Fick ialla fall lite sovmorgon

Måndag i dag och jag skulle igentligen ha varit ledig men de ringde från jobbet halv 8 och undrade ifall jag kunde hoppa in. Klart jag kunde göra det, blir ju lite extra klirr i kassan vilket aldrig är fel.

Dessutom så fick jag ju lite sovmorgon jämför mot i morrn då klockan ringer 6.25. Minder rolig var att jag var rättså trött då jag hade legat större delen utav natten med magont. Men dagen gick fint ändå och klockan snurrade på fort.

Middagen ligger i magen och jäster, slö tittar på teve och väntar på att tvätten skall blir klar för upphängning. Sitter och finular på ifall man skulle börja träna på gym igen. Se om man kanske kan dra med sig hjärtat så han kan pusha på än lite.

Bara 4 dagar kvar sen blir det sol, bad, värme och en massa kylda drycker =)

/M

Röda djur med hårt skal

Karln kom tydligen hem vid halv 1 tiden i natt, själv låg jag och sov som en prinsessa. Han var lite seg i dag när vi båda hade vaknat till liv. Men det hade tydligen varit en trevlig firmafest med live band :)

Käkade lunch på sibylla, köpte badtofflor och sen tog vi en tur ut till sköldinge. Fikade på johns altan och snackade lite skit. Åkte hem sen och fixade till oss innan vi gick hem till mina föräldrar sen där det vankades kräftor, räkor och paj.

Vet inte hur många kräftor jag lyckades klämma i mig med gott som tusan var det :) Vart fika på uteplatsen sen efter att vi hade smält maten.

Nu sitter vi hemma, ska snart mummsa i mig lite chockladpudding och titta på teve. I morrn blir det kanske en tur till e-tuna och veteranmarknaden.

/M


Lugna gatan

I går kväll vart det fika hemma hos våra underbara grannar, kom hem vid 23 tiden så då vart det bara att hoppa i säng.

I dag jobbade jag bara fram till lunch, skönt med korta fredagar. Styrde bilen hem till mina föräldrar då jag skulle hämta en resväska samt en kruka. Mamma följde med hem och hjälpte mig plantera om 3 blommor som fick flytta in från balkongen till lägenheten.

Vi åkte ner på stan en sväng då jag skulle hämta ut mina pysselsaker hon britt-maries pyssel och pynt. När jag ända var där nere passade jag på att beställa lite mer saker.

Sen vart det en tur in på hm där jag hittade en fint linne som fick följa med hem, tog en tur in på bolaget och kom ut med lite öl till mitt hjärta. Sen köpte jag sushi och åkte hem till mina föräldrar och käkade middag med de.

Resten utav dagen/kvällen har jag diskat, städat och tvättat lite. Nu sitter jag och slöar framför teven i min ensamhet då hjärtat är på jobbet då de skulle ha firmafest ikväll.

Han ska plinga sen när han vill att jag ska komma och hämta honom, får se hur rund under fötterna han är då :P

/M

Som vanligt

Denna lediga dag har jag tränat lite och sen städad, vilken ovanlighet va. Jag brukar nämligen alltid städa de dagarna jag är ledig för att jag tycker det är avkopplande.

Läste lite korsord som avkoppling i dag men var tvungen att lägga i från mig tidningen då ögonlocken vart tunga. När hjärtat kom hem från jobbet så fixade vi till middag. Vart en jätte god tacopaj, är fortfarande proppmätt och då käkade vi för nästan 5 timmar sen.

Åkte ut en sväng till sköldinge och lagom som vi kom ut så började det regna. Tog en fika där ute, kim hjälpte carlo lite med bilen.

Nu sitter vi i soffan här hemma och tittar på teve. I morrn är det dags för jobb igen och sen på kvällen blir det fika med grannarna :)

/M

Ex antal hundralappar fattigare

Åkte till specsavers efter jobbet och vart ex hundralappar fattigare med ett par skit snygga glasögon rikare. Trivs kanon bra i de nua glajjorna och de sitter som ett smäck.

Karl är ute i köket och fixar middag åt oss och när vi sen är mätta och belåtna bär det ut till sköldinge. Är ju så fint väder ute så vi tänkte ta en tur mer bonneville.

