Nyårslöften

Snart är 2013 över och ett nytt år börjar men nya möjligheter. Har ni några nyårslöften för 2014 och isåfall vad, något ni vill dela med er utav?
 
Själv har jag några nyårslöften som jag tänker göra allt för att hålla/uppfylla: 
 
  • Fortsätta träna lika bra som jag gjort hittills
  • Bättre kostvanor, göra bättre val 
  • Uppnå de drömmar/mål jag har
  • Shoppa smart - inte köpa något som inte kommer användas 
  • Varva ner och läsa fler böcker

En liten paus

Här inne har det varit tyst några dagar, kände för en lite paus. Har inte haft något direkt att skriva om. 
 
Jag har inte gjort så speciellt mkt förutom att hänga på gymmet, vila och ta lite powerwalks här ute på landsbyggden. 
 
I lördags styrde vi bilen först mot mariebergs galleria, hittade inte så mkt som jag hade hoppats på. Men lite saker kom vi där ifrån med. Åkte sen till kumla för att våldgästa våra fina vänner och kolla in deras nya hus som de byggt. 
 
Gick husesyn, lekte med barnen, käkade skräpmat och tittade på film innan det var sovdags. På söndagen vart vi väckta av äldsta busfröt, han hade dock den goda smaken att ge oss sovmorgon till kl 8. 
 
Åkte hem vid lunchtid, väl hemma var vi helt slut så resten av dagen/kvällen blev lugn. I går så handlade jag på ica maxi och det var nästan som en mardröm. Folk till höger och vänster, de flesta stod i väge och visste inte rikigt vart de skulle gå eller ha för saker. 
 
Det var så skönt när jag var klar och kunde åka hem. Avslutade kvällen med chips, dipp och skräckfilmen the conjuring. Den var helt okej men sambon och jag kom fram till att vi vill ha en fysiskt levande mördare i skräckfilmer ifall vi ska bli rikigt rädda. 
 
Nyårsafton i dag och jag ska strax ta upp räkor som vi ska ha till kvällens gott gott som vi kan äta framför teven. Vi har hunnit med en sväng till gymmet. jag har strykt tvätt och gubben är i garaget och jobbar med bilen. 
 
Det börjar ta sig ordentligt med bilen nu, snart är det dags att bestämma vilken/vilka färger bilen ska lackas i. Längtar så tills vi kan ta ut den på vägen och glida i. 
 
       Dagens look innan vi drog till marieberg/kumla. Myste med fina saga i lördags.
Var en 40 min pw i går. Ett utav fynden från helgens shopping. 
 
 

Ny elektrisk leksak

Sovmorgon fick det bli i dag och det var inte fy skam. Åkte in till ica då vi behövde lite små saker men kom där ifrån med en ny elektrisk leksak till köket. 
 
Slog till och köpte en råsaftcentrifug som vi provade så fort vi kom hem och vilken god juice det vart. Vi körde på 4 apelsinger och 1 grapefrukt, det mkt juice. Man kännde hur mkt c-vitaminer man fick i sig. Så nu ska jag googla fram nyttiga och goda recept. 
 
Annars så ska vi städa huset då det mer eller mindre ser ut som om vi skulle ha haft fest här. Det är mest saker som ska ställas tillbaka på sina rätt platser och plocka bort presentpapper och sånt. 
 
I kväll är planen att vi ska dra till gymmet, bena och rumpan ska få sig en redig omgång. 
 
Vad har ni för planer för dagen?

Today`s look and christmas presents

 
 
 
 

God Jul

God jul önskar jag till er alla 

En sockerbagare..

Det vart en tidig uppgång i morse även fast vi är jullediga. Träning stod på schemat och vi äntrade gymmet 6.50. Helt ensamma var vi inte utan det fanns lite fler tränings freaks som gjorde oss sällskap.
 
