Mys pys belysning

Sådär nu är smörgåstårtan klar och står i kylen i väntan på att få ätas upp i morrn. Nu sitter vi soffan med mys pys belysning på. Ska kolla på lite teve innan det är dags att krypa ner i sängen och ladda upp för en ny arbetsdag.

/M


Dags för smörgåstårta

Nej ta oss i kragen och fixa ihop en smörgåstårta då det skall serveras i morrn då mina föräldrar kommer över och grattar älsklingen. Visserligen fyller han inte förens på fredag men de kommer i morrn då han är på julbord på fredgskvällen.

Och på lördagen kommer hans föräldrar och bröder över och firar min älskling som förmodligen kommer att vara bakis då. Jag hoppas det kommer tidigt mohaha, nä men han brukar faktisk vara morgonpigg när han är bakfull.

Men nu ska jag slita älsklingen från hans xbox och dra med honom till köket så vi kan börja med tårtan.

/M

Före under och efter bilder

Här kommer en före, en under och en efter bild på mitt hår. Vart mkt nöjd över att håret var mörkare, trivs inte alls längre med att ha det ljust. Dock så var det ju inte så ljust med slingorna men tillräckligt mkt för att jag vill ha det mörkare igen.

/M


Före besöket hos frissan


Hos frissan med en massa färg i håret


Resultatet vart lugg och nästan korp svart hår

Vad det blåser ute

Höll nästan på att blåsa bort när jag var på väg till min frissa. Det hade tack och lov lugnat ner sig när jag gick där ifrån sen.

Håret vart kalas bra, ska tillbaks nästa fredag då vi kom på att vi vill experimentera lite. Jag lägger ut bilder sen på resultatet i dag. Det vart inte så drastisk ändrig, håret var korpsvart med några rödskimrande slingor och så vart det lugg igen.

Natha kom över på en fika efter att jag hade kommit hem från frissan. Vi tittade på äntlige hemma, drack te och bubblade bort 1½ timme.

Traskade bort till coop sen för att handla ägg, soltorkade tomater och frimärke. Gick sen bort till tågstationen där postlåderna står och postade brevet. Påvägen tid så såg jag att de hade satt upp jätte fina blåa ljusslingor i träden vid tunneln.

Den dagen jag skaffar hus med trädgård ska jag lätt sätta upp såna ljusslingor i träden eller buskarna. Men nu ska jag börja med maten då det kurrar i både min och älsklingens mage.

/M


Kort, långt, mörkt, ljust

Snart dags att bege sig till frissan för att fixa håret. Vet dock inte hur jag vill ha håret, ska jag behålla längden? Ska jag spara ut luggen, klippa sne lugg eller klippa den kort?

Ska jag spara det blonda eller ersätta det med något annat? Hel mörk eller ljusa upp det ännu mer? Ser ni mitt problem, det ända jag vet är att jag vill piffa till och förnya håret :P

Herre gud vera kommer då inte få det lätt idag. Men hon är super duktig så håret kommer blir kanon bra vad vi än kommer fram till att göra det är jag säker på.

/M

Helt såld på

Jag är helt såld på o´boy, det är sjuk gott och den ska vara kall. Jag var ingen fantast utav att dricka mjölk förut, inte änns innan jag vart laktosintolerant. Men nu tycker jag som sagt att det är sjukt gott och skulle nog kunna dricka hur mkt som helst.

Har bäddat ner mig i soffan nu då jag vart lite frusen efter duschen. Väntar nu på att kl skall bli 22 så då vi ska kolla på svenskars hemliga liv på kanal 3. Men tills dess ska jag roa mig med att läsa lite bloggar, läser väl dagligen ca 15st.

Det är bloggar som tillhör vänner, bekanta, före detta vänner,random folk och kändisar. Med andra ord så är det en blandad skara med folks bloggar jag läser. Förmodligen så är det säker en blandan skara som läser min blogg. Det kvittar för mig om min bästa vän, morsa, ex eller någon fd vän läser mig blogg. Jag tycker bara det är kul ifall folk hittar hit och läser mig blogg.

Nej dags att avsluta detta inlägg och läsa en massa bloggar innan det är dags att vända ögonen mot teven.

/M



Tisdag 29/11

Det var härligt att få åka till jobbet i morse även fast jag hade sovit som en kratta. Har bokstavligt tala vridigt och vänt på mig hela natten igenom.

Arbetsdagen har varit behaglig, hade patienter på förmiddagen och på eftermiddage så var jag i sterilen. Där imellan så hade vi 1 timmes friskvård, så det var en promenad i blåste med lite bra musik i öronen.

Har nyss ätit middag, nu ligger både hjärtat och jag i soffan med varsin dator i knät. Ska snart hoppa in i duschen och tvätta håret så det är fräsch tills i morrn då jag ska till frissan. Det skall både färgas och klippas men hur ja det återstår att se :P

Är även sugen på att tillföra lite mer bläck på kroppen, vet att min mor kommer sucka djupt när hon läser det här. Men det är ju min kropp så hon har ju inget att säga till om.  Sitter och klurar på några motiv, får se ifall jag kan få ihop de på ett bra sätt.

/M


Unnar mig lite B&J

I dag syndar vi lite och unnar oss lite Ben & Jerry´s. Det var väldigt länge sen jag åt den goda glassen så då kommer det smaka ännu bättre. Har många roliga och trevliga minnen med just denna glassen.

Det har varit många filmkvällar hemma hos franken då vi har tryck i oss bl. a B&J tills vi nästan blivit fyrkantiga.  Sen så kommer jag ihåg att första gången jag sov över hos älsklingen då han bodde i huset så tittade vi på film halva natten och så hade han varit så snäll och köp just B&J åt mig.

/M



Julklapparna blir lite mer personliga

Tänkte sätta fast de här små fina God Jul korten på våra julklappar så de blir lite mer personliga. De är lite roligare än de där klister lapparna man annars sätter dit där det är tryckt god jul. Det behövs ju inte mkt för att göra något personligt, bara låta fantasin flöda :)

/M


Ramar

Så här fina vart ramarna som jag målade, de vart lite mer personliga. Innan så var de träfärgade vilket jag personligen tycker ser riktigt tråkigt ut.

/M

Bosse i sin nya fina ram, förut satt han i en tråkig blå ram.

