Klaga lite

Här kommer ett klago inlägg. Jag har mensvärk och ont i ryggslutet samt ont i hela kroppen. Som om det inte skulle va nog så började jag frysa förut som ett asplöv och hackade nästan tänder.

Värmed vetekudden som jag tinade upp kroppen med förut, tack gode gud att sånna finns. Nu är jag dessväre het som en kamin så hjärtat tog fram febertempen och den visade på 39,5 grader. Det beror inte på värmen som jag fick utav vetekunnden för den svalnade för ca 1½ timme sen. Utan det är bara inse fakta att jag är SJUK =(

Jag som hade tänkt åka ut till sköldinge i morrn och pyssla det är ju inte änns att tänka på. Utan istället blir det att bädda ner sig i soffan och kolla på teve/film.

Jag är glad att jag har mitt underbara hjärta som tar han om mig, älskar dig!

/M

Dop för theo

I dag har vi varit i stora malms kyrka då theo skulle döpas. Lill killen var jätte duktig, han sa nästan inte ett ljud under hela cermonin.

När dopet var klar så vart det fika i församlingshemmet, det bjöds på kaffe, saft, kakor, bullar, morotskaka och tårat. De hade beställt gustav adolfs tårta som de hade lagt vit marsipan och sen gjort barbara pappa figurer i marsipan som de hade dekorerat tårtorna med.

Efter fikat vart det presentöppning och sen åkte vi hem. Bäddade ner mig i soffan och vilade en stund då jag hade/har ont i ryggslutet. Åkte bort till pizzeria norr för en liten stund sen och köpte kebabtallrik, fick inte i mig så mkt då jag inte har någon matlust.

Fredagen i går spenderades först på jobbet fram till lunch sen åkte jag hem. Gick över och fikade hos madde, alltid lika trevligt och vi lyckades prata bort 2½ timme. Åkte en sväng på stan med min far sen då han skulle visa mig vart det är jag ska på måndag då jag ska på hälsoundersökning.

Sen när hjärtat kom hem åkte vi ner på stan då han skulle köpa bälte till kostymen, tog ett varv inne på åhléns också. Sen åkte vi till jysk där det inhandlades 2 nya skummadrasser, sov på de natten tills i dag och man sov som en gud.

Efter att ha shoppat lite och sen ätit middag åkte vi ut till sköldinge en sväng. Hjärtat städade ut bilen och så vart det en kopp kaffe där ute. Väl hemma vart kvällen lugn, myste framför teven och käkade kantarell mackor.

/M

Fått mkt gjort ikväll

Var riktigt seg på jobbet i dag och tycke inte klocka rörde sig något alls. För att orka med dagen så power napade jag 5 min på frukosfikat och sen 15 min på lunchen. Det resulterade i att jag vart lite piggare, dock så drog ju det träliga vädret ner humöret.

När jag körde hem från jobbet så öppnade himmlen sig fler agånger och det kom stört skurar så man var tvungen att köra vindrutetorkarna på max för att kunna se något. Väl hemma så kastade jag in en maskin tvätt, dammsög och sen beslutade älskligen och jag för att det fick bli thai mat till middag.

Åkte iväg och fixade käk och när vi sen hade avnjutit middagen så la jag en ansiktsmaks och medans den värkade vek jag ihop tvätten och hängde upp den blöta. Sen hoppade jag in i en varm dusch, under tiden så tog hjärtat tag i diskberget.

Satt förut och klistrade in en massa kort i albumen, bara bildtext som skall fixas men det får bli en annan dag. Nu ska jag bara varva ner innan det är dags att gå och lägga sig.

I morrn jobbar jag bara fram till lunch sen blir det hem till madde för fika med henne och charlie. Sen blir det en åktur med min far och sen när hjärtat har slutat skall vi ta en runda på stan.

/M

La i en högre växel

Varit en lugn och stilla dag på jobbet, eftermiddagen spenderades inne i sterilen med att plocka in ren/smutsig disk. Med andra ord en lugn start på denna arbetsvecka för min del.

La in en högre växel när jag kom hem och dammsög vardagsrummet, fixade på balkongen så den i stort sätt är redo och klar för vintern. Bytte sängkläder och tvättade de gammla, 2:a maskinen tvätt körs för fullt nu. Plockade i ordning i hallen och sen på köksbordet.