Efter gym och frukost så varvade vi ner en stund i soffan innan vi fixade till oss för att åka in till stan. Vart ett besök på köttaffären, det var grymt svårt att hitta en parkering. Det var skönt att åka ifrån kaoset och trafikstockning som vart påvägen ner till stan. 
 
När lunchen var intagen så var det jag som tog mig ann rollen som sockerbagare och bakade en cheesecake samt två kladdkakor. En utav kladdkakorna ska jag ha med som efterrätt hem till mina föräldrar som vi firar jul med i morrn. Ska servera kakan med lite vispad grädde till med rårördalingon i, mumms.
 
Cheesecaken och den andra kladdkakan skall förtäras med sambons familj när vi firar jul med de på juldagen. Även den kladdkakan ska serveras med de rårördalingona i vispgrädden. 
 
Nu ska vi glo på film resten av kvällen, world war z en zombie film med Brad Pitt. Är en aningen skeptisk till Brad i en zombie film. 
 
 

My day

 
Var en sväng till gymmet, tränade armar/bröst samt kondition på crosstrainern.
Jag har verkligen en hatkärlek till den då den är grymt jobbigt om man inte
kört den regelbundet, vilket jag inte gjort på länge.
 
Vår gran försökte ta självmord i morse då den välte men nu står den åter klädd och rakt upp. 
Den får en sista chans men gör den ett nytt försök så åker den ut!
 
Har städat, tvättat och målat naglarna så de är julfina. Blir middag om en liten stund 
och sen bär det in till stan. Ska fira min kusin som fyller år i dag. 
 

The past few days

Gårdagen bestoda av träning på gym, vart ben/ruma och lite inslag av rygg. Stordandlade på willys det gick riktigt smärtfritt. Kan dock inte säga samma sak om besöket på köttaffären som tog mig nästan 1 timme då det var så mkt folk där. 
 
Tog en power walk med lite skön musik i öronen efter att all shopping var klar, det var så skönt att bara varva ner. Käkade skräpmat till middag, lyckades få i mig en hel pizza själv vilket är ovanligt. Klädde granen och tog det bara lugnt resten av kvällen.
 
I dag var det en lång sovmorgon, skönt men ack så stel i kroppen man vart. Vart en sväng in till ica då vi kom på att vi saknade lite saker här hemma som ex smör till mackorna. Tog svängen in på el giganten då sambon skulle köpa xbox live poäng. 
 
Resten av dagen så har jag gjort knäck som vart riktigt god, fick tummen upp av sambon. Färgat håret så det är fräscht och fint till jul. Nu ska jag ägna mig åt något som är mindre roligt men nödvändigt, att betala räkningar.
 
 

Noll ork

Har ingen större ork att skriva men kan berätta att gårdagen bestod mestadelen av huvudvärk som inte riktigt ville ge med sig. Berode till stor del på att jag glömde glasögonen hemma. 
 
Fick ialla fall 30 min massage på jobbet igår, det var inte fy skam. Var iväg på hälsoundersökning via jobbet, fick ett stort okej på att jag var duglig att jobba. 
 
I dag har jag sluppit huvudvärken men så har glajjorna varit på hela dagen. Har hunnit med möte, fixat lite pappersarbeta samt haft lagom med patienter på jobbet. Lyckades även klämma pekfingret så nageln är skapligt öm och lite röd vid ena kanten. 
 
Nu varva ner innan sängen kallar, imorrn är sista dagen inna jag tar julledigt fram till 2 januari. Härligt och det bästa av allt är att jag slutar redan vid lunch i morrn.
 
 
 
 

16 december och plusgrader ute

När jag klev upp i morse och kollade termometern så visade den på 5,4 plusgrader ute. Känns konstig att det är den 16 december, snön lyser med sin frånvaro och det är plusgrader ute. Ser ut som vi kommer få en grön julafton i år. 
 
Arbetsdagen har mest bestått utav lagningar samt att extrahera tänder. Det sistnämnda är nog en liten favorit hos mig och min ena tandläkare. Innan någon får ett frispel så skulle vi ALDRIG extrahera en tand bara för att utan det görs när tanden är för skadad för att vara kvar i munnen. 
 