Ram nummer 2

 

Ram nummer 3


Matkoma

Ligger i soffan nu och har matkoma efter att ha ätit älsklingens goda spagetti o köttfärssås. Var iväg och handlade förut så nu har vi alla ingredienser hemma till smörgåstårtan vi ska göra på onsdag.

2:a maskinen tvätt är i gång, blir nog att jag slänger in laddning tvätt till sen efter att den är klar. Mina ramar ligger och torkar, de är strax klara. Bara lite små saker som ska fixas sen skall åtminstonde ena ramen upp. Älsklingen har ett kort på sin gamla hund som skall få flytta in i en utav de, den ramen som den sitter i nu är inte den vackraste.

Men innan allt det ska fixas så ska jag smälta maten lite till.

/M


Lite julkänsla

Fick lite julkänsla när jag tände isbjörnslampan i vardagsrummet samt ljuslingan ute på balkongen. Det endå som saknas nu är först och främst julgranen men det får vänta några veckor till. Sen måste jag erkänna att jag saknar snön men bara lite, det räcker med ett tunt lager med snö.

Hängde upp en julkula i sovrummet som lyser, vart super mysigt där inne. Tänkte först sätta upp en adventsljusstake men tycket det skulle bli för mycket. Lagom är bäst enligt mig.

Nu är första maskinen tvätt igång och under tiden så ska jag passa på att skicka iväg några jobbansökningar.

/M

 


Många järn i elden

I dag är det mkt som står på schemat men en hel del har jag redan beta av. Har hunnit med en sväng till bil och fritid för att handla nipplar till brommsröret. Gjort ett besök på f-kassan som gick mycket bra.

Åkte sen och köpte mer papper till mina julkort samt smal genomskinlig. Käkade lite lunch när jag kom hem och sen vart det till att hänga upp lite julkulor. Slog in julklappen till mina föräldrar, plockade och dammsög av lägenheten.

Nu är det dags för en liten paus känner jag, natha skulle förmodligen komma över på en lite fika om en stund. Efter fikat sen ska jag iväg och panta flaskor, köpa frimärke så jag kan skicka iväg mitt a-kasse kort.

Tror även jag ska slänga in en maskin tvätt, en mat shoppinglista skall skrivas och så skall ramarna målas klart också. Med andra ord så är det fullt upp idag men det gillar jag bara.

/M

O´boy

Fick ett ryck och började måla om några små fotoramar jag har. Tanken är att det ska bli silverfärgade, förtillfället så har jag målat de vita så trät inte ska lysa igenom sen.

De ligger nu och torkar ute i köket så då passar jag på att avnjuta ett stort glas med kall o´boy. Skall strax lägga mig till rätta i soffan och lyssna på lite musik innan det är dags att måla ramarna igen :)

/M


1:a advent

Det känns inte som 1:a advent, kanske för att det inte finns någon snö ute som faktisk ger den där riktiga julkänslan. Men lite julkänsla är det ändå i lägenheten med alla tomtar, isbjörnslampa och självklar julstrumpan.

I dag har jag varit över en sväng hos min mor, hon hjälpte mig att fylla i papprena från f-kassan. När det var klart åkte vi ut till min svärmor då hon skulle ha öppethus i sin pyssel lokal. Mamma handlade en hel del, en del utav sakerna skall vi ge bort i 30 års present till min kusin.

Efter shoppingen så åkte vi hem till min kusin för fika och så passade jag på att lämna av lite smink till henne. När jag kom hem sen så käkade jag lite sen lunch och sen vart det teve tittande.

Tog tag i det där diskberget vi hade skapat, när jag hade kommit igenon 1/3 så kom älsklingen hem. Han var så gullig och började med maten medans jag höll på med disken. Nu ligger maten och jäser i magen och strax ska räkningarna betalas. Inte det roligaste man kan göra men det är ett nödvändigt ont tyvärr.

/M


Vad länge man har hållt på

Insåg när jag kollade igenom mitt arkiv här på bloggen att jag har bloggat jävligt länge, enda sen hösten 2006. Fattar inte riktigt att jag har orkat hålla på så länge. Men jag lär nog hålla på ett tag till, åtminstonde så länge jag tycker det är kul.

Jag har även fått en hel del kommentaren här på bloggen genom åren. Vissa är jätte söta och fina som verkligen får än att bli glad och värmer än. Andra de är mest bara patetiska men jag antar att man ska få sådanna också, det hör väl till att folk inte tål vad man skriver ibland.

Nej har inget direkt mer att skriva nu ikväll men är det något speciellt ni vill veta eller att jag ska skriva om så kan nu ju lämna en kommentar :)

/M

Cleaning out my closet

Käkade hemmagjord pizza till middag vilket inte var fy skam. Efter maten så fick jag ett ryck och rensade ur garderoben, fick ihop 2 påsar med kläder som jag inte ska ha kvar. Nu så är frågan ifall jag ska lägga ut de på köp&sälj på fb eller om jag ska sälja de på någon loppis. Jag får ta och finula lite på det ett tag.

När jag endå var igång och rensade så kollade jag igenom min sminkväska och kastade en hel del, en del utav sakerna ska jag se ifall min kusin kanske vill ha. Är en massa ögonskuggor och nagelack som jag tänke att hennes dotter kanske skulle vilja ha och leka med.

Resten utav kvällen har varit lugn, vi har bara legat och myst i soffan samt tittat på film. Vi kollade på smurfarna och det var bra. Mycket bättre än jag trodde den skulle va, den bjöd verkligen på många skratt.

Snart dags för sängen känner jag, i morrn är det en del som skall uträttas samt att det sista adventspynten skall upp.

/M


Dags för en förändring eller två

Sitter och spånar på att det är dags för lite förändringar. Först och främst så ska jag försöka minska på intaget av godis, choklad, chips och läsk. Det är varken nyttigt för kroppen eller tänderna. Jag tänker inte sluta helt med det utan skära ner på intaget.

Sen så ska jag till frissan på onsdag och jag känner att det är dags för en förändring, vad det blir har jag inte riktigt kommit fram till. Har lite olika idér men bäst att ta de med vera, hon vet ju vilka som är genomförbara så att säga.

Om det blir någon förändring så får ni se det på onsdag tills dess så kommer jag hålla mina planer för mig själv, älslingen vet om det då jag brukar använda honom som smakråd. Har är riktigt duktig på att vara smakråd när det kommer till kläder, hår och inredning.

