Pyssel - gjutit eget ljus

Av gjutmassa och koppar fyndade på loppis gjorde jag detta fina ljus.
Perfekt liten present att ge bort eller njuta utav själv.

Så var sista veckan i juni passerad

Veckan har bestått utav jobb i vanlig ordning. Slutade tidigt i fredags så bjöd in mig på lunch hos mina föräldrar. Tog en sväng på stan, fyndade 3 fina koppar på röda korset till ett pysselprojekt. 
 
Lördagen bestod utav loppis då svärmor och jag åkte på bl a bakluckeloppis. Jag fyndade flera fina koppar med fat samt ett par ljusstakar. Även de sakerna är tänkte att användas till ett pysselprojekt.
 
Vi handlade med oss lite lunch hem då svärfar och sambon höll på att byta altandörr hos oss. Så nu har vi en ny och fin altandörr med låsbart handtag. Resten av kvällen vart lugn, tittade på teve och mummsade körsbär.
 
I dag söndag så for vi in till byggmax då vi skulle ha lite nya plankor att sätta upp runt altandörren. Åkte sen och storandlade så nu är kyl och frys påfyllda igen. 
 
Medans sambon har pysslat med plankorna runt altandörren och trädgården så har jag tvättat och påbörjat mitt ena pysselprojekt. Har gjutit egna ljus i kopparna jag hittade på loppisen igår ( bild kommer i morrn).
 
Vart grillat till middag hemma hos svärföräldrarna. Har varit så fint väder i dag så vi kunde sitta ute och äta middag och jag har haft shorts på mig och luftat benen. 
 
 
 

Midsommarhelgen

Vår midsommarhelg har varit lugn och skön. Vi har bara varit hemma, tagit det lugnt och gjort det vi har känt för. Grillade en varsin god köttbit till middag i fredags och under dagen så pysslade vi med diverse olika projekt. 
 
Jag gjöt ett eget ljus, bakade en rulltårta och sambon skruvade ihop vår pellets silo samt höll på med fälgarna till bonnevillen. 
 
I lördags så bjöd mina föräldrar på en smarrig smörgåstårta till middag. Jag stod för efterrätten som vart rulltårta som jag skurit i bitar och dekorerat med grädde, jordgubbar och nobles chocklad. På kvällen tittade vi på en riktig klassiker, Casablanca med Humphrey Bogart och Ingrid Bergman i huvudrollerna. 
 

Söndag och sista dagen på helgen har spenderats med att handla, städa och tvätta. Varit över hos svärföräldrara på en fika och njutit utav det soliga vädret. Sambon har klippt gräsmattan och tvättat nya bilen så den är skinande ren. 
 
Själv har jag börjat skissa lite på hur vi ska lägga upp våra kommande föräldraledighet. Fick jätte bra tips om hur man ska tänka utav svågern och svägerskan när vi var ute och fikade hos de i torsdags. Det var till stor hjälp då jag mest bara fick ont i huvudet när jag gick in och tittade på försäkringskassans hemsida haha.
 

Inspiration barnrum

 
 
 
 

Trevlig helg

Helgen har gått fort i vanlig ordning men det har varit en mycket trevlig helg. 
 
Vi började gårdagen med att åka in till stan för att uträtta lite ärenden på stan. Hittade en fin klänning på kappahl som jag slog till på. Det är banne mig inte lätt att hitta snygga kläder till en växande mage i den här stan. 
 
Tog en fika på stan innan vi sen åkte hem för att förbereda oss för kvällens bröllopsfest som vi var bjuda på. Festen var för min svåger/svägerska som gifte sig tidigt i våras. 
 
Festen var hemma hos de och det bjöds på välkomstdrink, tipspromenad, jätte god mat med efterrätt och musikquiz. En jätte trevlig kväll och vid 1 tiden så tackade vi för oss. 
 
I dag har vi båda varit seg med vid 11 tiden åkte vi in till stan. Det var lunch på burger king innan vi åkte till mina föräldrar. De kom hem från grekland i går så vi tog en fika och så fick vi lite saker som de köpt åt oss. Fick bl.a en jätte fin väska utav de som passar perfekt till sommaren. 
 
Vi har även hunnit med att handla mat, städat och tvättat. Men nu tänker vi inte göra så många mer knop utan det blir teve soffan och bara ta det lugnt. 
Redo för bröllopsfest 
 
klänningen jag hittade på kappahl samt väskan jag fick utav mina föräldrar

Vi hade tur med vädret!

