Administrations dag

Hade kort arbetsdag så jag slutade redan vid lunch tiden. Roade mig med att sitta och fixa med lite administrations saker. 
 
Gick igenom lite lister, skickade iväg lite brev och förde in nya patienter i datasystemet. Med andra ord en rikigt soft dag. Det kan vara rätt så skönt ibland att ha sådana dagar då man bara håller på med adminstration och inte har några patienter. 
 
Åkte iväg till gymmet efter jobbet, tränad ben och rumpa. Tog svängen förbi både köttaffären och willys innan jag åkte hem. Körde på lite hemma spa med både färgbomb i håret, skrubba kroppen, raka bena och lägga en återfuktande ansiktsmask. 
 
Medans färgbomen satt i håret så passade jag på att städa av båda toaletterna, plocka iordning i både köket och mitt dressing room. Fixade middag som i dag vart lasagne, fick nästan till den som jag ville. 
 
Har skummat igenom boken om styrketräning hemma som vi köpte på ica maxi i går. Fanns mkt bra och nyttiga tips i den. 
 
 
 

Motiverande samtal

I dag så hade vi kurs i motiverande samtal, en riktigt bra kurs. Man fick lära sig bla om hur man ska ställa frågor så patienterna inte bara kan svara ja/nej på. Kursen började 8.30 vilket innebar att jag fick lite sovmorgon vilket man inte tackar nej till. 
 
Efter middagen åkte vi och fikade hos våra vänner i bie, snackade lite skit och åt kladdkake muffins. Nu är vi hemma, har planerar lite inför helgen då det är live and jive. Sen har vi spånat på vad vi ska fixa för nått i present då min svärfar fyller 60 år månaden som kommer. 
 
Svårt att komma på något att köpa till någon som har allt det han vill ha/behöver. Men vi har kommit fram till några intressanta alternativ. 
 
Är bara tvungen att lägga upp den här gulliga videon som vi fick se på kursen i dag. Det är visserligen en reklam för öl men det var inte i det syftet vi kollade på viden utan det var för det fina vänskapsbandet som utspelar sig i den. 
 
 
 
  

Vårväder toppat med lite strömavbrott

Det var ljust ute när vi åkte till jobbet i morse och när jag knatade den korta vägen från parkeringen till jobbet så kunde man känna en antydan av vår i luften. Underbar, hoppas verkligen att det håller i sig och att vi slipper fler bakslag. 
 
Måndagen har gått ovanligt fort, annars så brukar ju första dagen på en ny arbetsvecka vara lite segt men inte denna. Ändå har vi inte haft det stressigt utan haft en lugnt skönt tempo genom hela dagen. 
 
Sambon hade middagen nästintill klar när jag kom hem, biffcurry med ris. Det är inte sista gången han åker på att laga till den. Han är duktig han min karl, han var även så snäll och hjälpte mig att färga håret i går och även där så kommer han åka på att få göra det fler gånger. 
 
Lagom som vi ätit klar middagen och plockat undan efter oss så sa det poff så vart det becksvart i hela huset. Strömmen hade gått och inte bara hos oss utan i större delen av byn. 
 
Så det vart till att tända lite ljus, krypa ner i soffan under en filt och mysa. Det tog ca 2 timmar innan strömmen kom tillbaka. 
 
 

2 lätta och bra hårvideos från Cherry Dollface

 
 
 
 
 



Söndags brunch

Sovmorgon till kl 10 följt med en god brunch bestående av amerikanska pannkakor med banan, glass och en glass med äppel/apelsin juice till. 
 
Varit inne och handlat lite saker vi behöver inför veckans middagar. Morötter och dipp ska strax fixas då hockey matchen mellan sverige - kanada börjar om en lite stund. 
 
 

När orken inte riktigt finns där

Klev in på gymmet några min efter kl 8 i morse. Tränade lite armar, bröst och rygg.

När jag kom hem så var sambon i full färd med att fixa klart frukoste.

Efter frukosten så har orken till att göra något inre infunnit sig.

Så det blir till att slappa i dag så får vi se ifall orken tittar fram.


färgade fransar & bryn i går samt köpte ett nytt läppstift och ögonskugga.


Skepp ohoj

Det har varit blaskigt tråkigt väder ute i dag men vi är ju bara i slutet av februari så det är bara att bita ihop. Arbetsdagen flög fram, det kändes kappt som att jag hann innanför dörren på jobbet innan det var dags att gå hem. 
 
Hann med lite shopping innan jag skulle till frissan. Köpte tjocka strumpbyxor, ögonskugga samt ett nytt löppstifft (bild kommer i morrn). Snackade lite skit med min frissa sen medans hon färgade mina fransar och bryn. Vart super bra resultat som alltid. 
 