Dags att köra slut på soppan i bilen för tanken skall vara tom när vi ställer in den för renovering i slutet av september början av oktober.

/M

Oj vad farligt det var att kolla i...

panduro katalogen, hittade ju hur mkt saker som helst som ja vill ha. Var ju nere i dag hos britt-maries pyssel och pynt där jag beställde en hel del saker. Tror jag kom upp i den nätta summan av 490 kr vilket inte är så farligt endå.

Kollade igenom katalogen nu ikväll och hittade som sagt ännu mer saker jag villa ha. Valde ut de sakerna jag skulle behöva mest och kom då bara upp i en summa av 350 kr :P Ska nog beställa de sakerna när jag hämtar ut mina andra saker i slutet utav denna vecka.

Det kommer dock inte bli så jätte dyrt i slutändan då jag fick ett pressentkort nere på pyssel och pynt i födelsedagspresent på 500 kr.

/M

Fick det mesta gjort i dag

Regnade när jag vaknade i morse så jag drog täcket över huvudet och snoozde länge. Hade ju ändå ingen direkt inplanerat i dag.

Efter att jag hade tagit mig upp ur sängen och fixat till mg så skrev jag en lista på allt som skulle inhandlas på willys. Skrev sen nästa lista med allt som skall packas inför resan, när listorna sen var klara städade jag av lägenheten.

Den lilla svarta damen som vi hade i lördags hade lämnat lite svart päls här och där. När det var uppsuget så organiserade jag om mina 2 garderober. Så nu ska det vara lite lättare att hitta bland alla kläder jag har hängandes där.

Kastade in en maskin tvätt och sen kom fröken N över för lite skvaller. När hon hade gått sen var det dags att hänga upp tvätten och sen diska. Tog en tur bort till britt-maries pyssel och pynt där jag beställde lite smått och gott från panduro katalogen. Sakerna kommer förmodligen på fredag så här skadet börja pysslas på hög nivå :P

Har även gått igenom och valt ut bilder som jag skall framkalla lite senare framöver, blir nog efter att hjärtat och jag kommit hem från turkiet. Hjärtat kom hem lagom som jag höll på och fixade middagen, käkade och sen drog vi till willys.

Nu sitter vi hemma nersjunkna i soffan och glor på teve/dataskärmen. Blir inte många knop gjorda resten utav kvällen, ska nog läsa lite bloggar och titta på teve innan jag bäddar ner mig i sängen.

/M


Ledig måndag i morrn

Har inga direkta planer för i morrn men funderar på att skriva en lista med saker vi ska ha med oss på resan. Det börjar ju snart dra ihop sig, åkter ju näst nästa helg.

Fick ett litet sug efter att städa och organisera i mina garderober också. Haha ni måste tycka jag är skit konstig som kan få sug efter det men jag tycker det är avkopplande att städa.

Blir kanske fika och lite skit snack i morrn också, det är ju aldrig fel. Men nu ska jag hämta panduro katalogen och se ifall det finns något där i jag vill beställa.


/M

Skönt att ligga i gräset och slöa



Lilly ligger och slöar i gräste efter att ha lekt som en tok med krossdäcket.


Sköldinge två dagara i rad

I går var jag ledigt, passade på att ta en sväng ner på stan och beställa nya glasögon. Kommer få hämta ut de i veckan som kommer och så ska jag även lämna in de gamla som de ska byta glas i.

Vart en sväng förbi mina föräldrar där det bjöds på fika. Sen åkte mamma och jag upp till willys och öb för lite handling. Väl hemma attackarade jag diskberget och set vart jag lite städsugen så jag damma, dammsög och torkade golven i hela lägenheten.

Maten var i stor sätt klar när hjärtat kom hem och efter att vi hade jäst i soffan en stund åkte vi ut till sköldinge och firade svärmor som fyllde år. Fikade och snackade skit i fler timmar, var hemma vid halv elva tiden.

I dag kom sophia förbi vid halv åtta med lilly som vi skulle vara hundvakt åt i dag. Åkte ut till sköldinge vid tolvtiden, katterna uppskattade inte hundbesöket. De reste ragg smat fräste medans lilly inte bryde skig ett skit, bästaste hunden.

