Nu är vi igång

Sitter ute i trädgården hos svärföräldrarns och dricker cider/öl och lyssnar på gamla historier. Laddar inför rockabilly festen ikväll. Ska strax svida om till min fina klänning och fixa det sista med håret. Sen jäklar är vi redo för att röja!

Nu är vi igång

 

Har inte hunnit skrivit något

Det har varit full rulle nu på förmiddagen så jag har inte hunnit varit inne här och skrivit. Var i väg till sophia vid 10 tiden i morse. Hjälpte henne att locka håret då hon skulle iväg på bröllop, hon vart så fin så :)
 
Älsklingen och jag åkte ner på stan, plockade ut pengar, var på systemet innan vi sen åkte hem. Har sen hållt på och fixat till mig. Det tar ju sin lilla tid med att fixa sminket, håret och inte att förglöma att hyvla bena.
 
Allt det är fixat nu samt att vi har garnerat smörgåstårtorna. Har plockat ner ölen/cidern och drickan till bilen så det inte blir så mkt att bära sen :P
 
Kläderna jag ska ha i kväll är nerpackade och nu ska jag fixa hjärtats hår. Sen bär det ut till sköldinge för att fira mig i forskott ute hos svärföräldrarna.
 
Hoppas ni får en trevlig dag/kväll för det ska jag ha :)
/M
 
 

Dagens citat

 
 
 
 
 
 

Förberedelserna har börjat

Fyller år på söndag men ska fira mig i förskott ute hos svärföräldrarna i morrn och sen på kvällen ska vi åka på rockabilly rumble i björkviks folketspark.
 
Förberedelserna har redan börjat, har fixat naglarna som fick bli röda så de matchar tånaglarna. Älsklingen håller på och gör ena smörgåstårtan. Jag ska ställa mig och göra den andra sen så fort naglarna har torkat.
 
Jag har även rullat upp luggen så det blir en fin böj på det tills i morrn haha
 
Annars så händer det inte så mkt mer ikväll förutom lite mys framför teven med hjärtat. Åh vi fick dit min sidospegel på bilen i dag så nu är den hel o fin igen :)
 
Ni får ha en fin fredagskväll allesammans!
/M
 

 

Mitt bus

Skrev ju för några dagar sen att jag skulle busa lite med en kompis. Det var nämligen så att jag skrev i måndags på Facebook att hade bakat havrekakor med russin och tranbär in.
 
En killkompis skrev att han vill ha kakor och jag svarade med att han fick komma hit eller så kanske jag kunde postan några åt honom :P Vi skrattade gått åt det men sen fick jag idéen om att jag kanske skulle ta och skicka några kakor till honom endå bara för att.
 
Hur många förväntar sig verkligen att man ska göra det även fast man skriver det. Oftas så skriver man ju det som ett skämt men denna gången vart det verklighet.
 
Andreas som fick brevet med kakor vart överraskade men glad. Han la nämligen ut en bild på Fb och tackade så mkt för det roliga brevet :)
/M
 


Det grävs för fullt

Äntligen har de börjat med mamma och pappas trädgård på baksidan av deras hus. De har bara väntat på de där trädgårdsarbetarna i snart 2 månader!
 
Men på måndageftermiddag så ska de tydligen vara klara så det ska bli spännande att se hur resultatet blir. Fast mamma är nog mest exalterad över att få se resultatet.
/M
 


Dagens outfit

 
 
 
 
Shorts & topp från HM

Bra start på dagen

Trött i morse men det vart ändå en bra start på dagen då jag mötte 3 jänkare på vägen till jobbet. Helt plötsligt var tröttheten som bort blåst. 
 
Arbetsdagen gick fort och innan jag åkte hem så lämnade jag in min arbetsrapport så jag ska få lön. Pratade lite med chefen och hon gav mig en massa beröm och tycke jag var så duktig. Det är alltid roligt att höra att man gör ett bra jobb och att de är nöja med än :)
 
Hem och käkade lunch sen gick jag över gården för att prova ett par inlines hos en tjej. De passade så jag vart ett par inlines rikare.
 
Fick ett oväntat men trevlig samtal från en killkompis som berättade att han var i stan och ville ta en fika. Har inte träffa micke på år och dar då han bor i värnamo. Sist jag träffade honom var när jag umgicks med hans bror för typ 3-4 år sen.
 
Han var så snäll och bjöd på fika på CL där vi satt 1 timme och snackde skit innan det var dags för honom att styra bilen hemmåt.
 
Gick hem till mamma en sväng där trädgårdsarbetarna äntligen hade kommit och börjat med deras trådgårdsplätt på baksidan. Nu har jag bänkat mig i soffan här hemma och tittar på VD, när det är slut så ska jag ta tag i disken samt köra igång en maskin tvätt. 
/M
 

Fem saker du kanske inte visste om mig

1. Min ena framtand är kortare än den andra efter en ridolycka då jag rammlade ner i ett dike och slog i tanden
 
2. Jag har 4 ärr på magen efter en gallstensoperation
 
3. Jag har klickande höfter, de klicker/knakar om höfterna ibland när jag går eller börjer mig ner
 
4. Är nålrädd, tycker det är super läskigt att lämna blod men tatuera sig är a piece  of cake
 
5. Jag är allergisk/känslig mot citrusfrukter, jordgubbar och är laktos känslig
 

Dagens citat

 
 

Skit snack och mek med bil

Lagom som jag kom ner på stan förut i dag så vart fikat inställt :( så jag knatade hem och fixade lite lunch. Värmed på en matlåda med älsklingens goda spagetti & köttfärssås.
 
Fixade sen med min busiga överraskning till en viss person, gick sen hem till mamma. Vi satt och snackade lite skit om bl a trädgårdsföretag som är segare än en snigel. Hur trångsynta vissa människor är och att det kommer få lära sig den hårda vägen angående vissa saker.
 
Traskade hem sen och fixade disken och röjde undan lite innan jag började med maten. Älsklingen och jag åkte sen och hämtade ut min sidospegel som hade kommit. Monterade ner dörr interiörn men längre kom vi inte då vi behövde hylsnycklar.
 
Åkte och kollade på coop bygg samt ica maxi men de hade inga så vi får fortsätta med det projektet i morrn. Istället tog jag tag i nästa projekt vilket var att färga utväxten så nu är hela håret rött igen.
 
Insåg förut när jag fönade håret att luggen hade blivit förbaskat lång. Så nu är då frågan ifall jag ska spara ut luggen eller ifall jag skulle kapa av den. Vad tycker ni?
/M
 


Tips på goda köpe kakor

Om du vill bjuda på goda med inte allt för söta kakor och inte orkar baka de själv tycker jag du borde prova Göteborgs bageriets bästa Blåbärssymfoni.
 
De innehåller saftiga blåbär, tranbär och stora bitar av vitchoklad och mjölkchoklad. Det perfekt kombination utav olika smaker.
 
Kakorna är så goda så det är svårt att låta bli att inte ta en till efter att man ätit den första. Och efter som den inte är så söt så kommer den uppskattas utav de flesta.
 
Om man någon gång skulle vilja baka de kakorna själva så står receptet på kakförpackningen :)
/M
 
 

 
 

...

Så här seg seg och övertrött så jag ut när jag körde hem från jobbet vid lunchtid i dag ^^
/M
 

 

Dagens outfit

 
 
 
Fint väder ute idag så det fick bli en klänning från sweetpoison
 
 

Trött mössa

Jag var super pigg i morse när jag åkte till jobbet men när jag kom dit så var det som om någon hade sugit ur energi ur mig. Så där har det varit för mig till och från hela dagen, ena stunden är jag super pigg och andra stunden skulle jag kunna somna ståendes :P
 
Har ialla fall kommit hem nu, ska svida om sen ska jag ner på stan och möta upp A för en fika på CL. Är vrålhungrig så det ska bli gott med lite lunch i magen :)
 
Blir nog att sätta sig på balkongen en stund sen och sola, bäst att passa på när det är fint väder ute :)
/M

Han inte med

Den där busiga saken jag skulle göra efter jobbet igår glömdes helt bort och när jag väl kom på det på kvällen så var det förstent. Så det blir till att fixa det i dag efter jobbet, får inte glömma bort det för då måste jag vänta tills efter helgen. Och det har jag absolut inte tålamod till haha..
 
Redan torsdag och näst sista arbetsdagen för denna vecka, jisses vad fort veckorna går. I dag är de fullt upp i vanlig ordning. Men som sagt tycker om när det är full fart och händer lite.
 
Jobbar nu på morgonen och sen ska jag möta upp A för en fika/lunch på CL. Åh längtar redan efter kycklingsalladen jag tänker beställa där.  Efter fikat så blir det hem och dona lite sen på kvällen ska jag färga håret, kanske baka lite kakor också ifall orken finns.
 
Hoppas ni får en fin torsdag :)
/M

Dagens citat

 
 
 
 
 
 
 

Snart shopping dags

Jag skulle behöva åka och shoppa snart för mina gympadojor som jag har sjunger på sista versen. Så fort de får syn på en droppe vatten så blir de genomsura. Och nu på sistonde så har det ju kommit en hel del regn :/
 
Skulle även behöva köpa nya legging och kanske någon långt linne. Ja listan skulle väl kunna göras lång med det är ialla fall de sakerna som är prio ett så att säga.
 
Får flörta lite med älsklingen och se ifall vi kan åka till norpan nästa helg och gå i lite affärer. Denna helg har vi fullt upp med att fira mig som fyller år och så ska vi på rockabilly fest :)
 
Jag har ialla fall hittat 3 snygga gympadojor som jag har fastnat för men då är ju fråga vilka man ska välja. Vilken utav dessa 3 tycker du är snyggast?
/M
                         

Dagens outfit

 
 
 
 
Linne & shorts från HM

Varit full fart i dag

Nu i förmiddags så var det jobb som stod på schemat,alltid lika roligt att åka runt till våra härliga brukare. Efter jobbet åkter jag ner på stan för att hämta ut pengarn. Naturligtvis så funkade det bara att plocka ut hundralappar i 1 utav 3 automater.
 
Det var ingen lite kö heller och men efter mkt om och men så vart det äntligen min tur. Åkte hem och fixade lite lunch sen vid 12 så kom natha över. Vi drog till donkan där hon bjöd på glass och dricka, tack gumman :)
 
Vi åkte sen till julita då jag skulle pröva ett par inlines som jag kanske skulle köpa utav en dam, tyvärr var de för små. Åkte tillbakt till stan, gick en sväng på hm men det fanns inte mkt snyggt där inne.
 
Drog sen hem och bytte om för att sen möta upp sophia och hundarna för en långpromenad till djulö. När promenaden var avklarad så vart det en snabb dusch för att sen åka ner på stan med älsklingen.
 
Vi handlade lite kött samt öl/ cider så vi har till helgens festligheter :) Nu ligger vi båda i soffan helt utslagna :P
/M
 
 

Djulö och lek i vattnet

Tog en långpromenad med sophia och hundarna förut i dag :) De var super exalterade då vi gick ner till djulö så de fick leka av sig lite.
/M
 

 
 
 
 

Anonyma kommentarer

Jag personligen tycker det är lite larvigt att kommentera anonymt, speciellt ifall man ska vara elak. Jag kommenterar aldrig andra bloggar anonymt utan jag skriver ut mitt namn för jag står för det jag skriver. 
 
Visst har vi alla olika åsikter om mycket men jag tycker det blir larvigt när man inte vågar skriva sitt namn i kommentaren utan kör med att vara anonym. Det visar ju på att man inte vågar stå för det man tycker utan måste ha något att gömma sig bakom.
 