Knatade iväg till solariumet och solade i en kvart, under den korta tiden hann jag slummra till lite. Var så varmt och skönt, nästan som att ligga på stranden utomlands. 
 
Handlade en massa gott kött innan jag styrde bilen hemåt. Tittade på den sista halvleken av ishockymatchen mellan sverige - finland. Började med maten sen som i dag vart kräftstjärtsoppa med vitlöksbröd till. 
 
Hade maten klar när sambon kom hem vilket var uppskattat. Vi tog ett glas vin till maten sen har vi bara hängt i soffan resten av kvällen. 
 
Klickade hem en jätte fin cardigan från ellos efter att emma hade lagt upp en bild på den på instagram. Fan ta dig emma! haha :P 
 
 

En kopp teé för att värma en frusen själ

Ännu en arbetsdag är gjor men båda jag och min tandläkare var skapligt sega sista timmen på jobbet. Kan bero på att vi i stort sätt bara hade en massa lagningar i dag, 11 st för att vara exakt. 
 
Sambon fixade middag medans jag hängde nere i tvättstugan och fixade med tvätten. Vart skapligt frusen förut så jag bäddade ner mig i soffan under en varm filt med en stor kopp teé.
 
Ett bra sätt att få upp värmen på men skulle ju absolut inte tacka nej till ett varmt bad. Men det är något jag bara kan drömma om då vi inte har något badkar i huset...ännu.
 
Fredag i morrn och jag slutar vid lunch, så skönt så! Ska till frissan i morrn efter jobbet och färga ögonbrynen samt fransar. Sen fundarar jag på att sola lite solarium, få lite färg och för en liten stund drömma sig bort och tro att man ligger på en sandstran i ett varmt land.
 
 
 

Var patient i dag

Mer än halva arbetsveckan är gjord, woho! I dag jobbade jag inte bara med patienter utan var även själv patient. En utav tandhygenisterna skrapade bort lite tandsten som jag hade i över/underkäken i fronten då tandköttet var lite inflammerat där. 
 
Hon rundade av den inte allt för sköna behandlingen med att polera tänderna så det var riktigt rena och fina. Så nu jäklar kommer inflammationen att försvinna. 
 
Annars har dagen rullat på som vanligt. Det är riktigt skön att det fortfarande är ljust ute när man åker hem, märks att vi går mot ljusare tider. 
 
Sambon är i garagte och själv har jag bäddat ner mig i soffan. Funderar på att göra en macka samt en stor kopp teé då jag är en aningne frusen. 
 
 
 
 
 
 

Bli bättre på

Jag har några saker jag skulle vilja bli bättre på. Många utav de är små saker som man egentligen bara skulle behöva få in en rutin på. 
 
Det jag vill bli bättre på och få in rutin på är: 
 
  • Att sminka av mig varje kväll och smörja in ansiktet
  • Vara flitigare på att smörja in kroppen med återfuktande body lotion
  • Fluxa och andvända tandtråd varje dag (borde skämmas då jag jobbar med det)
  • Vara lika duktig på att lägga in den rena tvätten som jag är på att få den smutsigast tvättad
  •  
  • Källsortera bättre och börja använda komposten 
  • Få in powerwalk/löpning minst 1 gång i veckan (fler gånger desto bättre)
  • Få ännu bättre karaktär när det kommer till godis 
  • Sitta mindra framför datorn samt läsa mer böcker 
 
Har ni något ni vill bättre på eller behöver få in rutin på?

Hinner man någonsin ifatt med tvätten?

I vanlig ordning åkte vi till gymmet i morse, träningen avrumpan i går gjorde sig påmind då träningsvärken är ett faktum i dag. Tränade armar och axlar i dag, fick till ett hyffsat bra pass. 
 
Söndag i dag och det innebär oftast städning och i dag var inget undantag. Har vädra lite mattor, skurat toaletterna, dammsugit och plockat. Nu är det tvättstugan som gäller, 2:a maskinen tvätt är igång. 
 
Undra ifall man någonsin hinner ifatt med all tvätt så tvättkorgen är helt tom. Här händer det väldigt sälla men jag försöka beta av tvätten så fort som möjligt så det inte ska bli några gigantiska berg. 
 
Kört på lite hemma spa med återfuktande ansiktsmask, hårinpackning och skrubbat hella kroppen. Måste bara tipsa om niveas refreshing moisture mask som gör att huden i ansiktet blir babylen.  
 
Om en liten stund är det dags att fixa middag, blir räksallad för min del. Sambon ska äta pannbiff och potatis vilket inte är någon favorit hos mig. Åka och storhandla ikväll så vi har mat för några veckor framåt. Skrev nya matlistor i morse när vi satt och käkade frukost. 
 
