som gick på teve. Vi åkte iväg och köpte mat på pizzeria norr när karln kom hem, vi båda har redan ledsnat på julmaten.
 
Höjdpunkte på teve i kväll var Victoria Secret showen, det ända minuste var fucking jävla bieber som hoppade runt på scenen. Oj ja jag är absolut ingen fantast utav honom så är det, om ni tycker han är amazing så får det stå för er.
 
Resten av kvällen blir lugnt, har hittat en jätte bra blogg men lätta pyssel som verkligen inspirerar än. Skapligt enkelt heter bloggen, klicka på namnet så kommer ni till sidan. Annars så lutar det emot att vi ska plöja igenom 2:a säsongen utav the walking dead.
/M

Don´t miss VS tonight

Missa inte Victoria Secret Show som går i kväll klockan 20.00 på kanal 3. Jag tänker iallafall inte missa det då det blivit som en liten tradition för mig att titta på det så här vi jul.
 

Julklappar

Julklapparna jag fick av sambon
 
 
Julklapparna sambon fick utan mig
 

Vinterland

Hade en jätte mysig julafton ute i forssjö med en massa god mat. Tog bara lite utav allt jag tycke var gott men ändå så vart man proppmätt.
 
T fick en massa fina julklappar men bäst tyckte han om bilarna, allt annat var typ ointressant. Han var på bra humör och racade runt även fast han hade feber.
 
När sambon och jag kom hem till oss senare på kvällen så myste vi i soffan och bytte julklappar. Vi vart båda nöjda med allt fint vi fick. Lägger upp bild på det senare men jag fick ialla fall hårblommor, en ring, fotopapper och en fin kofta av honom ❤  Utav mig fick sambon en t-shirt, en rolig ölmagnet, en snusdosa där det står raggar snus på och en flaska med sailor jerry rom.
 
Det har tydligen snöat bra mkt under natten för i dag är det massvis med snö ut, snöar än gör det också. Ska strax fixa till oss och gå hem till mina föräldrar det det bjuds på lite julmat.
/M
 
T:s favoritjulklapp

Om jag får välja: Hårfrisyr

 

 
 
 
 

God Jul ❤

God Jul till er alla

Julafton

Började denna dagen med sovmorgon och mys med mitt fina  Vi har fått i oss lite frukost och ska nu bara ta det lugnt. Om någon timme drygt så ska jag börja fixa till mig då det tar längst tid för mig hihi. 
 
Ska ringa till min farmor och önska henne en god jul, sen så ska vi packa bilen full med allt vi ska ha med oss och åka ut till forssjö där vi ska fira jul. Får ej glöm att flytta på min bil heller har inte lust med några p-böter.
/M
 
 
 
 
 

Dagens citat

 

Det går framåt

Har hunnit med att bocka av nästan 2/3 av min checklista för dagen och det är ju inte fy skam. Det går öven framåt med till frisknandet. Nu är det bara en snorig näsa och en hostig hals kvar men det kan man leva med.
 
Ska få mat i magen innan jag fortsätte ta i sakerna som står på min lista. Först ut blir nog att fixa håret, det är det som typ tar längst tid så det är väl lika bra att börja med det. Jag tycker inte jag har så långt eller tjockt hår men när man väl börjar locka det så inser man hur fel man ha haha.
 
Vad har ni för er, är ni klar med allt julstök inför morgondagen?
/M
 
 
 

Om jag får välja: Resor

 
Irland
 
Las Vegas
 
Hawaii
 
London
 
Rhodos

Dagens checklista

Detta ska bockas av på checklistan innan denna söndag är över:
 
  • Handla det sista till julbordet samt mat till veckan som kommer
  • Duscha, raka bena och smörja in kroppen så den håller sig len
  • Fixa håret - förmodligen rulla pin curls
  • Vika tvätt
  • Städa av lägenheten så det är rent och fint till julafton
  • Slå in theos julklapp
  • Måla naglarna
  • Plocka ihop outfiten till julafton
  • Bli så frisk som möjligt!

Mr & Mrs Smith

Dagen har mest bestått utav att legat i soffan och glo på teve. Hittade dock lite ork till att hoppa in i en varmdusch samt ta en promenad ner till coop nära. Men jäklar var slut jag vart efter den lilla promenaden.
 
Sambon fixade till en grymt god risotto till middag, det har verkligen blivit hans paradrätt. Provade att dricka varm apelsinjuice och det smakade riktigt gott. Får se ifall det hälper än att friskna till.
 
Har lyckats skriva ihop en lite matlista för veckan som kommer. Ja jag tycker om att planer och ha koll haha. Hoppade dock över mån-tis då det blir julmat hos våra respektive familjer.
 
Tittar nu på Mr & Mrs Smith nu, jäkla bra film måste jag säga. Blir sängen sen när filmen är slut så man orkar upp skapligt i morrn för att handla då vi struntade i det i dag.

/M
 
 

Yes please

De här sakerna skulle jag inte neka till att få flytta in i min garderob.
 
 
 
 
(1)(2)(3)(4)
[Bildernas källor i ordning]
 

12 timmars sömn

12 timmars sömn verkar ha gjort lite under på min sjuka kropp. Febern, värken i kroppen och snoret börja minska. Det ändå som är kvar är hostan och lite huvudvärk men det kan jag leva med.
 