Har man ingen blogg så kan man ju alltid skriva sitt förnamn, tycker det blir mer personligt och det visar på att man vågar stå för det man har skrivit ner i kommentaren vare sig det är komplimanger, kritik eller bara elakheter.
 
Sen så är inte jag den som tar åt mig utan elaka anonyma kommentaren för jag är så pass säker i mig själv. Men det kan finnas andra bloggare som får sådanna anonyma kommentarer som faktisk tar åt sig utav de.
 
Så tänke efter en och två gånger innan ni skriver något elakt eller sarkastiskt till någon, vare sig ni är anonyma eller inte. Man vet aldrig hur de tar det eller hur det påverkar de.
 
Om man inte vågar säga de elaka sakerna face to face till personen ifråga, då tycker inte jag man ska gömma sig bakom en dataskärm/mobil och skriva sånt till de.
/M
 
 
 
 
 
 

Dagens citat

 
 
 

Känner mig busig

Åh jag har kommit på en sådan busig grej som jag ska hitta på efter jobbet idag. Jag kan dock inte avsölja än vad det är utan det kommer dröja några dagar innan ni får reda på det ;)
 
Om jag skulle avslöja det här så skulle det inte vara något roligt för personen som jag ska busa med. Men jag har en känsla av att mitt "offer" kommer garva och tycka det är skit roligt.
 
Åh vad det kliar i fingrarna på mig haha..   :P
/M
 

 

Just nu

 
 
ska frossa i en massa god frukt

Fina tjejer <3

Efter middagen förut i dag så knatde jag bort till sophia en sväng. Hade lovat henne att gå ut och kissa samt mata tjejerna då hon var i norrköping.
 
När jag öppnade dörren så vart jag nästa omkull hoppas av två jätte glada tjejer som var överlyckliga över att få se mig :) De viftade på svansen och for runt mina ben som galningar.
 
Det var rikigt skönt väder när vi tog en lite promenad runt kvarteren men deras höjdpunkt var nog när jag hällde upp käk åt det. De är verkligen två matvrak som äter ren skålen på 3 sekunder :P
 
Nu ikväll så har jag hunnit med en tur upp till willys och köpt lite gott till kvällen. Nu är jag ny duschan och ska mysa ner mig i soffan och vänta på att de nya avsnitten av morden i midsomer ska börja :)
/M
 


Dagens outfit

 
 
 
 
Dagens outfit består av stickad tröja från HM & leggings från Gina tricot

Varför solsken när det kan regna

Vaknade upp till en går trist dag men det var bara att hoppa i arbetskläderna och åka iväg till jobbet. Mna blir så glad när man kommer hem till sina brukara och ser hur glade de blir för att man kommer,
 
Det väger verkligen upp för det tråkiga vädret som är. Lagom vid 8 tiden så började det regna i vingåker och sen så har det hållt på till och från hela tiden.
 
Kom värsta störrt skuren när jag åkte hem till stan sen, så i dag kommer jag hålla mig inne så mkt som möjligt. Ska strax fixa i ordning lite lunch, sen blir det att träna och fixa disken.
 
Man kanske ska passa på att bädda ner sig i soffan och titta på någon film nu när det ändå är så dåligt väder ute :P
 
Vad ska ni hitta på i dag? Förresten har ni några bra filmtisp ni skulle vilja dela med er utav? :)
/M

Tips på god sås/dressing till mat

Ibland när jag lagar mat och vi ska ha någon creme fraiche sås så tycker jag det är svårt att komma på varierande smaker. Det brukar sluta med att man alltid gör vitlöks sås med lite smak uta chili.
 
En dag kom jag på när jag hittade en halv påse med dip som man har till chipsen att den här skulle man ju kunna använda och ha som sås och inte bara som dip.
 
Vem har sagt att man bara måste använda det till att dippa chips, jag tycker det passar perfekt till ex klyftpotatis och en köttbitt.
 
Sen finns det ju hur många olika dip smaker som hels så man kan ju verkligen variera efter smak och humör :P
/M
 


Ärlighet & stå för det du sagt/gjort

Många pratar om att de är så ärliga och står för det de har sagt och gjort. Men när det väl kommer till kritan så är det inte många som vågar stå för det de har sagt.
 
Jag tänker inte påstå att jag är något helgon när det kommer till det för det är jag absolut inte. Men jag försöker alltid vara ärligt och att försöka bli en bättre människa. Med tiden som går och ju äldra man blir inser man att  ärlighet lönar sig i längden.
 
Visst kan det göra ont att vara ärlig ibland med oftast så uppskattar folk att man är ärlig hur ont det än gör en att man ljuger de rakt upp i ansiktet. Jag tar hellre att någon är ärligt och säger som det är till mig än att de ljuger mig rakt upp i ansiktet och man sen kommer på de.
 
För i många fall så gör lögnen tio gånger ondare än om man fått höra sanningen på en gång. Och om du har ljugit så stå då för det istället för att komma med bortförklaringar. Bättre att säga att förlåt jag ljög, jag gjorde verkligen bort än att dra ännu fler lögner.
 
Sen det här med folk som inte kan stå för saker de gjort utan försöker skylla ifrån sig på ett eller annt sätt. Det slår bara tillbak mot än. För förr eller senare så kommer alltid sanningen fram och då är det personen som ljög som står med rumpan bar.
 
Jag förstår inte vad folk vinner på att ljuga ihop saker om folk. Ex att han ligger med varenda brud han ser, hon kan inte ta hand om sitt barn eller hon tror hon är något för att hon är tillsammans med honom. Vad får folk ut av att ljuga ihop och sprida ut sådana saker om folk?!
 
För om det skulle hända de så skulle de bli ledsna och jätte arga på personen som gjort det. Och de skulle undra varför någon skulle göra en sådan sak mot de.
 
Nej var ärligt mot både dig själv och andra samt stå för vad du säger och gör. För förr eller senare så kommer alltid sanningen fram på ett eller annat sätt. Tänk på det innan du ljuger nästa gång!
/M
 


Dagens citat

 
 
 

Fick ett ryck och bakade

Fick ett ryck nu ikväll och vart sugen på att baka. Provade ett nyt recept som jag hittade på en blogg, havrekakor med russin & tranbär i.
 
Det var lätt att göra kakorna och de fick tummen upp utav älsklingen som brukar får vara min testkanin när jag testar nya recept. Själv vart jag njöd med kakorna och ger de tummen upp :)
 
Receptet på havrekakorna med russin & tranbär hittar ni hos den här fina tjejens blogg, här kommer en direkt länk till receptet http://patriciac.blogg.se/2012/june/havrekakor-med-russin-och-tranbar.html
/M
 


Jag är med

Jag tävlar om ett linne från Daisy Mae. Om du vill vara med och tävla så gå till Retrolovers blogg <<<<http://retrolover.blogg.se/2012/june/tavling.html  >>>> och var med!
 
 
 
 
 
 
 
 

Rött är fint

Efter disken och städningen så kollade jag på vampire diaries på teve. Jag som inte skulle fastna vid någon serie är helt fast i den :P När det började visas (jag tittar på repriserna som går nu) så rynkade jag bara på nästan och tänke jaha ännu en vampyr serie. Men attans så fel man kan ha ;)
 
När det var slut så gjorde jag två kapitel om demens ABC som min chef vill att alla som jobbar där ska göra. Det är för att vi ska få en större inblick i hur man ska bemöta de som lider av olika typer av demens. Jag tycker det är jätte bra och även som utomstående perosn så kan man läsa hur demens påverkar människan.
 

När de var avklarade så sammlade jag ihop pantburkarna och tog en promenad bort till copp och pantade lite. Det var skönt att komma ut på en liten promenad även fast det regande.
 
Sitter nu och väntar på att nagellacket på tånaglarna ska torka. De fick blir röda naglar igen, tycker det är fint. Ska måla naglara röda sen på fredag så det är fräscha och snygga till lördagens rockabilly rumble :)
/M
 


Dagens outfit

 
 
 
 
Linne - JC & Byxor - HM

Tar det aldrig slut?

Det har typ regnat non stopp hela natten och fram tills nu och det verkar inte finnas något slut på det hela. Arbetsdagen gick kanon bra, jobbade ju första dagen själv i dag. Hittade gjorde jag också så jag är super glad även fast det regnar :P
 
Blir ingen långpromenad i dag, halsen har krånglat lite så för att inte bli sjuk så tänker jag hålla mig inne resten utav dagen. Det får bli ett pilates pass i stället och så ska jag ju fara runt med snabeldraken också.
 
Var nere snabbt på stan förut och beställde klipptid till hjärtat då håret börjar bli svårt att fixa till. Min frissa var glad när hon såg att färgen faktisk har håll nu när vi färgade det rött :)
 
Har fått lunch i magen så nu återstår bara disken, träning och städning.
 
Vad ska ni roa er med denna regninga måndag?
/M

Dagens citat




Planer för veckan

 

Mindre kul

Har roat mig med att betala räkningarna, en onödigt ont. Ska dock inte klaga då jag har runt 3500 kr över men det hade ju varit mer ifall det där jävla idioten hade låtit bli min sidospegel på bilen.

Men man ska väl vara glad att det inte var värre saker på bilen samt att jag fick tag på en ny spegel billigt. Sen har jag ju sådan tur att jag slipper lämna in den på verkstad då sambon och hans far kan byta det. För hade jag behövt lämna in den på verkstad hade jag nog varit luspank.

Nej titta på lite teve innan det är dags att sova. Jobbar första dagen själv i morrn på jobbet, håll tummarna för mig att jag hittar hu haha
/M

Snart dags för middag

Har tagit en liten paus från städningen. Sambon min var så snäll och tog hand om disken under tiden så plockade jag in alla matvaror.

Nu är det nästan propp fullt i både kyl, frys och skafferiet. När jag ändå var och rotade i skafferiet så städade jag ur det och fixade lite ordning där.

Vi får väl se hur länge den ordningen håller i sig :P Har även plockat i ordning i lägenheten samt kört igång en till maskin med tvätt.

Får se ifall jag dammsugar i dag eller i morrn, beror helt på hur mkt ork jag har ^^ Ska strax börja med maten då det börjar kurra i magen.

Middagen i dag kommer bestå av ris, köttfärsrullar och creme fraiche sås.
/M

Fransk manikyr penna

Om ni tycker det är svårt att måla fransk manikyr på naglarna så har jag ett super bra tips. Depend har en fransk manikyr penna som man kan rita den vita linjen på naglarna.
 
Den är jätte lätt att använda och resultatet blir bra. Pennan finns att köpa på de flesta varhusten och kostar runt 100 kr.
 
Jag brukar använda den pennan de gångerna då jag gör fransk manikyr då jag tycker det är svårt att använda vanligt nagellack då jag aldrig får jämt med färg på borsten.
 
Så tycker ni som jag att det är svårt att måla med pensel så tycker jag att ni absolut ska testa pennan :)
/M
 


Äntligen klar!

Sådär nu vaarit vi äntligen klara med matistan, det tog sin lilla tid. Det är inte alltid så lätt att komma på maträtter, det står stilla i huvudet ibland haha.
 
Listan för storhandligen är färdigskriven också så det är skönt. Nu väntar jag på att tvätten skall bli klar så jag kan hänga upp den. Sen ska vi åka iväg en liten sväng, hoppas på uppehåll nu.
 
De kom en stört skur nyss men lika fort som den kom så försvann den och ersattes av solen. Riktigt svensk sommarväder eller vad säger ni :P
/M
 
 


Söndag - städa dag

Söndag och idag blir en riktigt städ och tvätt dag här hemma. Det är dock inte så mkt så det kommer att gå fort :)
 
Ska försöka skriva klar det där matlistan då vi ska åka och storhandla senare i dag. Att det ska gå så trögt att skriva den ibland.
 