Åkte bort till lokalen och pysslade en stund sen gick vi över till john för att kolla på när carlo skulle starta gto:n. Det gick ju sådär, efter mkt om och många men så starade de men efter bara några minuter så vart kylaren överhettad.

Medans karlarna suckade och skurvade med bilen så lekte jag med lilly. Lånade ett krossdäck utav john som hon fick springa runt och leka med. Jävlar vilken fart det vart på henna, hon både morra och skällde och vart i helt i extas.

Käkade middag där ute som vart grillat kött, korv och potatisgratäng, det satt fin fint i magen. Lilly fick leka lite till med däcker sen så hon låg helt utslagen i bilen när vi åkte hem förut. Läppade av henne hos sophia vid nio tiden och nu sitter vi hemma och slöar.

Haha jag skrattar verkligen åt de "fina" bilderna jag såg...undra hur människa tänkte där...eller inte tänkte


/M

Ledig onsdag

Och det utnyttjade jag genom att ta en skön sovmorgon. Efter att jag hade vaknat till liv gick jag hem till mina föräldrar, mamma och jag beställde en massa saker från taxfreen.

Vart en hel del smått och gott, det mesta som beställdes var saker vi ska ha på vägen hem från turkiet. Vi passade på att kolla hur väderprognosen såg ut, det varierar mellan 30-35 grader från i dag och tio dagar framåt. Åh vad häligt, tror dock inte hjärtat delar min glädje över väderprognosen :P

Natha kom förbi vi tolv tiden,vart fika och skit snack på balkongen innan vi tog en vända på stan. Hon traskade hem efter en stund och jag tog en repa inne på åhléns. Gick till optiern sen då jag hade tid för synundersökning och domen vart att jag behöver nya glas till brillorna då synen hade ändrat sig.

Lånade hem två par bågar då jag funderar på att köpa ett par nya brillor samt byta glas i de brillorna jag har. Det skulle inte kosta så mkt extra att köpa ett par nya samt byta glas i de jag redan har.

När jag kom hem efter min sväng på stan vart det till att byta och tvätta sängkläder och sen ta tag i middagen och disken. Hjärtat kom hem och tog över diskandet och sen moffade vi i oss maten och slöade en stund innan vi åkte ut till john.

Där ute vart det en massa fika då karl fan fyllde år i dag. Bjöds på en massa gottig och många vart vi runt fikaborden på altan. Kom nyss hem där ifrån och nu blir det att varva ner en liten stund innan det är dags att borsta gaddarna och krypa ner i sängen.

I morrn är det jobb som står på schemat samt att det skall ringas några samtal.

/M

Skönt att vara tillbaka

Det var faktiskt riktigt skönt att komma tillbaka och jobba efter att ha haft semester. Dagen flöt på fint och helt plötsligt var det dag att åka hem.

Stannade till på willys och handlade lite innan jag styrde bilen hemåt. Fixade käk, slöade i soffan en stund innan jag sen tvingade min in i duschen.

Nu sitter jag nyduschad i soffan och ska strax titta på film med hjärtat.

Trevlig tisdagskväll allesammans :)

/M

Sovigt ur uselt

Både hjärtat och jag har sovit uselt i natt, förmodligen för att vi vet att semestern är över och det är back to reality. Är ledigt i dag med gick upp efter att han hade åkt till jobbet, ska ju va hos tandläkaren 8.20 så det är ingen idé att ligga och dra sig i sängen.

Har fixat till mig och slängt in en maskin tvätt som är lagom klar tills jag kommer hem sen. Får se ifall det blir en tur till tippen i dag då vädret inte är det bästa.

En tur ner på stan blir det ialla fall, ska handla shampoo och tvål tills vi ska åka utomlands. Det skall även inhandlas snus åt karl och sen funderar jag på att handla lite nya snygga underkläder.

/M

Söndag

Tog sovmorgon sen åkte vi ut i sköldinge, hjärtat provkörde min bil och det vart tummen upp :) Köpte med oss lunch från kastrullhäxorna som vi tryckte i oss på johns veranda.

