Första advent

Vaknade med täppt näsa och lite ont i halsen så det fick blir sovmorgon i morse. Åkte till affären efter frukost för att handla det vi behöver inför veckan samt lite saker till det vi skulle baka idag. 
 
Första advent i dag så sambon och jag bakade lussekatter som var saftiga och goda. Sen provade jag att göra wienernougat både med och utan smak av apelsin och de fick tummen upp utav mig. Får se vad sambon tycker om de sen. 
 
Har hunnit passera duschen och sitter i skrivande stund med en färgbomb i huvdet för att ge lite liv till mitt röda hår.
 
Det ska strax börjas med middagen som i dag blir portergryta med potais och sås, nom nom. Ska även julpynta lite mer. Sen får det bli soffläge men en bok, nypressad juice och en stor kopp teé. 
 
 
 
 
 

Spenderat pengar

Vi gick upp tidigt i morse så kl 9 åkte vi till Norrköping.Kollade igenom några butiker inne i stan innan vi åkte ut till ingelsta. Köpte en luftvärmepump på bauhuse.Vidare in på Carlings där jag köpte en skjorta. På XXL hittade jag varma och fina vinterskor som jag slog till på.Inne på media markt köpte jag en symaskin och sambon en extern hårddisk. Köpte lite julklappar på lagerhaus och så har vi provat sängar på div affärer. Tror vi har hittat en vinnare på chilli.Lunch på max innan vi åkte hem till svärföräldrarna. Vart fika sen har jag bara slappat i soffan.

Nougatrutor och isbjörnar

Arbetsdagen kändes skapligt lång men det berode på att ryggen krånglade. Dimman som låg tät i morse släppte nästan inte greppet om stan. Sakta sakta så skingra sig dimman men ersattes i stället av mörker och regn på eftermiddagen.
 
Efter att ha handlat på vägen hem började vi med maten. Medans fisken var i ugnen och potatisen kokade så började jag julpynta lite. Det är ju ändå snart första advent så en utav alla jultomtar vi har fick komma upp samt våra isbjörns lampor. 
 
Fick ett ryck och bakade lite fler nougatrutor så nu står i kylen för att stelna. Måste ju ha något gott att bjuda på när mina föräldrar kommer på fredag för att fira sambons födelsedag i förväg. 
 
 

Gäsp

Sitter i soffan och försöker titta på äntligen hemma men det är en utmaning då ögonlocken känns som bly.

Det har varit full fart på jobbet. Tisdagar brukar ju vara veckans träligaste dag, iallafall enligt mig. Så sambon och jag livade upp denna dag med att åka bonneville till jobbet.

Att åka jänkare till jobbet i slutet av november är fan mig inte fy skam.

Annars så fick jag massage på jobbet, det var behövligt. Har förbaskat ont i ryggslutet på vänster sida. Stretcha och ta det lugnt var tipsen jag fick. Så det är precis vad jag ska göra nu.

En helg fylld med små guldkorn

Fredag: Startade dagen med tågstrul för min tandläkare men när hon väl var på plats var det fullt ös. Tiden gick fort och så helt plötsligt var arbetsdagen över och det var dags att ta helg. Sambon höll till i garaget på kvällen och jag bakade mini hallongrotter.
 
 
Lördag: Tog tåget till sthlm med några fina kollegor för att träffa ena tandläkaren som har slutat hos oss. Det var så kul och se henne igen, hon är saknad! Vi fikade, tog en sväng på stan och åt sen brunch på en jätte fin persisk restaurang. Maten var kanon bra, mätta och belåtna var vi några styckna som åkte hem. 
 
På kvällen så hjälpte jag sambon att byta glödarm på pelletsbrännaren. Käkade en god risotto till middag och kvällen avslutades med soffhäng. 
 
Söndag: Skulle ta en tur in till Biltema för att bla köpa en brandsläckare till ena bilen. Sambon överraskade mig med att vi skulle ta Bonnevillen in till stan. Snacka om lycklig tjej som äntligen fick åka jänkare igen efter att den stått nerplockad i nästan 3 år för renovering. Det var underbart att sitta i helsoffan utan bälte och lyssna på ljudet från V8:an.
 