Det blir även en tur till grannkommunen. Vart inget i går då vi totalt tappade lusten efter händelsen med min sönder brutna sidospegel. Hoppas vi gör ett stopp för mjukglass för det är jag sjukt sugen på.
 
Ja det var väl på ett ungefär vad jag/vi ska roa oss med denna söndag :P Vädert ser lite ostadigt ut, för tillfället är det sol men det börjar komma regnmoln.
 
Vad ska ni hitta på denna söndag? :)
/M
 
 

Tips på en snabb och god pastarätt

Jag tänke tipsa er om ett snabbt, enkelt och gott pastarätt som jag brukar tillaga. Det ni behöver är 4-5 skivor lövbiff, 2 burkar med creme bonjour karl johan, pasta och ev en lite gul lök. (räcker till ca 4 portioner)
 
Strimla och stek lövbiffen i en djup panna med liter smöj eller olja i. Krydda med lite aromat. Fin hacka löken ifall du vill ha lök i maten. Låt fräsa med kötten så löken blir mjuk.
 
Koka pasta enligt anvsning på paketet, man kan ha vanlig pasta eller färskpasta. Bara att välja efter det man tycker är godast.
 
När köttet är klart så häll ner båda brukarna med creme bonjour karl johan i pannan med köttet och låt puttra ihop. Häll av pastan och servera den med lövbiffen i svampsåsen.
 
Det går snabbt och enkelt att tillagat och är jätte smarrigt. Det är svårt att inte ta två portioner utav det, tycke ialla fall jag :)
/M
 
 


Bilder från i fredags

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens citat





Just nu

 Tittar på teve och avnjuter ett glass med röda rabarber/jordgubbs cider med färska jordgubbar i :)
Perfekt avslut på en annars rätt så värdelös dag ^^
/M

Dagens outfit

 
 
 
Byxor från intersport, linne och skjorta från lindex

Att folk inte kan låta andras saker vara ifred

Vad är det som är så svårt med att låta andras saker vara ifred?! När jsg kom ut till min bil förut som står parkerad på gården så är det någon jävel som slitit sönder min sido spegel. Man bli arg, ledsen och uppgiven. Ännu ett hål som skall fyllas igen med pengar. När fan ska man få kunna spara en liten slant för att sen kunna få göra något skoj? Aldrig verkar det som. Men sanna mina ord att om jag får tag på den som gjorde det så kommer den personen ha större skada än vad min bil fick! Att det ska va så jävla svårt att låta bli andras saker. /M

Laga cykeldäck och ta en biltur

Nu har vi fått i oss lite goda mackor i magen så nu väntar jag på att sambon ska dricka upp kaffet. Sen ska vi bege oss till hans jobb där vi ska meka lite med hans cykel. Det är punka på ena däcket så det sak vi fixa.
 
Sen ska vi ta en lite biltur till vingåker, tänke försöka lära mig att hitta till alla mina underbara brukare jag ska ta och besöka i veckan när jag jobbar.
 
Efter det vet jag inte vad vi ska hitta på. Hoppas på att det är uppehåll hela tiden för då kanske vi tar ut mustangen och åker en lite sväng med den :) 
 
Jag skall även plåga min kära sambo med att skriva en matlisa då det är dags för att storhandla i morrn. Det går så mkt smidigare att handla när man har planerat in vad man ska äta under den nämasta veckan/veckorna. Då slipper man irra runt i affären så mkt.

Hur gör ni som bor själv eller med sambo, gör ni matlistor?
/M
 

Det är svårt att komma upp

Jag tycker det är svårt att komma upp tidigt på morgonen under helgen ifall man vet att man inte har något inplanerat. Det är ju så himla skönt att ligga och dra sig i en varm säng brevid en snygg karl.
 
Men nu är jag ialla fall uppe, har varit det i en halvtimme nu. Ska fixa lite käk och sen får vi se vad denna lördag har att erbjuda. Vädret är grå trist ute men jag hoppas det spricker upp och att solen tittar fram.
 
Hade ni en bra midsommar i går?
/M

Dagens citat




Underbar dag

Nu är vi hemma efter en mkt trevlig midsommar firande ute hos svärföräldrarna. Vi har ätit gott och så åkte vi en sväng med impalan. Åh det var så underbart att höra mullret från V8:an, det riktigt värmde i själen. Vi avslutade kvällen ute i sköldinge med att äta smörgåstårta så nu är jag propp mätt :P Nu ska sambon och jag titta på lite teve innan vi kryper ner i sängen. Jag hoppas ni alla har haft och fortfarande har en trevlig midsommar :)
/M

Ute i sköldinge

Sitter mätta och belåtna ute hos svärföräldrarna. Det disskuteras om ifall vi ska ta en sväng med impalan och glida lite. Det är ju aldrig fel att glida lite jänkare med V8 i :)

Nagellacks tips

Tänke tipsa er om en bra och billigt nagelack som jag bara älskar. Min favorit är det röda nagellackt från HMs egna märke.
 
Det är bra konsistens på det och det torkar fort. Vilket är jätte bra speciellt för en annan som inte har tålamod att sitta i 20-30 min och vänta på att det ska torka.
 
Man behöver bara stryka på ett lager då det täcker väldigt bra. Sen tycker jag priser är helt okej, den kostar 39,50 kr vilket är ett bra pris för en sådan stor flaska.
 
Jag personligen tycker lacket sitter bra men vill man vara på det hundra att det ska sitta extra bra så ska man använda genomskinligt under och överlack.
/M
 

 
 
 
 

Snäll karl jag har

Älsklingen min bjöd på brunch på sultans och som alltid så smakad det gått. Vi tog sen en sväng ner på stan och gick i lite affärer.
 
Tog sen bilen upp till Intersport då jag behövde ett par nya kapribyxor som jag kan ha när jag ska jobba. Hittade ett par beiga byxor som jag bestämde mig för. Älsklingen hittade ett par t-shirts som han skulle ha så han var snäll och köpte byxorna till mig.
 
Han är så go som skämmer bort mig, är så himla lyckligt lottat som har honom :) Han frågade även ifall vi skulle åka till marieberg snart och jag är inte sen på att haka på. Karlar brukar ju normalt sett inte gilla att åka till stora köpcenter så när han kommer med idén så är jag inte den som tackar nej till sånt.
 
Vi får väl se när vi tar och åker dit, blir väl kanske i mitten av nästa månad. Tanken är att vi ska handla lite saker på cervera, lite köksprylar.
 
Nu är vi hemma tittar på lite teve och väntar på att svärmor ska sluta sen ska vi åka ut till sköldinge där vi ska äta middag. Det blir hemmagjorda grillade hamburgare med klyftpotatis, det kommer inte att sitta helt fel i magen :)
/M
 
 

Glad midsommar på er!

Önskar er alla en glad midsommar! Hoppas att vädret är fint på alla håll här i sverige :)
/M
 

Dagens outfit

 
 
 
 
 
Dagens outfit består av klänning från gömdajuveler

Midsommar!

Haft en härlig morgon med en massa mys i sängen med min fina karl :) Solen lyser och det är midsommar och planen för i dag är att grilla.
 
Sitter nu och väntar på att älsklingen skall bli klar så vi kan få lite käk i magen innan vi ska ut till sköldinge sen. Planen är nämligen att vi ska äta där ute hos hans föräldrar i dag :)
 
Annars så vet jag inte vad som händer denna fredag :) Jag hoppas ialla fall på en kanon dag.
Vad ska ni hitta på i dag/kväll?
/M
 
 
 

Dagens citat




Här var det segt

Oj vad sega vi var här hemma. Hämtade älsklingen vid 18 tiden på jobbet. De hade grillat och druckit öl. Köpte hamburgare från donken innan vi åkte hem. Sen dess har vi legat i soffan och vilat ögonen till och från. Nu har jag ialla fall vaknat till liv och tittar på teve, hjärtat mitt ligger utslagen i soffan. Det tar tydligen på krafterna att basta, grilla och dricka öl med kollegorna ;)
/M

The naked truth

Lägger upp en bild på hur jag ser ut osminkad. Enligt mig själv ser jag jävligt bra ut utan smink. Inte för att jag brukar använda ton med smink när jag väl sminkar mig. Men det är skönt att man trivs i sig själv vara sig man har sminkat sig eller inte :)
/M

Hej å hå hur ska det här gå

Nu har även jag fått den nya blogg.se så vi får väl se hur lång tid det ska ta och lära sig den. Kikade runt lite snabbt nu och det verkar inte vara så svårt att lära sig det :)
 

Annars så har jag hunnit duschan och även tagit tag i disken. Gick rätt fort att få den undanstökad, satte på lite musik så jag skulle få upp farten. Käkade lite middag nyss, någon thai färdigrätt och den var väl helt okej.
 
Vi får väl se hur länge jag håller mig mätt på den där mega lilla portionen som var i den stora lådan. Lite falsk markandsföring med stora lådor/kartonger och så är det väldigt små portioner.
 
En ska är ju säkert att en hårt arbetande karl skulle inte ha blivit mätt på den portionen som fanns i den lådan. Men o andra sidan vad hade man igentligen förväntat sig :P
/M

 

Dagens outfit







Fint väder i dag så det fick bli linnet från new yorker & ett par shorts från HM

Tips på hårfärg

Jag tänkte ge er ett tips på ett jätte bra hårfärgs märke som jag anväder när jag färgar mitt hår rött. Märket jag använder heter Feria Preference nr 6.66 Pure Scarlet.

Det blir en jätte fin röd färg med mkt glans i. Håret blir super mjukt och fint efter att man har färgat det för de har en sorts hårinpackning med som skall bevara lystern i håret. Det bästa av allt är att den tuben räcker till 6 hårvättar vilket är ett plus.

Denna hårfärg finnas att köpa på div ställen som Ica Maxi och åhléns och den kostar runt 129 kr men det är den helt klart värd. Jag som har mellan långt och halvtjockt hår klarar mig på en förpackning men är man osäker så är det bättre att man tar 2 st förpackningar.
/M





så här ser färgen ut på mig när jag har färgat med feria preference 6.66

Handlade lite på bolaget




Det vart lite smått och gott från bolaget ;)

Ingen lunch och köra bil

Efter jobbet så fixade jag så jag fick min delegering vilket gick super bra. Åkte sen in till stan, handlade på bolaget. Fy tusan vad folk det var där inne men alla kassorna var öppna så det gick fort än då :)

Åkte sen hem och lämnade av det drickbara innan jag åkte upp till willys. Det var rätt mkt folk och det gick trögt att ta sig fram. Vi kassorna gick det ialla fall fortare, värre var det när man skulle köra hem.

Fan folk kan ju inte köra som folk, vissa ligger i 20 km/h och andra vet inte vad blinker är. Och det hela vart ju inte bättre utav att jag inte hade ätit någon lunch.

Blir lätt grinig och lättare irriterad på saker så jag satt och sov som en tok i bilen. Men nu är jag ialla fall hemma och har fått lunch i magen så nu är allt bättre :)

Ska titta på lite teve nu sen blir det duschen och sen får jag se ifall jag orkar ta tag i disken. Hjärtat skulle äta på jobbet så själv köpte jag färdigmat för just nu känner jag att jag har nada ork till att stå vid spisen.
/M


I dag är jag inte så super pigg. Tog ett t...

I dag är jag inte så super pigg. Tog ett tag innan jag hade varvat ner så jag kunde somna. I dag kör vi sista dagen med inskolning sen är det dags att flyga med egna vingar :)


Dagens citat




Home sweet home

Hade inskolning på kväll i dag och det gick fin fint. Timmarna gick super fort och helt plötsligt var det dags att åka hem. Vädret har visat sig från sin bästa sida och det får en verkligen att bli pigg och glad.