Åkte en sväng in till stan med bonnevillen och hämtade shampoo och andra tvättsaker till bilen hemma hos mina föräldrar. Väl ute i sköldinge igen så tvättade jag av min ford, åkte hem till kims föräldrar en stund.

Satte upp elis (katten) i äppelträden och ja där satt han utan att våga hoppa ner, då var ändå kim snäll och inte satte upp honom så högt. När vi åkte hem sen så satt elis kvar så jag gissar på att svärmor fick lyfta ner honom sen.

Handlade på willys påvägen hem, hjärtat gjorde chile con carne till middag och det smakade lika bra som alltid. Slummrade en stund i soffan förut innan jag masade mig in i duschen och nu sitter jag här.

I morrn börjar hjärtat jobba och jag börjar inte förens tisdag men det blir ingen sovmorgon i morrn för min del. Jag ska vara hos tandläkaren 8.20 för att laga 2 hål sen tänke jag ta en sväng till tippen och kasta lite skit. Sen blir det att städa av lägenheten och sen skulle natha förmodligen komma över på en fika :)

Men nu gott folk ska jag ta en glass och titta på lite teve innan det är dags att krypa ner i sängen.

/M

Öltölt och en ny bil

I går så gick hjärta och jag till harrys där vi käkade en jätte god middag bestående utav harrys egna hamburgare. Det var en stor hamburgare med jätte goda pommes och BBQ sås till, jag passade på att köra på efterrätt också som vart vit och mörk chokladmousse med frukter.

Maten var jätte god så vi var verkligen mätta och belåtna när vi gick där ifrån. Landade en stund hemma, vilade innan vi fixade till oss och gick över till madde och chrille. Satt på deras balkong och snackade skit, drack öl med de, dansken, mange och nettan.

Vid tio tiden så gick vi ner mot öltältet, betalade inträde och sen vart det baren och handla öl/cola. Tog några varv inne i tältet, träffade några styckna man kännde. Det vart skönt att man inte träffade på så många man kännde och slapp springa på alla korkade jävla idioter som annars har en förmåga att komma dit.

Vi drog till donken vid halv 1 för lite mat och sen vart det hem och kura ner sig i sängen då jag var frusen som tusan. Det märks att vi börjar närma oss hösten för sommar kvällsvärmen eller vad det nu heter/kallas för har verkligen försvunnit.

I dag klev vi upp vid 11 tiden, var lite små sega. Traskade över en snabbis till mina föräldrar innan hjärtat och jag gick ner på stan sen. Vi käkade vildsvinskebab/vårrullar samt så tog vi en sväng och kollade in knallemarknaden.

Gick hem och slöade en stund innan vi sen åkte ut mot mellösa då jag skulle kolla på en bil. Bilen var fin, ägaren var vettig så det vart affär av det hela. Så nu har man en röd och fin ford focus kombi i sina ägor.

Stannade till hos svärfar på vägen hem så han fick bedöma bilen och så vart det lite fika oxå. När vi kom hem sen så gick vi upp till grannarna för att hämta ölen som vart kvar sen i går. Madde var relativt pigg medans chrille var bakis delux den stackaren.

Käkade middag för ett tag sen och nu är det data/tevespels nördande som gäller. Dags att börja ladda upp batterierna för hjärtat börjar jobba på måndag och jag på tisdag. Med det är bara 3 veckor inna vi har semester igen och då åker vi till turkiet :)

/M

Känner mig som en ny människa

Gått upp tidigt två mornar i rad även fast jag har semester. I går var det för att jag hade tandläkartid halv 8, lagade ett hål. Sen när jag kom hem myste jag ner mig i sängen en stund brevid hjärtat.

Resten utav dagen var vi i sköldinge och pysslade lite. Sen på kvällen så tittade vi på jiddra inte med zohan, enjätte roligt film med adam sandler.

I dag så gick jag upp tidigt då jag hade massagetid halv 8, det var såå skönt. Jag känner mig som en helt ny människa. Det här är verkligen något folk borde ta och unna sig lite oftare, kanske gå 1 gång var annan eller var tredeje månad.