Skall nog även ta tag i och rensa min garderob igen, känns som jag har mycket kläder som aldrig används. Bättre att ge bort det så någon annan kan använda det. Ska väl först och främst kolla med min kusin ifall det är något hon vill ha.

/M


Trevligt besök

Vi startade dagen med att åka till mekonomen för att köpa brommsrör och nipplar. Sen mötte vi upp chrille, madde, charlie samt andreas, anje, elias och kalle. De var här på besök så vi alla gick ner till CL för lite lunch.

Efter att alla var mätta och belåtna tog vi en tur på stan då små grabbarna låg och sov i sina vagnar. Sen gick vi hem till madde och chrille för lite fika. Satt och snackade skit och lekte på grabbarna innan det var dags för andreas, anje, elias och kalle att åka hem.

Men vi ska snart boka in en ny date så vi alla kan ses igen, det får ju inte gå för långt mellan gångerna. Sen så har vi ju våran lilla tradition som vi även kommer att köra på nästa år.

Vad resten utav den här lördagen har att erbjuda vet jag inte, blir nog mest till att ta det lugnt.

/M

Mest suttit i bilen denna dagen

Uppe i skaplig tid i morse, vid 9 tiden styrde jag bilen mot norrköping. Grå trist väder och blåsigt som tusan var det hela vägen dit.

Shoppingen gick snabbt då det inte var så mkt folk i affärerna, sen vissta jag ju också vad jag var ute efter. Klänningen jag hade spanat in var ingen hitt vilket var lite surt då det såg skit snygg ut på hemsidan. Istället så hittade jag en läcker klänning på gina tricot.

Jag fick ialla fall med mig allt på listan jag hade skrivit upp så det är ett stort plus. Käkade lunch på max innan jag åkte hem, stannade till nere på stan och köpte snus till hjärtat. När det var fixat drog jag iväg till flen då jag skulle besiktiga om bilen.

Jag var då inte ensammen om att besiktiga bilen idag, de har drop in mellan 13-14.30. När jag kom dit kvart i 1 så var hela parkeringen full. Men det gick fort att komma in, var på väg hem sen vid halv 2. Måste dock tillbaks då brommsröret måste bytas med what the hell, jag är glad för jag har ett par nya högkackade älsklingar till min samling.

/M




Torsdag innebär tevekväll

Det har inte blivit mkt vettigt gjort i dag men va tusan ibland måste man ju få flyta runt lite också. Har ialla fall köpt biljetterna till live & jive som jag nämde i tidigare inlägg.

Älsklingen och jag har varit i E-tuna då det stod läkarbesök på schemat, tänker inte nämna vad det handlade om så det är ingen idé att ni tjatar.

Handlade lite smått och gott på ica maxi när vi kom hem och sen fixade vi maten och disken. Om ca 1 timme så drar våran tevekväll igång. Från kl 20.00 till kl 23.00 kommer vi sitta bänkad framför teve och kolla på först Grimm, criminal minds och sist fråga olle dokumentären.

Så ser våran torsdagskväll ut, hoppas ni får en trevlig kväll.

/M

Nu vill jag ha februari

Har precis varit och köpt biljetterna till live & jive, en utav de roliaste eventen under nästa år. Så nu vill jag ha februari månad!


Burr

Satan vad kallt det är ute, höll på att frysa ihjäl när jag stod och tankade bilen förut. Åkte ut en sväng till sköldinge efter maten då vi skulle kolla mitt bromsljus. Det visade sig att det bara var lampan som var slut.

Passade på att fika när vi endå var där ute, vart hallongrottor som jag hade tagit med mig och lussebullar som svärmor hade bakat.

Nu ligger jag nerbäddad i soffan, har mina jätte snygga och sköna knästrumpor med körsbär på. Satte på mig de ihop om att jag skulle frysa lite mindre och sen ser det lite roligare ut med mönstrade strumport till min annars så mörka klädsel i dag.

Men nu ska jag masa mig ut i köket och koka ägg då jag vart sugen på det och kaviar, nom nom. Sen blir det nog att kolla på film innan sängen ropar på än.

/M


I går

Tog en jätte rolig bild på älsklingen igår kväll när han provade en utav mina jobbarhandskar.

Ska vi leka doktor älsklinge ;)


Silver/glitter

Målade naglarna i går med de nya nagelacken och så här vart resultatet. Jag är skit nöjd och kommer definitivt att ha mina naglar målade så här till jul/nyår.

/M

 


Det doftar nybakat

Mmm det doftar nybakat i hela lägenheten och det luktar så gott. Bakade hallongrottor och blåbärsmuffins för en lite stund sen. Och innan dess så dammsög jag hela lägeheneten.

Nu ska jag snart börja pyssla lite med mina julkort, funderar även på att börja tjuvstarta med att pynta inför första advent.

/M


Hallongrottor


Blåbärsmuffins

Trevligt telefonsamtal

Fick för en liten stund sen en mycket trevligt telefonsamtal som faktisk gjorde min morgon. De ringde från ydewalls och berättade att de hade en parkeringsplats åt oss ifall vi ville ha. Ja tack!

Ska blir så skönt att slippa krångla och hitta p-plats på gatan till båda bilarna speciellt nu i vinter då veckodags parkeringen kör igång igen. Men från och med 1 dec så har vi en p-plats åt en utav bilarna.

/M

Shoppinglista

På fredag ska jag åka en snabb sväng till norrköping och shoppa lite innan det är dags för ombesiktning på bilen. Vi kan väl se det som lite förebyggande tröst shopping ifall jag måste besiktiga om den än gång till :P

Så här ser ialla fall shoppinglistan ut:

* Klänning som passar till fest samt till jul

* Nya svarta högklackade

*Nya överdrag till soffkuddarna

*Julklapp till mina föräldrar

*Div smink saker


Smurf..?

Tisdag och det stod jobb på schemat i dag. Även fast det tar emot lite att gå upp tidigt på morgonen så känns det endå skönt när man kommer till jobbet. I dag har vi mest haft undersökningar sen har det varit några enstaka lagningar och rotfyllningar.

Vi har börjat med nya handskar på jobbet och de är blåa! Fan jag kände mig nästan som en smurf när jag hade de på mig. Men det är ju lite klitchigt med lite färg i våran annars så sterila miljö, visserligen så har vi faktisk röd, vita och svarta piketröjor nu för tiden.

