Beslutsångest

Ska till frissan på fredag för att toppa och färga håret. Inga konstigheter med det förutom att min beslutsångest börjar smyga sig fram angående ifall jag ska klippa lugg eller inte.

Ena stunden känner jag att det skulle vara kul med en liten förändring. För att sen bli tveksam och fundera på ifall jag kommer att ångra mig.

Vet att jag passar i båda men det är ju det här med att bestämma sig. 

Så vad tycker ni, hjälp mig nu. Hiss eller diss att klippa lugg? Så här ser min frisyr ut för tillfället.
                                      ⬇
                                

Helgen

Slutade vid lunchtid i fredags så jag drog raka vägen till gymmet. Handlade på vägen hem innan jag bäddade ner mig i soffan. 
 
Lördags började med frukost på sultans sen vidare till vingåker och factory outlet för att leta efter en kostym till sambon. Hittade en skit snygg som han slog till på. Han köpte även kostym skor inne på scorett outlet innan vi åkte hem. 
 
Åkte till svärföräldrara och fikade, kollade hur mkt kostymbyxorna behövde läggas upp. Hem fixa mat sen iväg till bie för spel/hänga i soffan snacka skit kväll. Karlarna spelade xbox medans madde och jag hängde i soffan, kollade på teve och snackade skit. 
 
 
I dag har jag varit inne i stan och storhandlat så nu har vi mat så vi klarar oss för minst 1 månad framåt. Det var dags att ge pannan lite kärlek genom att sota ur den så det har jag roat mig med. Annars så har vi mest bara legat i soffan och myst samt tittat på teve.
 
 

Socker kick

Usch vad fort helgen har gått, önskar att helgen kunde vara lika lång eller längre än vad arbetsveckan är. Vi har inte gjort mkt allt i helgen vilket har varit skönt. 
 
Åkte iväg till gymmet tidigt i går morse, sen var jag inne i stan och uträttade lite ärenden. Hämtade ut ett presentkort på 300 kr som jag vunnit på köttaffären vi har i stan. 
 
Sambon hade städat köket när jag kom hem så vi hjälptes åt med övervåning. Sydde en tygväska och tittade på deckare under kvällen.
 
I dag fick det bli en lååång sovmorgn, rackarns så skönt det var. Sambon fixade nypressad juice på apelsin, morot, rödbettor och ingerfära till frukost. Åkte in till stan och mötte upp några kollegor vid sultans kl 15 för att gå på afternoon teé. 
 
Gud så mkt gott de serverade, fick ju värsta socker kicken utav allt gott man stoppade i sig. Efter afternoon teét så åket jag till sambons farmor och mötte upp honom och mina svärföräldrar där.
 
Vart lite mer fika, tittade på teve och tjattrade lite. Stannade till affären samt burger king påvägen hem. Nu är det soffan och glo på teve innan det är dags att krypa ner i sängen. 
 
 

Happy Valentine Day


After work

Hade kort arbetsdag i dag vilket inte var fy skam. Efter jobbet åkte jag till gymmet och tränade armar och rygg. Sen vart det ner på stan där jag handlade lite köttfärs samt annat kött att fylla på frysen med. 
 
Hem och slöa en stund innan det var dags att fixa till sig inför kvällens after work som vi skulle ha på harrys. Det är nämligen så att den utav våra tandläkare ska ha tjänstledigt ett tag. Så vi samlade ihop ett gäng för att gå ut och äta middag och fira av henne lite så hon inte glömmer bort oss.
 
Var en riktig trevlig middag men super god mat, magen var nästan fyrkantig efter att jag proppat i mig allt. Tog svängen förbi burger king då sambon var sugen på hambrugare. 
 
Nu är det soffhäng som gäller, väntar på att morden i midsomer ska börja sen blir det sängen.
 
Så här fin var himlen när jag åkte in till stan för after work

Ett sista farväl och lantisarna besöker storstaden

I fredags var det dags att ta ett sista farväl av sambons släkting. Det var en stilla och fin begravning, solen var framme under hela cermonin. 
 
Det vart begravningsfika på ett litet mysigt cafe men en underbar kvinnna som ägde det som verkligen lättade upp stämningen. Innan vi åkte hem så var vi några stycka som följde med sambons farmor hem för lite fika.
 
Lördag så vart det dags att packa väska och hoppa på tåget till storstaden Stockholm för att kolla på Dropkick Murphys på annexet. Det där med att ta tåget till sthlm är ju inga problem alls. Men det där med att åka tunnelbana är en annan femma. Sist jag åkte tunnelbana är väl en sisodär 20 år sen när man använde pappersremsor som de stämplade. 
 