Annars så har sambon tvättat bilarna och bytt till vinterhjul på ena vardagsbilen. Själv städade jag hela huset, tvättat, skrivit matlista och slagit in julklappar till svågerns barn. Vi har varit och storhandlat, fyllt på kyl/frys/skafferi. Nu blir det lite söndagsmys med chips och julmust.
 
 
 

Pärlan

Nu är hon färdig renoverad, bara lite små fix kvar. Men hon gick igenom besiktningen med blanka papper. Visst är hon fin. Det är sambon, hans bror samt far som har hjälpts åt att renovera samt lacka henne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mini hallongrotter

Morgonen började rätt så lugnt på jobbet. Fick avboka lite patienter då det var tågstrul i sthlm där min tandläkare bor. Men efter att hon hade fått åkt nästan halva sörmland runt så kom hon äntligen fram.
 
Eftermiddagen var det lite mer ös vilket gjorde att tiden gick mkt fort. Sambon och jag var lite slöa i dag så det fick bli burger king till middag. 
 
Hämtade ut ett paket i valla med lite saker till bilen så nu i kväll så har sambon hängt i garaget. Själv fick jag ett infall och bakade mini hallongrotter. 75 st små rackare vart det. Tänkte att jag skulle ge bort några åt en gammal kollega som jag ska åka till sthlm och träffa i morrn. 
 
Nej nu avrundar jag detta inlägg med en bild på mini hallongrotterna.
 
 

Utmaning

1. Vilka roliga utflykter och resor har du gjort i år?
Under semestern så åkte sambon och jag iväg till smultronstället där det självklar vart glass. Vi provade även på att äta galetter. Spenderade många dagar i stjärnhov där vi sola, badade och grillade. Sen i september åkte jag til turkiet med min mor. Gjorde en utflykt med jobbet till kolmården där vi fick gå in och hälsa på vissa djur. 
 
 
 
2. Vad är det mest romantiska som har hänt dig under 2014?
Hittade en jätte söt och romantisk lapp i min resväska när jag var i turkiet som min sambo hade skrivit till mig.
 
3. Vilket är ditt bästa minne från sommaren 2014?
När sambon och jag fick hämta ut våra sprillans nya bil från bilfirman.
 
 
 
4. Hur firade du din födelsedag? (Och om du inte har hunnit fylla år - hur har du tänkt fira den?)
 Hämtade ut våran nya bil, käkade hamburgare hemma hos mina föräldrar och fick jätte fina födelsedagspresenter.
 
5. Vad har du för planer nu till jul och nyår?
Julafton firas med sambons familj, juldagen firar vi hemma hos mina föräldrar. Har inga planer för nyårsafton men det ser ut att bli lugnt. Känner jag mig rätt så kommer jag nog hänga på gymmet både på julafton/nyårsafton för att träna ^^
 
Jag utmanar alla som vill göra denna utmaning. Ifall ni gör den så lämna en kommentar så jag kan läsa vad ni har skrivit :)

Shut down

Snart är onsdagen passerad och veckan har hittills gått fort. Hade ett gäng jätte charmiga 3 åringar som vi undersökte igår. Alla var super duktiga och gapade för oss så vi fick räkna tänder på de. 
 
Energi har kanske inte varit på topp men den har blivit mkt bättre sen jag började med vitamin d3 tabletterna. Igår kväll så pallrade ja mig iväg till gymmet. Det vart ett bra benpass, ökade vikter på en del övningar. Lyckades ta 132 kg i benpress.
 
Idag var det nästa zombie varning på mig, var så förbaskat trött då jag sovit illa under natten. Tur i oturen så slutade jag redan vid lunch. Fick bli thaimat till lunch sen drog jag på mig gummistövlarna och gick ut i trädgården för att kratta löv. 
 
Efter middagen och en kopp teé så vart det shit down i soffan. Tröttheten kom från ingen stanns så det var till att vila en stund då jag inte orkade hålla ögonen öppna. 
 