Efter jobbet vart det hem äta middag, slöa en lite stund innan vi sen åkte till coop nere på stan. Älsklingen skulle hämta ut min julklapp och jag skulle handla lite då jag ska baka i morrn.

Nu ska jag strax hoppa in i duschen sen får jag se ifall jag orkar lacka mina naglar med de nya nagelacken min mor köpte till mig. Men ni får ha en fortsatt trevlig tisdagskväll.

/M



De blåa smurf liknande handskarna på jobbet

Tror det kommer bli skit snyggt

Mamma var ju så snäll och köpte nagelack åt mig i dag när vi var på åhléns. I morrn när jag kommer hem från jobbet ska jag lacka naglarna med dessa två, tror det kommer att bli skit snyggt.

Varför jag inte fixar naglarna idag för är att vi får inte ha nagelack på oss i mitt jobb. Men denna vecka jobbar jag bara 1 dag så behöver inte ta bort lacket förens nästa måndag.

/M


De nya nagelacken (bilden är lånade av http://blopparna.blogg.se)

Första dagen på en ny vecka

Knatade över en sväng till mina föräldrar för att låna deras hemtelefon då jag behövde ringa f-kassan. Samtalet gick fort och smidigt, sånt gillas och snart kommer jag få en utbetalning på sjukpengarna då jag var sjuk i october.

När det var avklarat åkte mamma och jag ner på stan, skulle ha lite smått från apoteket. Vi tog sen en runda inne på åhléns då min mor skulle ha lite saker till sin adventsljusstake. Hon passade även på att köpa nytt nagelack, knästrumpor och en badsvamp till mig.

Efter våran sväng nere på stan åkte vi och handlade på willys sen käkade jag lunch hemma oss mina föräldrar innan jag gick hem. Här hemma så tog jag tag i disken, bäddade rent i sänge och kastade in en maskin tvätt.

Nu skall jag vara ordningsam och sätta in en massa viktiga papper i mina pärmar och sen kolla ifall det finns några jobb att söka.

/M


Bilden jag lovade igår på våran nya blomma i sovrummet



Så här piffig såg jag ut när jag städade förut

Full kyl och frys

Var inte på bästa humöret förut idag men chokladkakan jag inhandlade på coop fick upp humöret lite. När humöret ändå var på väg uppåt så fick jag ett ryck och sminkade mig. Det brukar alltid få mig på bra humör och så får man tiden att gå oxå.

Efter det så knåpade jag ihop en shoppinglista som vi skulle ha med oss till willys och det vart låååång. Men nu så är både kyl och frys välfyllda så det ända som behöver handlas är lite små saker som typ är färskvara och inte står sig i flera dagar.

När vi var uppe på willys så köpte vi en ny blomma till sovrummet då våran andra hade kastat in handduken. Väl hemma fixade vi mat och sen tittade vi på teve. När älsklingen spelade tevespel så passade jag på att plantera om våran nya blomma, lägger upp en bild på den i morrn.

Nu i kväll så har vi kollat på film, vart final destinatin 2 och den var helt okej. Det är ju inte direkt någon skräck film så jag satt inte som på nålar utan mer som en slö hösäck i soffan.

Ska fixa matlåda åt älsklingen sen blir det banne mig sängen, är ju en dag i morrn också.

/M


Osminkad men snygg ändå


sminkad och lika snygg

Regnig söndag

Det är jätte tråkigt väder ute och det får mig till att inte vilja göra ett skit. Men jag har ialla fall tagit mig lite i kragen och fixat disken. Ska snart skriva en shoppinglista så vi vet vad det är vi behöver handla hem när vi åker till willys sen.

Annars har jag inga direkta planer för resten utav dagen, orken finns inte heller för den delen. Så det blir nog till att slöa framför teven och datorn.

Åh om du/ni bara kunde lyssna på mig för en gång skull, men nej då varför gör det för.

/M

Arg frustrerad och ledsen

Alla dessa känslor far runt i mig och jag har nada anledning till att känna mig så. Men det är dessa jävla hormoner som åker bergodalbana tack vare mensen som får mig att känna så här.

Inte alls ofta det blir så här när jag har mens men den här gången så blev det tydligen så. Låg i soffan förut och en våg av ilska sköljde över mig och jag fick god lust att bara riva ner allt i hela vardagsrummet. Så fort jag hade tänkt den tanken vart jag frustrerad över att jag kände så.

Nä usch hoppas den här humörsvängningen har gått över tills i morrn. Nu ska vi ialla fall åka till mc driven och handla paj, glass och hamburgare. Får se ifall det kan lätta upp humöret lite, tur att jag har min underbara älskling som står ut med mig.

/M

Zumba

Denna lördag till ära så har jag frostat av frysen, det var väl behövligt kan jag säga. Det tog inte så lång tid så nu är den ren, fin och is fri. Medans jag väntade på att frysen skulle bli klar så torkade jag golvlisterna i köket och det var behövligt kan jag säga.

När allt det var klart så körde jag ett zumba pass, känns ju att man inte har samma kondition som man hade en gång i tiden. Men det ska vi ändra på, tänker försöka köra minst 2 st 20 min pass zumba i veckan.

En sen lunch är intagen och tvätten hänger på tork. Det som står på schemat nu är att skriva matlisa samt vänta på att mitt hjärta ska komma hem från garaget.  Får se ifall vi storhandlar i kväll eller om vi tar det i morrn, beror på hur trött mitt hjärta är.

Nej dag att ta fram penna och papper och klura ut matlistan för de närmaste veckorna.

/M


Breaking dawn

Jobbade fram till lunch idag och allt flöt på snabbt och smidigt, sånt gillas. Efter jobbet svängde jag förbi hemma hos mina föräldrar och lämnade blommdekorationerna jag hade gjort till min mor.

Sen mötte jag upp madde utanför våra portar och så satte vi kurs imot sultans. Där vart det lunch och en massa skit snack, vi pratade bort över 2 timmar. Efter lunchen fick jag en tryck och plockade iordning i lägenheten då det såg ut som ett mindre bombnedslag.

När hjärtat kom hem så fixade vi middag sen slöade vi i soffan tills det var dags att möta upp madde och chrille ute på gården. Åkte ner till bion och betalade biljetterna och inhandlade dricka och snacks till filmen.

