Påskgubbe

Det går bra på dagis, lite ledsen när man lämnar honom på morgonen. Men det brukar bara hålla i sig i några minuter vilket är skönt.


Idag hade de lite påskfirande så jag lämnade av en liten påskgubbe på dagis i morse.

I morrn ska vi till bvc för vägning/mätning och vaccination. Resten av dagen ska vi bara vara hemma och mysa. 

Min lilla påskgubbe 😊

Inskolning

Loke har börjat med inskolning på förskolan den här veckan. De 3 första dagarna var vi med hela tiden. Sen i torsdags lämnade vi honom där själv i ca 3 timmar. Det hade gått sådär men i fredags lämnade vi honom redan på morgonen och hämtade honom vid 14 tiden.


Det hade gått jätte bra. Fick ett sms från förskolan vid lunchtid med en bild på en glad kille som slevade i sig lunch. 

Vi har inskolning veckan som kommer och hoppas på att det ska gå minst lika bra som i fredags. 

Helgen har mest gått åt till att renovera mitt gamla dressingroom som skall bli ett lekrum. Kim har gjort det mesta så har loke och jag varit in till stan, busat och myst under tiden.

I fredags fick loke äta middag och farmor/farfar medans jag och kim käkade middag på villa sandhem. Fantastiskt gått kött så det stället rekommenderar h ag varmt.

Var hem till madde, chrille, charlie och thexas i går på en fika. Barnen lekte för mestadels rätt så bra ihop. Idag har det handlats, kim har fortsatt i rummet som snart är klart. 

Jag har försökt roa våran son som tydligen vaknat på fel sida då han har varit missnöjd större delen av dagen. Tog en fika hemma hos mormor/morfar ihop om att grabben skulle bli glad men nja det funka sisodär. Men men man kan inte alltid vara på topp. 


Förändringar

Skrev igår om att jag försöker sluta med godis. Att äta bättre och röra mer på mig. 


Det jag tycker är svårast är inte att avstå från godiset utan att hitta tiden till att hinna träna. 

Men jag ska försöka hitta tiden och få till det här med träning om jag så ändå bara får ihop 15 min per dag. 

Det är inte bara jag som håller på med förändringar i mitt liv. Min kära man har fått för sig att han ska sluta snusa efter att ha snusat mer eller mindre konstant sen han var 13 år (har jag för mig)

Måste säga att han fixar det riktigt bra. Visst lite kortare tålamod har han fått men ingen ting som inte går att stå ut med. Nya tider nya rutiner

Söndagen bjöd på en tidig morgon. Så för att utnyttja dagen maximalt åkte vi och veckohandlade vid 9 tiden.


Sen har loke och jag varit hemma hos mormor/morfar. Handlat tapeter på rusta. Han sov en stund på altanen så jag kunde fixa lite i trädgården. 

Pappa i huset har hållt till i garaget med sin far och bytt däck på bilarna idag. 

Grabben ligger och sover och jag har tuggat i mig lite nyttigt snacks i form av gurka/paprika. Det vankas nya tider och nya rutiner. 

Jag försöket sluta med godis, äta bättre och röra mer på mig. Det går riktigt bra, har inte ätit godis eller chips på snart 3 veckor. 

För grabben är det nya tider som börjar då han ska skolas in på dagis i morgon. Min lilla grabb har helt plötsligt blivit så stor. Men jag tror det kommer bli både roligt och bra för honom. Visst det kommer nog bli tufft stundtals men han kommer fixa det, vår lilla krigare. 


Afterwork och korv grillning

I går så jobbade jag min sista dag på heltids schema. Nu när loke ska börja på dagis så har jag valt att gå ner lite i tid så han slipper gå allt för långa dagar. 


Men i går så slutade jag vid lunch så jag besökte bolaget innan jag åkte hem. Plockade lite här hemma innan jag åkte tillbaks till jobbet då vi skulle samlas för lite afterwork.

Super trevlig kväll med god mat och dryck. Åkte dock hem tidigt då en vecka med dålig sömn satt sina spår så jag var hemma till halv tio. 

Idag på morgonen så dammsög grabben och jag nedervåningen medans pappa i huset tvättade fälgarna till bilen.

Åkte sen ut till svågern i forssjö för födelsedagsfirande i efterskott. Grillade korv, hamburgare och ungarna busade. Var en trött kille som slocknade i bilen påväg hem.

Trött kille som höll hårt i ninen

Väl hemma så tog far och son en liten tupplur. Själv passade jag på att städa köket, toaletterna och tvätta köksgolvet.


Tog en promenad med loke och svärmor medans kim sågade ner ena äppelträdet. Bjöd svärföräldrarna på middag och nu ligger grabben och sover.