Vi extraherar också ibland när det patienter ska ha tandställning men då på begäran från ortodontisterna (tandläkare som arbetar enbart med tandställning). 
 
Påvägen hem stannade vi till på coop bygg där vi köpte 2 brandsläckare då vi bara hade 1 fräsch här hemma. Aldrig fel att ha gott om brandsläckare. 
 
Efter middagen så svidade jag om till träningskläder och drog ut på en power walk i mörkret. Var så nördig och körde med pannlampa, vad gör man inte när man bor ute på landet och vill ta sig en promenad i det kolsvarta mörktet.
 
Nu ska jag poppa popcorn och titta på teve innan det blir sängen.
 
Lagade lite tänder i dag
 
Geek med pannlampa

Barr till huset och produkter till barret

Det har varit grå trist väder med regn större delen av dagen. Inte värden roligast väder men det gjorde inte oss så mkt för vi tog en snabb sväng till norrköping. 
 
Köpte en fin kungsgran på bauhaus samt lite glitter och ljusslinga till den. Får se ifall vi pyntar granen ikväll eller i morrn. 
 
Kikade igenom lite butiker men kom bara ut med ett par snygga tighta svarta jeans från carlings. Kan väl inte påstå att behovet av kläder är så stor då garderoben är väl fylld. Men som sagt ett par svarta jeans kan man inte få för mkt av.
 
Orken till att tvätta och städa igår infanns sig inte utan det vart till att powernapa i soffan istället. Ljudet av regn och GTA 5 kan göra en väldigt sömnig. Men i dag så fixade jag allt det så det kan strykas från checklistan. 
 
Klickade hem en platt/locktång samt ett bra shampoo som sak få mitt hår att må bra och älska mig igen. 
 
 

Ljudet av regn mot fönstret

Hämtade sambon från julbordet vid 22 tiden igår.

Idag vart det lite sovmorgon innan vi åkte en sväng till tippen. Slängde lite löv, aska och brädor.

Handlade på vägen hem, nu ligger jag i soffan och lyssnar på ljudet av regn som smattrar mot fönstret.

Ska vila lite innan huset ska städad och en maskin tvätt ska köras igång.

Julbord + fredag den 13:e

I går jobbade vi fram till lunch sen var det på med finkläderna, piffa till håret och så åkte hela jobbet ut till Hedenlunda slott. Där satt vi först på möte i ca 2½ timme med alla folktandvårds kliniker i sörmland. 
 
Det vart sen glögg och mingel uppe på slottet innan det sen bjöds på roligt lucia tåg och ett super gott julbord. Ända minuset var att vi nog var lite för många människor (ca 350 st) för att det skulle flytta på smidigt när alla skulle hämta julmat. 
 
Kom hem efter kl 21 proppmätt och hög på socker. Somnade som en stock så fort huvudet nuddade kudden. Hade ont i huvudet i morse när jag vaknade, berodde nog på allt socker jag fick i mig igår. 
 
Var inne och jobbade hos två olika tandläkare i dag. Tycker det är kul för då får man chansen att sammla på sig så mkt kunskap som möjligt då alla jobbar lite olika. 
 
Det bjöds på lite lussefirande av våran festkommite och vid lunchtid slutade jag. Vart ner på stan, köpte ett nytt läppstift innan jag hoppade in hos min frissa. 
 
Hon färgade mina fransar/bryn, klippte topparna och lcokade mitt hår som avslutning. Vart super nöjd och allt gick kanon bra då det är fredag den 13:e. Men jag är inte så skrockfull utav mig. 
 
Fixade de sista julklapparna, var förbi en sväng hemma hos mina föräldrar innan jag köpte thai mat med mig hem. Sambon är på julbord i dag så jag gottar till det lite extra med läsk och choklad efter som jag har fått den stora äran att hämta honom någon gång i kväll. 
 
thaimat till middag
 
super nöjd efter besöket hos vera på heaven or hell

This is what i do for a living

Lite mer en halva arbetsveckan är gjord, woho! Denna onsdag har varit lång och mina ögonlock känns för tillfället skapligt tunga.
 