Wow vilket underbart vädert det blev i dag. Blå himmel, stor sol, varmt och ingen blåst. Tror inte man kan be om så mkt bättre väder. 
 
Detta väder passade perfekt då vi hade en liten vårutflykt med jobet i dag på eftermiddagen. Vi åkte vid lunchtid ut till sköldinge och Åsa Folkhögskola där vi käkade en jätte god lunch. Satt och solade samt njöt utav det fina vädret utan för matsalen en stund sen. 
 
Efter att vi hade smält maten åkte vi bort till Kantorps gruva där vi vart indelade i grupper och fick en guidad tur utav jätte duktiga skolelever från sköldinge skola. Vi gick en tur på ca 3 km runt om i skogen. Vi fick berättat hur det såg ut, vad de gjorde i gruvan under tiden den fanns och var aktiv. 
 
Vi rundade av dagen med lite kaffe och sockerkaka i det fina vädret innan det var dags att bege sig hem till sitt. 
Jag placerade mig på altan efter middagen med sambon och njöt utav en bit daimtårta i det härliga vädret.
 
 

Helgen som var

I lördags så var det sveriges nationaldag och det firades. Vi är några vänner som har en tradition att vare år fira den ihop. Vi samlas hemma hos en utav oss och så grillar vi och har en allmänt trevlig dag/kväll. 
 
I år så vart dock 1/3 av sällskapet sjuka men vi andra grillande, sköt luftgevär, tittade på teve och hade en trevlig kväll ihop. Synd att vi inte vart alla men ska försöka hitta en dag sen under semestern då vi kan samlas allesammans. 
 
I lördags firade även sambon och jag 5 år tillsammans Shit vad tiden går fort när man har kul ihop.  
 
Söndagen vart lugn då vi kom hem sent på lördagskvällen. Åkte iväg och storhandlade men annars så hängde vi mest framför teven.
 
Måndag och jag var äntligen tillbaka på jobbet efter att ha varit hemma sjuk en vecka. Skönt att komma in i sina vanliga rutiner och dagen gick i rasande fart. Trodde den skulle gå långsamt då jag sovit illa under natten och var allt annat än pigg när jag klev upp.
 
Håller tummarna för att tisdagen gå lika fort men magkänsla säger att den inte kommer göra det bara för att jag tycker det är den jobbigaste dagen i veckan. Vilken arbetsdag tycker du är jobbigast i veckan?
 
 

Helt okej att väcka sambon kl 4:20 på morgonen för en spark

Lite innan kl 4 i morse slog jag upp mina blå och var skapligt pigg dock med en envis förkylning som fortfarande hänger kvar. 
 
Kl 4:20 hade jag ännu inte somnat utav väcker istället sambon för det var nämligen någon mer som var vaken och gjorde väsen utav sig. Han var inte nöjd först över att jag väckte honom tills han kände sparkarna i min mage.
 
Var rädd där för en sekund att skrutt i magen skulle sluta sparka så han inte skulle känna något och att jag då väckt honom i onödan. Med skutt var med på noterna och den sura minen sambon hade i ansiktet när jag väckte honom försvann och övergick till ett leende. 
 
Han somnade om sen i väntan på att det var dags att gå upp för dagen, själv placerade jag mig i soffan då jag var pigg som en lärka. 
 
I dag har ett besök hos barnmorskan hunnits med där vi lyssnade på bebis hjärtljud. Riktigt häftig samtidigt som det känns lite overkligt att man har ett till hjärta i kroppen som slår. Sen så har en larmtekniker får sector varit här på eftermiddagen och installerat larm. 
 
Och nu känner jag att ögonen börjar bli tunga så ska fixa till mig innan det är dags att krypa ner i sängen, natti natti.
 
 
 
 
 

Jag vs förkylning, 0-1

Kände av halsen större delen av helgen men trodde det skulle gå över med lite halstabletter. 

Attans vad fel jag hade, vart till att ringa och sjukanmäla sig i morse. 

Snoret forsar, hostar som en tok, halsen är som ett rivjärn och bihålorna ömmar. Hej och välkommen monster förkylning du får gärna försvinna fort som tusan då jag inte har tid med dig. 

Dagen och de kommande dagarna kommer spenderas i soffan med halstabletter, alvedon,nässpray,snorpapper och litervis med vatten och thé.