Önskar er alla

 

Årsresumé 2014

♠ Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag köpte en sprillans ny bil med sambon.

 

♠ Dog någon som stod dig nära?
Nej.

♠ Vilka länder besökte du?
I september var jag i turkiet en vecka med min mor.

 

♠ Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
6/6 för då firade sambon och jag 4 år tillsammans.

♠ Vad var din största framgång 2014?
Att jag hittat ett jobb och kollegor som jag trivs bra med.

♠ Har du varit sjuk eller skadat dig?
Var hemma i början av året för influensa annars har jag klarat mig rätt så bra.

♠ Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att första sommaren i huset bestod utav mkt sol och värme.

♠ Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Har nog varit gladare detta år då jag har njutit utav att bo i hus och har ett jobb jag trivs med.

♠ Vad fick dig att må bra?
Min sambo, familj och vänner. Får inte glömma mina fina kollegor på jobbet.

♠ Vilken kändis var du mest sugen på?
Charlie Hunnam från sons of anarchy .

 

Efter mkt letande

Vi har insett i några månader att våran säng har börjat göra sitt. Den har några år på nacken och kvalisorten kanske inte var top notch men den har funkat fram tills nu. 
 
Det här med att hitta en säng som faller än i smaken men som inte är allt för blodigt dyr är ju inte så lätt. Så vi har dragit oss lite för att kasta oss in i djungel utav en uppsjö utav sängar.
 
Jag började kika runt på internet på butiker runt i norrköping som sålde sängar till skapliga priser. Så de senast gångerna vi har haft ärenden i norrköping så har vi varit inne på bl.a chilli, sängjätten och mio för att kolla deras utbud. 
 
Hittat några sängar som fallit oss i smaken men sen är det ju det där med att frakta hem sängen. Dyrt att få den hemkörd och drygt att köra och hämta den själv då de flesta sängarna var beställningsvara.
 
Så det slutade med att vi kollade in Möbelhuset i stan för att se vad de hade att erbjuda i sängväg. Efter att ha provlegat några sänga så hittade vi äntligen en säng som föll oss i smaken.
 
Då var det ju bara den lilla grejen att försöka bestämma sig för ifall vi skulle ha medelfast eller fast madrass,fick bli det sistnämnda. Men säljare berättade att vi kunde prova madrassen 1 vecka och skulle vi sen tycka den var för hård kunde man byta till den medelfasta gratis, skit bra!
 
Så på måndag ska sängen hämtas och betalas då den fanns i lager i stan. Gissa om att jag längtar tills på måndag. 
 
 
 
 
 
 
 

Julklappar



Från mina föräldrar fick vi två plåtskyltar, kex, marmelad, senap, olja samt en hotellnatt i stockholm.

Älslingens julklappar från mig var en dvd film, penna till surfplattan, sailor jerry rom och ett presentkort där jag betalar en valfri gubbkeps/t-shirt.

Jag fick en cupcake bok, glasburkar med sugrör, ljus, pajform och en sparburk iform av en uggla plus en jätte mysig morgonrock av älsklingen.

Julafton & juldagen

Julafton spenderade vi ute i forssjö med sambons familj. Tittade på kalle anka, åt julmat och dessert så vi var fyrkantiga. Tittade på barnen när de med stor glädje tog sig ann högen med julklappar.
 
Åkte hem och tittade på VS fashion show på teve sen öppnade vi våra julklappar. Vi vart båda nöja med våra klappar, sambon hade gjort ett jätte fint bord i julklapp åt oss båda. Bilder på julklapparna kommer i ett annat inlägg.
 
Vi rundade av julafton med att åka in och träna på kvällen. Det var vi och ca 4 stycken till som hängde på gymmet.
 
 
Bordet sambon tillverkade 
 
Juldagen och vi har inte hittat på så mycket, mest bara tagit det lugnt. Varit in till stan, handlat lite på både rusta och biltema. 
 
Vi käkade middag hemma hos mina föräldrar nu ikväll, firade jul och bytte julklappar. De fick en varsin mugg där det stod the worlds grestest mom/dad, kaffe från teé/kaffe affären och lite hemmagjort godis som jag har gjort nu i jul.
 