Vi rundade av dagens arbetspas med att extrahera en tand, this is what I do for a living. Nä men skämt o sido så drar vi inte bara ut tänder. Mesta delen av vårt arbete är att undersöka hur tänderna må, laga de hål som finns och i en del fall extrahera ifall de är i så pass dåligt skicka att de ej går att rädda.
 
När arbetsdagen var klar så svidade jag om och åkte upp till sjukhuset för att göra dagens goda gärning genom att lämna blod. Snabbt gick det men det där med att bli stucken tycker jag är satans läbbigt.
 
Maten var klar när jag kom hem och nu sitter jag nerkurad i soffan. Ska strax ta mig ner till mitt dressing room och fixa håret för i morrn vankas det julbord på kvällen med hela jobbet samt resten utav klinikerna i sörmland. 
 
 

Årets höjdpunktrer

          Tänkte skriva lite om årets höjdpunkter i mitt liv, några lite mindre än andra men ändå höjdpunkter. 
 
  • Första höjdpunkten som var rätt så stor var att jag fick ett deltidsjobb som personligassisten i början av året. Det var riktigt skönt att inte längre vara arbetssökande. 
 
  • Den andra höjdpunkten som inte var lika stor men endå grymt rolig var årets upplaga av Live and jive. En hel kväll i rockabilly anda med bra musik och kanon trevlig stämmning.
 
  • Tredje och en av de största höjdpunkterna kom i mitten av juni då en utav våra drömmar slog igenom då vi blev husägare till ett fint och mysigt hus ute på landet. Och i slutet av september så gick äntligen vårt flyttlass från lägenheten i stan till huset på landet. 
 
  • Fjärde höjdpunkten under året var resan upp till Rättvik och Classic Car Weekend. Bodde på en mysigt hotell i Tellberg och bara njöt av det fina vädret och alla snygga bilar.
 
  • Den femte och en av de stor höjdpunkterna var att jag i oktober fick den fasta tjänsten som tandsköterska på heltid som jag sökte på folktandvården i katrineholm. Lyckan var verkligen gjort med ett fast jobb, stadig inkomst och bra arbetstiden från mån-fre.
         
          Man kan säga att 2013 verkligen har varit mitt år då jag lyckades ro hem drömjobbet, bli husägar och inte           att glöm ha min fantastiska sambo vid min sida att dela allt detta med! Jag hoppas att 2014 kommer bli             minst lika bra.
 
 

Vill ha

Tisdagen har inte hunnit passade men jag vill redan ha fredag!

Inte just för att det innebär att det är helg utan jag har en del roliga saker inplanerat då.

Slutar vid lunchtid så då har jag bokat ön en frissör tid för att klippa håret och färga fransar samt bryn.

Ta en sväng på stan och fixa de sista julklapparna. Sen ska jag gotta mig med thai mat till middag då sambon är på julbord.

Men först ska denna dagen genomföras med jobb och sen en kvällsfika hos svärföräldrarna.

Att jag aldrig lär mig

En ny arbetsvecka körde igång i dag och jag hann nästan tappa humöret innan jag änns kommit till jobbet. Det är vägarbete påvägen från oss till stan, så de har satt upp stoppljus för att det ska flyta på någorlunda. 
 
Men i dag hade stoppljuset fått fnatt då endast 4 bilar han köra innnan den ilsket lyste rött. Det hade väl inte gjort så mkt ifall de hade varit jämn kö från båda hållen men så var det ju inte. Utan den längsta kön var den som skulle till stan så när det vart gult för mig så sket jag i det och körde. Kan ju säga att jag var ju inte ensammen om att ha fått nog på ljusen. 
 