Nu har jag ialla fall landat här hemma hos min underbara karl. Ska läsa lite bloggar och kolla lite på teve innan det är dags för sänbgen. Klockan ringer 6.00 i morrn då det är dags för jobb igen.

Men jag klagar inte för jag trivs super bra på demens hemtjänsten i vingåker, härlig personla och underbara brukare.

Jag har ialla fall haft en fin onsdag, hoppas ni också har haft det!
/M


Fin dikt

Hittade en jätte fin dikt hos trustmedarling som jag bara måste dela med mig av för den stämmer så bra in på mig.




Fallen in love with the 50's

the pinup girls make my heart go wild
in the rockabilly dudes -I loose my mind
Give me summer and "The King"
while Im cruising around

Ooh  V8-  that sweet sound

Don't let it ever end
this dress were money well spent

Klicka in på denna blogg

Tänkte ge er ett till tips på en helt underbar blogg som jag läser dagligen.
Bloggen till hör ---->
trustmedarling<----  en underbar
2 barns mamma som målar jätte fina tavlor samt utbildar sig till
trafiklärare. Så gör som jag och kika in på hennes blogg :)


Färdig!

Disken och maten är fixat så nu är jag färdig och klar för att slöa. Ska kolla på vampire diaries på teve sen blir det att vila ögonen en stund.

Kanske ska slänga ett öga på matlistan och se ifall jag kan komma på lite mer maträtter. Listan tar nämligen slut på söndag så jag sitter och filar på en ny.

Om det är någon som har tips på någon god maträtt så tar jag mer än gärna emot det :)
/M

Klarar mig inte utan

Var nere en sväng på stan och köpte en ny kalender då min gammla snart går ut. Jag klarar mig inte utan en kalender, speceillt inte när man pendlar till jobbet. Då är det bra att skriva upp hur många dagar i månaden man jobbar så man vet sen när man ska dra av för resor på deklarationen.

Sen är det bra att ha någon stans att skriva upp alla möten och div saker man ska på. Skönt att ha allt sammlat på ett och samma ställe.

Nej nu ska jag ladd för att ta tag i disken och sen förbereda för middagen. Sen blir det att ta det lugnt, lyssna på lite musik och bara vara innan det är dags att åka till jobbet.
/M


Kalender från Åhléns för 129 kr

Bara för att jag kan

Tog sovmorgon i morse bara för att jag kunde och jävlar vad skönt det var. Har legat i sängen och läst en bok fram tills nu.

Ska fixa lite att få i magen sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Eller jo det vet jag, disken ska tas hand om och sen ska jag förbereda middagen.

Sen vid kvart i 4 så rullar jag iväg till vingåker då jag har kvällsinskoldning på jobbet. Men tills dess vet jag inte vad jag ska roa mig med.

Vädret ser ju ut att vara kanon så man kanske skulle ta sig en sväng ner på stan, kika i lite affärer och kanske äta en glass.

Vad ska ni hitta på i dag?
/M

Dagens citat




My heart belongs to you <3









Nu kan jag slå ner arslet i soffan

Yes nu kan jag slå ner arslet i soffan och bara softa. Disken är fixad lika så maten som i dag består utav crabbfishpaj. Har vikt en massa tvätt och sen fick jag ett ryck och tog ett varv med dammsugaren.

När jag ändå var igång så bytte jag sängkläder och nu jobbar tvättmaskinen för fullt. Ska göra något mindre roligt nu, nämligen betala några räkningar.

Annars så ska jag slöa framför teven och vänta på att min fina sambo ska komma hem så vi kan äta. Men tills dess så bjuder jag på en mupp bild på mig :P
/M


Dagens outfit






Dagens outfit består av linne - new yorker och leggings från Gina tricot. Hade dock inte detta på jobbet utan
då vart det svarta capribyxor, linne och hoodtröja.
/M

Här slöar vi inte till

Dag nummer två på jobbet och det går bra. Har skrivit en lista med vägbeskrivningar till de vi var hos i dag så jag hittar dit :P

Timmarna nu på förmiddagen har bara flugit fram men det är ju så när det är mkt man ska ta in och lära sig. har fått lite papper med mig hem som jag ska fylla i så jag kan få min delegering för att ge medicin och insulin.

Kom hem för ca 25 min sen och det första jag gjorde var att fixa till lunch då det kurrade ordentlgi i magen. Nu ska jag bara pusta ut en stund innan det är dag att ta tag i disken, vika tvätten och fixa middagen tills ikväll.

Så hör slöar vi inte till, lika bra att köra medans energin är på topp eller vad säger ni :)
/M

Dagens citat




Morrn morrn! En ny dag med mer info som ma...

Morrn morrn! En ny dag med mer info som man ska försöka komma ihåg. Sov som en prinsessa i natt. Var helt slut i huvudet när jag gick o la mig. Nej nu kör vi igång med denna dagen. Ha en bra tisdag :)


Tack och god natt!

Snart tänker jag ge mig och krypa ner i sängen för huvudet känns som bly. Det är mkt information som har matats in och mer blir det i morrn.

Kvällen har varit lugnt, har inte gjort många knop så att säga. Så strax tänke jag säga tack och god natt för mig, det är ju en ny dag i morrn.

Då gör vi ett nytt försök att lära oss att hitta i vingåker bland alla gator, någon gång ska jag väl få kläm på det :P
/M


Slöfock

Här kommer en bild från i lördags på zelma. Hon var en riktigt slöfock som tog upp nästan hela soffan den sötnötten :)


Dagens outfit!







Hoodtröja - No shame, Capribyxor - HM

Korvstoppning med information så jag lär v...

Korvstoppning med information så jag lär vara helt slut i huvudet när jag kommer hem sen :P Hittills har det gått bra men det kommer att bli en stor utmaning att lära sig att hitta till alla. Någon som vill leka personlig guide åt mig :D


Dagens citat




Måndag morgon och första dagen med inskoln...

Måndag morgon och första dagen med inskolning på nya jobbet. Har sovit som en kratta i natt, vaknat med 1 1/2 timmes mellanrum. Haha vadå nervös :P konstigt nog så är jag pigg ändå. Nej nu kör vi. Ha en bra dag allesammans.


Nytillskott i garderoben

Min underbara mor var så snäll och köpte den här fina klänningen till mig :) Den passar perfekt såhär till sommaren och lite rockabilly känsla är det över den. Bara att matcha med snygga klackar eller ballerina, en ros i håret eller en bandana :)
/M




Färgbomb revlon nutri color 600 fire red

Jag skulle inte överleva utan min färgbomb till håret. Den bättrar på färgen lite och ger ett fint lyster. När man har färgat håret rött så kan det lätt se urtvättat ut efter ex antal shampooneringar så för att slippa färga håret stup i kvarten så använder jag istället färgbomben 1-2 gånger i veckan.

Hårer får som sagt fin lyster och det blir mjukt och lent. En rekomendation är att man använder handskar när man har i färginpackningen i håret för annars kommer ni får orang/röda händer.

En färgbomb är inte samma sak som att färga håret med hårfärg, utan tanken med färgbomben är att hårfärgen man har ska få en liten extra boost och se fräsch ut.

Färgbomen finns att köpa hos div frisörsalonger där kan priser variera. Om man går in på
Lyko så kostar den 175 kr sen tillkommer ju fraketen men man kan ju alltid passa på att handla div andra saker till håret ;)

Om ni har vägarna förbi mariebergsgallerian ska ni gå in på Bellbox som säljer allt inom hårvård. De säljer färgbomen för 178 kr och då brukar man få ett par plasthandskar med vilket jag tycker är kanon :) Jag tror även de ska ha en hemsida som man kan beställa ifrån.
/M


Glömde ju berätta!

Jag har ju glömt att berätta hur det gick med sommarjobbet som jag var på intervju i torsdags för. Fick svaret i fredag att jag fick det! Jag börjar min inskolning i morrn på demens hemtjänsten i vingåker.

Det känns så jävla härligt! Visst det är korta arbetsdagar på ca 4-5 timmar, måndag till fredag men då får man ju lite sommarledig också.

Så i morn gäller det för denna damen som har ett lokalsinne lika med noll att suga in så mkt info som möjligt. Det kommer även bli en hel bunt med kom ihåg lappar :D
/M





Någon släckte lampan

Det känns som någon släckte lampan för helt plötsligt vart det vart riktigt mörkt ute och hela himlen öppnade sig. Vid sådanna här tillfället så är det skönt att man sitter inomhus :D

Har nyss tryckt i mig en super god baugett med kyckling/svamp och bacon röra. Så nu är det bara att fortsätta med städningen så man kan ta det lugnt resten utav dagen sen :)
/M



Städ söndag

Det var sovmorgon i morse och det var inte fy skam. Hörde regnet smattra på rutan så man var ju inte så sugen på att stiga ur sängen.

Men nu är jag ialla fall uppe och en del utav dagen skall egnas åt städning. Första maskinen tvätt är igång, bara en maskin kvar sen så ska det dammas och dammsugas.

Ska fixa lite frukost/lunch nu så energi håller i sig :)

Har ni haft en bra helg och vad ska ni hitta på i dag?
/M

Dagens citat




Växlande väder

Vilket växlande väder det har varit i dag. Sambon och jag hade iallafall tur med vädret när vi tog en lång promenad med hundarna. Det var uppehåll och solen var framme, det vart skapligt varmt när vi gick.

Sophia kom sen förbi och hämtade sina prinsessor vid halv 5 tiden. När de hade åkt så skrev jag en lista innan vi åkte upp till willys. Det blev även en tur in på Ica Maxi.

Lagom som vi kom ut från Ica så började det spöregna och åska, det höll i sig igenom hela middagen sen. Fast det är lite mysigt med åska, det tycker ialllafall jag :)

Nu ser det ut som om det har blivit en uppehåll från regnet, får hoppas det håller i sig så studenterna får en trevlig kväll/natt. Själv sitter man med en lätt matkoma efter att ha tryck i sig en stor tallrik med hemmagjort kebabtallrik :D




Dagens outfit






Dåligt väder ute i dag så det fick bli lite mys aktiga kläder.
Linne - HM, Skjorta - Lindex, Leggings - Gina Trico & Bandana - Miss Smith

Vilket jävla väder!

Tog en promis med hundarna förut och insåg när jag kom hem att mina gympadojjor inte är vattentäta för fem öre. Strumpora var helt genomsura och då hade jag inte gått i några vattenpölar.

Var lat och tog bilen ner på stan för att uträtta mina ärenden. Hämtade ut p-piller och så köpte jag en klänning, lägger upp en bild på den sen :)

Innan jag kom hem han jag svära över hur folk kör bil, det var en idiot med släp som svängde ut mitt framför nosen på mig. Vilket fick mig att bli vansing, hänga mig på tutat samt ge ett vacker finger! Tror du inte idioten parkerade inne på våran gård sen också.

Jag muttrade ialla fall en ramsa när jag gick föbi fanskapet som förmodligen fått sitt körkort i flingpaketet!
/M


Vad hittar man på så här..

Vad hittar man på och gör så här tidigt en lördags morgon? Zelma ligger vid mina fötter och stirrar på mig ihop om att jag ska ge henne något ätbart. Det räckte tydligen inte med frukost för damen.

Lily ligger nedanför soffan och vilar, hon ber säkert till hundguden att vi inte sak gå ut på ett bra tag då det har börjat regna.

Själv sappar man på teve ihop om något bra program men vet ni det är jävligt tunnsått på det. Och älskade sambon ligger i sängen och sover som ett litet barn.