Nu sitter vi nerbäddade i soffan, jag framför datorn och sambon framför xbox:et. Om någon timme så är det dags att svida om för att åka in till gymmet och slita lite.
 
 
 

Merry Christmas

Önskar er alla en 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

22 december

Igår var det 4:e advent det firades med sovmorgon, städning av hus, fika hos svärföräldrarna och ett pass på gymmet. 
 
I dag är det måndag och den 22:a december vilket innebär att julafton är om 2 dagar! Är ledig från jobbet idag så jag har varit in till stan och handlat det sista i matväg som vi behöver till julafton.
 
Har bakat en cheesekake som vi ska ha med oss på julafton samt mini hallongrotter tills i morrn då jag jobbar sista dagen på jobbet för detta år.
 
Jag har hunnit forma och färga ögonbrynen, ska hoppa in i en dusch senare ikväll och tvätta håret. Ska försöka komma fram till vad jag ska ha på mig på julafton och juldagen. Julstrumporna har vi hängt upp så vi får se på julaftonsmorgon ifall de ligger någon liten julklapp i de.
 
På tal om julklapp så håller sambon på nere i hobbyrummet med en julklapp till hemmet och jag får inte se vad det är förens på julafton. Spännande som tusan!
 
 

Det värmer

Det var full fart på jobbet i fredags men det är skönt för det får tiden att går fort. Hade en patient igår som är tandvårdsrädd, innan hon skulle gå efter behandlingen så tackade hon mig och tandläkaren för att vi tog det lugnt och var så pedagogiska. Dessutom fick vi en varsin kram.
 
Det är sånt som gör än varm i hjärtat och får en att orka med vårat yrke då det finns de patienter som inte är lika snälla och tacksamma. Vi gör allt för att hjälpa och tillgodose våra patienters önskemål i den mån som går och vi är alltid trevliga och serviceinriktade. 
 
Sen kan vi tyvärr varken göra underverk eller rå för att det kostar en del att gå till tandläkaren. Det är inte vi som sätter priserna. Men vill man försöka undvika höga tandläkar kostnader så gå regelbundet till tandläkaren för undersökning, borsta tänderna 2 gånger per dag, använd tandtråd och ät/drick inte så mkt godis/läsk.
 
Annars då så fick jag en jättefin julklapp av min tandläkare, en leopardmönstrad onepiece. Sambon var inte lika impad då han inte gillar leopardmönstrad.
 
I dag gick vi upp tidigt för att åka in och storhandla. Sen har jag bara tagit det lugnt, plockat och dammsugit här hemma. Sambon har hjälpt mig att färga håret och om någon timme så drar vi till gymmet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hollywood smile

Onsdag och halva arbetsveckan har gått, skönt som tusan. I dag så kom eltandborstarna jag hade beställt via jobbet, en liten julklapp till mig och sambon. Så nu hoppas vi på hollywood leenden hädan efter haha. 
 
Annars så kämpar jag med att hålla mig vaken på kvällarna (läs kl 20.00) för att inte somna i soffan. Ibland lyckas jag och ibland inte. I måndags när vi skulle kolla på historieätarna så misslyckades jag, såg väl knappt 2/3 av programmet då ögonlocken vägde bly.
 
 

En helg med full fart

Det har varit full fart i helgen. Vi började lördagen med att åka till norrköping för att köpa en julgran. Det vart även ett stopp inne på hm där jag hittade en fin stickad tröja som fick följa med mig hem.
 
Senare på kvällen så började vi bära in pellets då vi fick en leverans av 3 pallar pellets i torsdagskväll. Vi bar in 2 pall sen fick det bli middag. Avrundade kvällen med en sväng till gymmet där det vart träning av mage/rygg. 
 
I dag var jag hem till mina föräldrar en stund då min mor skulle hjälpa mig med klänningen som sprack för ett tag sen. Handlade påvägen hem innan sambon och jag hjälptet så med att städa huset och fixa tvätten. Efter maten så bar vi in sista pallen med pellets så nu jävlar ska vi klara oss hela vintern.
 