Ska glo på lite teve innan det blir dags att gå och lägga sig tidigt, får dock se om det blir av. Har sagt flera dagar i veckan att jag ska komma i säng tidigt men hittills har det gått sådär.

Vart kom energin ifrån..?

Måndag och även fast jag var utvilad så kände jag mig inte pigg. Men arbetsdagen har gått fort, helt plötsligt var det lunch och sen från ingen stanns så var arbetsdagen över. 
 
Hämtade ut julklappar påvägen hem till sambons brorsbarn så de ska jag ta och slå in någon dag. Middagen gick snabbt att fixa då vi värmde på chili con carne som vi hade fixat till kvällen innan. 
 
Efter att ha slöat i soffan framför teven med en kopp teé så tog jag mig i kragen och fixade en crabbfishpaj. Röjde lite i köket, bråkat med pelletspannan och tagit ett varv med snabeldraken.
 
Undrar igentligen vart denna energi kom ifrån, kan det bero på  vitamin d3 som jag har börjat knapra..? Hur som så är det bara att tacka och ta emot. 
 
 
 
 

Klockrent!

Annika Leone:s blogginlägg,(klicka på länken för att läsa inlägget.) helt jävla klockrent! Sluta upp med denna jävla hetsfråga. 

TGIF

Morgonen började med ett ryck då jag kom på att jag glömde ställa ut soptunnan i går. Fort på med kläderna för att springa ut och fixa det. Hann med flera minuter till godo innan de kom och tömmde den.
 
Lättsamma behandlingar på jobbet i dag och som kronan på verket så slutade jag vid lunch idag. Sambon kompade så han kom och hämtade mig.
 
Vi åkte ner på stan och käkade en god lunch på sultans innan vi vandrade vidare till köttaffären för att handla på oss lite godsaker. Efter ett stopp på både ica och biltema där det vart mjukglass för min del så åkte vi hem.
 
Kröp ner i soffan, läste en skvallerblaska och vilade ögnen i någon timme. Sambon försvann till garaget sen och jag slö tittade på teve. Fick bli sen middag i form av hemmagjorda hamburgar och nu har det blivit lite mer soffhäng. En perfekt start på helgen om ni frågar mig :)
 
 
 
 

Jävla torsdag!

Dagen har knappt börjat med jävlas redan med mig.

Pannan hade fått för sig att stanna, inte hela värden. Bara gå ner och sätta igång den men i dag skulle den naturligtvis krångla.

Blir kanske att åka hem senare från jobbet då min andra hälften skulle skruva med något. Inte precis det jag ville höra så här på morgonkvisten.

Och som grädde på moset är det mest bara tungrodda behandlingar idag. Blir ju inte förvånad ifall vi kommer jobba över lunchen.

Bitter jag, nej inte alls.

Ankare och uggla

Vi har redan kommit fram till onsdag, så skönt så. Är inne i en period då jag är skapligt trött på kvällarna även fast vi har haft lugna dagar på jobbet. Beror nog på de dystra och mörka vädret ute. 
 
I dag bjöds det ialla fall på tårta på jobbet då det går så bra för Folktandvården Sörmland. Den var riktigt god och höjde energi nivån på eftermiddagen. 
 
Annars så har jag fixat och bokat julbord till jobbet då jag är en utav de som sitter i festkommittén. Julklappar till sambons brorsbarn är fixade. Klickade hem två mobilskal i helgen från fyndiq.se som landade i brevlådan i dag. 
 
Vart super nöjd med båda skalen, det ena har motiv av en uggla och den andra med ett ankare. Nu ska jag begrava näsan i en utav mina deckare.
 
 

Fars dag

Helgen har gått fort i fredagskväll så var det personalfest med 70 talstema på jobbet. I går så vart det först sovmorgon då en viss dam kände sig lite tung i huvudet efter att ha besökt 70 talet ;) 
 
När vi fått mat i magen så åkte vi ut till julita för att gå på julmarknaden. Det var mycket folk, ruggit väder men vi kom där ifrån med lite olika sorters korv samt äppelmust. Brunch på sultans, slappande i soffan och efter middagen vart det gymmet.
 