Vi ska åka upp senare i dag och köpa det sista vi ska ha med oss till julmiddagn på måndag. Annars så tänker jag inte göra något mer ansträngande än att knappa på tangenterna på datorn haha.
 
Vad ska ni hitta på i dag, köpa de sista julklapparna eller har ni redan hunnit fixa det?
/M
 

Dagens citat


Om sanningen ska fram..

Jag skulle vilja skriva att jag börja må bättre efter att ha spenderat nästan en hel dag i soffan. Men om sanningen ska fram så har det nog mer gått åt andra hållet.
 
I morrn ska jag prova tipset jag fick av johanna att värma lite apelsinjuice och dricka. Nu ska jag dö i soffan en stund till innan det blir hämtmat till middag ikväll.
 
Hoppas ni får en fin fredagskväll!
/M
 
 

Om jag får välja: Naglar

 
 
 
 

Host och snörvel

Arbetsintervjun gick bra tror jag, det är så svårt att veta men det känndes bra när jag gick där ifrån. Hur som haver så har jag gjort mitt bästa sen får man se ifall det räcker. Det var ialla fall en tjänst som personligassisten till en utvecklingsstörd ung tjej som jag var på intervju för.
 
Åkte upp till willys efteråt för att köpa lite glass och mer en halva parkeringen var full med bilar. Man såg inne i affären hur folk lassade på hur mkt saker som helst i kundvagnarna som nästan var överfulla. Vart lite fundersam och undrade ifall alla mat/läsk/snacks verkligen är nödvänigt och kommer gå åt. Handlar folk bara som tokar för att det är jul snart eller?
 
Har fått i mig en macka och en kopp teé så nu ska jag bädda ner mig i soffan. Snörvlar och hostar som en annan tok gör jag så i dag så SKA jag ta det lugnt.
/M
 

I morrn

Efter många koppar teé och ännu mer halstabletter mår jag inte alls så mkt bättre. Nästan sämmre skulle jag kunna påstå då det börjar bli svårt att svälja.
 
Jag har inte direkt tid med det här för i morgonbittit sak jag iväg på en arbetsintervju. Men smink brukar ju kunna göra under så man känner sig lite piggare lika så nässpray och alvedon, åtminstonde för någon timme eller så.
 
Men en sak är säker, i morrn är det jag som åker raka vägen till affärn efter intervjun för att köpa glass. Kan hoppas på att det hjälper lite om inte annat kommer det smaka bra.
 
Nu ska jag titta klar på criminal minds sen blir det att bädda ren sängen och sen krypa ner och få lite sömn.
Wish me luck tomorrow!
/M
 

My head beats like a drum

Det där med att ha det lugnt gick då inget vidare. Tror jag fick någon sockerkick efter att ha ätit några bitar godis förut och började städa hela lägenheten.
 
Har tvättat och hängt upp 3 maskiner tvätt. Skrubbat toaletten skinande ren, var även så ambitiös och dammade av sambons prydnadsbilar.
 
På tal om bilarna så kom jag på en smart sak då de har en tidens till att rulla framåt även fast man vrider hjulen i sidled. Jag la en 1 kr under ett utav framdäcken som jag hade vridit i sidlet på varje bil och vips så står de stilla.
 
Nu ligger jag utslagen i soffan med ett huvud som dunkar likt en trumma. Inte så jätte skönt men lägenheten är ren och fin vilket faktisk gör att jag kan slappna av lite lättare.
/M
 
 
 

Chasing Cars

 
 

Oh no it found me!

Bloody hell, den där jävla förkylningen har hittat mig och jag som trodde jag skulle klara mig. Snorig, hängig och en hals som inte direkt vill vara med mig.
 
Dagen kommer ägnas till att kurera mig med en massa vila, teé, honung och någon enstaka panodil. Som det känns nu så skippar jag träningspasset i kväll. För jag har ingen lust alls att va sjuk på julafton som är om 4 dagar!
 
Känner att jag måste/behöver städa men jag skjuter nog på det eller så tar jag och gör lite varje dag. Btw någon som har några tips på bra filmer?
/M
 

Dagens citat

 
 

Jag har blivit vuxen

Ja eller nästan men enligt svärfar så har jag blivit vuxen då jag faktisk har börjat lärt mig dricka kaffe. Man är inte vuxen om man inte dricker kaffe haha. Han såg förvånad ut i dag när vi var nere i svärmors lokal och hon hällde upp kaffe även till mig.
 
Än så länge så tycker jag inte det är så där super duper gott men en liten kopp slinker ner utan problem. Dock så dricker jag det bara ner i lokalen än så länge. Försöker även övertyga min magen om att det är helt okej, i dag vart det 2 koppar vilket det inte var så glad över då jag fick magknip efter en stund.
 
Annars så har det varit en lugn onsdag men morgonfika på sultans med grannen. Hunnit med ett möte på AF, det gick lika fort och smidigt som alltid. Tvättat en maskin tvätt har jag gjort också, blir nog en eller två maskiner i morrn.
 