Hjärtat mitt var så duktigt och diskade samt fixade middagen. Nu sitter jag bara och försöker varva ner i soffan, tog en varm dusch förut för att mjuka upp kroppen lite.

I morrn är det jobb igen (skulle igentligen vara ledig men jobbar extra) sen på kvällen blir det en tur ut till sköldinge för fika hos svärföräldrarna.

Men nu ska jag se ifall det finns något bra på teven att se, fick även ett sjukt sug efter rom och russin glass bara sådär.

/M

En måndag i norrköping

Denna måndag spenderades i norrköping och som resesällskap hade jag natha med mig. Hon var villig att göra stan osäker med mig.

Första stoppet vart max för lite lunch, går ju inte att gå på stan med en kurrande mage. Sen åkte vi till parkeringshuset där bilen fick så och vila sig. Tog sikte på forex för att växla in pengarna som vart kvar efter semestern sen attackerade vi shoppingcentrena.

Tog en varv inne på new yorker där vi inte hittade något vettigt, kom ut med ett par svarta legging från gina trico. En tur inne på hm resulterade i att jag kom där ifrån med en ny topp, lösögonfransar, behå och ett par tjocka strumpbyxor.

Jag handlade även på mig ett par skor dock inga högklackade utan ett par svarta gympaskor då mina andra sjunger på sista versen. Handlade även en vit skjorta till hjärtat då vi ska på dop på lördag.

När allt detta var klar var det dags att bege sig ner till roger som skulle få kladda dit lite mer bläck på mitt ben. Denna gången vart det en gammal mickrofon med texten cash is king, han fyllde även i min älva på högra benet som hade blivit lite blekt.

Vid 15 tiden rullade natha och jag hem till k-holm, gjorde ett litet stopp på max för en varsin lyx shake. Väl hemma i stan vart det handling på willys innan jag sen hämtade upp sophias hundar som jag skulle ha under kvällen.

Hjärtat fixade middag och när den var uppäten åkte vi ut till john i sköldinge så hundarna kunde busa av sig på hans gräsmatta med krossdäcket. När hundarna var trötta och belåtna åkte vi hem, slöade i soffan innan sophia kom vid 21 tiden och hämtade hem sina damer.

Nu är det snart säng dags då det är jobb som står på i morrn och resten utav denna veckan.

/M

Zelma var så snäll och gjorde ett fint tassavtryck i lera på mitt ben

 

Nya tatueringen

 

Passar bra ihop med svalan och körsbären


Friends with benefits

Filmen var riktigt bra, vart inte det minsta besviken alls. Jag satt och skratta mig igenom större delen utav filmen. Bra skådisar samt handling och många kvicka kommentarer, med andra ord en film precis i min smak.

Hjärtat tycke filmen var helt okej för att vara en "tjejfilm", även han skrattade en hel del genom filmen. Det är ett bra betyg för att vara honom som är mer för zombie och action filmer.

/M

Söndags fix

Förtillfället sitter jag nerbäddad i soffan i ett mörkt vardagsrum då hjärtat spelar ett zombie spel till kinect. Han flaxar med armarna och slaktar zombies till höger och vänster.

Lite senare ikväll ska vi gotta oss med chips, dipp och sen filmen friends with benefits. Har sett reklam för den på teve och den verkar riktigt roligt så jag hoppas vi inte bli besvikna.

Annars i dag så har vi varit ute i sköldinge, hjälpte kims föräldrar att kasta upp en massa grenar i lastbilden. När det var klart vart det en kaffepaus innan jag och svärmor åkte till hennes lokal och pysslade. Fixade till en skiss och sen slipade jag färdigt min pedistal så nästa gång skall den målas.

Ja det var allt vi har gjort och ska hitta på denna söndag.

Haha det var så kul så jag nästan kissade på mig.

/M


Pysslat

Har ju köpt en massa pysselsaker så jag satte mig förut i kväll och knåpade ihop ett litet tack kort till min underbara arbetskollega som gav mig en påse med svamp. Vart riktigt nöjd med det med tanke på att det är det första kortet jag har gjort. Och det lär ju inte bli det sista heller då det var riktigt skoj att sitta och pyssla och låta fantasin flöda.

/M





Trädgårdsarbete

Åkte en sväng till pysselaffären och införskaffade lite mer roliga saker. Svängde förbi mina föräldrar och lämnade av en jacka som min snälla mor skulle tvätta åt mig.

