Tillbaka till vardagen

Halva arbetsveckan är gjord för mannen i hushållet. Så med andra ord är vi tillbaks till vardags rutinerna. 

Jag känner verkligen att mitt humör är bättre, jag är en riktigt rutin människa utav mig. 

I går var grabben och jag på mitt jobb, hälsade på kollegorna. Passade även på att boka in en tid för 1 års kontroll. 

Idag tog vi med farmor in till stan och uträttade lite ärenden. Sen passade vi på att käka mellis hemma hos henne. 

Grabben har fått ett nytt smeknamn utav mig, pirayan då han små bitts. Förutom det så har han tagit sina första steg på egen hand idag, 3 st stapplande steg så snart börjar han nog gå. 

Var ute och rastade mig själv och bonnevillen runt byn. Skönt att få några minuter för sig själv. 
 

I morron ska jag lämna blod för första gången på nästan 2 år. Sen ska jag, grabben och mormor åka till badhuset i Vingåker. 

Vi kör en liten sammanfattning

Materialet lycka då mannen köpet en fräsig nagelfil åt mig. Är helnöjd med den.

 Försöker vara nyttig och smaskar i mig frukt/grönt, provat kokos chips. Goda och de tar verkligen bort både sötsuget och hungern. 

Fyndade en gammal husqvarna symaskin på loppis för 250 kr och den funkar. 


Denna underbara lilla människan vart 10 månader förra söndagen 💖  jisses vad tiden har gått fort. 
 

Annars så börjar mannen jobba på måndag efter att ha varit hemma med oss i 7 veckor. Kommer kännas konstigt men skönt med lite vardags rutiner igen. 

Egentillverkade möbler

Det är ingen tvekan över att jag gifte mig med en händig karl. 

Han är typen som brukar lyckad med det mesta han sätter tänderna i. Duktig och har bra visioner på inredning. 

Nu under semestern så har vi/han renoverat vardagsrummet. Lite av resultatet har jag visat er tidigare. 

Det som nu har blivit klart är tvbänken samt vardagsrumsbordet som han själv har designat och snickrat ihop. 

Vi är grymt nöjda båda två över resultatet. Nu väntar vi på att de nya fönsterna ska komma sen är det bara lite lull lull kvar. Glamorösa livet som småbarnsförälder

Grabben sov i vår säng natten som var efter att inte lyckats komma till ro i sin säng.

Klev inte upp förens kl 8, skönt kan tyckas men de dagliga vilorutinerna vart det pannkaka med. 

Det resulterade i en övertrött och grinig kille som skrek, grät och ålade sig till förbannelse. Sånt suger verkligen musten ur än plus att byta blöja är som en mindre brottningsmatch nu förtiden.

Men efter en lång eftermiddagsvila var det en glad grabb som vaknade, käkade middag innan vi for över till vänner på en kopp kaffe. 

Barnen lekte bra men vårt yrväder lyckades slå huvudet i bordet och sen göra en faceplant på mattan. Tårarna sprutade och han lyckades skrapa tandköttet på något vänster så det började blöda. En kall napp, gos med mamma och pappa samt några majskrokar så vart allt bra. 

Timmarna tickade iväg och efter kvällsgröten så lyckades han spy ner både mig och sig själv. Så tokigt det kan bli när man ska karta runt med magen full med mat. 

Vi tackade för oss sen och åkte hem. Kände mig riktigt glamorös i min tisha med fläckar av kräk, blod, slem och majskrokar. Men va tusan gör det, vi har tvättmaskin och grabben var nöjd det är allt som räknas. 


Fredagsmys


I min ensamhet med choklad och cider då mannen är nere i hobbyrummet och snickrar

Det är på tiden för ett nytt inlägg

Vi har hunnit med mkt sen senaste inlägget. Renoveringen av vardagsrummet börjar lida mot sitt slut. 

Det som är kvar är att få upp tavlor och några hyllor. Sen ska mannen tillverka tevebänk samt vardagsrummsbord. Men vi är grymt nöjda med tapet valen. 


Hade bröllopsfest för våra närmsta vänner samt syskon för några veckor sen. Vart en riktigt lyckad kväll med god mat och många skratt. 

Vi har besökt vänner i Kumla men bilresan dit var nästan en mardröm. Grabben gallskrek sig genom hela resan (1 1/2 h) då han var övertrött och vägrade somna. 

Men väl där så hade vi alla jätte trevligt. Bilresan hem gick smidigare då han somnade efter 5 minuters åkande. 

En släktträff på svärfars sida har vi hunnit med också. Det regnade större delen av dagen men de hade slagit upp ett stort partytält så det gick ingen nöd på oss. 
                


Har ridit islandshästar med min moster och mor. Var en turridning på drygt 2 h med paus för en liten fika. Vi hade det trevligt även fast min mor stundtals vrålade att hon trodde hon skulle dö men hon fixade ridningen kalas för någon som aldrig har ridit förr. 


Annars så klättrar och ställer sig grabben upp för fullt mot saker. Han börjar även få 4 st tänder i överkäken på samma gång så han är lite putt till och från. 

Ny vagn har vi köpt till honom också, en sulkyvagn. Perfekt om man ska gå på stan eller åka på shoppingtur då den är liten, smidig och knappt tar någon plats i skuffen. Vi alla 3 är nöjda med köpet.