 

Roses are red and pink

Ett pass på gymmet är avklarta och i dag vart det rumpa/ben. Jag känner redan lite träningsvärk i rumpan så det lär ju inte kännas mindre i morrn. 
 
Frukost med macka, ägg och färskpressad apelsinjuice är intagen så nu håller jag mig mätt i några timmar. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på i dag. Det är inte det roligast vädret ute då det regnar. 
 
Man kanske skulle städa, tvätta eller bara lägga sig på soffan med en bra bok. Dagen får utvisa vad det blir. 
 
Åh fick de här fina rosorna samt choklad utav sambon i går på alla hjärtans dag. Själv fick han torkat kött och en massa ölkorvar som han gillar. 
 
 

Glad alla hjärtans dag önskar jag er alla ❤




Härlig torsdag

Slutade vid lunch i dag men innan dess så hann jag med att va i sterilen och plocka med alla instrument samt skicka ut en massa kallelser. 
 
Drack en shake till lunch sen vart det raka vägen till gymmet för att köra kondition. Fick bli löpbandet där jag körde intervaller i ca 30 min.
 
På vägen hem så handlade jag köttfärs samt alla hjärtans dag present till sambon. Var även förbi sultans och beställde 3 bakelser tills i morrn som jag, min tandläkare och hennes andra sköterska ska mumms i oss till eftermiddags fikat i morrn. 
 
Slumrade en stund innan sambon kom hem och då började vi med middagen. När han for iväg till garaget så tränade jag lite här hemma innan jag hoppade in i duschen. 
 
Rundar av denna kväll med att titta på djurskyddsinspektörerna samt äta en skål med jordgubbar/kiwie samt ett glas med apelsin/blodapelsin juice. 
 
 

4-2

Arbetsdagen gick fort vilket gillas, bara 1½ dag kvar till helg. Sambon fixade middagen, fläskkotletter med klyftpotatis och beasås. 
 
Har kollat på hockyn som gick på teve i kväll, det var sverige mot tjeckien. Eller ja sambon kollade på det medans jag lyssnade på musik och rävsov. Matchen slutade med att vi vann med 4-2 och det är ju bra. 
 
Glo lite på teve innan jag ska förberade frukosten jag ska ha med till jobbet i morrn. Slutar vid lunch i morrn så då blir det raka vägen till gymmet. Det lutar emot ett rent konditionspass sen har jag lite ärenden som skall fixas innan jag kan åka hem.
 
 

Så var måndagen snart över

Första dagen på nya veckan är snart till sin ända. Lyxade till frukosten på jobbet med att käka en räkmacka, en sådan där god som sambon gjorde i går kväll åt oss. 
 
Arbetsdagen har lunkat på i ett behagligt utan konstigheter. Hoppas på att denna vecka går lika fort som förra veckan gjorde. 
 
Vi mummsade nyss i oss en varsin bit kladdkaka och strax ska jag titta på Criminal Minds innan det blir sängen. Här kommer en bild på kjolen jag köpte i går samt toppen till vänster som jag även köpte i vitt. 
 
 

Mycket bakande

Helgen har varit lugn endå har det hunnit med en hel del. Vart ett pass på gymmet både i går och i dag på morgonen, var inne vid kl 8 så ingen sovmorgon här inte. 
 
I går så fick jag ett ryck och bakade både pizzabullar och limpor. När det var klart så städade jag hela huset, tvättade en massa tvätt och tog en sväng till återvinningsstationen. 
 
Efter som jag tog städningen i går så tog jag en sväng till norrköping i dag för lite shopping. Handlade två bas toppar, strumpor, trosor och så en svart pennkjol med hängslen. Bild på kläderna kommer upp i morrn. 
 
 
När jag kom hem så körde jag igång en maskin tvätt och strök en massa skjortor innan jag myste ner mig i soffan. Sambon kom hem från garaget vid 15 tiden så då började han med maten och jag vispade ihop en kladdkaka då jag vart så sugen på choklad. 
 
Ska bädda ner mig i soffan med en bok samt se ifall jag kan flörta till mig lite fotmassage av sambon.
 
 
 

Lyxmat 2 dagar i rad

Fredag och äntligen helg, så skönt! Det firade vi med att lyxa till det med plankstek till middag. Dagen annars har rullat på i bra tempo. 
 
Slutade kl 12.30 så direkt efter jobbet så mötte jag upp Madde på CL för en lunch fika. Vi snackade bort 1½ timme innan det var dags för oss båda att bryta upp och fortsätta dagen. 
 
Vart ett pass på gymmet där armar och bröst var i fokus i dag. Tog svängen förbi affären på vägen hem sen vart det soffan och vila en stund. Vart så trött av både träningen och det tråkiga regn vädret. 
 