Vi kollade på breaking dawn och den var helt okej, lite seg stundtals men det kan ju inte va full fart hela tiden. Över lag så var den bra med tanke på att de har komprimerat innehållet jämfört med när man läser boken. Skulle de ta med allt som står i boken skulle nog hela filmen bli minst 4-5 timmar lång.

Älsklingen överlevde bion även fast han inte är något större fan av twilight trionlogin. Tycker det är väldigt snällt av mitt hjärtat att följa med på det här. Men och andra sidan så ska ju han "plåga" mig med att vi ska se silent hill 2 på bio. Och jag har verkligen inga nerver utav stål när det kommer till att kolla på skräck film men det ska bli spännande att se hur det kommer att gå.

Nu rundar vi av denna fredagskväll med att mysa i soffan och kolla på armageddon som visas på teve.

/M


En riktig teve kväll

Haft en trevlig och bra dag på jobbet, förmiddagen bestod utav verksamhetsplanering och på eftermiddagen hade vi patienter.

Solen tittade fram och förgyllde nästan hela dagen vilket har varit skönt för det gör att dagarna blir så mkt lättare. Jag är verkligen en människa som är i stort behov utav solen för att må bra och känna mig pigg.

Ikväll orkade varken jag eller hjärtat att laga mat så vi var lite onyttiga och lätt pizzeria norr fixa middagen åt oss. Efter maten vart det pyssel för mig och hjärtat spelade xbox, kalas bra fördelning.

Nu har vi bänkat oss i soffan för en riktigt teve kväll, först ut är nya serien grimm på kanal 6. Hittills så verkar den vara helt okej, sen när den är slut så är det criminal mindes på 5:an. Vi avrundar kvällen med ett avsnitt utav fråga olle innan det är dags för sängen.

/M

Rulltårta och kort

Fixade middag när hjärtat kom hem efter jobbet, vart en köttfärsröra i mjukt taco bröd med cream fraich sås. Efter middagen vart det lite teve tittande innan jag fick för mig att locka håret. Lyckades bara bränna mig 2 gånger på locktången :P

Fick ett infall och bakade en rulltårta sen då jag vet att älsklingen tycker om fika bröd. Tycker om att skämma bort min karl med smarrigt fikabröd och visa honom hur mkt jag uppskattar och älskar honom. Vet att han i tidigare förhållanden inte alltid fått den uppskattning han har förtjänat samt blivit bort skämmd.

Efter att jag hade bakat rulltårtan så började jag med att göra 2 nya julkort. Han inte rikigt klart med de i kväll utan det blir nog att jag fortsätter i morrn eller på fredag.

Nu ska jag bädda ner mig i sängen med mitt underbara karl, jag älskar dig hjärtat <3

/M

Har hunnit med mkt

Har hunnit med mkt i dag även fast jag inte klev ur sängen förens kl 10. Jag är jätte dåligt på att gå upp i skaplig tid de dagarna jag är ledig, även fast kl ringer vid 8 så skiter jag i det för jag vet ju att jag är ledig.

Men ialla fall så har jag hunnit med en hel del i dag, som att städa hela lägenheten så den är skinande ren. Skrev ju förut att jag förmodligen inte skulle tvätta bilarna då det var så dåligt väder ute. Men efter att jag hade varit och handlat så bättrade vädret på sig så det var till att tvätta båda bilarna.

Så nu är fordarna rena och klara för vintern, var även så duktig så jag torkade ur de samt slängde allt skräp som låg i de. Åkte iväg sen och hämtade lite pyssel saker jag hade beställt, när jag kom hem så slängde jag in en maskin tvätt samt hoppade in i duschen.

Nu sitter jag och väntar på att tånaglarna ska torka, målade de röda då det passar så här till julen. Väntar på att mitt hjärta ska komma hem så vi kan börja med maten.

Har beställt biljetter idag till breaking dawn som jag, hjärtat, madde och chrille ska se på fredag. Fick även ett trevligt telefonsamtal utav andreas, så nu ska vi planera in en helg så vi alla ska ses. Ska bli trevligt då det var jätte länge sen vi sågs allesammans.

/M


Mina röda fina tånaglar som ger än lite julkänsla

Inte riktigt det vädret jag ville ha

Planerade i går att jag skulle utnyttja min lediga dag till att tvätta våra bilar men icke då. Tittade ut genom fönstret nyss och vädret ser inte alls så bra ut, det är kallt och disgit ute. Med andra ord inget perfekt väder att tvätta bilarna då vattnet med all säkerhet kommer att frysa.

Ska ialla fall åka iväg och handla lite små saker vi behöver sen städa av lite här hemma samt få lite lunch i magen. Annars så har jag inget speciellt inplanerat för dagen, vem vet kanske får för mig att baka lite.

/M

Tisdag

Trött som vet i vad när jag vaknade i morse men det var bara att kravla sig upp ur sängen och få på sig kläderna. Piggnade till lite när jag fick i mig lite frukost sen var det bara ner till bilen, skrapa rutorna för att sen bege sig mot flen.

Arbetsdagen har gått bra, solen tittade fram passade perffekt i dag då vi hade 1 timmes frisk vår. Det var riktigt skönt att få komma ut, få frisk luft och sträcka på  bena.

Påväg hem från jobbet så hoppade bambi upp 3 meter framför bilen lagom när jag hade svängt ur rondellen i flen. Vart verkligen paff då jag inte hade förväntat mig att ett rådjur skulle hoppa fram där utav alla ställen men den var väl sugen på äpplen i någon när liggaden trädgård.

När jag kom hem så myste jag ner mig i soffan hos hjärtat som låg och lyssnade på musik. Han fixade sen till middag medans jag skickade iväg en jobbansökan samt kollade mailen.

Efter middagen fick jag matkoma och har legat och hals sovit fram till för ca 40 min sen. Under tiden har hjärtat passat på att spela lite xbox. Nu blir det lite teve tittande innan det är dags att borsta gaddarna och bädda ner sig i sängen.

/M


Ask och julkort

Lovade ju att jag skulle lägga ut en bild på asken jag målade så här kommer den. Lägger även ut några bilder på de julkort jag hittills har gjort. /M



Marilyn monroe fick pryda asken


Framsidan



Så här ser kortet ut på insidan



Framsidan



Så här ser kortet ut på insidan

Har inte hänt så...

