Veckan och helgen som var

Jag har haft en kort arbetsveckan då jag bara jobbade måndag, torsdag och fredag.


Var föräldraledig tisdag och onsdag då mannen var iväg på teambuilding. Käkade middag hos svärföräldrarna på tisdagen då både loke och jag ville ha sällskap.

Kändes lustigt att sova själv i huset med grabben. Var drygt 1 år sen sist jag gjorde det. Men det gick bra, vi sov bredvid varandra hela natten 💙

Helgen som var nu hade vi inget inplanerat vilket kändes ovant. Men vi fick ett ryck igår och städade huset, satte upp lite tavlor i sovrummet.

Satte även upp två äppellådor vid teven i vardagsrummet. Köpte blommor i dag som jag satte i lådorna. 
 

Så nöjd med äppellådorna vid teven

Idag vart det storhandling och efter lunchen så var det vilostund för grabben. Då passade jag på att ställa upp lite fotografier i ena hyllan och manne pysslade nere i sitt hobbyrum.


Åkte bort till svärföräldrarna där vi vart bjudna på middag. Grabben busade järnet med farmor, farfar och farbror innan vi åkte hem. 

Bus i köket hos farmor och farfar

När vi kom hem fick vi ett infall och möblerade om i grabbens rum. Bytte plats på skötbordet och byråerna vilket resulterade i större yta till att busa på 👌

Ommöbleringen skapade mer plats för bus

Sen vart det ett varmt bad och en flaska välling för grabben innan läggdags.


Nu sitter vi och varvar ner i soffan. Jag laddar batterierna för en ny arbetsvecka.  


Vilken kanon helg

Helgen är snart slut men det känns okej för vi har haft en toppen helg. 


Jobbade kort dag i fredags, så jag var hemma redan till kl 13. Vi han plocka lite i hemmet, busa och mysa innan det var läggdags.

I lördags klev vi upp i skaplig tid och åkte till ikea efter frukosten. Mötte upp angelica, andreas och barnen där. 

Loke fick springa lös där inne och skötte sig så bra. När vi var klara där så åkte vi vidare till marieberg för lunch. 

När vi var mätta och belåtna vart det lite shopping innan vi sen åkte hem till angelica och andreas.

Vi överraskade de med en burk kakor samt en blöjtårta som vi gjort åt knodden som kommer i mars. Det var uppskattat. 

Tre vånings blöjtårta och hemmagjorda kolakakor

Det vart fika där, barnen lekte jätte bra med varandra. Vi fixade till middag och sen vart det mer bus och lek. Efter att loke hade ätit sin kvällsmat så rullade vi hem vid 20 tiden.


Tog det lugnt hem då det var skapligt halt ute. Vi han med att se tre stora vildsvin samt åtta kronhjortar påvägen hem så det var så skönt när vi äntligen parkerade här hemma. 

Idag åkte loke, jag och mormor till badhuset. Han skötte sig så bra och tyckte det var så kul att leka i vattnet.

Avslutade med mjukglass och titta på dr som bowlade. Han somnade i bilen så vi åkte hem till mormor/morfar och vilade där i 2 timmar. 

Att kolla på bowling var intressant men badet gjorde än trött

Vart lunch/mellis sen när vi vaknade efter vilostunden. Åkte sen och köpte två fåtöljer av en kollega som loke kan ha. 


Hem sen och fixa middag. Inspekterade den fina hyllan min man satte ihop idag som han har tillverkat själv av stål och ek skivor. Så nöjd och stolt över honom. 

Händig karl man har som tillverkar egna möbler

Efter middagen åkte vi över till farmor/farfar för kaffe och bus. Sen vart det hem och äta kvällsmat för loke innan det var läggdags. 


Han slocknade som ett ljus men det är inte så konstigt då det har varit full fart hela helgen. 

Även fast det inte har varit en lugn stund så känner både mannen och jag att vi har laddat våra batterier under de här dagarna. Det har helt enkelt varit en perfekt helg! 


När det inte blir som man har tänkt sig

Redan söndag kväll, helgen den gick fort som alltid. 


Fredagskväll efter jobbet vart det mest bara mys och ta det lugnt med mina grabbar. Var skapligt trött efter arbetsveckan.

I går var vi och storhandla på förmiddagen. Vid 15 tiden lämnade vi sonen hos hans farmor och farfar. De skulle vara barnvakt medans maken och jag skulle äta middag på harrys. 

Väl inne i stan upptäcker vi att harrys är stängt. Så då gick vi till O'Learys som ligger bredvid, big mistake!

Vi fick ett bord och beställde dryck samt mat. Fick vår öl/läsk och sen började den långa väntan på maten. Vi han dricka upp samt överväga att åka till burger king istället då vi var hungriga. 

Efter 1 timme kom våran mat ut och ja det smakade okej, varken mer eller mindre. Det var inte så jätte mycket matgäster så jag förstår inte riktigt varför det dröjde så länge. 

Kan tycka att personalen kunde ha sagt till att maten skulle dröja för då hade det varit mer okej. Men inte ett knyst, de kom inte änns fram under tiden vi åt för att kolla att allt var bra. Inte heller när vi bad om notan så frågade de ifall maten var bra och vi var mätta. 

Jag frågade till och med ifall det var vanligt att man skulle behöva vänta så länge på maten. Servitrisen skulle kolla med köket men vi fick aldrig något svar. 

Sjukt tråkig middagsupplevelse så vi åkte  fort hem sen till grabben. Fikade hos farmor/farfar innan det var dags att åka hem och natta sonen. 

Idag åkte sonen och jag in till mormor/morfar för fika och bus. Han somnde på fem röda i bilen påvägen hem. Var bara till att stoppa ner honom i sängen när vi kom hem. 

Vi har hunnit med en massa bus och städning på eftermiddagen. Så grabben vart trött och huset vart rent, perfekt!  


Back to work

Förra måndagen så var det första arbetsdagen efter över 1års föräldraledighet. 


Det kändes skönt att komma tillbaka till jobbet och kollegorna. Men oj vad trött jag var i huvudet efter en heldag. 

Hela förra vecka var jag som en klubbad säl på kvällarna och kröp i säng vid 21.30 tiden. Längre än så orkade jag inte hålla ögonen öppna.




Långhelgen vart lugn då sonen var hängig och drog på sig 40 graders feber i två dagar. På söndagen var han betydligt piggare så vi tog en utflykt till Norrköping och Bauhaus.

På bauhaus köpte vi nya mattor till köket och vardagsrummet. Åkte sen hem och fikade hos farmor/farfar innan det var dags för vilostund. Medans sonen vilade med sin far så åkte jag in och firade min far i förskott.

 

Nu har halva den här arbetsveckan passerat och jag är inte lika trött på kvällarna. 

Idag slutade jag tidigt så jag passade på att åka till gymmet som jag inte besökt på säkert 6 månader. 
Körde igenom kroppen lite försiktigt med lätta vikter. Får se ifall jag har någon träningsvärk i morgon och isåfall hur grym.