På tal om rubriken så vart det lyxmat i går också då jag hade glömt ta upp torskfilerna vi skulle ha till middag. Så jag hoppade in på ica och där visade sig att de hade extra pris på färsk rödspättafile (den är dyr annars) så det slog jag till på. 
 
Så det vart pannerad rödspätta, kokt potatis med remouladsås till nom nom. Både sambon och jag skulle kunna ha ätit dubbla portioner om det hade funnits för så gott var det. 
 
 

Just another day at work

Har varit en helt vanlig dag på jobbet med lagom många patienter. Vi har mest haft lagningar och undersökningar i dag. 
 
Det har redan hunnit bli onsdag, tycker veckan har gått väldigt fort hittills. Får hoppas att helgen inte går lika snabbt. Har ni några roliga planer för helgen? Själv har jag inga om man inte räknar med att jag ska bränna av två träningspass. 
 
Var iväg i kväll och hämtade ut ett paket som innehöll shampoo/balsam/hårinpackning och ett deo stick. Passade även på att skicka tillbaka skjortan jag hade beställt. Den var snygg men det var inte jag, dessutom så var den lite förstor. 
 
 

Opex

Fick hoppa in hos en annan tandläkare i dag vars sköterska var sjuk. Alltid kul att få chansen att jobba med andra tandläkare och kanske snappa upp något nytt. 
 
I dag hade jag turen att få assistera under ett opex vilket innebär att man opererar bort i detta fall en visdomstand. Så jätte mkt operation är det inte utan man lägger ett snitt i tandköttet vid visdomstanden för att man sen ev. kan behöva borra lite i käkbenet. 
 
Man dukar upp med sterila dukar och instrument och patienten får ordentligt med bedövning så det inte ska göra ont. Sen när man fått ut tanden brukar man sy igen tandköttet med några stygn för att inte skräp ska komma ner. 
 
Det var himla roligt och intressant att få vara med och assistera vid en sådan beahndling men fasiken vad svettig man vart om händerna av op handskarna. 
 
Var klanting när vi höll på med middagen ikväll, skulle snitta upp en påse med en brödkniv. Påsen fick jag upp samt ett långt snitt på fingertoppen på vänster pekfinger. Blödde bra gjorde det men sambon var så gullig och plåstrade om mig. 
 
Ska glo på teve nu innan det är dags att krypa ner i sängen för lite skönhetssömn. goo

På väg hem

från jetsettrend
 
kläder från zalando & hårvård, deostick från bangerhead 

I like the way it burns

Ännu en dag på gymmet men i dag var det mindre folk där, skönt för det blir inte lika stimmigt miljö då. Fick bli armar och bröst i dag, ökade vikterna så det verkligen skulle ta.
 
Gillar verkligen den där brännande känslan i musklerna som kommer när man har kört slut på sig själv. Armarna darrade som tusan när jag skulle köra hem och det kändes i musklerna varje gång jag var tvungen att svänga på ratten. 
 
Sambon och jag var iväg och handlade lite saker vi behöver i matväg inför veckan, gjorde även ett stopp på hans jobb. Han har smitit iväg till garaget, själv har jag kört i gång en maskin tvätt och ska strax börja städa.
 
 
 

You can do it

Vaknade första gången i morse 5.35 och kände mig utvilad men när jag såg var klockan var så drog jag täcket över huvudet. Klev upp 9.20 istället, svidade om till träningskläder och for in till stan. 
 
Det fick bli ben och rumpa i dag och jag var inte ensammen om att ha fått för mig att träna i dag. Alla dessa jävla nyårslöften hade även hittat till gymmet. 
 
Fick lite bra tips utav en trevlig tjej på gymmet som peppade mig till att öka vikterna. Körde squats där man står på två step up brädor och håller en kettlebell. Gick från att köra med en 6kg till en 12kg då hon tycke att jag allt hade styrkan till de vilket hon hade rätt i. 
 
Så nu blir det till att öka vikterna och utmana mig själv ännu mera samt variera vikterna från pass till pass både ta tyngre samt lättare vikter. 
 
Efter frukosten åkte jag hem till mina föräldrar, hjälpte mamma föra över bilder från kameran till dator för att sen skicka iväg bilderna på framkallning. Satt och snackade bort ca 4 timmar hemma hos mina föräldrar innan det var dags att åka hem. 
 
Sambon gjorde en god saffrans risotto till middag som han serverade med kryddiga korvar. Har sen tittat på teve samt rensat min garderob på kläder som dels inte passar och på sånt som inte använts på med än 8 månader. Fick ihop en kasse med kläder jag ska skänka antingen till röda korsett eller myrornas.