Nu ikväll så har vi klätt granen, jag har provat att göra egen kexchoklad som fick tummen upp av oss båda. Vart även lite konditionsträning på löpbandet här hemma. Rundar av kvällen med att sjunka ner i soffan och glo på lite teve.
 
 
 
 

Granen är inhandlad

Så som varje helg så var det segt att ta sig upp ur sängen. Men upp kom vi och vid halv 10 åkte vi in till stan och tankade.

Åkte sen vidare mot Norrköping. Vid ena rondellen i stan hade det hänt en olycka. Det har ju kommit lite snö och är halt nu men det är som att folk inte fattar att man måste köra lugnare då.

Påväg till norrköping så sken solen och det var jätte fint väder.

Köpte en stickadtröja på hm, har fått dille på stickat och skjortor.

Köpte med oss en kungsgran från bauhaus, fick mössa med på köpet 👍

Är på väg hem nu och vädret är inte lika fint nu. Det regnar stundtals så vi får väl se hur länge snön får ligga kvar.




Ny leksak

Så har ännu en arbetdag gått och vi kan väl säga så här att vi är glada att det är torsdag i morrn och en dag närmare helgen. 
 
Tråkigt grått väder har det varit ute idag så där så man blir ruggig ända in i märgen. Mina händer har varit iskalla, nästan så man kunde ha fryst ihjäl någon med de.
 
Nu ikväll så har jag testat våran nya leksak som vi fick hem i går, ett löpband. Det var pw/jogging i 30 min sen var jag genomsvett. Så det tänkte jag ta och köra på varanna dag så får man hoppas att man får upp både flåset och kondisen. 
 
Annars så har jag kurat ner mig i soffan och satt på mig en gammal lumpartröja, good shit! Ska strax fördjupa mig i min deckare som jag håller på med. 
 
 

Gäsp!

Snart kan vi bocka av denna dagen från arbetsveckan. Bara 2½ arbetsdage kvar till helg och bara 8½ arbetsdagar kvar innan det är dags för lite julledigt. 
 
Det ska bli så himla skönt med lite julledigt då jag har blivt sjukt trött på senaste. Men det har väl med att det är mörkt när man går upp på morgonen och så är det mörkt när man åker hem från jobbet.
 
Fast i dag så tittade solen fram, synd bara att man var tvungen att jobba. Hade varit mkt skönare att gå ut och ta en promenad och njuta av det fina vädret. 
 
Nu ikväll så har vi hämtat hem vårat löpband som vi köpte av sambons kollega. Så den tänkte jag inviga i morrn. Annars så har vi tittat på äntligen hemma och så har jag gjort egna rocky road som vart helt okej.
 
De flesta fick faktisk åka ner i frysen då jag försöker arbeta på att få tillbaka min karaktär när det kommer till sötsaker. Kunde faktisk stålsätta mig igår när de hade ställt fram godis igår. 
 
 
 

Pyssel pyssel

Det fick bli sovmorgon i morse, ingen utav oss var direkt pigga på att gå upp. Väl uppe så for jag in till stan för att leta efter tyg på syaffären. Kom ut med ett jätte fint tyg till kuddöverdragen jag skulle sy samt ett tyg till klänningen. 
 
Efter att ha kollat igenom symaskine och klippt till tyget så var det då dags att börja sy. Sakta gick det men efter ett tag kom jag in i det. Det är ju bara en sisodär 14 år sen jag satt bakom en symaskin. 
 
Var riktigt nöjd med resultatet och fick tummen upp av både sambon och mina föräldrar. Så nu pryds kuddarna i soffan med de nya kuddfodralen. 
 
Fixade en god och stark gulaschsoppa som värmed än och fick näsan att rinna. Precis som det ska vara. Glott på teve och sen vart det lite julbak i form av att göra egna trillingnötter då de tagit bort den ur aladdinasken. 
 
 

Fredag vilket innebär helg

Jag var både trött och fortfarande mätt från gårdagens julbord när jag vaknade i morse. Men jag piggnade till under dagen och tiden fram till både lunch och sista patienten gick fort. 
 