I dag är det måndag och en ny vecka har börjat, för min del har det inte hänt så mkt i dag. Har plockat lite här hemma, diskat samt tagit en sväng ner på stan. Inhandlade lite saker som jag behövde till mina julkort sen tog jag en rask promenad runt norr.

Väl hemma så vart det lite lunch i magen innan jag satte igång och pysslade med mina julkort. Efter att ha gjort klart 2 st packade jag ihop sakerna och tog sen en promenad bort till tågstationen för att posta mitt a-kasse kort.

Tillbaks hemma så vart det lite teve tittande innan jag hoppade in i duschen. Sen när älsklingen kom hem åkte vi upp till willys då det fattades lite ingredienser till middagen.

Chile con carnen ligger och jäser gott i magen nu, ska snart skalla och hacka lite morötter som jag tänkte dippa sen i en god cream fraich sås :)

/M

Kväller på bryggaregatan

Nu är det kväller här på bryggaregatan och det pangas och lever rövaren då älsklingen spelar battlefield 3 på xbox:et. Själv har jag suttit ute i köket i 1½ timme och pysslat lite, målat en ask som vi ska ha att lägga ner våra bankdosor, usb och dyl i.

Bild på asken lägger jag upp i morrn, när den var klar så började jag med julkorten men insåg att det var lite små saker som behövdes som jag inte har. Så i morrn blir det en vända ner på stan för att inhandla de sakerna.

Annars så sitter jag och avnjuter ett stort glas med o´boy och väntar på att klockan ska bli 22 för då var det tydligen något programm på discovery som vi ska titta på.

Det var väl allt jag hade på hjärtat, ha en fortsatt trevlig kväll och jag hoppas alla pappor har haft en bra farsdag.

/M


Farsdag

I går fixade jag äppelpaj till hjärtat och mig sen tittade vi på film. Det vart terror train, en skräckfilm från 1980 talet med jamie lee curtis. Även fast det var en riktigt dålig skräckfilm så satt jag ihop kurad i ena hörnet utav soffan, jag har verkligen inga never utav stål när det kommer till skräckfilm.

I dag är det söndag och farsdag, var över en sväng förut och firdade min far. Mamma bjöd på hemmabakad kladdkaka som smakade jätte gott. Gick sen bort till statt för att köpa biljetter med de hade tydligen inte kommit än så jag fick gå hem tomhänt.

Nu sitter jag och väntar på att tvätten ska bli klar samt att min ask som jag har målat ska bli torr så jag kan börja dekorera den.

/M

Äppelpaj i små portions formar, perffekt när man bara är 2 som skall ha


Fin dekoration till blommkrukan

Jag köpte hjärtat i frigolit från pyssel och pynt för några dagar sen. Hade en idé om att måla de och sen trä de på blommpinnar för att sen sätta ner i några blommkrukor. Resultatet var jätte bra, det är åtminstonde vad jag tycker.

Jag målade hjärtana med en sliverfärg då jag tycker det passade bäst in här då vi har rätt så mörka möbler i vardagsrummet. När de hade torkat så målade jag de med en matt klar lack, sen tryckte jag fast en varsin blommpinne i de som jag hade lackat förut så de ska tåla väta.

Man kan ju om man vill även decoupaga eller krackilera dessa hjärtat för att få de mer effektfulla. Själv nöjde jag mig med den här enkla varianten.

/M




London dimma...

Vaknade första gången vid halv 8 i morse och såg att det var jätte dimmigt/disigt ute. Sen när jag klev upp kl 10 så var det samma väder ute som tidigare i morse.

Åkte ner på stan och mötte upp min mor vid sparbanken parkeringe, gick bort till hm. Koftan jag hade hittat var tyvärr borta men jag hittade en stickat tröja som fick följa med hem. Tog en snabb sväng in på bolaget och handlade lite öl till hjärtat.

Vi tog sen en sväng till pyssel och pynt där det inhandlades färg och två frigolit hjärtan. Åkte sen iväg och fixade farsdag present samt slog jag i några liter soppa i hjärtats bil.

Efter lunch så pysslade jag lite samt satte upp en ljus slinga ute på balkongen, vart skit snyggt enligt mig. Åkte iväg och handlade sen när hjärtat kom hem från sköldinge.

Nu sitter vi i soffan mätta och belåtna efter att ha tryckt i oss vårrullar med ris. Denna lördagskväll kommer bli lung, funderar på att göra en äppelpaj igen som vi kan mummsa i oss framför teven.

/M

Sticka tröja från hm som jag köpte idag

Perfekt nu när det börjar bli kallt o ruggit ute

 

Ljus slingan jag satte upp på balkongen, blir mys pys känsla om man sitter i

vardagsrummet o bara har den tänd


11/11-2011

I dag är det äntligen fredag och helg, tyvärr är det inte något fint väder ute men man kan ju inte få allt. Jag har ialla fall hunnit med att handla, diska, passera duschen samt hämta ut lite fler pyssel saker.

Om ca 1 timme så kommer mitt hjärta hem och då tänkte jag börja baka äppelpajen som vi skall ha med oss när vi ska bort till mina föräldrar sen. Vi ska nämligen äta middag där ikväll, det blir plankstek och efter som de bjuder på det så tänke jag att jag kunde stå för efterrätten.

Vi kommer säkerligen att rulla där ifrån när vi ska gå hem sen ikväll men det kommer det nog vara värt. Det är ju inte så ofta man lyxar till det med planksten och sen äppelpaj.

/M

Lite butter

Arbete stod på ordningslistan idag, var mörkt och ruggit när jag åkte till jobbet i morse. Men vid lunchtid så tittade solen fram och när man tittade ut skulle man nästan kunna tro att våren var på väg. Tyvärr är det ju inte så utan vintern och julen väntar runt hörnet på oss.

Både jag och min tandläkare har varit små trötta under dagen, förmodligen pga den varma luften i våra lokaler. Öppnar man fönstret så är det skönt en stund men sen fryser man satan och måste dra igen det fort som tusan innan man börjar hacka tänder.

Väl hemma fixade jag till mackaronilåda som jag åt framför teven som var kvällens middags sällskap då mitt hjärtat skulle ut till sköldinge för att lämna lite saker.