Nu ska jag dricka ett glas vatten och sen traska över till min mor med taxfree katalogen, efter det blir det en tur ner till stan och sen en fika med natha.

Eftermiddagen kvällen avrundas med först middag på harrys med hjärtat och sen över till våra underbara grannar för lite balkonghäng innan vi drar ner till öltältet.

/M

En tur till norrköping

Var ner till länsförsäkring i morse och avslutade försäkringen på volvon. Sen åkte hjärtat och jag till norrköping och bauhaus. Där inne handlade vi hårdvaxolja till vårat köksbord som jag ska slipa till på torsdag.

När vi endå var nere i norrköping så åkte vi till köpcentret i ingelsta. Kom där ifrån med en ny strandklänning, kofta och en klänning. Hjärtat kom där ifrån med två snygga t-shirts från carlings.

Vi lunchade på max innan vi åkte hem, väl hemma vart det lite små handling på ö&b samt willys. När vi hade landat hemma sen så tvättade jag två maskiner tvätt, passade på att vila en stund medans tvättmaskinen gjorde jobbet.

Har varit över en sväng till mina föräldar, mamma svarade på lite frågor jag hade på hjärtat. Fixade mat när jag kom hem förut, nu sitter vi här i soffan och lyssnar på åskan.

Får se om vi går ner på stan sen och kollar på kk-joggen, carlo ska ju springa så det kan ju vara roligt att titta på.

/M

Borta

Sådär nu är volvon såld och snabbt gick det. La ut annonsen på blocket i går vid 19 tiden och i dag vid 16 tiden kom köparen. Känns lite konstig att inte ha någon bil längre samtidigt som det känns skönt o ha blivit av med den =P



Hotell, travbana och bilar

Här kommer lite bilder från hotellet i rättvik, samt travbanan vi var på där markande hölls samt lite bilar. Fler bilder på olika bilar från rättvik kommer upp i morrnkväll.


































Oljefilter och städning

Åkte ut till sköldinge i dag då hjärtat skulle byta olja samt oljefilter på volvon. Efter att det var klart åkte vi ner till verkstade och tvättade av bilen så den vart ren och fin.

Sen vart det hem till svärföräldrar där jag städade och torkade ur bilen. Kollade på när carlo höll på och skruvade på sin gto. Klockand tickade i väg och helt plötsligt var kl 18. Hjärtat och jag åkte till valla där vi köpe grillkorv, bröd och lite annat smått som vi sen fixade till middag åt oss alla.

Nu sitter vi hemma och tittar på teve, är drakarnas rike på teve. Helt duglig film att slötitta på. I morrn blir det en till vända ut till sköldinge då vi ska byta sterio i min bil. När det sen är fixat så ska den läggas ut till försäljning.


Btw i dag så har hjärtat och jag har stått ut med varandra i 14 månader

/M

Rättvik

Kom på i söndags kväll att vi nog allt ville åka upp till rättvik ändå. Hittade ett jätte fint hotell som hade ett rum ledigt den natten vi hade tänkt spendera där upp. Så vi bokade det, vart ett svit med jacuzzi för ca 1500 kr för 2 per/natten. Tycker inte alls det var farligt med tanke på att det är classic car week hela den här veckan och att vi var ute typ i sista stunden.

Vi åkte i torsdags morse ut till sköldinge där vi byte bil till bonnevillen och sen styrde vi upp mot rättvik. Ca 27 mil och 5 timmar senare var vi framme vi hotellet som var super fint. Vi checka in, bytte kläder då vi var lite svettiga efter resan och sen åkte vi till travbanan där marknade var.

Det vart 2 varv runt denna varma travbana, jag inhandlade 2 toppar och hjärtat köpte cd-skivor samt en nickande hund till bilen. Käkade lite hamburgare innan vi drog in till centrum för att kolla på alla snygga bilar som åkte runt.

Vid 21 tiden gav vi upp och åkte tillbaks till hotellet, vi var helt slut i huvudet efter resan upp. Satte oss på hotellets uteservering och tog en öl och en cuba libre. Sen vart det upp till rummet och njuta utav jacuzzin innan det vart till att sova.