Handlade middag på vägen hem som idag fick bestå av färdig grillade kyckling, potatissallad och grönsaker. Nu har jag myst ner mig i soffan och ska göra upp lite planer för helgen. 
 
Har en hel del projekt som jag skall roa mig med. Ska till syaffären i morrn och botanisera bland alla tyger. Tanken är att skaffa lite tyg till nya kuddfodral samt till klänningen som så vackert sprack igår haha. 
 
Det ska inhandlas lite saker till julgodis som jag hade tänkt göra och så ska sambons julklapp fixas. Lite julmusik ska fixas till mobilen så vi har lite bra musik att lyssna på på jobbet nästa fredag då jag är en utav de som håller i lucia firandet. 
 
Mellan dessa projet så ska jag hinna med att tvätta några maskiner tvätt samt sticka ner näsan i deckaren jag har börjat med. 
 
Vad har ni för planer för helgen? :)

När alla hörnen i magen är fullproppade

Vilken kanon start jag hade på dagen eller inte. Hade gjort mig iordning och satt på mig en svart klänning då vi skulle på julbort med jobbet på eftermiddagen. 
 
Lagom som jag sätter mig i bilen så hör jag ljudet av hur klänningen går sönder i sömmen baktill vid slitsen. Det var bara att fort som tusan springa in och byta om då jag 15 min senare skulle vara inne i stan och hämta upp en kollega. 
 
Haha vilken jävla start på morgonen, man kan ju inte annat än skratta åt det. Resten av dagen har iallafall gått smidigt och kl 13 var det så dags för julbord nere på Stora Djulö Herrgård. Det var jätte mysigt pyntat och vilket julbord!
 
Det fanns hur mkt gott som helst att välja på, allt från skaldjur, varm/kallrätter och viltkött. Jag tog siktet inställt på skaldjur och viltkött. Dessertbordet ska vi inte tala om det fanns allt från hemmagjort ostkaka, kardemummapannacotta till chokladmousse och skumtomtar. Jag åt så att alla hörnern i magen var fullproppade, fick nästan matkoma när jag skulle köra hem.
 
 
Det har inte gjort många knop här hemma, jobbar fortfarande på att smälta maten. Ska dock surfa efter lite inspiration till saker man kan sy och pyssla med.
 
bild lånad från google

2 december - älsklingens födelsedag

Hemma från jobbet idag så det fick bli sovmorgon. Klev upp vid 8 tiden och stängde av pannan sen kröp jag ner i sängen en stund till. 
 
Har glott på teve, plockat lite här hemma i väntan på att både sotaren och rörkrökaren skulle komma. Så nu är pannan sotat och vattenmätaren utbytt till en ny. 
 
Min älskling fyllde år i dag så hela hans familj kom över vid 17 tiden. Vi bjöd på smörgåstårta, lussekatter, kanelbullar och nougatrutor. De åkte för en liten stund sen så nu har vi bäddat ner oss i soffan. 
 
Sambons födelsedagspresent utav mig var en par guinness tofflor och filmen serenity.
 
 

1 december

1 december idag och det firar vi med en redig förkylning. Den smög sig på redan igår men i dag har näsan runnit något fördjävligt. 
 
Vid lunchtid hade febern kommit som ett brev på posten så jag kastade in handduken och ringde min far som fick köra hem mig. Stannade till på ica maxi för att ladda upp med teé och apelsiner. 
 
Har vilat, kollat på film och provat lite huskurer för att bli av med förkylningen och febern snabbare. En utav huskurerna är att dricka varm öl. Jag valde en ljus öl, sol. Värmde upp lite av ölen och drack den, fy i helvete vad vidrigt. Får se om de ger någon effekt mer än att magen kännde för att vända ut och in på sig.
 
Annars så har jag bombarderat kroppen med c-vitaminer genom att dricka hemmagjort jucie. I dag fick det bli juice på apelsin, morot, rödbetor och ingerfära. Tror och hoppas att det ger bättre effekt än ölen. 
 
Blir hemma i morrn för att ladda batterierna så jag kan åka till jobbet på onsdag. Får dock besök i morrn  i form av både sotaren och en rörkrökare som ska byta vattenmätare.