Ska strax fixa en kopp varm choklad, bädda ner mig i soffan och knapra halstabletter. Halsen börjar kännas lite tjock/skrovligt, svårt att beskriva hur det känns. Blir ialla fall inget träningspass i morgonbitti utan spar mig till kvällspasset i stället. Har ingen lust att bli sjuk så här några dagar innan jul.
/M
 
 

Om jag får välja: Bil

Nyare Ford focus som bruksbil
 
Plymouth Road Runner ´68  för att glida runt i

A thousand years

 
 
 

Utvilad

Vart en konditions pass igår kväll på gymmet. Gick/sprang 3 km på 24:45 min vilket är kanon för att vara mig. Helt slut vart jag men gud så himla bra jag sovit i natt. Vart även lite sovmorgon i morse så nu känner jag mig riktigt utvilad. Snart blir det fika på sultans med grannen :)

Diamonds

 



Om jag får välja: Bröllop

Vart inspirerad utav malin så tänkte också börja med Om jag får välja och vi börjar med Bröllop ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgonhumör likt en T.Rex

Sovit dåligt i natt men gick upp när klockan ringde 6.30. Om jag hade fått valt hade jag gärna legat kvar i sängen men var tvungen att flytta på bilen innan kl 7 för att inte få p-böter. Var bara att välja mellan skönhetssömn eller p-bot, valet var enkelt.
 
Kände att jag hade ett morgonhumör likt en tyrannosaurus Rex så när jag kom upp så jag pussade snabbt på sambon som skulle till jobbet, sen kröp jag ner i sängen igen. Halv slumrade i 1 timme innan det var dags att dra på sig träningskläderna och åka med grannen till gymmet.
 
Har inga planer för dagen utan tänkte ta det som det kommer. Funderar på att ge mig ut i snövädret, det faller snöflingor lika stora som dasslock nästan. Tänkte köpta lite sushi till lunch då jag vart sugen på det i går kväll.
/M
 
 

Dagens citat

 

Vaniljfudge

Vart till att göra lite julgodis i dag i form av vaniljfudge. Hittade receptet på icas sida där det finns en hel uppsjö med div olika recept. Om ni klickar på länken (understruken) här ovanför så kommer ni direkt till receptet på fudgen.
 
Det var väldigt lätt att göra fudgen men det tog en evighet eller det kännsde ialla fall som det innan allt hade kokat ihop och kommit upp i de 122 graderna det skulle komma upp i. Det smakar gott, dock en aningen lite för sött för min smak. Men det kanske är bra för man tar bara 1 bit utav det sen har man verkligen stillat sitt sockersug.
 
Nu blir det att slappa i soffan, glo på teve och söka lite jobb medans sambon min är ute i garaget. Senare ikväll får det bli en kopp teé, lussebulle och deckare på teven.
/M
 
 
 
 
 

Veckans mat

 

1 vecka kvar till julafton

Måndag och det är precis 1 vecka kvar till julafton i dag. Det känns inte som det, kan nog bero på att julkänslan har börjat försvinna lite lixom snön som börjar smälta bort.
 
Igår vart det kvällsfika ute i forssjö, lek med theo och uppdelning av vad vi alla ska ta med oss till julmiddagen. Vi kom undar rätt så lindrigt, vi behöver bara köpa bröd, rödbetssallad, chokladask och ostar till kexen.
 
Nu blir det att hoppa in i duschen då jag luktar skunk efter att ha varit på gymmet nu på morgonen. Får se om det blir lite julbakning sen.
/M
 

Tips - Handdukar Fräjen

Om ni ska köpa ny handdukar och har vägarna förbi ikea tycker jag verkligen ni ska hoppa in och köpa era handdukar där.
 
Vi köpte handdukar/badlakan/gästhanddukar av märket Fräjen som finns i 4 olika storlekar och i tror det var 11 olika färger. Priserna ligger mellan 19 - 99 kr för de olika storlekarna.
 
Vi är mkt nöjda med handdukarna då de har en bra absorptionsförmåga vilket gör att man torrkar fort. Man slipper stå och gnugga sig för att bli torr.
 
Sen så luddar inte handdukarna heller vilket är ett stort plus. För det finns väl inget värre än när man har hoppat ur duschen och ska torka sig så blir man helt luddig utav handduken. Nej det behöver man inte oroa sig över med dessa handdukar.
 

Trodde väl aldrig jag skulle..

När vi vaknade i morse och tittade ut så vi att det är en massa snö som har försvunnit. Med andra ord så har det blivit pulsgrader eller det ligger typ på nolla.
 
Jag trodde väl aldrig jag skulle säga detta men jag vill ha minusgrader, det räcker med en 5 till 7 minus så snö ligger kvar. Jag har ingen lust med slask snö redan för att de sen ska komma mer snö, nå då kan den som finns få ligga vart till februari.
 
Sambon och jag har bestämt oss för att skippa julgran i år det känns som att vi aldrig är hemma. Vi far lixom mellan jobb, gym och garaget. Visst jag är ju hemma hela dagarna men jag känner inte att jag är ibehov av en gran för att få julkänslor. Nej då lägger vi istället julgranspengarn på en god köttbit vi kan mummsa på. 
 
I dag blir det garaget för herrn och själv ska jag tvätta och fortsätta läsa ur min deckare jag hittade liggandes i bokhyllan.
/M
 
 

Dagens citat

 
 

Soffpotatisar

Ja det kan man väl lugnt påstå att vi har varit i dag. Vi har satt våran fot utanför dörren två gånger i dag, den tredje blir ikväll. Inget lockande väder att vara ute i precis.
 