Har haft en massa undersökningar i dag samt skickat iväg en massa brev till patienter som skall höra av sig ifall de vill ha tider för undersökningar. Så dagen har varit riktigt lugnt och skönt förutom att magen bråkade lite med mig.
 
Fast jag har ingen annan än mig själv att skylla då det verkar som att jag aldrig lär mig att jag inte ska åka kokta ägg två dagar i rad. Magen och gallgångarna har bråkat ordentligt med mig i dag så resten av veckan ska jag inte änns titta på ett kokt ägg. 
 
 

Söndags fix

Körde ett härligt pass på gymmet i morse där vi provade på cirkelgymmet, vi var helt slut efteråt. Fixade frukost när vi kom hem sen började jag plocka undan lite i huset och körde igång en maskin tvätt.
 
Tog en sväng in till stan för att handla lite div saker, kom bland annat hem med gästtofflor så ingen behöver frysa om fötterna när de kommer på besök. 
 
Har hunnit med att tvätta ytterligare några maskiner tvätt, dammsugit av huset och sen körde jag hemma spa då det inte orkades med igår.
 
För tillfället så sitter jag med en färgbomb i håret som ska få verka i någon timme till innan det är dags att skölja ur den. 
 
Ska mysa ner mig i soffan med en kopp teé och en bok ikväll medans sambon gör sina goa lussekatter. 
 
 

Good morning

Så här fin vad himmlen innan vi åkte iväg till gymmet i morse 

Mys lördag

Vår fredagskväll vart lugn då vi spenderade den framför teven. Vi hade köpt lite glögg, kex och ostar som vi mummsade på. 
 
Efter en lång arbetsvecka så tog en lång och mysig sovmorgon innan vi startade denna lördag. När frukosten var avklarad så lastade vi min bil full med bråte och åkte till tippen. 
 
Påvägen hem så köpte jag nya torkarblad till min bil, stannade till på maxi också för att köpa det vi behöver för veckans mat. 
 
Sambon monterade min kupevärmare i bilen så nu kommer det va varmt och skönt i den på morgonen när man ska iväg till jobbet,
 
Ska träna lite här hemma om en stund och sen ska jag köra på lite hemmaspa. Skrubba kroppen, ansiktsmask, färgbomb i håret och måla tånaglarna.
 

Utmaning!

Jag fick en utmaning utav Malin i går som tänkte göra nu 
 

1. Vad är det pinsammaste som hänt dig?
När jag var 14 år så hade vi hoppträning i stallet jag och lagom som jag skulle hoppa ett högt hinder med hästen jag red så tvärnitade den. Det resulterade att jag nästan satt framme vid öronen på hästen och krampaktig höll i mig samtidigt som läktaren var full med folk. Just då ville jag bara sjunka under gjorden.
 
2. Hur ser en perfekt dag ut för dig?
Jag är ledig, det är varmt och fint väder ute. Åka till stranden för sol, bad, njuta av en glass och trevlig sällskap. Sen ta en raggarsväng med bilen och avsluta med att grilla en go köttbitt till middag med en kall cider till.

3. Hur ser en vanlig dag i ditt liv ut?
Går upp 6.05, fixar till mig och äter frukost. Åker hemifrån runt 6.35 med sambon. Träffar en drös med patienter på jobbet. Hemma vid 17,15 då blir det middag och sen bara ta det lugnt framför teven med sambon.

4. Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad och sura jordgubbsremmar

5. Om du vann oändligt med pengar över en enda dag, vad skulle du lägga pengarna på?
Betala av lånet på huset, köpa 1 bruksbil, 1 jänkare, bygga ett stoort garage, sätta undan lite pengar på sparkonto samt boka resta till England, Irland, Skottland, USA, Grekland och Hawaii 

6. Favoritdjur?
Hund och häst 

7. Vad är du rädd för?
Spindlar, ormar 

8. Vilka appar använder du dagligen i din mobil?
Fb, instagram, länsförsäkringar och mail

9. Om du fick flytta vart du helst ville, vart skulle du bo?
(allt var löst med bostad, jobb osv redan)
Florida eller LA

10. Vilka är dina favoritbutiker att shoppa i?
Sweet Poison, HM, Intersport, Gina Tricot

Trött, tröttare, tröttast

Dagen kan sammanfattas som seg dragen stundtals och brist på för lite dagsljus då det tog en evighet innan det ljusnade ute. Och när det väl skulle börja mörkna sen så skedde det på typ 3 minuter. 
 