Fredagen startade vi med en jätte god hotellfrukost innan vi sen styrde bilen hem till k-holm. Var hemma i stan vid 15 tiden, svänge förbi skobes och köpte ett oljefilter till volvon sen vart det ut till sköldinge.

Vi hade en super trevlig dag/kväll uppe i rättvik, nästa år blir det till att stanna i några fler dagar. Bilder från rättvik kommer upp i morrn då jag glömde kameran ute hos svärföräldrarna i dag.

/M

Har blivit många turer

I går så åkte vi iväg till marieberg och biltema. Vi fick med oss hem allt vi skulle ha på biltema för utom abs-givarna till min bil, de var nämligen slut.

Inne på marieberg hittade jag inte så jätte mkt skoj, hittade dock ett par jeans som fick följa med hem. Sen så köpte jag ett spel på lagerhaus  till min mor samt ett till hjäratt och mig. Tänke passa på att växla pengar till turkietresan jag men då hade forex inne på marieberg inga turkiska lirar som är deras valuta.

Men andra ord så var det ingen bra shoppingdag så men kvällen avrundades med en trevlig fika hemma hos madde och chrille. Evert var också över på fiak där så vi alla snackade bort en 4 timmar innan vi alla sa tack och godnatt.

I dag drog jag iväg till linköping vid 8 tiden för att göra ett nytt försök att köpa givarna till bilen. Hade turen på min sida så biltema hade de hemma, yes! Sen vart det vidare till norrköping, forex där hade turkiska lirar så de var skönt att pengarna äntligen är fixade till resan.

Var hemma i stan vid 12 tiden för meningen var att jag skulle på massage kl 14 men det vart inställt. Hade jag vetat det tidigare så hade jag inte behövt åka så tidigt på morgonen och dessutom själv men men.

Hjärtat och jag käkade lunch nere på hot basilikan sen vart det hem och bäda upp barstolarna vi köpte i går av en tjej på fb. Skruvade isär vårat gammla bord och packade in de samt stolarna i bilen då alexx skulle köpa de.

Jag åkte hem till mina föräldrar sen, solade och snackade lite skit. Sen vid 16 tiden åkte hjärat och jag till willys, handlade ingredienser till middagen och sen åkte vi ut till sköldinge.

Lämnade bordet till alexx och sen åkte vi hem till hjärtats föräldrar och lagade mat. Sen vart det garaget för karlarna som skulle byta givarna på min bil. Jag och svärmor bar ner vårat barbord till hennes pyssel lokal då det skulle slipas.

Givar bytet på bilen gick bra efter många om och men, tydligen satt det förjävligt hårt och så vart det rostigt. Men nu är det nya på och jag håller tummarna för att instrumment lamporna inte ska lysa mera.

Är hemma nu efter en lång dag och många bilturer hit och dit. Vankas snart sängen då vi ska upp tidigt i morrn då vi ska till rättvik.

/M

....

Så här ser det nyfärgade håret ut. Slingornas färg är lite missvisande på kortet, de är lite ljusare i verkligheten. Dock så ska de bli blondare men det tar vi tag i efter utlandsresan.


Svart och lite blont

Var hos frissan i dag och fixade håret, hon la en mörksvart bottenfärg i håret för att det skulle bli jämt och fint. Sen tog vi de gammla kopparfärgade slingorna och blonderade de. Och sen kletade hon i resten utav den svarta färga på resterande hår.

Resultatet vart mkt bra, slingorna vart ljusare än vad vi hade trott de skulle bli. Visst de vart inte jätte blonda nu men med tanke på att det var första färg/blekningen och med mitt knasiga hår så vart det toppen.

Innan frissan i dag så var jag ner och pratade med LF angående bilförsäkringen och efter frissan vart det fika med henke och hans tjej på sultans. Slog till på en bakpotatis till lunch då jag hade hopat över frukosten i morse.

Har varit iväg en sväng till skobes och beställt lite färg till bilen då det har släppt lite på ena plastdetaljen. Snart ska det väl fixas middag och sen blir det en tur ut till sköldinge.

Lägger upp en bild senare ikväll på det nyfärgade håret.

/M