Brunchen på sultans var god och lite så där extra mysig då det var en liten mindre snö storm utanför. Satt och njöd i fulla drag utav min kopp med varm choklad. Resten av dagen har spenderats i soffan framför teven/datorn.
 
Det har även vilats i omgångar, mest jag som har vilat. Är en rikigt tröttmössa av mig för tillfället. Sambon hade tänkt åka ut till garaget med avstod då vädret inte var så lockande. Fick sen reda på utav svärmor att de hade strömlöst ute i sköldinge så det var nog helt enkelt meningen att min sambo skulle va hemma med mig i dag :)
 
Käkade middag för en stund sen och har hunnit med att vara uppe en sväng på ica då jag behövde handla lite saker då jag tänkte prova att göra vaniljfudge någon dag framöver. Det ska bli spännande och se om man lyckas med det.
/M
 

Snö storm?

En liten sådan härjar utanför fönstret. Det snöar och blåser så det knäpper i fönstren. Vi ska strax dra på oss ytterkläderna och gå till sultans för en mysig brunch :)

Snart sängdags

Vart ett skönt kvällspass på gymmet där fokusen låg på att träna magen. Och nog jävlar fick den sig en omgång för nu har jag en grym träningsvärk.
Snart hoppa in i duschen och sen krypa ner i sängen för att få lite sömn. Sambon nämnde något om frukost/brunch på sultans i morrn, det tackar man inte nej till.
/M

Gud så gott!

Dagen har varit lugn, har lagt julkorten på brevlånda så nu hoppas jag på att de kommer fram innan julafton. Städat av lägenheten så man bara kan njuta utav helgen utan att känna några måsten.
 
Hämtade sambon vid 16 tiden sen drog vi ner till köttaffären och köpte oss en varsin super fin köttbit. Åkte hem och fixade till en super god middag bestående utav ryggbiffarna vi köpte till de vart det klyftpotatis och beasås. Köttet var så himla mört så man behövde knappt tugga det, gud så jävla gott det var!
 
Nu blir det att slöa i soffan, vänta på att klockan ska bli 21 då Grimm börjar. Efter det så blir det nog en sväng till gymmet träna sig svettig.
 
Åh fick min super fina topp från sweet poison, den satt riktigt bra men magen kan nog allt bli lite plattare. Det är bara till att träna och vara envis.
/M
 

Award

Fick en Award av louiisea, svåra frågor men här är svaren.
 
Favoritsysselsättning?
Träna
Hur många gånger går du in på Facebook per dag?
4-5 gånger tror jag
Vad önskar du dig i julklapp?
En kofta från El Bastardo, kuvert väska, hår blommor
Favoritmat på julbordet?
Köttbullar och julskinka
Drömyrke?
Oj vet inte riktigt, medicinsk sekreterare kanske.
Favorit tidning/magasin?
Humm.. läser inte speciellt mycket tidningar men Bilsport Classic
Favoritplats i Sverige?
Rättvik är underbart på sommare
Thaimat, grekiskt, italienskt eller svensk husmanskost?
Kan inte välja, tycker om allt haha
Favoritdesigner?
Vet inte...
 
What makes you happy on a Monday?
Att åka och träna
What drives you to write your blog every day?
Skönt att skriva av sig.
Where do you want to live if you could choose freely?
Något varmt ställe i USA skulle inte vara fel men jag nöjer mig mer en gärna med ett hus ute på landet.
City girl or country girl?
Country girl, har aldrig gillat storstan.
Which is your greatest asset according to yourself?
Att jag är snäll och hjälpsam.
What do you think your friends would say is your greatest asset?
Jag är snäll, ställer upp om det är något.
Favorite food?
Planksek eller en grillad hemmagjord hamburgare

Do you have a famous person you are inspired by?
Nej inte direkt, tycker dock om Cherry Dollface kläd, hår och smink stil
Do you belive in the power of thoughts?
Man kan lyckas med det mesta man vill om man vara är villig att kämpa och jobba hårt för det.
Where do you want to go on your next vacation?
Blir rättvik i sommar annars så skulle jag vilja åka till något varmt ställe som ex Rhodos
What is luxury to you?
Att få vara frisk och lycklig.
 
De fem jag skickar vidare Awarden till är: Emma, Madde, Nickolina, Trustmedarling, Hanna W
 

Fredag whop whop!

Hoppade över gymmet i gårkväll och körde på en myskväll istället. Fick fotmassage utav sambon, gudomligt skönt var det.
 
I dag ringde klockan 6.30 då jag skulle köra sambon till jobbet, drog direkt till gymmet efter att jag släppt av honom. Vart sammanlagt 1½ timmes konditions och benträning.
 
Är precis hem kommen, ska läsa lite bloggar innan det bli att hoppa in i duschen. Ska se till att få iväg mina julkort i dag så de hinner komma fram innan julafton. Annars så får vi se vad denna fredag har att erbjuda.
 
Har ni några roliga planer inplanerade för i dag/kväll?
/M

Dagens citat

 
 

Fina inredningsprylar

Har hittat en hel del fina inredningsprylar jag inte skulle tacka nej till. Desa fina saker här under har jag hittat på Nostalgica .
 