Nej jag får väl helt enkelt vänta på att klockan skall bli 10 så man kan gå ner på stan en snabb sväng. Har lite ärenden som skall fixas.
/M



Zelma som stirrar ut en


Lily ber till hundguden att vi inte ska ut på promenad än

God morgon lördag!

God morgon på er alla! Ni kanske undrar varför jag är vaken så här tidigt på en lördag? Det är nämligen så att jag ska vara hundvakt åt sophias små yrväder till hundar då hon skulle iväg på möhippa.

När man kollar ut på vädret så ser det ut som att vi kommer att ha en mysdag inomhus då hela himmlen är grå och det ser ut som risk för regn vilken sekund som helst.

Det är jätte tråkigt delvis för att både jag och hundarna tycker om att vara ute men sen springer våra studenter ut i dag. Så jag hoppas verkligen för allas våran skull att molnen lättar, regnet håller sig borta och att solen tittar fram så det verkligen får en fantastisk dag!

Jag kommer ihåg när jag tog studeneten för 6 årsen att solen redan lyste kl 6.30 på morgonen och för varje timme som igen så vart det varmare och varvare. Vi hade verkligen kanon väder när vi sprang ut.

Nej fixa lite frukost innan prinsessorna kommer.
/M



Dagens citat




Mumma vad gott det var

Middagen hemma hos mamma och pappa var super god. Åt så jag vart både mätt och trött, så kan det gå ibland. Det vart kaffe på uteplatsen sen men jag hoppade över det då jag inte är någon kaffedrickare.

Kom hem för en liten stund sen, älsklingen sitter och skjuter lite gubbar på xboxet. Själv ska jag surfa runt på lite olika hemsider med rockabilly kläder och drömma mig bort.

Vi ska kolla på Charlie Chaplin diktatorn och sen ska vi kolla in skräckfilmen som visas på kanal 5 i kväll.

Vad ska ni hitta på denna fredagskväll?
/M


Dagens outfit






Linne - HM, Kjol - Åhléns & Bandana - Miss Smith

Gäst bloggsinlägg

Jag tänker bara tipsar er om att ifall ni tycker om att läsa min blogg så ska ni kika in hos <Ann-Sofie> i morrn då jag kommer att gästblogga hos henne.

Det jag har gästbloggat om är något som jag tycke om ända sen jag var en liten tjej och som jag i dagens läge har förverkligat några gånger ;)
/M

Tips på två underbara bloggar

Jag tänkte tipsa er om två stycken underbara bloggar jag burkar läsa dagligen. Och om ni som jag tycker om retro, 50 talet och rockabilly så ska ni verkligen kika in hon de två fina brudaarna.

Första bloggen jag tycker ni ska kika in på tillhör
---->
Johanna<----





Andra bloggen jag tycker ni ska kika in på tillhör
---->Emma<----



Så klicka nu på deras namn så kommer ni till deras underbara bloggar!



I fell asleep

Promenaden var super nice runt djulö, det var perfekt promenadväder. Hundarna var så där lagom tokiga och dte var mkt fart i de små bena.

Det vart en rask promenad på 7 km, man vart precis så där lagom seg och trött i kroppen. Väl hemma vart det en snabb dusch och sen lunch då det kurrade rejält i magen.

La mig sen på spikmatten med en kudde under huvude, hörlurar i öronen och en filt över mig. Jag tok slocknade och vaknade upp ca 50 min senare :P

Hade värsta märkena på ryggen efter mattan, helt röd och prickig. Men gud så avslappnad jag känner mig, jag borde försöka ligga åtminstonde 10 min varje dag på den.

Nu ska jag kolla in ams hemsida annars händer det inte så mkt. Vi ska hem till mina föräldrar ikväll, de bjuder på super god middag i form av entrecot med krachad potatis till :)
/M



Dålig bild med så där röd o prickig blir man efter att ha legat på en spikmatta en bra stund :P

Det där med att ta det lugnt sker sig. Dis...

Det där med att ta det lugnt sker sig. Disken är nu avklarad och jag strax gå bort till sophia. Vi ska nämligen gå djulörundan med hundarna. Får väl ta och lägga mig på sofflocket sen :P


Så trött på folk som klagar

Jag är så trött på att höra folk klaga om ditten och datten. Många utav sakerna de klagar över skulle de faktisk kunna fixa bara de tog tag i sakerna.

De som klagar över att de är tjocka, sluta klaga och gör något åt det. Börja träna, gå promeander och låt bli att äta så mkt skräpmat. Och om man tycker det är svårt be om hjälp! Fråga läkare ifall de kanske kan hjälpa en med att lägga upp ett kostprogram osv.

Det är lika dant ifall man känner att man är för smal och man har svårt att gå upp i vikt. Ta kontakt med en läkare och se ifall de kan hjälpa en.

Många saker löser sig inte utav sig själv bara för att du klagar över det utan vill du att det ska bli bättre så måste du själv ta tag i sakerna. Vare sig det innebär att du själv utför de eller ber om hjälp.

Jag sitter inte med armarna i kors och klagar över att jag är arbetslös. Visst det suger att inte ha något jobb men det blir ju inte bättre av att bara sitta på sitt arsel och tro att någon ska komma och erbjuda än ett jobb.

Utan jag kollar dagligen arbetsförmedlingens sida efter lediga jobb, lägger upp mitt cv på diverse jobbsidor. Ber min handläggare på ams om hjälp och tips på olika vägar jag kan gå för att få ett jobb. Hör med vänner ifall de får nys på några lediga jobb.

Så gott folk visst får man klaga men gör då också något åt saken istället för att bara sitta där och tycka synd om sig själva.
/M



Oj så stel jag är

Vaknade i morse och var fortfarande stel i ryggen fast inte lika mkt som i går. Så vetekudden och tigerbalsamet har väl gjort lite nytta. Funderar på att lägga mig på spikmatten en stund i dag och se ifall det blir bättre.

Värsta scenariot är väl att jag inte kan ta mig upp från mattan och måste ringa sambon eller någon. Men så illa hoppas vi inte att det ska sluta haha :P

Annars så blir det nog en lugn vilo dag om det nu går. Har en förmåga att komma på tusen andra saker man kan gör förutom att vila. Känner jag mig själv rätt så kommer jag förmodligen att börja damma och dammsuga.
/M


Dagens citat




Röd rabarber & jordgubb

Har nyss kommit ut från duschen, sitter nu och avnjuter en kall cider med smak av röda rabarber och jordgubbar. Det smakar riktigt gott, det enda negativa med denna dagen är att jag har lite ont längst ner i höger sida av ryggen.

Men jag ska värma en vetekudde och sen smörja in det onda stället med tiger balsam så får vi hoppas att de blir bättre.

Dagen har ialla fall varit kanon, har sålt ett linne och fått in mer pengar till sparburken. Varit på intervju angående sommarjobb och det verkar lovande. Hunnit med en stadspromenad med sophia och tok hundarna.

Och nu ikväll så blir det teve och mys med min älskling.
/M


Dagens outfit







Shorts - HM & Linne - New Yorker

Dags för en promenix med sophia och hundar...

imag1044 (MMS)

Dags för en promenix med sophia och hundarna. BTW så får jag svar i morrn ifall jag får sommarjobbet.


Sitter nu på ekgården och väntar på att kl...

Sitter nu på ekgården och väntar på att klockan ska bli kvart över 1 för det är då jag ska ha min intervju. Kan ju säga att jag är skapligt nervös :P Men det ska nog gå bra så länge man är sig själv :)


När man har en stund över

När man har en liten stund över så kan man ju ta lite mupp kort med webcamen :P
/M







Tips pilates pass

Tänke jag skulle lägga upp träningsvideon på pilates som jag brukar köra. Man blir verkligen helt slut i kroppen och det bästa är att passet är bara 30 min.






Som att någon drog ner persiennen

Solen lyste förut i morse men du vart det mörkt som om någon drog ner persiennenera. Det blåser in mörka moln vilket inte bådar så gott.

Men ialla fall nu i morse så struntade jag i morgonpromenaden och körde ett långt pilates pass. Det tog verkligen musten ur mig.  Så nu blir det en lite stunds vila inna jag kör ett pass med lite mag, arm och ben övningar.

Annars i dag så ska det diskas, städas lite. En tjej skulle komma förbi och köpa ett linne utav mig. Sen blir det en road trip till vingåker då jagska på intervju inför ett sommarjobb så håll tummarna för mig i eftermiddag!


Vad ska ni hitta på i dag o jag hoppas ni har bättre tur med vädret än vad jag har.
/M


Dagens citat




Energi lika med noll

Vart jätte trött och energilös förut i kväll och så kom huvudvärken som ett brev på posten. Så det vart till att vila en stund. Vart dock inte så mkt piggare men huvudvärken avtog ialla fall.

Har blivit sjukt trött och fått huvudvärk 2 kvällar i rad nu vid samma tidpunkt. Funderar på ifall det är kroppen som skriker efter allt onödigt socker som jag tidigare har stoppat i mig.

Det vart ialla fall lite bättre när jag käkade lite frukt, då kände jag hur kroppen vakande lite till liv. Annars så har kvällen varit lugnt. Suttit och funderat på ifall jag ska ta och skaffa mig ett par inlines, det är ju sjukt bra träning för kroppen.
/M


Fick ett infall i går och målade tånaglarna röda, det känns riktigt sommrigt

Zelma & lily nere vid djulö










Mmm cherrys

Var snäll och körde franken till willys då han behövde handla o hans bil är på verkstan. Jag passade även på att handla, köpte en massa frukt o grönt. Fick 100 kr för besväret :) o de åkte direkt ner i spara burken.

Hunnit med ett snabb möte på arbetsförmedlingen och så har disken blivit omhändertagen. Svängde även ihop en smörgåstårta med skinkröra som vi ska ha till middag ikväll.

Nu ska jag äta några goda körsbär innan jag ska hämta upp sophia. Vi ska åka till djulö med hundarna så de får leka av sig lite i vattent.
/M


Dagens outfit






Shorts - HM, Linne - Lindex och Skjorta - Lindex

Svettig som tusan men glad endå

Härligt med en PW men det där med att ta det lugnt det glömde jag bort efter 5 min. Halvvägs genom promenaden fick jag ett oväntat samtal men det var positivt.

I morrn ska jag till vingåker på intervju för ett sommarjobb inom hemtjänsten. Kanske inte drömjobb men det är så mkt bättre än att bara gå och dra fötterna efter sig. Så håll tummarna för mig i morrn att de vill ha mig.

När jag väl om hem från promenaden förut så var jag helt slut och genomsvettig men det kändes så jävla skönt! Har nu fått i mig lite lunch, sitter nu och funderar på ifall jag ska hitta lite ork till disken.

Ska hoppa in i duschen också så man inte luktar skunk sen när man ska ner på stan ^^
/M

Pw




Vila gör under för halsen

Tog en sovmorgon till kl 8 och när jag vaknade då kände jag inte av något halsont längre. Så lite vila gör verkligen under.

Fram tills nu så har jag roat mig med att vika en massa tvätt, sökt lite jobb och läst kurirren. Vädret ute ser rätt så bra ut, solen är framme och inte regnmol än så länge.

Funderar på ifall man skulle ge sig ut på en lite promenad sen, frisk luft är ju bra för kroppen. Dock behöver jag ju inte köra värsta racet när jag är ute och går utan bara ta det lugnt.

Vad ska ni hitta på i dag?
/M


Dagens citat




Så himla godissugen!

