Middle finger day

 
För att få upp humöret lite
 

Vad har hänt ...

Halva veckan har redan gått och vad har hänt hittills i veckan. Ja du för utom jobb så har det inte hänt så mkt mer. Blev ett pw/jogging pass på löpbandet i går, benen vart härligt möra speciellt efter som jag hade kvar lite träningsvärk sen söndagens benpass.
 
Har kommit in i en juice period nu så juicemaskinen börjar gå varm igen. Ikväll vart det juice på morot, apelsin och ingerfära mumms. 
 
Slutade vid lunch i dag så då passade jag på att uträtta en massa ärenden. Hämtade ut lite paket som hade kommit. Bl.a så var det min klänning som jag ska ha till bröllopet i mars, den satt kanon bra. 
 
 
 
 
 

Inga planer

Helgen som snart har sprungit förbi (varför gör inte arbetsveckan det för) har varit i stort sett oplanerad. De enda vi hade som var planerat var en sväng till tippen och att storhandla. 
 
Annars har vi gjort det som har fallit oss in vilket är skönt. Speciellt då vi vet att i stort sätt nästan varje helg i februari är uppbokade med saker. 
 
Men vår helg har i stort sett spenderats med att hänga i soffan, slängt en massa skräp på tippen. Storhandlat så nu är kyl/frys/skafferi välfyllda. Fick även ett gäng med hembakta piroger av mina föräldrar, tack så mkt de är jätte goda!
 
Det har hunnit med både träning, städning och beställt hem en klänning till bröllopet vi ska på om några månader. Köpte hem lite nya blommor idag till huset, vart två gröna växter till sovrummet och en buket med tulpaner till köket. 
 
 

Det börjar närma sig helg

Arbetsveckan har snart kommit till sitt slut och man kan välkomna helgen. Det återstår bara 5 timmars arbestpass i morrn innan jag kan lägga undan arbetsnycklarna för helgen. 
 
Tack och lov har veckan gått fort även fast jag har varit trött varje morgon när jag vaknat då jag sovit som en kratta. Höjdpunkterna denna vecka har varit några tandvårdsrädda patienter som tackat och lovordat oss för att vi har varit så duktiga och trevliga. 
 
Det är alltid kul att få höra att vi gör ett bra jobb, att våra patienter känner sig nöjda även fast det aldrig är kul att gå till tandläkaren och speciellt inte då om man är tandvårdsrädd. 
 
Inför helgen har jag/vi inga direkta planer förutom att vi ska åka och storhandla. Utan vi kommer ta helgen som den kommer. 
 
Kom inte längre upp på uppfarten med bilen pga all snö 
 
 

Lyckan var kortvarig

När klockan ringde i morse så var det inte en utvilad dam som klev upp ur sängen utan snarare en zombie. Men med lite frukost i magen, ett ansikte dit sminkat och några drag med borsten i håret som sen kastades upp i en hästsvans så for jag iväg till jobbet. 
 
Gubben lämnade jag hemma i dag då han inte kände sig kry för fem öre. Det är ju typsika förkylnings tider nu när folk har börjat åter gå til både skola, jobb och dagis. 
 
Förmiddagen sprang iväg på jobbet, tack och lov. Eftermiddagen var lite segare men överlag så passerade dagen snabbt vilket var skönt då energin inte var på topp. 
 
Hämtade ut min nya mobil och lyckan var gjort, för en stund åtminstonde. Den försvann snabbt när jag jag insåg att jag behövde beställa ett nytt sim kort då det jag har inte passar. Fy fans jävla skit, det är sånt här som får mig att avsky att byta mobil. 
 
Men sim kortet är beställt och i väntan på det så har jag lagt in alla appar jag vill ha i nya telefonen samt fixat design och sånt. Så det enda som behövs fixas sen är att lägga över kontakter, musik och div bilder. På tal om bilder och musik förde jag över allt från gamla mobilen till datorn, det var inte lite skit man sammlat på sig.
 
Nu ska jag varva ner och hoppas på att kunna sova lite bättre i natt annars kommer det blir en lång dag i morrn.
 
 
 
 

Rent hus

Söndag kväll och de sista timmarna av helgen spenderas nerkrupen i soffan framför bondefilmen på kanal 4. Det känns som helgen har sprungit förbi även fast vi inte har gjort något speciellt.
 
Lördagen bestod utav lite städning, salltning utav gårdsplanen så vi skulle kunna ta oss fram någorlunda utan att slå på arsle då snön som legat har blivit till is. Sambon letade fram isbroddar så vi tog en promenad och fick frisk luft i oss. 
 
Fikade hemma hos svärföräldrarna innan vi åkte in till stan och handlade. Provade att baka fröknäck, godkännt utav mig men sambon tyckte det var sådär. Åkte in till gymmet på kvällen och det var bara vi och 5 stycken till, skönt. 
 
Började denna söndag med färskpressad juice av apelsin, morot och ingerfära, sjukt gott. Fortsatte med städningen så nu är hela huset rent och fint. Beställde hem lite små saker från hm, svurit över min mobil som stängt av sig själv stup i kvarten . 
 
Jag hoppas på att den nya mobilen kommer antingen i morrn eller på tisdag. Hade lite långtråkigt nu ikväll så det fick bli en lite pw på löpbandet. 40 min och lite mer än 4 km senare så var jag skapligt mör i bena. Så nu är det soffläge som gäller för resten av kvällen.
 
 

Kommer hem snart

Det har varit en seg dag men snart så är första hela arbetsveckan på det nya året gjord. Har varit skapligt trött i dag men det verkar som om jag inte har varit ensammen om det. 
 
Flera utav mina kollegor kände sig trötta och ruggiga idag. Med tröttheten så kommer även den låga humorn fram. Fy tusan vad vi har skrattat i dag och det har verkligen varit låg humor på hög nivå. 
 