Sen begav vi oss ut till sköldinge, bytte bil hos john och tog bonnevillen hem till kims föräldrar. Efter lite kaffe så hjälpte vi de att rensa och höst städa deras trädgård. Han inte hålla på så länge innan vi fick kasta trädgårdsprylarna åt sidan då det började välla rök ur våran bil.

Det var bara att slänga upp dörrarna och kim slet ut sterion som hade börjat ryka då den hade blivit kortslutet i den tackvare att det läcker in lite i bilen. Det lukta ju inte gott i bilen, la våta trasor under soffan för att det inte skulle kunna börja brinna.

Kim och hans far åkte sen bort till john och skruvade bort soffan fram så nu blir det inget mer åkande i bonnevillen utan det får bli vinter vila för den nu.

Efter det lilla äventyret så fortsatte vi att rensa i trädgården, hittade en lite söt kopparorm i en nerklippt buske. När vi var klara med trädgårdsarbetet åkte vi till kastrullhäxorna där kims far bjöd oss på middag. När vi var klara där så åkte vi hem och resten utav kvällen har vi slöat.

/M


Skogens guld

Om jag tycke jag var trött i går så var jag ännu tröttare i dag. Man vart ju inte piggare heller utav att vi hade ett långt uteblivande innan kvart i tre fikat.

Höjdpunkten på hela dagen var i morse när pia ena kollegan kom med en stor påse med kantareller till mig.
Vi hade pratat om svamp i går då hon berättade att hon hade plockat hur mkt som helst. Jag flikade in och sa att jag jätte gärna kunde ta emot lite svamp ifall hon inte ville ha allt.

Så ni kan ju förstå att jag vart jätte glad när hon kom med denna påsen till mig idag.



Ser inte mkt ut men jag har hunnit rensa och plockat bort ca 1/3 utav det jag fick.

Frågade min mor ifall hon kunde tänka sig att hjälpa mig att rensa och förvälla svamp i morrn gentimot att hon får lite svamp själv och det sa hon inte nej till. Min far ringde förut ikväll för att kolla hur dags jag skulle titta över i morrn och ifall de skulle bjuda på middag i morrn.

Så i morrn slipper hjärtat och jag att laga middag, vilka underbara föräldrar jag har :) Det kommer att bli fläskfilé, klyftpotatis och naturligtvis kantarellsås.

/M

 



Onsdag

Usch stå det har blåst eller rättaresagt stormat i natt, inte har jag sovit som en princessa heller. När klockan ringde i morse hade jag mest bara lust att dra täcket över huvudet med det gick icke för jag skulle ju jobba extra i dag.

Piggnade till när jag kom till jobbet och dagen har gått förvånansvärt bra även fast jag har varit seg. Vädret har växlat som bara den. Enda stunden blåser det halvstorm för att sen börja spöregna och sen kommer solen fram.

Hjärtat fixade middag medans jag tog tag i diskberget, han bytte av mig sen så jag kunde plocka lite inne i vardagsrummet samt städa toaletten. Vet inte riktigt vart det där städenergin kom ifrån men den är alltid välkommen :P

Snart fredag och helg vilket ska bli skönt, skall dock ner en sväng till arbetsförmedlingen på fredag och disskutera lite saker jag funderar över. Får se ifall de kan ge än några svar och om man i så fall blir klokare, men det återstår att se.

/M

Första dagen på jobbet efter semestern

Sov illa under natten men första dagen på jobbet efter semestern gick bra endå. Det var riktigt skönt att va tillbaks och jobba. Ska hoppa in och jobba extra i morrn vilket ger bra klirr i kassan.

Älsklingen var så underbar och satt upp vårat barbord i köktet idag och det vart superfint, är så nöjd så :) Nu sitter har och spelar lite xbox och jag funderar på att fixa en ny header åt min blogg samt fin slipa lite på tatueringen.

Ja mamma jag ska göra en till tatuering till samlingen, dock så har jag minskat på min piercing samling då jag plockade ut ringen jag hade i bröstvårtan. Kännde att jag har blivit så gammal att jag har "vuxit ur den" så nu är det bara de i nästan, läppen och tungan jag har kvar.

Här kommer en bild på hur fint det vart när barbordet kom upp i köket.