Glasunderlägg
 
Väckarklocka
 
Magnet
 
Magneter
 
Plåt skylt
 
Plåt skylt
 
Tändare

-23 gader

Min mor skickade ett mess vid 8-9 tiden där hon informerade om att det var -23 gader ute. Burr det gjorde det ju inte lättare att kliva ur sängen.
 
Min stackars sambo gick tydligen till jobbet i morse då hans bil vägrade starta samt att låste till cykeln hade frysit. Ska ialla fall åka och hämta honom sen i eftermiddag när han slutar så han slipper gå hem. Det måste ju ha varit en minus 25-26 grader i morse :/
 
Fixaade med tvätten innan jag gick hem till min mor och startade min bil då vi skulle åka till tippen med lite skit. Det var precis på håret att min pärla ville starta men hon hoppade tack och lov i gång. Stannade till på willys och handlade lite saker till lussebulls bakandet.
 
Mammas fattigmans limpor står på jäsning och när de är gräddade och klara så ska vi börja med lussebullarna. Passa ju perfekt att baka en massa gott då det är lucia i dag.
/M
 

Aj mitt huvud

Huvudvärken kom som ett brev på posten under natten och har hållt sig kvar.

Sophia har precis hämtat sina hundar och jag har kört igång en maskin tvätt.

Dissar gymmet nu på morgonen, kryper ner i sängen istället och sover 1 timme. Hoppas på att må bättre när jag vaknar.

Förfrusna näshår

Onsdagen har spenderat med att ta det lugnt. Hunnit med ett besök hemma hos mina föräldrar sen har jag fixat naglarna. Filat till och lackat de så nu ser de någorlunda snygga ut.
 
Fixade biffwok till middag i dag och det föll sambon i smaken. Efter att ha slumrat en lite stund i soffan så åkte vi ut till sköldinge. Sambon försvann till garaget och själv traskade jag ner till svärmos lokal då de hade öppet hus i kväll.
 
Satt och tjattrade med henne och en utav kims mostrar som var där nere. Vi pratade om allt från debatten om att man inte får ha pepparkaksgubbar i luciatågen längre till att folk jämt ska skriva ut klago statusar på fb.
 
Påvägen hem så hämtade vi upp sophias hundar som vi ska va hundvakt åt under natten. Hon ville inte lämna zelma själv under natten då lillfisen hade lyckats tugga i sig en innebandboll natten till i dag. Men hon mår bättre nu efter att ha spytt och varit en sväng hos vetrinären.
 
Har roat mig med att läsa en skvallerblaska och ska glo en lite stund på teve innan det är dags att gå ut på en liten kisspromenad. Det är så förbaskat kallt ute så näshåren nästan förfryser så jag hoppas på att hundarna kissar fort sen.
/M
 
 
 

Bra med en händig sambon

Min fina sambon har gjort en fin hängare till köksdörren så jag kan hänga upp kökshanddukarna. Det är bra att ha en händig sambo ;)




Utvilad

Vilodag från gymmet innebär även sovmorgon vilket jag ha njutit av i fulla drag. Känner mig nu som en pigg och utvilad människa.
 
Har varit hemma hos min mor nu på förmiddagen och hjälpt henne lite med den nya mobilen hon har köpt. Hon är faktisk en riktig fena på att använda sin touch mobil. Det ända hon behövde hjälp med var att hitta vart minneskortet skulle sitta i mobilen.
 
Hjälpte henne att klicka hem skärmskydd och ett flipfodrar från fyndiq istället för att hon skulle gå ner på stan och köpa det dyrt på ex expert. Man spar ju in några hundralappar som man kan lägga på annat.
 
Nu lite mer slappa, få lite mat i magen och sen röja i köket.
 
Händer det något kul hos er i dag? :)
/M
 

Dagens citat

 

Gym & fika

Var lika svårt att komma upp ur sängen i dag som i går. Men iväg till gymmet vart det och vi var inte många själar där. Fast det gör inte så mkt, nästan skönare att träna när det är lite folk.
 
Vart hem och duscha sen vart det en spontan fika men en killkompis. Vart mest en massa snack om bilar och hur dyra div lägenheter är. Tog en runda på stan sen för att sträcka på bena, inte var det något värme ute. Fick knata på bra för att få upp lite värme.
 
Kom hem för en liten stund sen och har fått lite lunch i magen. Nu ska jag roa mig med disken, såg att sambon plockat upp sina matlådor. De får ha banne mig diska själv då de är från slutet av förra veckan..urk.

/M
 
 

Fina ting från Nostalgeek

 
 
 
 
Halsband/kylskpås magnet/servetter/servetthållare/sugrörshållre
från Nostalgeek

Tips tips

Har du torra händer då ska du prova det här:
Värm 2 tsk olivolja i några sekunder innan du rör ner 1 tsk florsocker. Smörj sen in händerna med blandningen och trä på ett par tunna bomullsvantar. Låt vantarna sitta kvar länge - för bästa resultat låt de sitta kvar under natten. Då hinner huden absorbera upp så mkt olja som möjligt. Om du känner dig kladdig när du tar av dig vantarna, torka av den överflödiga oljan med en handduk.
 