Det har blivit mkt onyttigt på sistonde så nu är det dags att skärpa till sig igen. Nu blir det stopp på att trycka i sig godis, chips, choklad och att dricka läsk. Man kan unna sig en chokladbit en dag under helgen men de 2 första veckorna nu så kommer det bli noll tolerans för att hitta karaktären igen.

Det blir även skärpning på att äta mindre pasta, försöka byta ut det till zucchini lite oftare. Och sen får vi inte glömma att lägga till att röra ordentlig på mig. Försöka ta dagliga promenader och sen göra lite övningar hemma.

Men jag kan ju säga att nu så är på kvällen så har jag ett extremt suge på godis och det gör ju inte sakern bättre att det ligger en chokladkaka i kylen. Så karaktären sätt verkligen på prov men jag tänker inte vika mig utan det ska banne mig förbli orörd.

Blir nog en sväng till affären imorrn och köpa lite frukt samt morötter som man kan knapra på.
/M


Hjärtformade kakor

Har mest bara tagit det lugnt i dag då jag har haft ont i halsen. Men fram mot eftermiddagen så vart jag lite rastlös så då stalle jag mig och bakade. Provade ett recept på småkakor med fyllning som jag hittade hos den här tjejens blogg  ---> Emma <-----

De var super lätta att göra och smakar riktigt bra. Ska testa och se vad älsklingen tycker om de. Han får vara försökskaning när jag testar nya recept den stackaren :D
/M


< Utmaning >

Jag har antagit Johannas utmaning angående att använda kläder jag nästan aldrig använder.



Så nu utmanar jag dig! Ta minst en bild på dig själv i kläder du NÄSTAN ALDRIG ANVÄNDER. Riv ut garderoben, leta upp de gamla favoriterna och återanvänd dem.

Här kommer tips på hur du kan göra:

1. Ta fram plagg du inte har använt på riktigt länge.



2. KOMBINERA VILT!






3. Slutligen: fotografera dig själv i något fint som du redan har i garderoben!





Som sgat nu utmanar jag er! Om ni gör den här utmaningen så vore det kul ifall ni lämnade en länk till erat inlägg sen i mina blogg så jag får se hur ni kombinerade era kläder :)
/M

Dagens outfit





Linne - MH & Jeans - JC

Nya kuddfodral

Det var tyg över sen min mor sydde hissgardinen åt mig så istället för att slänga det så gjorde hon två jätte fina kuddfodral åt mig. Så tack snälla mamma för de fina fodralen :)
/M


Fina ting från Miss Smith

Så nu har jag fått mitt efterlängtade paket från Miss Smith som innehöll de här fina sakerna.
/M


Necessär


Bandana


Nyckelring

Cup of tea

Tidig morgon i dag igen fast det gör inget för då sover man inte bort så mkt utav dagen. Mindre roligt var att jag vaknade upp med halsont. Så nu sitter jag och kurerar min hals med en stor kopp teé.

Hittills på morognen har jag hunnit med att va uppe på sjukhuset en sväng. Ska om en liten stund åka till södra skolan där jaq ska hämta ett paket.

Jag beställde ju saker från miss smith med de hade råkat förväxla paketen och satt fel adresslappar på. Men det visade sig att tjejens vars saker jag fått bor i stan. Hon jobbar på söder så då kom vi överens om att mötas upp där istället för att skicka det med posten.

Annars blir det nog en lugn dag, ska försöka baka lite. Får se ifall det blir en promenad eller om jag håller mig inne i och vilar upp mig istället.
/M



Dagens citat




Gäsp gäsp

Efter middagen förut i kväll så skulle jag lägga mig och lyssna på musik. Det gick ju sådär, tror jag han höra 2 låtar innan jag somnade till. Var skapligt seg när jag vaknade sen men lyckades ialla fall släpa mig in i duschen.

Nu är man ialla fall ny duschad men inte vart man piggare för det. Sitter och gäspar i soffan medans hjärtat spelar xbox. Jag tror allt farande fram och tillbaka i dag samt den där skogspromenaden tog ut sin rätta.

Det blir promenad i morrn med men då håller vi oss till de vägarna vi känner till :D
/M


Haha vilka sköningar vi är

Tog en skogspromenad med sophia, tanken var att vi bara skulle ta en kort tur på drygt 2 km. Vi åkte ut till vallmotorp där det finns en lite skogs stig som vi brukar gå.

När vi hade kommit fram till slutet på den vägen fick vi för oss att följa en annan stig in i skogen istället för att vända och gå tillbaks till bilen. Vi trodde att vi skulle komma ut en lite bit ifrån där vi började men så var ju naturligtvis inte fallet.

Efter många om och men så kom vi ut på en asfaltsväg och då viste vi inte rikigt vart vi var. Men längre bort på den vägen låg det lite hus och en äldre herre var ute och fixade i trädgården så vi frågade honom vart vi var någon stanns^^

Det visade sig vi var mitt i strängstorp som då ligger ca 3-4 km från där vi hade parkerat bilen ^^  Så det var ju bara att gå till stora vägen för att sen svänga ut på den och knata bort till infarten till vallmotorp.

Vi suckade och skrattade åt att vi hade hamnat så jävla långt bort åt helvete. Dock så kom vi på att jävlar vi hade ju inga koppel då det från börjar bara var meningen att vi skulle gå den lilla snutten i skogen. Så vad göra man, jo man använder skosnörena som koppel :P

Den lilla promenaden slutade med en lång promenad på dryga milen, det var riktigt skönt när vi kom tillbaks till bilen sen.

Väl hemma så vart det till att byta om snabbt som tusan för att sen möta upp natha på en trevlig fika på sultans. Efter att ha suttit och skvallrat i 1½ timme så begav vi oss hem.

Nu sitter jag mätt och belåten i soffan, resten utav kvällen blir lugnt. Hade ju tänkt att baka i dag men det får banne mig bli i morrn.
/M


Prickar av..

Disken och tvätten är klar så det kan jag pricka av från listan. Jag kan även pricka av handling och inlämning av div papper.

Nu ska jag fixa lite lunch och sen blir det att ringa sophia och se ifall hon har vaknat till liv efter jobbnatten. Sen ska vi dra ut på en promenad. Blir eventuellt fka sen med N, trevlig trevlig då det var ett tag sen vi sågs.

Sen så ska det dammsugas, försöka hinna med ett litet träningspass och sen är det nog klockan så mkt så det är dags att börja med middagen.

Som ni hör så är det fullt upp men jag gillar det :) och vädergudarna har redan hunnit bjuda på lite regn. Får hoppas det kan va uppehåll en stund nu då det snart är dags för promenad.
/M


Dagens outfit






Tröja från HM och jeans från JC

Hur börjar vi denna måndag?

Har precis klivit upp, har sovit som en sten i natt. Så fort huvudet landade på kudden så somnade jag, vadå trött.

Jag har ialla fall startade denna måndag med att sammla ihop alla glasflaskor då jag tänke att jag skulle ta svängen förbi tippen efter att jag varit hos läkaren. Första maskinen tvätt är i gång, ska nu skriva en lite mat shoppinglista.

Vädret denna måndag ser ut att bjuda på regen, man blir ju dock inte förvånad. När tusan ska det vända och bli så där fint väder som det var i mitten av maj?

Vad ska ni hitta på denna måndag?
/M


Dagens citat




Avrundar denna kvällen med zombies

Klockan tickar iväg och snart är det dags att krya ner i sängen för att få några timmars sömn. Det skall bli skönt att få sova lite då det inte vart många timmars sömn natten som var.

Men innan vi säger tack och god natt så avrundar vi denna kvällen med att titta på ett avsnitt av the walking dead. Vad morgondagen har att erbjuda vet jag inte riktigt, det dock att jag ska va hos läkaren kvart över 8. Annars så tar jag dagen som den kommer.
/M



Present/inrednings tips

Jag tänke ge er ett tips på en jätte bra affär som man kan köpa snygga saker att ge bort i present eller inreda sitt eget hem med. Vissa saker är lite dyra men det finns en hel del saker till otroligt bra priser.

Affären jag pratar om heter Chilli och finns i de flesta stora städer. Har ni inte redan varit inne och kollat där så tycker jag verkligen att ni ska göra det.

Själv önskade jag mig när jag gick in i den affären att jag hade varit mångmiljonär och hade ett super stort hus då jag hittade så mkt fina saker som jag skulle vilja köpa på mig. Men man kan ju alltid drömma :)

Jag lägger upp en bild några utav alla de fina sakerna man kan köpa hos de.
/M



Några bilder från igår





Fick smaka en jätte god cider utav andreas. Det vart verkligen en favorit!



Angelica, min karl som försöker se farlig ut och så kalle som gör någon mupp min :D



Andreas gör en annorlunda pose :P


Hemma igen

Efter en otroligt trevlig kväll och förmiddag hos angelica och andreas så är vi hemma igen. Jag fick det stora äran att köra hem då älsklingen var bakis :P

Vi gjorde ett stopp på marieberg där jag köpte en färgbomb till håret och älsklinge köpte vax. Käkade lite mat på max, så jävla gott det var.

Åkte direkt ut till sköldinge sen för att byta bil, passade på att ta en fika samt vänta ut regn och åskvädret som kom. När regnet hade avtagit åkte vi in till stan, handlade frukost saker som älsklingen ska ha på jobbet.

Sen vart det pizzeria norr då vi kände att vi inte hade någon ork till att laga mat ikväll. Nu har vi sjunkit ner i soffan mätta och ruskigt slöa.

Resten utav denna söndagskväll blir riktigt lugn, tänker inte röra mig i onödan så att säga ;)
/M


Testar

Sitter och testar Andreas I-pad och fan vad rolig den är. Jag skulle lätt kunna tänka mig en sådan här!
Annars så händer det inte så mkt, Elias springer runt och röjer den lilla galningen :) vi ska väl åka till marieberg senare i dag. Men först väntar vi på att Kalle ska vakna till liv och komma över.
Händer hos er då denna söndag?
/M

Vaken och inte bakis vilket är jävligt skö...

Vaken och inte bakis vilket är jävligt skönt. Vi kom i säng vid 1 tiden i natt efter en mkt trevlig kväll. Nu sitter vi och äter en god frukost. Hoppas ni hade en trevlig lördagskväll.


Dagens citat




Helt underbart. Sitter ute på altan med hj...

Helt underbart. Sitter ute på altan med hjärtat, Angelica, Andreas och Kalle. Vi har spelat en massa kort, bra musik och snackat en massa skit. En och annan grogg/cider har glidit ner. Är fortfarande propp mätt sen middagen förut som var jätte god. Nej nu ska vi fortsätta festa, ni får ha det så kul för det ska vi ha ;)


Vi hade ändå tur med vädret. Bull Shit! De...

Vi hade ändå tur med vädret. Bull Shit! De där jävla regnet började lagom ösa ner så fort vi rullade upp på motorvägen. Och den visar ingen tidens till att avta heller. Nä men en stor pina colada på det här när vi kommer fram sen tycker jag låter som en suverän idé ;)


Nu har vi kommit typ halvvägs :) Vi chansa...

imag0997 (MMS)

Nu har vi kommit typ halvvägs :) Vi chansade och tog mustangen så nu hoppas jag att molnen kan hålla tätt tills vi kommer fram :P


Sultans

Var nere en sväng på stan, inhandladet gott jordgubbsvin på bolaget. Tog en sväng in på åhléns för att handla hårnålar och så hittade jag ett fint hårspänne som fick följa med hem.

Träffade linda, johan och theo där inne så vi stod och chattrade en liten stund innan vi skildes åt. Älsklingen och jag traskade vidare till sultans där det vart köttfärspaj till lunch.