/M


Till mitt hjärta

Jag vet att det är långt kvar till julafton men du vet ju hur svårt jag har att komma på saker jag önskar mig i julklapp. Men det här suktar jag efter och tänkte att dessa kunde passa på julklappslistan :)






De två översta sakerna kommer från smasskye.com och den understa från coolstuff.se



Magen gör sig påmind

Måndag och känner mig inte riktigt pigg och alert, tror jag fått lite elakta baciller från flygresan. Vart en lugn dag, knåpade ihop en mat shoppinglista. Den vart lång kan jag säga men sen så ekade det ju i både kyl och frys.

Var lite ordningsam och skrev in en massa saker i min filofax/kallender. Kan vara bra att ha koll hur mkt man jobbar, det ska ju deklareras om mindre än 1 år och då kan det vara bra att veta hur många dagar man har jobbat.

Annars så har magen gjort sig påmind om att den inte tycker om mat omställningen som har varit. Den har varit smått grinig ända sen vi åkte hem från turkiet i fredags. Får hoppas den pallar i morrn för då är det jobb som står på schemat.

När jag endå är igång och klagar så har jag ont i ryggslutet oxå, beror nog på de hårda sängarna de hade nere i turkiet. Får hoppas det inte blir värre för då blir det nog att boka ett besök hos en sjukgymnast.

För övrigt så är jag lite shoppingsugen, lite nya kläder vore inte fel samt en ny dator då denna sjunger på sista versen. Varför är man inte mångmiljonär för eller jag skulle gott kunna nöja mig med en fast heltidstjäns, cash is king lixom.

/M

Turkiet

Fredagen den 2/9 tog vi tåget upp till sthlm för att sen ta ett annat tåg ut till arlanda. Vi åkte från stan vid 10 tiden, tänkte att det kan va bra att ha god marginal upp till arlanda även fast planet inte skulle lyfta förens kl 18.

Lagom som vi hade passerat flen tror jag det var fick jag ett sms från guide online (en gratis tjänst fritidsresor erbjuder) där det stod att vårat plan var försenat. Den nya avgångstiden var beräknat till 22.20, kul eller inte.

De ringde även och kollade så jag fått sms och tycke det var olyckligt att vi redan var på väg upp till arlanda. Men vi fick göra det bästa utav situationen, synd bara att detta skulle inträffa första gången älsklingen skulle flyga.

Väl på arlanda gick vi upp till ena resturanden, bänkade oss i soffan med en öl/cola och tittade på en film på datorn. Vid 15 tiden så fick vi cheka in resväska så vi slapp släpa runt på den, fick även 200 kr i kompenskation att handla mat eller taxfree varor pga flygförseningen.

Vi käkade middag vid 17 tiden innan vi sen gick igenom passkontrollen för att sen kunna gå runt och kolla bland alla taxfree varor. Det var en lång och seg dag upp på arlanda då det inte finns så mkt att göra där men efter många timmar så var det äntligen dags att borda planet.

Vi hamnade näst längst bak i planet och hjärtat fick fönsterplatsen. Synd bara att det var så mörkt ute när vi åkte, hade varit roligare för honom att kunna kolla ut när det hade varit ljust ute.

Älskligen var nästan lugn som en filbunke när vi satte kurs rakt upp i luften. Vi bestälde lite chips och drickbart att förtära under resans gång.

Vi landade i turkiet och dalaman vid 4 tiden, sen vart det en busstur på nästan 2 timme innan vi var framme vid vårat hotell kl 6 på morgonen. Efter att vi chekat in så stupade i vi säng men var uppe redan kl 9 för att äta frukost sen vart det sängen igen. Hela lördagen gick åt till att vila upp sig och installera sig.

Resten utav veckan har bestått utav sol och bad, har gått upp kl 6.20 (5.20 svensk tid) varje morgon för att gå ner till stranden och lägga ut våra handdukar för att få solstolar. De gick åt fort där nere då de flesta som bodde på hotellet var soldyrkare.

Efter att ha varit nere på stranden och paxat solstolar vart det upp och lägga sig i sängen för att sova en stund till innan det var dags för frukost. Kan ju säga att vi har ju inte gjort något annat än ätit känns det som. Det var frukost mellan 7.30-10 sen lunch 12.30-13.30 följet med snacks kl 15-16 och sen var det middag kl 19.30-21.