Gjorde ett stopp i valla på vägen hem då sambon hämtade ut ett paket på affären. Innehållet var väl inte så upphetsande utan det innehöll saker till att göra eget snus. 
 
Vart hemmagjord fiskgratäng till middag, det görs aldrig mer om i veckan ifall det inte är på en dag då jag slutar tidigt. Det smakade jätte gott men känndes som en evighet innan den var klar för att typ ätas upp på 5 min. 
 
Nu lyssna på musik och sen blir det att titta på arga snickaren.
 
 
 
 

Mentalt slut

Gud jag känner mig mentalt slut efter en hel arbetsdag men en massa patienter. Förvisso hade vi bara 10 stycken i dag men man träffar ju ca 50 personer till. Det är delvis kollegor och sen allt folk man träffar på i väntrummet när man ska hämta sin patient. 
 
Efter en heldag på jobbet så vart det fort hem då vi skulle få fikabesök i form av sambons bror med familj. Det var full fart på barnen. Pratade ihop oss lite om jul, vad vi ska äta till middag och vem som ska ta med vad.
 
När de hade åkt vid halv 7 tiden så hoppade jag in i duschen medans sambon fixade middag. Matlådorna tills i morrn är fixade och nu har vi parkerat våra rumpor i soffan. 
 
Ska glo på äntligen hemma efter det så ska sambon få spela GTA 5 och jag ska läsa igenom lite bloggarn innan det blir en tidigt sänggång.
 
 
 
 

Happy b-day darling

Det har inte varit vilken måndag som helst utan i dag har min älskade sambo fyllt år. Grattis älskling! 
 
Arbetsdagen har löpt på i bra fart och dagen vart ju inte sämmre då man käkade smörgåstårta till lunch. När vi kom hem från jobbet så fick sambon sin present utav mig som var GTA5 så i skrivande stund kan ni ju gissa vad han håller på med.
 
Efter att vi käkat middag så tittade mina föräldrar ut och firade sambon. Han fick en trädgårdsslang på vinda av de, blir perfekt i vår/sommar när man ska hålla på i trädgården. 
 
De åkte för en liten stund sen så nu ska vi eller jag varva ner, karln sitter klistrade framför teven med spelet. Slänger in en bild på hur julfint jag har gjort i fönstret inne i matrummet, älskar skenet från isbjörns lamporna.
 
 
 
 
 

Blåser storm

Efter en hel natts sömn så var jag skapligt pigg när vi vaknade i morse. Åkte in till stan efter frukosten då vi skulle handla samt hämta smörgåstårtan vi hade beställt. 
 
Sambon fyller år i morrn så hans föräldrar, farmor och ena bror med flickvän kom över på fika idag. Det smaskades smörgåstårta och lussekatter. 
 
Svärfar gjorde oss uppmärksamma på att det låg en död räv vid vår altantrapp. Creepy as hell, stackarn var mager och platt :(
 
Så efter att alla åkt hem för en stund sen så skyfflade sambon ner den döda räven i en plastpåse och gjorde sig av med den.
 
Annars så har dagen varit lugn men jäklar vad blåsigt det har varit. Har ju nästan blåst storm men jag trotsade vädret och tog en power walk. 
 
Nu har jag hoppat i mina nya pyjamasbyxor och myst ner mig i soffan. Ska fixa till en kopp teé och titta på teve.
 
 
 

Nom nom

Mitt älskade hjärta bakade super goda lussekatter i går