Idag har jag varit hemma hos mina föräldrar och firat min far på fars dag. Han fick lite lotter samt hemmagjord cheesecake som jag gjort.
 
Handlade på vägen hem, städat, tvättat och gjort rent ugnen. Älsklingen, hans bror och far kom hit och monterade huven på bonnevillen så nart är hon hel. Svärmor kom förbi så det blev fars dag fika här med bullar, vaniljråd och en god tårta från ica. 
 
Nu sitter jag och tittar efter julklappar till sambons brorsbarn. Jag tror jag har kommit på något skoj till de små liven.
 
 
 

Personalfest med 70 tals tema

I fredags efter jobbet så hade festkommitén dukat upp då det äntligen var dags för personalfest. Kvällen till ära så var det 70 tals tema. Vi var cirka halva persolanstyrkan och de flesta utav oss hade gott all in och klätt ut oss. 
 
Det bjöds på bål,snacks samt jätte god mat och efterrätt alá 70 tal. Hade en liten tipspromenad, lyssnade på härlig musik och minglade. 
 
Vid 22 tiden gav jag upp och åkte hem medans resten av kollegorna fortsatte att parta loss. Jag hade en super rolig kväll men sen har jag ju helt underbara kollegor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lappmögel och pengar

Vaknade till att det låg något vitt på marken samt att det kom något från himlen, usch lappmögel. Tycker det är lite för tidigt för det. Det är ju inte ens någon tjäle i marken så det kommer bara bli slask utav allt. 
 
 
Annars så har vi haft verksamhetsplanering på jobbet i dag. Riktigt kul och lärorikt då vi hade mkt brainstorming. I morrn efter jobbet så är det äntligen dags för personalfest med 70 tals tema, det ska bli så kul!
 
Rensade lite i min garderob för ett tag sen och i kväll så fick jag ett par skor sålda. Härligt när man kan tjäna en lite slant samt att sakerna kommer till användning och gör någon annan glad. 
 
 

Strömlöst

När larmet ringde i morse så vaknade jag verkligen till mörker. Tände lampan men inget hände så kollade ut genom fönstret och det var becksvart över hela byn.
 
Strömavbrott var ett faktum så det var bara att leta upp lite värmeljus så man kunde se vad man gjorde. Det var rätt så mysigt att äta frukost i skenat av tända ljus, än mysigare hade det varit ifall man hade varit ledig.
 
Arbetsdagen har sprungit på i bra tempo dock så smög sig huvudvörken på fram emot eftermiddagen. Ska lägga mig en stund på spikmattan ikväll samt stretcha nacken i hopp om att det blir bättre. 
 
Kört i gång en maskin tvätt, blir inget gym ikväll utan det får bli hemma träning i stället. 
 
 
 
 

Shitty monday

Det har inte riktigt varit min dag i dag, Startade med att jag sovit som en kratta under natten och mest rullat runt i sängen. Min stackars sambon fick tydligen både ett och två knän i ryggen under natt.
 
Väl uppe och fått frukost i mig så var det dags att sminka sig. Det gick bra tills det var dags att applicera mascara på sista ögat. Råkade blinka till och köra in borsten i ögat, hello tvättbjörn. 
 
Allmänt trött och seg på jobbet men försökte hålla humöret uppe och kämpa på. Allt gick inte som smort så lunchrasten vart lika med noll då ena behandligen drog över tiden. Shit happens, fick bli till att käka lunchlådan vid 15 fikat. 
 
Så nu ikväll har jag bara legat i soffan och tagit det lugnt. Har nyss tryckt i mig en bit twix cheesecake som jag gjorde i går samt en stor kopp teé. Tror nog allt det får bli en bit till för den var förbannat god!
 
 
 
 
 
 
 

Happy halloween

 ♥ 
♥ Tänt marschaller för nära och kära som inte finns med oss idag ♥