Nu ska vi strax packa ihop alla saker vi ska ha med oss innan det är dags att åka.
/M



Dagens outfit






Klänning från carlings och legging från gina tricot

Mulet väder

Lördag som bjöds på sovmorgon och mulet väder. Jag hoppas på att molnen försvinner och ersätts av en stor fin sol.

Vi ska snart fixa till oss och bege oss ner på stan för en stopp inne på bolaget. Ska väl försöka få lite käk i magen också.

Sen ska vi bara röja lite här hemma innan det är dags att ge sig ut på vägarna med destination Laxå. Där ska vi fira nationaldagen i efterskott med fina vänner, riktigt mkt kött och en hel del gott dricka.

Har en känsla att det kommer att bli en rikigt bra lördagskväll i underbart sällskap.

Vad ska ni hitta på i dag då?
/M

Dagens citat




Avsky på hög nivå!

Förut i kväll satt jag i lugn och ro, läste lite bloggar och kastade ett öga på teven. Efter en stund så hör jag det dovt surrande och när jag tittar upp så ser jag till min fasan en geting flygandes 20 cm från mitt huvud.

Jag kom snabb upp ur soffan och stängde snabbt som tusan igen dörrarna till köket och sovrummet. Letade sen fram en tidning och en stor portion mod och försöka mota ut fan skapet.

Efter mycket om och men så lyckades jag till slut bli av med den och snabbt som attan drog jag igen balkongdörren så han inte skulle hitta in igen.

Sen satte jag mig ner i soffan och pustade ut för jag är livrädd för getingar. Det är en sak ifall man är ute och de kommer då är det lättare att gå från den. Det är ju inte lika lätt i en lägenheten där man inte vill ha den.


Åkte ett en sväng till svärföräldrarna sen, tog en fika och snackade skit. Älsklingen plockade ur en massa saker ur skuffen på mustangen. Får se ifall vi åker med den till laxå, det beror lite på hur vädret blir i morrn.

Nu är vi hemma och tar det lugnt. Älsklingen spelar xbox för fulla muggar och jag sitter här och nördar. Men om en stund ska jag mota bort honom från xboxet då jag ska titta på criminal minds.
/M



Hittat en plats

Äntligen har jag hittat en bra plats till den fina skylten jag fyndade inne på måleriboden i går. Det tog en stund innan jag hittade rätt.
/M



Nyss kommit hem

Mötet på ams gick bra, har super trevliga handläggare. Efter mötet vart det sushit till lunch, gud så mätt jag vart :P

Gick en sväng på stan, mötte upp tjejen som skulle köpa koftan utav mig. När det var klart så gick jag till köttaffären och köpte en god köttbitt som vi ska grilla i morrn.

Var hemma och vände typ, åkte hem till mamma och lämnade av en kudde. Hon ska sy kuddfodral åt mig så hon behövde ta mått på kudden.

Vi tog en tur upp till ÖB när det vart lite shopping. Kom där ifrån men en massa städsaker som tvättmedel, sköljmedel osv.

Nu försöka jag peppa mig själv till att ta tag i disken, det går inte så jätte bra kan jag säga :P
/M

Dagens outfit









Topp & kjol från HM

Nom Nom, ska njuta utav en 10 bitars sushi...

imag0982 (MMS)

Nom Nom, ska njuta utav en 10 bitars sushi till lunch. Ska bli så gött.


Sitter på ams o väntar på att mötet ska bö...

Sitter på ams o väntar på att mötet ska börja. Under tiden sitter jag och lyssnar på två idioter som diskuterat tryckeriets framtid. De spår att det kommer gå åt helvete och att det kommer vara nedlagt om 5 år. Vadå försöka vara positiva? Visst det ser kanske inte så ljust ut för tillfället men man måste vara positiv och hoppas på att det ska gå bra. Om alla bara tänker negativt så kommer det ju gå åt helvete. Nä förfan var positiva!


Solig fredag!

Tror in inte jag vaknade super tidigt i dag också, denna gång stod klockan på 04.01. Som om inte det var nog så tog det mig nästan 2 timmar innan jag somnade om. Efter ca 20 min sömn så ringde älsklingens väckarklocka, jag var allt annat än munter.

Klev ialla fall upp vid halv 9 då jag kännde mig någorlunda utvilad. Frukost framför teve och sen har jag fixat till mig. Nu sitter jag och väntar på att klockan ska gå lite snabbare, har möte halv 11 på ams. Hoppas det går lika snabbt och smidigt som förra gången.

När det är klar så ska det handlas gott kött tills i morrn och sen blir det upp till ö&b. Kolla ifall de har något skojigt somm kanske följer med än hem :P

Vad ska ni göra denna fina fredag?
/M

Dagens citat




Tar en paus från städandet

Mötet på banken om pensionssparande gick bra, har en jätte rolig och trevlig bankgubbe. Var inne en sväng sen på måleriboden där jag handlade på mig lite fina saker.

Tog en tur in på bolaget där jag kom ut med en malibu så på lördag blir det piña colada för hela slanten ;) Träffade min mosters sambo där inne på vi pratade lite om hus och garagebygge innan vi skilldes åt.

Väl hemma vart det lunch och nu har jag tagit en liten paus från storstädningen som jag håller på med. Det är bara dammsugningen kvar men innan jag tar tag i den så får det blir en kopp teé :)
/M



Dagens outfit






Svart kofta - kappahl, svart linne - lindex och körsbärs kjolen från sweet poison

Fina ting

Var inne på måleriboden här i stan och hittade två fina saker som fick följa med hem. Tyvärr så ska de ju lägga ner den affären vilket är synd för de har så mycket fina saker där.

Men jag kom ialla fall hem med jätte söta prickiga servetten och en underbar plåtskylt som jag nu ska hitta en bra plats till här hemma.
/M




Varför ska man vakna så tidigt för?

Vaknade 03.55 i morse och var super pigg, kollade på klockan och trodde jag skulle få fnatt. Inte en chans att jag går upp så tidigt så det var bara att lägga sig tillrätta i sängen igen. Det är andra natten i rad jag vaknar sådär och känner mig pigg och utvilad.

Tycker det är like konstigt med tanka på att jag inte har somnat förens vid tolvtiden de nätterna. Men men jag har ju alltid lyckats somna om och det är jag glad över.

Nu på morgonen har jag hunnit med ett pilates pass och det var nog behövligt efter den super goda middagen vi käkade på harrys i går. Sen slank det ju ner lite dumle godisar på kvällen :P

Ska strax fixa till mig då jag ska ner till banken och disskutera pensionsparande men min bankgubbe. Måste ju se till att pengarna är bra placerade så man får en bra pension sen när det väl är dags.

Blir även en sväng in till bolaget och spana runt bland deras hyllor efter något gott.

Vad ska ni hitta på i dag?
/M


Dagens citat




Dagens outfit







Svart linne från lindex och röd pennkjol från sweet sandy.

Dinner time!

Snart ska vi bege oss till harrys för att käka en god middag och bara ha det bra. Har tjuvkikat lite på deras meny så jag vet på ett ungefär vad jag vill ha. Brukar kunna vara en riktigt velpelle när jag ska välja vad jag vill ha att äta när vi går ut :P
/M


Vad ska man dricka

Sitter och kollar in min kokbok efter goda drinkar som man skulle kunna tänka sig dricka i helgen. Det är ju nämligen så att vi ska åka till våra underbara vänner i helgen och fira nationaldagen i efterskott.

Vi har nämligen det som tradition men i år ligger ju nationaldagen mitt i en veckan så då skönt vi på firande till helgen.

Jag tänke försäka hitta någon god sommrig drink som är lätt drucken men som man inte behöver en sjuhelvetes massa ingredienser till. Därför lutar det mot piña colada för då behöver jag bara köpa till ananasjuice och kokosmjölk.

Men jag tänke leta lite till innan jag bestämmer mig. Vem vet ni kanske har något bra förslag på en god sommardrink :)
/M



Kommer snart hem

Det här kommer snart hem till mig :) Klickade hem de här fina sakerna från miss smith. Om ni tycker om rockabilly inspirerande sakern ska ni absolut kika in på deras hemsida! :)
/M


Mys på hög nivå

Det vart en väldigt lång sovmorgon men ibland så får man. Har hunnit med en hel del mys också med mitt fina hjärta.

Vi ska strax bege oss ner på stan och kolla in nationalfirande, sen blir det lunch på något fik. Till kvällen så blir det en god middag på harrys.

Vad mer dagen har att erbjuda på vet jag inte, så länge jag har min älskling vid min sida så bryr jag mig inte.
/M

Jag älskar dig mer och mer




I dag firar vi 2 år tillsammans varav 1 år som förlovade. Tiden går fort när man har det underbart samtidigt som det känns som vi varit tillsammans i en evighet. Jag älskar dig mer och mer för varje dags som går mitt underbara hjärta <3

Sverigen nationaldag


Dagens citat




.......







Promenad och födelsedagsfika

Molnen höll tätt under hela promenaden förut idag vilket jag tackar för. Väl hemma vart det en snabb dusch för att sen pyssla ihop ett födelsedagskort till evert.

Var snäll och körde sophia till tryckeri firman då hon skulle trycka sin hemsideadress till sin kennel på några plagg. Som tack för besväret så bjöd hon på mjukglass som inte smakade fy skam.

Väl hemma igen så fixade jag mat till hjärtat och mig, efter middagen åkte vi hem till evert ute i björkvik. Grattade honom och vart bjuden på födelsedagsfika. Det vart även lite tipspromenad, vi fick göra varsin fråga vilket var kul.

Nu har vi landat här hemma, ska kolla på ett till avsnitt av the walking dead senare ikväll och så blir det nog ett glas mjöd :)
/M

Grattis

Kom ju på för en liten stund sen att älsklingen och jag ska ut till Evert ikväll och fira honom. Så jag pysslade snabbt ihop ett enkelt kort till honom :) Man vill ju inte komma helt tomhänt och sen så är ju ett eget gjort kort mkt roligare att få.
/M




Dagens outfit






Svart pennkjol från HM och topp från SweetPoison

Men va fan!

Den där solen som lyste så fint i morse har nu ersatts av mörka regnmoln! Va fan, jag ska ju ut på en PW med madde och charlie om 30 min.

Jag hoppas regnmolnen kan hålla tätt och inte börja läcka förens vi har hunnit hem från promenaden sen.

Nu har jag ialla fall avnjutit en god sallad till lunch, det satt fint efter att ha racat runt i lägenheten. Fick nämligen ett ryck och började dammsuga samt damma efter att disken var klar.

Ska strax byta om till träningskläder så jag är redo för promenaden sen blir det nog till att pyssla lite när jag kommer hem.
/M



Härligt när man vaknar till

Det är härligt när man vaknar till en stor sol utomhus. Mått det ha vänt nu och solen samt värmen kan får komma och framför allt stanna nu under hela sommaren.

Nu på morgonen har det inte blivit många knop, har ialla fall fått i mig lite frulle och sökt jobb. Ska strax ta tag i disken så man slipper ha den hängandes över sig.

Sen får vi se vad jag kommer hitta på under dagen. Vad ska ni roa er med denna tisdag?
/M


Dagens citat




Blixtar och dunder

Störtskur AB utan för med blixtrar som kommer lite då och då. Så glad att jag är inomhus för tillfället.
/M

Trotsade vädret

Jag trotsade det träliga vädret och gav mig ut på en PW med sophia och hundarna som sällskap. Vi hann inte gå lång innan hela himlen öppnade sig. Regnet övergick sen till hagel, WTF!