Han kom hem sen och myste ner sig i soffan men mig, själv kände jag mig lite butter. Trött, ont i nacken, mps:ig och grymt sugen på choklad. Vilken underbar kombinatinon, hjärtat sa till mig att han tycke jag var söt en då och det värmed verkligen i hjärtat. Känns underbart att veta att han tycker jag är söt även fast jag är butter och dann :P

Franken ringde förut och undrade i vilken port jag bodde i för han skulle nämligen kolla på en lägenheten här på bryggaregatan. Det visar sig att det är i porten brevid oss lägenheten ligger i. Skulle va kul ifall han får lägenheten, blir närmar ifall man ska träffas och hitta på något.

Gick ialla fall bort till coop för en lite stund sen och inhandlade chocklad så nu är jag på lite bättre humör. Kollar nu på criminal mindes och myser med karln i soffan.

/M

Vet inte hur jag ska göra

Hämtade reservdelarna till bilen idag, beställde mer pyssel saker och så tog jag en tur in på hm. Hittade en fin stickad kofta men jag vet inte hur jag ska göra, ska jag köpa den eller inte. Ska se ifall min mor har lust att vara smakråd åt mig på lördagangående koftan.

Tog en sväng upp till willys för lite små handling, viktigast på listan var kam då jag lyckats slarva bort den ända kam vi hade. Men nu så har vi 4 st kammar så det ska väl dröja ett litet tag innan jag slarvar bort alla.

Natha kommer strax över för att dricka lite té och snacka skit. Skall nog även passa på att utnyttja hennes som bärhjälp då jag ska upp till vinden och hämta ner julpyntet. Och nej jag ska inte börja julpynta än utan jag plockar bara ner det så har jag det nära till hands när det är dags sen :)

/M

Ledig dag som har spenderats...

Denna lediga dag har jag spenderat med att varit en sväng på bil och fritid för att beställa lite reservdelar till min bil. Vart sen en sväng ner på stan med madde och charlie, vi skulle reservera biljetter till breaking down men bion var inte öppen.

Så jag tog svängen förbi sushi corner och köpte med mig sushi hem till lunch, det smakade kalas gott. Tittade på hem till gården innan jag började med disken. Sen tog jag en sväng med dammsugaren när jag ändå var igång, så nu är det rent och fint här hemma.

Jag förstår inte vissa som tycker städning är när man flyttar saker och typ högar med papper från en plats till en annan plats i lägenheten/huset. Städa för mig är när man dammsuger, dammar och slänger sånt som man inte behöver samt lägger tillbaks saker på sin plats.

Han med att knåpa ihop ett kort i dag inna hjärtat kom hem, fixade middag tillsammans. Nu sitter vi nerbäddade i soffan mätta och belåtna efter tacopajen som var kvällens middag.

Nu ikväll händer det inte mkt alls, blir det att kolla på lite teve och mysa.

/M

Vad gör man när man har tid över

Jo då tar man fram pyssel sakerna och knåpar ihop ett fint kort. Det är ett rätt simpelt men fint kort enligt mig, det behöver inte vara så invecklat för att det ska bli fint.

I morrn ska det beställas lite fler pyssel saker för jag hade nämligen tänkt försöka ge mig på att göra egna julkort. Sen ska det även knåpas ihop ett födelsedagskort till min kusin som fyller 30 år i december.

/M

Kortet jag knåpade ihop idag, insidan får ni se en annan gång ;)

 

Här är en bild på ett kort som jag gjorde för ett tag sen, även där så får in se insidan en annan gång ;)


Unnade mig lite gott

Dagens lunch så unnade jag mig en 12 bitars sushi vilket var himmla gott. Nej smörja in nacken lite till och hoppas på att det blir bättre.

/M


Orkade inte skriva igår

Orkade inte skriva något i går då jag var helt slut när jag kom hem efter jobbet. Det var inte så att det var kaos och full rulle på jobbet utan tröttheten berode på att jag sovit dåligt under natten.

Påvägen hen från jobbet så passade jag på att handla lite på willys, vara bra det att halva katrineholm tänkte samma sak. Köerna till kassorna var långa men efter mkt väntan så kunde jag äntligen åka hem.

Väl hemma fixade älsklingen middag sen vart det soffhäng, hade skit ont i nacken så jag knappt kan vrida det åt sidorna. Smörjde in nacken innan jag gick och la mig ihop om att det skulle bli bättre men det gjorde det inte. Har dock sovit jätte bra under natten så det kan jag icke klaga på.

Nej nu ska jag iväg till bil och fritid sen blir det ner på stan med madde och charlie.

/M

Tråkigt höstväder

Har varit riktigt tråkigt höstväder ute i dag så energi till att göra något har varit låg. Älsklingen åkte ut till sköldinge för att fixa lite med garag portar. Själv glode jag på teve en stund innan jag fick arslet ur soffan och började med disken.

Lagom som den var klar kom älsklingen hem, suckade lite efter som jag hade fått upp energi för att städa lite. Tycker det är mkt skönare samt smidigar att städa när jag är själv :P Men jag plockade ialla fall undan i hela lägenheten, dammsugningen får bli på tisdag.

Annars så har jag rensat den gammla datorn på bilder och div andra saker som inte skall ligga kvar. Mamma tittade nyss förbi och hämtade en tidning samt bok som jag hade hämtat hem till henne från sköldinge.

Resten utav denna dag/kväll blir lung, det ska fixas käk och sen ska jag passera duschen. Ska planera lite vad som skall göras i veckan så jag har en bra översikt över hur allt ser ut.

/M

Loppis och ånglok

Vaknade till liv och åt lunch vid 11 tiden för att sen åka bort till ica nära där vi hämtade upp john. Åkte ut till sköldinge och stannade till hemma hos min moster och hennes sambo. Skulle hämta en bok samt tidning till min mor, passade på att kela lite med deras hundar.

Åkte och skulle släppa av john hemma hos honom men styrde istället bilen hem till älsklingen och johns föräldrar. Där vart det kaffe paus innan jag och svärmor åkte till duveholmshallen för att gå på loppis.

Det var många loppis bord men jag hittade inget som föll mig i smaken men det var kul att gå runt och se vad folk sålde för nått. Mycket folk var det där nere, endå så var inte vi där förens vid 13 tiden och då hade de redan ahft öppet i 3 timmar.

Åkte och kollade på ångloket som stod nere vid lokstallarna, de hade åkt från sthlm med det för att visa upp den här. Den var riktigt fin och stor, första gången jag ser ett ånglok i verkligheten. Vi stannade inte kvar så länge då det blåste kallt och var allmänt ruggit ute.