För att få mjuka fötter:

Tvätta och fila fötterna. Smörj sedan in de med antingen olivolja eller en fet hudkräm, trä sen på ett par bomullsstrumpor. Ha på dig strumporna så länge som möjlig, gärna över natten. När du tar av dig strumporna kommer du ha mjuka och lena fötter.
 
Hemmagjord läppskrubb för att få mjuka läppar:
 
Du behöver honung, strösocker, liten skål, tesked och något att röra med. Häll i 1 tsk honung i skålen, häll sen den 1 tsk socker. Se till att du får lika stor mängd socker som honung. Rör om, när "smeten" är jämn är det bara att skrubba läpparna. Ta lite av blandningen på fingret och applicera på läpparna som ett läppbalsam. Skrubba sen läpparna försiktigt i någon minut, tvätta sen bort skrubben men ljummet vatten. Voilá mjuka läppar :)
 

Veckans mat

 

Morgontrött

Förstår inte att man ska vara så himla morgontrött även fast man har sovit ordentligt under natten. Måste nog bero på kylan för innan vinter slog till så var jag inte alls så här morgontrött.
 
Kom ialla fall upp i morse efter att ha snoozat 5 min, fick i mig lite frulle innan det var dags för gymmet med grannen. Vart i vanlig ordning konditionsträning och sen lite magövningar vilket känns i magen nu ^^
 
Ska hoppa in i duschen och sen bege mig iväg för lite handling då det fattas samt börjar ta slut på div saker som mjölk. Det går åt rikigt mkt mjölk nu för tiden hos oss efter som sambon oftast blandar sina protein shakes med mjölk, jag brukar ha mjölk i mitt tée samt dricka ett glas efter träningen som återhämtning.
 
Och inte är det billigt att köpa mjölk heller då vi måste köpa laktosfri mjölk för våra små magar. Det skiljer nästan 10 kr mellan vanlig och laktosfri mjölk lite beroende på vilken affär man handlar.
 
Nej dags att sluta babbla och hoppa in i duschen så man kommer något vart sen. Ha en fin måndag!
/M
 
 

Dagens citat

 

Burr det var ingen värme ute

Ja inte har det varit något värme ut i dag, tempen har stått på ca minus 19 grader. Och det känndes ända in i benmärgen även fast man klätt sig lager av varma kläder.
 
Har varit ute i sköldinge under dagen och hållt svärmor sällskap ner i hennes lokal. Satt och ritade medans hon försökte göra en sorts julstjärna. Tog med mig lite fikabröd ut så vi hade något gott att tugga på.
 
Var så frusen i dag så jag tog hör och häpna en halv kopp kaffe för att få lite värme i mig. Det smakade inte så tokigt ifall man käkade en chokladboll till haha. Betyder det här att jag kan börja räknas som mer vuxen nu när jag har lyckats fått i mig en kopp kaffe utan att spotta och fräsa efteråt?
 
Tog svängen förbi min mor sen, kollade på en ny mobil hon ska beställa. Hon ska bli high tech och skaffa en touch mobil men det ska nog gå bra med lite hjälp ;)
 
Maten ligger i magen, disken står på tork och jag hittade lite ork till att köra igång en maskin tvätt och plocka iordning lite i lägenheten. Tänkte ta och storstäda i morrn så det är rent och fint, vi har knappt varit hemma i helgen men ändå har vi lyckats stöka till det.
 
Hoppas ni har haft en bra dag och får en fortsatt fin söndagskväll :)
/M
 
 

Recept - Tacopaj

 

Birds, skulls and roses

 
 
 
 
 

Klick klick

Klickade hem den här snygga toppen från Sweet Poisons hemsida. Kommer blir en bra morot till att träna magen, kroppen hårdare och komma i form :)
/M
 

Bebismys

Vid kvart i tio så rullade vi iväg till marieberg, vägen dit var helt okej. Vi tog det dock lungt då vi resonerart att heller åka lite sakta och komma fram några minuter sena med livet i behåll en att köra som en tok för att komma fram på så kort tid som möjligt.
 
Vi shoppade loss inne på sweet poison, dock så vart det inget till oss själva. Utan istället köpte vi en jätte fin rosa body med svalor till lilla Noelle och sen en fin t-shirt till storebror Elias. Handlade även några julklappar till Theo där inne.
 
Var in på leksaksaffären och köpte en jätte len mjukis kaning till Noelle också, alla barn ska ha en super mjukt godesdjur :) Tog en fika och sen styrde vi bilen till Laxå för att träffa Andreas, anje och barnen.
 
Vart en massa bebismys med Noelle som mest sov sig igenom vårat besök. Dock så gillar hon nog mig lite, för hon somnade som en prinsessa i min famn :) Busade järnet med Elias också, kastade ballonger och tittade på byggare bob.
 
Innan vi åkte hem vart det ett stopp på burger king för att mätta magen lite. Bilresan hem gick bra, vart dock jävla dimmigt på vissa ställen. Resan hem tog inte så långt tid även fast vi körde försiktigt, tog oss bara 1½ timme.
 
Nu ska det slöas en stund innan vi ska vara duktiga och åka till gymmet.
/M

I ♥ shoes

 
Skor från HM

Komma iväg tidigt

Det där med att komma iväg tidigt till Marieberg gick inte så bra. Jag ligger fortfarande kvar i sängen medans sambon tar en dusch. Det är banne mig inte lätt att kliva upp ur en varm säng.