Vi har inte bara solat, badat och ätit en massa mat utan vi gick lite längst strandpromenade ena kvällen och sen har vi tittat på en massa filmer på datorn. Hjärtat har även försökt lära mig spela schack och det gick sådär, jag förstod mer än vad jag trodde jag skulle göra.

Det har varit runt 32 grader varmt varje dag i skuggan och på kvällarna har det väl landat på en 29-30 grader. Men det har varit en rätt så behaglig värme då vi har bott precis vid havet så då blir det lite friskare luft sen så är det ju inte samma värme som det blir här hemma i sverige på sommrarna.

Sista dagen i turkiet som var i fredags den 9/9, vi skulle ha chekat ut redan kl 12 men jag betalde en liten slant så fick vi ha kvar rummet till kl 16. Han sola och bada lite på förmiddagen, sen efter lunch så tog vi en lite tupplur då vi visste att det skulle bli en lång kväll/natt.

Gick till en resturan brevod vårat hotell och käkade middag vid 17 tiden och sen vid kl 19 kom bussen och körde oss till flygplatsen. Vi spenderade bara 2½ timme på den turkiska flygplatsen innan det var dags att gå om bord på planet och flyga hem till sverige.

Ingen utav oss sov någon ting på planet hem så vi var bra trötta och stela när vi landade 03.20. Vi fick våran väska relativt fort och sen knatade vi ut till chrille som stod och väntade på oss. Tack snälla du som ställde upp och körde hem oss från arlande, det var guld värt.

Kl 6.15 hade vi landat innanför dörren här hemma i våran lägenhet och det var helt underbart att få krypa ner i sin egen säng. Det dröjer nog ett tag innan hjärtat och jag åker på en ny solsemester då det inte riktigt var hans kopp utav te så att sänga. Men vi funderart på att flyga och ta en weekend på irland i vår som kommer.

Oj det vart ett riktigt långt inlägg så det är väl bäst jag avslutar det med lite bilder från semestern.

/M


 

Stranden vid vårat hotell, fanns plats för många soldyrkare

 

Hjärtat badade för första gången på ca 5 år

En del utav efterrätterna som brukade serverat till lunch/middag

 










Back to reality

Hemma i sverige igen, landade 03.20 på arlanda i lördags morse. Chrille var så snäll och hämtade oss där och körde hem oss. Var hemma och inne i lägenheten kl 6.15 och fy fan vad skönt det var att komma hem till sitt.

Ännu skönare var det att få sova i sin egen säng, vart ca 4 timmars sömn innan det var dags att gå upp. Gick bort och hämtade min bil hos mina föräldrar sen vart det en tur ner på stan. Skulle hämta ut mina glasögon men de hade stängt, hämtade ialla fall ut mina pysselsaker.

Tänkte handla en god köttbit i köttaffären men de hade naturligtvis också stängt. Så vi handade kött på ica maxi, hjärtat köpte lunch på häxorna innan vi sen åkte ut till sköldinge.

Spenderade eftermiddagen och halva kvällen där ute innan vi åkte hem. Tog det lugnt och tittade på teve men vid 23 tiden gav jag upp och intog sängen. Somnade som en stock och sov fram till kl 11 i dag.

Åkte ut till sköldinge då hjärtat skulle hämta hem sin bil. Nu sitter vi och tar det lungt, håller på och tvättar alla kläder vi hade med oss på resan. Ska väl ta och skriva lite matlistor och sen blir det en tur till hot basilikan som får fixa våra kvällsmat.

Kommer skriva om våran resa i nästa inlägg och så ska ni naturligtvis får se bilder oxå :)

/M

Kommer va tyst här ett tag

Ja då åker vi om ca 1 timme ska bli så skönt =) Det kommer att vara tyst här ett tag då jag inte tänker blogga något under semestern utan ni får vackert vänta på en uppdatering tills jag kommer hem om ca 1 vecka.

Jag ska bara njuta utav det härliga vädret, god mat och så klart min underbara karl.

/M

Snart dags

Så nu är det bara necessären som skall packas ner i resväskan i morrn och sen är vi redo. Tåget till sthlm går 10.13 sen tar vi arlanda express ut till flygplatsen. Vid 18 tiden så lyfter planet och vid tolvtiden på ett ungefär kommer vi sitta på vårat hotellrum i turkiet =D

Kolla på tv en liten stund innan det är dags att krypa ner i sänge då det kommer att bli en lååång dag i morrn.

/M