Men efter att min snälla tandläkare som är från storstaden berättade hur det gick till och efter lite googlande så kändes det som att vi skulle fixa det. Och mkt riktigt så gick det kanon och jag kan nu lägga ett SL Access-kort till kortsamlingen i plånboken. 
 
Hotellet var fint, det låg precis i närheten utav globen vilket var super smidigt. Fick den hotellnatten i julklapp utav mina föräldrar, tack så mkt! Käkade middag på hotellet innan vi begav oss till annexet. 
 
Lyssnade på förbanden innan Dropkick Murphys drog igång sin spelning vid 21.30. Det var rikigt bra drag och mkt folk. Efter spelningen tog vi en drink i hotellbaren innan det var sängen för oss då vi var skapligt stela i ryggen efter konserten. 
 
 
Innan vi chekade ut och och åkte hem så vart det frukost på hotellet. Finns det något godare än hotell frukost och jävlar vad mkt man äter när någon annan har fixat och dukat fram allt. 
 
Kom hem till stan vid 12 tiden, vart en fika på sultans innan vi åkte hem. Borta bra men hemma bäst, så jäkla skönt att komma hem till "landet". Storstaden är inget för varken mig eller sambon. 
 
Annars i dag så har vi städat, sotat ur pannan, handlat och varit iväg och handlat. Nu blir det lite teven innan det är dags att krypa ner i sängen.

Tanke var att duscha

Sista arbetsdagen för helgen är gjort och det har varit full fart hela dagen. Efter jobbet åke vi iväg till en klädaffär då gubben skulle leta efter ett bara mörka jeans. 
 
Hittade ett par schyssta jeans efter bara några minuter och de satt perfekt så de fick det bli. Handlade lite på ica och rundade av med middag på BK. 
 
Har legat i soffan och slöa samt bläddrat i en skvaller blaska. Tanken vara att hoppa ner i duschen, så långt kom jag. Men efter att ha satt igång vattnen och väntat på varmvattnet som inte behaga komma så var det bara att hoppa i kläderna och titta till pannan.
 
Den hade valt att stanna så det vara bara till att sätta igång den så duschen får bli antingen senare ikväll eller i morgonbitti. Det lutar emot det sistnämda men vi får se hur det blir. 
 
Ska strax kolla på djurskyddarna men innan det börjar ska jag leta mönster till en tygväska.
 
 
 

Recept på fröknäck

Ingredienser:
  • 1 dl sesamfrö (ljusa eller mörka. jag tog mörka)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm.
  3. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.
  4. Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1-1½ timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.
  5. Bryt brödet i bitar.

 

 

Energi rik måndag

Vaknade till en massa snö i morse och snöat har det gjort precis hela dagen lång. Men jag ska inte klaga, jag har turen att ha ett inomhus jobb. 
 
Har haft det lugnt på jobbet idag, några patienter kom inte då de var sjuka. De patienter vi hade vart det långa tider inbokade på. Så vi fick en lugnt men inte långtråkigt start på veckan. 
 
Sambon var gullig och skottade gårdsplan när vi kom hem medans jag fixade med middagen. Tog tag i lite disk och körde igång en maskin tvätt. 
 
Har sen hunnit med att köra dagens omgång utav plankan samt ett 20 min yoga pass. Hittade en kanon bra yoga app till mobilen som jag laddade ner. Klockan har passerat 20.00 och jag är fortfarande pigg, tummen upp på det. 
 
 

Helgen

Söndag kväll och denna helg som så många andra har flugit fram men lite har vi hunnit med att göra. 
 
I lördags tog vi en sväng på stan för att leta efter en kostym till sambon. Vi hittade några potentiella kostymer men det bli en sväng till factory outlet senare i veckan för att kolla deras utbud. Sambon hittade en super fin gubbkeps som han slog till på, själv hittade jag lite små saker på hm som fick följa med hem.
 
Bakade fröknäck på kvällen annars så tog vi det lugnt i soffan och tittade på teve. Vi hade planer på att åka till gymmet men det var sådant skit väder ute så vi bestämde att det fick bli vila istället.
 
I dag har jag bakat semmelflätor, en med mandelmassa och den andra med vaniljkräm. Fick tummen upp på semlorna av både svärföräldrarna, sambon och mina föräldrar. 
 
Tog en pw på löpbandet förut, 4,5 km vart det så det kändes bra. Har även hakat på 28 days- plank challenge som håller på hela februari. Dessutom kör jag på 100 dagar utan godis som håller på från 5 januari till 15 april.