Dagens citat

 
 

Dagen/kvällen

 
1.Vila fötter efter en massa spring i norrköping 2. Nöjd tjej som
precis blivit färdg "plågad" av sin tatuerare 3. Kvällens middag 4. Lyxar till fredagen
med ansiktsmask

Klockren

 
 

Fy fan vad skönt det var!

Fy tusan vad skönt det var att krypa ner i sängen i morse, bara ligga och dra sig 1-2 timmar. Nu är jag fixad, har fått lite varm mat i magen och ska snart bege mig till norrköping.
 
Har bokat en tid hos roger i dag så han kan fylla i färgen på mina körsbär på bena. Men innan han ska få plåga mig så ska jag ta en runda på stan där. Se om man hittar något roligt, kanske kommer över någon mer julklapp till sambon.
 
Jag hoppas verkligen vägen till norrköping är bättre än vägarna här i stan för de är tametusan gropigare/spårigare än på en crossbana. Men det blir till att köra lugnt och jag hoppas mina medtrafikanter gör detsamma.
/M
 

Uppe med inte vaken

Hemma igen efter att ha kört sambon till jobbet. Det snöar i dag igen men inte så mkt, men finns det ingen hejd på det..? Ska krypa ner i sängen och vila ögonen en stund då jag inte känner mig vaken för fem öre.

Snygga accessoarer från HM

 
 

Energilös

Körde sambon till jobbet i morse och sen hade jag tänkt åka till gymmet men hoppade över det. Kände och känner fortfarande att jag inte har något direkt energi. Inte blir det bättre av att det snöar en massa också.
 
Har vilat en stund på förmiddagen, det gjorde väl varken till eller från men skönt var det. Har plockat och fixat lite här hemma och ska strax få i mig lite lunch.
 
För övrigt så blir det en lugn dag, ska ladda in för kvällens gympass och planera morgondagen lite.
/M
 

Dagens citat

 
 

Tvättbjörn

Jag är absolut ingen fantast utav snö och vinter men jag kan tycka det är okej med typ 5 minus grader och snö som ligger på marken. Men det här snö blåst vädret som härjar utanför fönstret är ingen höjdare alls!
 
Traskade ner till af då jag skulle på ett möte hos de, det var inte det lättaste att se något då snön blåste rak i ansiktet på än. Om jag hade sminkat mig så hade jag väl sätt ut som en tvättbjörn haha. Mötet gick helt okej, ska fortsätta på samma spår som jag kör på nu.
 
Passade på att köpa med mig lite mer köttfärs när jag ändå var nere på stan. Nu sitter jag och värmer mig med en kopp teé och tänker inte sätta min fot ute något mer i dag. Eller jo en gång till måste jag ut då jag ska hämta sambon på jobbet.
 
Funderar på att ta svängen förbi coop och köpa lite god frukt och kanske lite julmust innan jag hämtar upp honom. Är ju inte fel att boosta kroppen med lite c-vitaminer under dessa förkylningstider.
/M

Chrismas nail inspo

 
 
 
 
 
 

Snö blåst

Kom hem för en stund sen effter att ha kört sambon till jobbet. Jävlar vilket skit väder det är ute, det snöar och blåser som bara den. Som tur är har de plogat och de flesta bilisterna verka fatta att man måste köra lugnt i dag vilket är bra.
 
Kör på vilodag från gymmet då det vart en hårt konditionspass i går kväll men lite intervalträning på löpbandet. Räknade efter i dag och insåg att jag kommer träna sex pass denna veckan så därför gör det inget om jag kör på vila i dag, fredag och ev söndag.
 
Ska ta en macka nu och sen krypa ner under en filt i soffan och bara va en lite stund innan jag tänkte ta tag i denna onsdag.
 
Kör försiktigt omm ni ska ge er ut på vägarna i dag!
/M
 

Inte mycket vettigt gjort

Hittills i dag så har jag väl inte gjort så värst mycket vettiga saker. Jag om man inte räknar med vardags sakerna jag alltid gör som att träna och diska.
 
I dag kände jag nästan för att gråta över det enorma diskberget, dock var det inte så farligt mycket när jag väl satte igång. Och med lite musik som strömmade igenom den nya högtalaren sambon köpte i går så gick det riktigt fort.
 
Har även roat mig med att söka de få jobb som finns, fixat en klipptid till min långhårige grottman jag bor med ^^ Skottade även fram taket på min bil så man ser det nu då det var ett 2-3 cm tjockt täcke med snö is som låg ovan på.
 
Kört igång en maskin tvätt och ska nu avnjuda dagens andra men förmodligen inte den sista koppe teé för i dag. Ikväll tänkte jag prova ett nytt recept på tacopaj som jag hittade på Icas recept sida, blir det bra så delar jag med mig utav det :)
/M
 
En utav mina favorit teér
 
 

Tips på en bra blogg - Baseballwife

Jag måste bara tipsa om denna underbara blogg som jag hittade av en slump och som jag verkligen fastnat för.
 
Bloggen jag tänkte tipsa er om heter Baseballwifeden handlar om en tjej som skriver om sin vardag i USA som baseballfru. Hur det är att leva med en sambo/man som spelar baseball, hur livet ser ut on and offseason. Vad baseballfruarna hittar på osv.
 