Men lika fort som haglet kom så försvann det och efter en stund så slutade även regnet och solen kom fram istället. Det vart ingen jätte långt PW, vart väl ca 4 km men det är ju helt klar bättre än inget alls :)

Väl hemma sen vart det att byta om till torra kläder, har hunnit med att pyssla lite och nu ska jag strax börja med maten. Dagen till ära så blir det pastasallad med räkor, nom nom.
/M


Spara burk

Tog en sväng inne på röda korset och hittade en fin glasbruk för 10 kr som fick följa med hem. Har nämligen bestämt mig för att alla lösa kronor och små sedlar som jag har i plånboken ska jag spara.

Är nämligen sugen på att köpa ett par snygga byxor från shock samt göra en till tatuering. Så de pengarna ska jag spra ihop till de och för att jag inte ska röra de så tänker jag lägga de i den där glasburken.

Den är fin i sig men jag kände att jag ville fixa till den lite så jag satte några pärlor på en ståltråd som jag sen virade runt burken. Skrev sen en fin lapp där det står vad pengarna är tänkta till så jag inte ska nalla i burken ^^ Satte fast lappen men ett fint snöre och voilá så har du en snygg sbarburk :)
/M


Fina burken jag hittade på röda korset


Efter att jag hade fixat till den lite :)

Dagens outfit






Jeans från gina tricot, linne från Lindex och bandana från SweetPoison

Sugen på att pyssla

Det börjar klia lite i fingrarna efter att pyssla lite. Dock vet jag inte vad jag vill göra/skapa.

Det lutar emot att det blir en sväng ner på stan för att kolla in överskottsmarknaden och röda korset. Kolla om man kan hitta några saker där som får fantasin att komma igång.

Har ni något tips på bra sidor som man kan hitta inspiration till pyssel? :)
/M


Ny veckan och den börjar

Ny veckan och den börjar med ruggigt väder ute, när ska sommaren komma? Var ialla fall inte det minsta sugen på morgonpromenad när jag kollade ut genom fönstren i morse.

Så istället så letade jag upp en video på youtube med pilates övningar och satan i gatan vad jobbigt det var. De övningarna ska jag garanterat fortsätta att göra minst 2 gånger i veckan.

Nu ska jag fixa i ordningen en smarrig frukost och sen kolla in om det finns lite lediga jobb att söka. Annars så kommer den här måndagen vara rätt så lugn.

Vad ska ni hitta på i dag?
/M

Dagens citat




Kliva ut genom dörren

Hade lovat mig själv förut att jag inte skulle sätta foten utanför dörren något mer idag men så blir det inte. Vi ska strax åka iväg och handla lite då det fattas ett par ingredienser till kvällens middag.

Blir att fixa mat sen när vi kommer hem från affären då det börjar kurra i magen. Det blir krossad potatis med bacon och kryddig korv till middag.

Nej sätta på sig en tjocktröja och sen bege sig till affären.
/M

Om man skulle ta tag..

Älsklingen är ute i sköldinge och håller på i garaget. En annan ligger nerbäddad i soffan och har fått upp värmen i kroppen. Den varma duschen förut gjorde susen för att dels få upp värmen men också så att jag vaknade till liv.

Funderar på ifall jag skulle ta tag i disken så man kan bocka av den från dagens to do lista. Vad som mer står på listan är att vika tvätt, plocka iordning lite i lägenheten och sen kolla över och se vad som händer i veckan som kommer.

Vad roar ni er med denna söndag? :)
/M

Down memory lane

Kollade igenom en massa bilder på hur mitt hårt har förändrats under åren. Skulle någon ha sagt till mig när jag var 18 att jag skulle färga håret både till svart och rött så skulle jag vara att skrattat. När jag var 18 år skulle jag aldrig kunna tänkt mig att färga håret i en annan färg än blont.

Men jag har nu hunnit med att haft både brunt, svart och rött som det är nu. Jag har trivts jätte bra i de färgerna, mer än jag faktisk gjorde i det blonda.

Jag kan tacka min goa hårfrisör att håret vart mörkt då tanke var att jag skulle gå från super blond till mellanblond men hon tyckte inte samma ska. Så utan min vetsakp så färgade hon mitt hår brunt men jag älskade det från första stunden jag såg det.

Sen så har det bara blivit mörkare med åren, ibland med lite slingor i div färger. Nu går det lite åt det ljus håller men det kommer nog aldrig att bli blont igen, åtminstonde inte som jag känner nu :D


Startade med långt mellanblont hår, det vart sen lite kortare. Fick ett ryck och klippte det ännu kortare och sen vart det superblont. Tanke var att bli mellanblond till vinter men blev mörkbrunett istället.

Har kört på långt hår sen jag gick över to the dark side, sen varvat med lugg imellan åt.
Sen slutade det med att jag vart svarthårig, hade både kopparfärgade och sen ljusa nästan blonda slingor i ett tag.

Sen vart det röda slingor för att sen byta ut det mot rött underhår. Gick sen tillbaks till helsvart för att sen färga hela håret rött. Som jag nu tänke behålla under ett bra tag nu :)

Ruggitgt värre

Nu är jag hemma efter en långpromenad med S och tjejerna. Vi åkte ut till forssjö och gick spåret där ute på 6,8 km. När vi startade promenaden så duggade det lite men sen så började det regna mer och mer så vi var skapligt blöta när vi kom tillbaka till bilen.

Men skönt som tusan var det med en långpromenad på morgonen. Nu har jag svidat om till torra kläder och har bäddat ner mig under en filt i soffan. Ska försöka få upp lite värmen i kroppen innan jag ska köra ut älsklingen till sköldinge.


Han ska hålla på ute i garaget med bonnevillen, själv ska jag ta en riktigt lång varmdusch när jag kom hem. Sen blir det att vika lite tvätt och slöa :P

Vad ska ni hitta på denna regninga söndag?
/M


Morrn morrn! Ligger i sängen men ska strax...

Morrn morrn! Ligger i sängen men ska strax gå upp. Ska möta sophia och hundarna om en liten stund. Vi ska ta en långpromenad och bränna bort lite fett :P


Dagens citat




Rödvins kärring

Kollade nyss klart på ett avsnitt av en engelskdeckare, kommissarie Lewis. Något engelskmän/kvinnor är bra på så är det att skriva och producera bra kriminalserier. Det är inget överdrivet pangpang eller konstiga och super invecklade motiv.

Nu har älsklingen beslagtagit tv, han spelar xbx och skjuter gubbar för fulla muggar. Själv sitter jag framför datorn, youtubar lite olika klipp och njuter utav ett glas rödvin. Och det är inte vilket rödvin som helst utan mitt favvo vin (okej typ det ända rödvin jag dricker men endå) utan motörheads rödvin.

Ska kolla på ett till avsnitt utav the walking dead så fort älsklingen har fått lekt av sig lite med xbox:et ;)
/M


Nyhet från kesella

Kesella har kommit med en ny smak, nämligen kesella citrus. Den är frisk och len i smaken men små bitar av citrus i.

Jag provade att använda den nya kesellan till äppelpajen istället för vaniljvisp, både jag och sambon tycke det smakade riktigt gott så det kommer vi att använda flera gånger.

Tror den skulle passa perfekt att ha som "sås" till hallon eller blåbärspaj också då den är frisk i smaken. Så har ni inte provat den än så tycker jag ni ska göra det. Den är även riktigt god att äta som den är direkt ur burken ;)
/M


Depend magnetic

Köpte depend magnetic när jag var på ica i dag. Den var lätt att måla med men man var tvungen att se till att inte få ett allt för tjockt lager för då kom inte möstret fram med hjälp av magneten.

Resultatet vart helt okej men tror det blir bättre effekt ifall man väljer en lite ljusare färg men helt klart värt de 49 kr det kostade. Det var dock svårt att få till en bild som visare ett rättvist resultat.
/M




Dagens outfit






Dagens outfit i detta regnväder består av jeans - gina tricot, svart linne - JC och munkjacka från noshame.
/M

Prova något nytt

Var nere på stan förut och köpte en ny sminkborste. Sen tog älsklingen och jag en sväng in på bolaget, köpte lite öl och vin.

Åkte till karlo sen och kollade hur det gick för honom med bilen. Älsklingen hämtade lite saker hos honom som han skulle svarva. Vi åkte iväg och fixade det och sen åkte vi tillbaks och lämnade det hos karlo.

Tog en tur inne på ica där jag köpte ett nytt nagellack från depend, ett magnet lack. Tänke att jag skulle ta och testa det ikväll, ska bli spännande och se hur resultatet blir.

Nu har jag bäddat ner mig i soffan under en filt och ska titta på teve. Utanför så blåser och regnar det som bara den, man blir ju inte sugen på fem öre på att göra något.
/M


Har varit en sväng på stan i detta regnväd...

imag0923 (MMS)

Har varit en sväng på stan i detta regnväder. Nu är vi ute i karlos garage. Älsklingen ska hämta lite saker som han ska svetsa till honom. Får se vad mer denna dagen har att erbjuda.


Sommar sommar och sol...

Nej istället vaknar vi upp till ännu en gråtrist dag som ser ut att bjuda på regn. Blåser som tusan gör det redan ute. Visst blir man pepp på att hitta på saker..eller inte!

Men man får försöka gör det bästa av dagen och vädret. Vi ska ialla fall snart bege oss ner till sultans för en mysig brunch tillsammans. Sen ska jag ta en varv på stan, skulle behöva något nytt nagelack samt sminkborstar. 

Ja vi får helt enkelt se vad jag kommer hem med :P Nu hör jag hur älsklingen börjar varkna till liv så det är väl dags att jag också sätter fart.

Vad ska ni hitta på i dag?
/M

Dagens citat




Kör på lite fredagsmys med lite smått o go...

img_20120601_203 (MMS)

Kör på lite fredagsmys med lite smått o gott. Ibland så måste man få unna sig lite o synda ;)


Tjock moff

I dag hade vi ingen lust och ork till att laga mat, noll fantasi hade vi också. Så vi gjorde det lätt för oss och beställde kebabtallrik till middag.

Det smakade riktigt gott då jag inte ätit det på ca 3 månader. La mig och lyssnade på musik sen, somnade som en prinsessa. Haha jag skyller på matkoma efter att ha tryckt i sig en kebabtallrik :P

Kvällen blir lugn, älsklingen och jag ska titta på några avsnitt av the walking dead.
Vad ska ni hitta på denna fredagskväll?
/M



Grusgropen






Lily var inte så mkt för att springa upp och ner utan koncentrerade sig på att gärva som en tok istället


Zelma var hurtig, spran upp och ner för att få ta i bollen som vi kastade till henne


Dagens outfit







Dagens outfit består av svart linne från JC och svarta träningsbyxor från HM.
Inga fancy kläder i dag men ska ju till grusgorpen snart o då passar det bäst med
träningskläder på.
/M

Pretty things

Detta regn väder kan ju dra ner humöret för vem som helst men för att hålla mode uppe så har jag surfat runt och kolla på snygga kläder. Hittade två klänningar jag verkligen fasnade för. Det är nu man skulle ha varit mångmiljonär :P




The rain is falling down

När jag vaknade i morse var det till regn och rusk. Tanken på en morgonpromenad försvann lika fort som den hade kommit.

Men istället för att bara sitta som en säck potatis i soffan så vart det yoga istället. Leta upp några videor på youtube med yoga. Det känns lite i kroppen nu kan jag säga :P

Resten utav morgonen har jag vikt lite tvätt och kollad efter lediga jobb. Ska läsa lite bloggar nu innan det är dags att äta lite lunch.

Vid 12 tiden ska jag hämta upp sophia och hundarna, vi ska bege oss till grusgropen så hundarna får träna lite. Springa upp och ner för backar, tror även jag ska springa några vändor upp och ner.
/M


Dagens citat