Väl ute i sköldinge så gick vi ner till svärmors lokal en stund innan hjärtat kom ner och ville åka hem. Fixade lövbiff wok till middag som vart en hit :)

Nu spelar karln battlefield 3 online och då passar jag på att skriva lite här. Vi ska väl se en film om en liten stund, vad det blir vi ska se på har jag ingen aning.
/M






Bad teacher

Kvällens film blev Bad teacher med bla. Cameron Diaz, Justin Timberlake och Jason Segel. En riktigt rolig film om en annorlunda lärare. Den bjuder på många skratt och Cameron gör sig verkligen i komedi filmer.

Justin är faktiskt en riktigt bra skådis för att ha varit pop sångare förut. Oftast brukar det inte bli så lyckat när sångare sadlar om till att göra film men i detta fallet har det gått bra. Han har ju spelat några stora roller ibland annat the social network och friends with benefits, båda filmerna har fått bra recentioner.

Nej nu ska jag avrunda denna kväll men en kopp té innan jag bäddar ner mig i sängen med min älsklingn.
/M



Det är så ilskan kokar inom mig

Kollade nyss på det här klippet och det var så tårarna började rinna och ilskan koka inom mig. Fy fan för vissa människor som utnyttjar sin makt och tar absurda beslut och sen inte kan stå till svars för det utan bara skyller ifrån sig.

Klicka på den här länken
http://svtplay.se/t/103535/uppdrag_granskning
som handlar om ett föräldrarpars mardröm att bli oskyldigt anklagade.

/M

Varit på språng hela dagen

Timmarna på jobbet sprang fram idag och helt plötsligt var kl 12.30 och arbetsdagen var över för min del. Åkte hem och lämnade bilen för att sen möta upp madde och hjärat vid sultans. Vart lunch där inne som min karl var så snäll och bjöd på.

Efter 1 timmes skit snack gick vi ner på stan, hjärtat till bolaget och madde och jag begav oss till syaffären samt till pyssel och pynt. Beställde lite grejer i pysselaffären som jag ska hämta ut nästa veckan, sen är det bara att låta fantasin flöda.

När vi var klara och kom tillbaka till den norra sidan begav jag min hem till mina föräldrar, skulle hjälpa min far att skicka iväg ett mail. Farsgubben är nämligen inte så super haj på datorer men jag gick igenom med honom hur han skulle göra samt att jag skrev ner en lathund åt honom.

Snackade lite skit inna jag sen gick hem och myste ner mig i soffan men hjärtat. Var så slut i kroppen efter att ha varit på språng hela dagen så jag somnade till en stund.

När jag vaknade till förut så åkte vi iväg och köpte mat från hot basilikan och nu har vi myst ner oss i soffan. Ska se ifall vi ska kolla på någon film sen ikväll.

/M

Redan torsdag

Det är redan torsdag, vad snabbt veckan har gått. Arbetsdagen i dag har varit allmänt lugn, hade klinikmöte 2 timmar innan lunch. Vi avrundade våran arbetsdag med att ha akutpass och vi hade bara 2 patienter dock krävdes de långa behandlingar på de då tänderna var döda.

Kvällen kommer bli lugn ligger just för tillfället i soffan och jäser efter att ha tryckt i mig pannkakor till middag. Men jag ska snart ta mig upp här ifrån och hänga upp tvätten som nyss var klar.

I morrn är det fredag och äntligen helg men innan jag tar helg så blir det ett arbetspass fram till lunch. Efter det blir det en trevlig fika på sultans med madde :) Sen tror jag även att jag ska besöka britt-maries pyssel och pynt och fylla på mitt lilla föråd med pyssel saker.

Jag har nämligen skissat på en massa förslag till kort så nu är jag sugen på att sätta bollen i rullning så att säga.

/M

Renovering

Håller på att renovera lite här på bloggen, så det kanske kommer att vara rörigt ett tag fram över så ni vet.

/M

Inte min dag

Det har inte riktigt varit min dag idag. Morgonen startade bra genom att lampan i hallen sa poff när jag skulle tända den. Älsklingen ska få det trevliga jobbet att ställa sig på en stol och byta glödlampa.

Sen gick ju inte bilen igenom, inga stora fel och de kostar inte så mkt att fixa men det är endå irriterande. Och som ett brev på posten har jag haft huvudvärk till och från hela dagen. Den har dock försvunnit och istället har jag fått ont i magen, en svidande känsla typ där magmunnen sitter för er som vet.

Är grymt sugen på chocklad men är inte så sugen på att gå till affären nu och sen tror jag min magen skulle bli ännu grinigare på mig. Nej nu ska jag sluta klaga och mysa lite med min fina karl istället.
/M

Tisdag den 2 november

Vi startade denna tisdag med att besikta bilen som tyvärr inte gick igenom med blankt papper. Det var lite saker som skulle fixas, tur att jag har en underbar sambo som är duktig på bilar.

Funderar på att vila mina blå en liten stund då jag sovit taskigt i natt. Sen vid 10 så ska jag och mor åka upp till jysk där nya lakan ska inhandlas, får se ifall det blir något mer.

Sen vid 14 tiden kommer natha över på lite té och skitsnack men innan dess så ska det ätas lunch och städas. Får heller inte glömma tvätten.

/M

Se ifall det funkar

Måste ju testa ifall det funkar att blogga från mobilen :P

Typiskt höstväder

Fick höra av en vän i dag att det tydligen är vissa eller en viss person som tar åt sig utav det jag skriver samt tror att det jag skriver om handlar om denne personen. Så är dock inte fallet, jag känner och har känt många människor och ibland så dyker det upp tankar om de som jag då skriver ner här.

Om personen ifråg tycker allt verkar vara riktat eller skrivet om den så får den tror det men som sagt så är inte fallet. Dessutom så behöver ju inte personen läsa på min sida ifall den nu inte vill det ;)

Folk får mer än gärna läsa på min sida, jag väljer ju liksom själv vad jag vill skriva ut här. Är det något jag inte vill att någon specifik person inte ska veta ja då skriver jag ju inte ut det, svårar en så är det ju inte.

Förövrigt så har arbetsdagen varit bra, lite tråkigt väder ute bara. Men det är ju typiskt höstväder ute, ruggit och blåsigt. Nej dags att fortsätta pilla på nya mobilen så jag lär mig den någon gång.