Klicka antingen på namnet där upp eller bildern här nere så kommer ni till denna underbara blogg :)
 
 

Dagens citat

 

Veckans mat

 

Födelsedagspresenter och kylslaget väder

Älsklingen öppnade sina födelsedagspresenter från mig i gårkväll och han var väldigt glad. Det är ju inte det lättaste att komma på saker till honom att köpa men enligt mig själv tycker jag att jag lyckades bra denna gång.
 
Han fick lite sailor öl, öl funkar alltid även fast det inte förtärs så ofta utav herrn längre. Sen tycker jag flaskorna var riktigt snygga också. Tycke även ölen passade bra till den andra presenten som bestod utav en liten radiostyrd helikopter som man flyger med inomhus.
 
Kan ju säga att den testades med än gång så fort batterierna satt i kontrolldosan. Min söta älskling, även fast han fyllde 25 år så bor det fortfarande en 10 åring inom honom ibland :)
 
Var ju bra kallt i morse men nu fick jag reda på att det har varit -17 grader ute. Och här har jag gått runt och trott att det bara har varit -7 grader då det stått så på mobilen. Haha snacka om att bli lite lurad men tur det för annars hade jag väl inte satt min fot utanför dörren :P
/M
 

Lilla My vs Alice Cooper

Sambons bil startade inte i morse så han kom upp för att hämta cykelnyckeln men ja sa att jag lika väl kunde köra honom till jobbet. Ingen höjdare att cykla till jobbet en måndag då man inte har planerat det.
 
Dock såg jag ut som någon blandning mellan lilla my och alice cooper då jag sovit med håret i en knut högt på huvudet. Och sen hade jag inte orkat ta bort mascaran från i går så jag såg väl typ ut som alice cooper runt ögonen.
 
Men sambon kom till jobbet och dessutom i tid även fast vi var tvungna att skrappa och borsta fram min bil. Det hade till och med bildats in på insidan av rutan :/
 
Nu får det bli en knäckemacka eller två innan jag åker till gymmet så man kan pricka av det från de vardaliga moognbestydern.
 
Trevlig måndag önskar jag er! :)
/M
 

Så råder det äntligen

Nu har alla gästera varit här och firat sambon så nu råder det äntligen lite lugn och ro. Även fast det är roligt med gäster så blir man så seg.
 
Smörgåstårtat vart inte uppäten utan det vart en bit kvar, blir förmodligen lunch åt mig i morrn. Vart även över en massa fikabröd men det är inget vi lider över. Några som kommer bli glada över det är sambons jobbarkompisar då jag kommer skicka med honom en massa gott till jobbet under veckan.
 
Strax så ska sambon få öppna sina presenter från mig, ja det vill säga om han kan slita sig från xboxet :D Annars så kommer det blir en lugn söndagskväll framför teven :)
 
Har en känsla av att jag kommer somna som en klubbas säl i natt. Ser dock inte fram emot morgondagen så mkt då jag måste bortsa fram min bil under all snö innan jag kan åka till gymmet. Sen gäller det att börja planera det här med parkeringen också. Då vi på tisdagar (kl 7-16) inte får stå på ena sida av gatan och onsdagar får vi inte så på motsata sidan.
 
Så det gäller att tänka efter så man inte parkerar fel och får p-bot på typ 300 kr. Ska se om jag inte kan låna mina föräldrars gästparkering under de dagarna, det skulle underlätta lite.
/M
 
 

2 december

I dag fyller älsklingen år så den blir ännu en dag med smörgåstårta och fikabröd. Men ingen av oss klagar för det är ju förbaskat gått med smörgåstårta. Inte varje dag man äter det så att säga.
 
Fika gästerna kommer i eftermiddag och senare i kväll så fram tills dess så ska jag roa mig med att diska. Sen bara ta det lugnt och njuta utav dagen. Älsklingen tror jag skulle åka ut en sväng till garaget, burr säger jag bara ^^
 
Ska ni hitta på något speceillt i dag? :)
/M
 

 
 

Grattis älskling! ♥

 
Grattis hjärtat på 25 års dagen!

Dagens citat

 

Pin up pics

 

 
 
 

Klart...nu är det bara gästerna

Brunchen på sultans satt fin fint i magen. Åkte upp till ica maxi sen för att hämta smörgåstårtan vi beställt. När vi kom upp på parkeringen så insåg vi att när snön kommer så vet inte folk hur man parkerna. Folk stod som arslen, tydligen så kan man inte parkera vettigt om inte linjerna för rutorna syns ^^
 
Inte var vi ensamma inne på ica heller utan jag tror halva stan var där uppe för att handla. Tog dock inte så lång tid som jag befarade att det skulle göra. Ibland är det skönt att ha fel :D
 
Nu är allt fixat här hemma, fixabrödet är upplagt så nu är det bara gästerna vi väntar på. I dag så kommer de i omgångar. Först så kommer svågern med familj och lite senare i dag så tittar svärföräldrarna över :)
 
Känns som den här dagen kommer bestå utav bara ätande, tur att vi ska en sväng till gymmet i kväll :P
/M
 


Snö snö snö

Det har snöat en del i natt och så snöar det nu med. Vi ska strax bege oss ut för att äta lite brunch sen blir det att åka iväg och hämta smörgåstårtan :)