Har precis nyss skickat ivägn en beställning på cdon på en ny mobil då min bara blir värre och värre för varje dag. Lika bra att beställa en ny medans den gamla fortfarande fungerar någorlunda okej. Vill ju gärna inte stå utan mobil. 
 
Annars så finns det inte så mkt att skriva om förutom att det är skönt att det äntligen är fredag i morrn. Ska handla lite smått och gott på ica i morrn efter jobbet. Tror jag ska köpa saker så jag kan göra fröknäck, så man har något gott samt nyttigt att knapra på framför teven.
 
 

Dags för en ny ...?!

Halva arbetsveckan är gjord och som pricken över i:et så slutade jag redan vid lunch idag. Tog mig ner på stan men det var fan mig på håret för satan så halt det var. 
 
Käkade lunch på subway, sen handlade jag på mig lite smått och gott inne på köttaffären. Gjorde ett stopp hemma hos mina föräldrar innan sambon kom och hämtade mig när han hade slutat jobbet.
 
Sitter och kollar runt på mobiltelefoner då det verkar som att det snart är dags att skaffa en ny då min nuvarande börjar ge upp. Den stänger av sig lite då och då när den känner för det även fast det finns gott om batteri. Sjukt jävla irriterande. 
 
På ett sätt är det kul med ny mobil men sen tycker jag det är lite jobbigt när man ska flytta över kontakter, bilder och musik till nya mobilen samt installera alla appar man behöver. Men men vi får se hur det blir...
 
Nu ska jag fortsätta kolla på alla söta djur på vetrinärerna som visas på teve just nu.
 
 
 

Recept på Nutellasemifreddo

       Till Nutellasemifreddo ca 10 bitar behöver du :
       2 köpta marängbottnar
       4 ägg
       2 msk strösocker
       5 dl vispgrädde
       ca 400 g Nutella
 
 
  • Separera vitorna från gulorna och lägg dem i två olika skålar.
    Vispa äggvitan till ett hårt skum och tillsätt 1 msk socker lite i taget. Ställ åt sidan.
    Vispa sedan äggulorna tillsammans med 1 msk socker tills det blir en fluffig smet. Ställ åt sidan.
    Vispa grädden så att den blir fast.
     
     
  • Lägg en marängbotten i botten av en springform, jag använde en springform som är 22 cm i diameter. Vänd ner äggule-vispet och äggvite-vispet i den vispade grädden. Ringla ner nutellan försiktigt, man kan värma den i micron i 20-30 sekunder så blir den rinnigare. Krossa den andra marängbotten och vänd ner den i smeten.
     
     
  • Häll smeten i springformen, ända upp till kanten. Frys in tårtan över natten, eller i alla fall minst 4-5 timmar. Ta fram den ca 15-20 min innan servering så går det lättare att skära i den.
     
    Tårtan blir rätt så söt så vill du ha den lite mindre söt så tar du bara lite mindre nutella i. 
     
     
     
     
     

Ett litet tag sen

Har inte skrivit på några dagara men har haft fullt upp med att jobba och komma in i de rutinerna igen efter julledigheten. Det har gått riktigt bra att kliva upp tidigt på morgonen, dock så har jag varit sjukt trött på kvällarna.
 
I går slutade jag vi lunch så då passade jag på att uträtta lite ärenden så som att hämta ut biljetterna till live and jive samt köpa tågbiljetter när vi ska till sthlm i februari. 
 
I går kväll vart vi bjuda på middag hemma hos mina föräldrar då min far fyllde 65 år. Jag hade gjort en nutella semifreddo (glasstårta) till efterrätt som vart mkt uppskattad och god. 
 
Lördag och vi tog lite sovmorgon innan vi startade denna dagen. Sambon var iväg och hjälpte sin farmor att flytta lite möbler. Själv passade jag på att städa undan julen och allt granbarr som vart efter att jag kastade ut granen. 
 
Lite senare ikväll ska vi bege oss hem till några vänner för tevespel/skitsnack. Får hoppas på att det inte kommer någon mer snö idag än den som kom förut. 
 
      
    
 
 

Sista lediga dagen

Så börjar denna julledighet närma sig sitt slut. Ska bli skönt på ett sätt att komma tillbaka till jobbet och få tillbaka rutinera i vardagen. Kommer dock sakna att kunna ta sovmorgon titt som tätt. 
 
Den sista lediga dagen har spenderat i soffan framför teven i morgonrock och mjukiskläder. Teve programmen har avlöst varandra och vi har skojbråkat i soffan.
 
Vid 15 tiden tog vi tag i oss själva, sambon städade köket och jag åket till affären för att handla lite nödvändigheter. 
 
Har passerat duschen, kletat in fötterna med olivolja, virat in de i plastfolie och dragit på mig strumpor i hopp om att det ska bli mjuka. Resten av kvällen blir lugn, fanns inte så mkt skoj att se på teve så får se ifall vi ska kolla på någon film istället. 
 
 

Bar mark

Nyårsafton firade lugnt in här hemma med god mat och mys framför teven. Och så har de andra dagarna spenderat, bara ta det lugnt och göra det som faller oss in. 
 
Natten som var har det nästan blåst storm och när jag vaknade i morse var det helt bart på marken. All snö har smällt bort men för min del gör det inte så mkt. 
 
Fast man ska nog inte ropa hej än för vinter är ju inte över så den kan ju alltid kommer en omgång snö till. Annars så har jag varit inne i stan och tagit en fika med en killkompis. Snackade lite skit och tog en sväng på stan innan jag for hemåt. 
 
Har bäddat ner mig i soffan för att slöa en lite stund för att sen ta ett varv med dammsugaren och kanske plocka ner lite mer julpynt.