Proppmätt

Är hemma efter en jätte god middag ute hos svärföräldrarna. Vi åt en massa gott kött med rotfruker i ugn till samt stekta champinjoner, vitlöksbröd och beasås.

Vi åt så att vi alla vart proppmätta och de var precis så älsklingen och svärföräldrarna orkade få i sig en kopp kaffe på maten.

Resten utav denna lördagskväll kommer att bli lugn. Funderar dock på ifall jag ska gå ner en sväng på krogen då ena tjejkompisens karl skall uppträda. Men vi får se vad som vinner, tevesoffan eller krogen.

/M



Känner mig lika proppmätt och trött som denne lille valp som ligger på ryggen och sover

Nagelack

Provade ett utav nagelacken jag köpte på hm för några dagar sen. Jag provade det ljus beige/rosa lacket och så här vart resultatet. Jag är nöjd med resultatet, det ser snyggt och fräscht ut. Ska ta och prova de 2:a lacken i veckan som kommer.
/M

 


Kalla vindar

Fy tusan vad det blåste kallt när jag gick ner på stan förut. Det var nästan så man sprang de sista stegen så man skulle komma in i värmen fortare på specsavers.

Efter att min mor provat ex antal bågar så hittade hon tillslut 2 stycken som hon bestämde sig för. När allt var fixat där så gick vi ut i blåsten.

Det känndes som vi skulle frysa ihjäl efter att ha varit inne i värmen. Vi trotsade blåsten och gick bort till köttaffären då min mor skulle ha köttfärs samt pastrami.

Vi avslutade våran runda med ett stopp på coop, jag kom ut där ifrån men jätte fina jordgubbar och vindruvor. Det blir perfekt att trycka i sig i kväll som lite efterrätt efter middagen.

Nu har jag fått i mig lite lunch som bestod utav en hemmagjord sallad, samma som jag åt i går. Ska vika lite tvätt och sen vänta in älsklingen som är på jobbet.
/M

Tatuering no.13 & 14

De sista två tatueringarna jag har är två stjärnor som sitter en bit ifrån nyckelbenet. Jag gjorde de stjärnorna dels för att de var snygga och dels för att påminna mig om att jag är en stjärna.

Jag tycker vi alla är stjärnor, vi alla är bra på något och det ska vi inte glömma bort. Så även om andra säger att vi är värdelösa så är vi inte det. Och dessa stjärnor representerar att vi inte ska glömma bort att vi är bra precis som vi är.
/M




Jävla väder

Ja det var ju inte alls roligt när man kollade ut i morse och såg att det snöade. Fan trodde vi hade klara med den här biten och gått över till blå himmel och sol istället. Men vi har ju inte kommit in i april än så det gäller väl att ha tålamod antar jag.

Ska ner på stan om en liten stund och vara smakråd åt min mor som skall välja ut nya glasögonbågar. Det är ju en djungel utav bågar och ibland är det svårt att hitta vilka man passar i och då är det bra att ha med sig någon.

Annars i dag händer det inte så mkt, vi ska åka ut till svärföräldrarna och äta mat där ikväll. Vi ska käka pepparbiff med rotfrukter i ugn. Det skall bli super gott, längtar redan till middag.

Så vad ska ni hitta på i dag?

/M

Dagens citat






En pizzabit så här..

Vi har käkat varsin pizzabit så här på kvällskvisten. Gjorde hemmagjort pizza till middag i dag och så vart det en stor bit över som vi tryckte i oss nu ikväll.

Det smakade nästan godare nu ikväll än vad det gjorde när vi käkade den till middag. Kanske för att jag la på lite paprika, jalapenios plust lite vitlökssås som älsklingen fixade till.

Denna fredagskväll har jag spenderat genom att vara över en sväng hemma hos mina föräldrar. Mamma och jag gick igenom min deklaration samt räknade ut min resersättning. Som det ser ut nu så får jag tillbak runt en tusenlapp vilket inte är helt fel.

Annars så har kvällen spenderats i soffan här hemma på bryggaregatan, har roat mig med att kolla på en massa kriminaldeckare. Jag verkligen älskar sådana serier och speciellt de engelska men det finns några bra amerikanska också.

Jag skall strax krypa ner i sängen då det är en ny dag med nya äventyr i morrn.
/M

Tatuering no.10,11 & 12

Nästa tatuering eller rättare sagt tatueringar ut är en svala, körsbär samt en gamal mikrofon med en banderoller med texten cash is king. Den är placerad på det vänstra benet.

Körsbären gjorde jag för det är en bland de godast frukterna samt dofterna jag vet. Det påminner så mycket om sommaren för mig.

Svalan gjorde jag för att jag tycker de är väldigt vackra, även de påminner mig om sommaren. För mig betyder den även frihet men att man alltid kommer hem.

Den gamla mirkofonen gjorde jag för att jag äslar att lyssna på musik och gärna då gammal musik. Valet utav texten i banderollen kan man tolka på två sätt, jag gör det åtminstonde. Den första är att Johnny Cash är kung, han var grym på att skapa bra och djupa låtar.

Andra tolknings sättet är att pengar är kung. Det är tyvärr inte mycket vi kan göra i dag utan pengar, vilket är synd. Männsikan är styrd utav pengar, ju mer pengar vi har ju lättare har man det var av uttrycket cash is king.

Dessa tre tatueringar är gjorda så de ser enhetliga ut, som en ända stor tatuering. Dessutom är det mycket rockabilly influerat över den då jag älskar den tidsepoken men musiken, kläderna, håret, sminket och bilarna.
/M




Så glad & tacksam

Jag är så glad och tacksam över att jag har en sådan underbar sambo som älskar mig för den jag är. Mina fina föräldrar och svärföräldrar.

Över alla underbara människor/vänner som finns i mitt liv och förgyller det <3. Ett tack till de "vänner, bekanta" som försvunnit ur mitt liv som varit energitjuvar.

De har lämnat plats till nya underbara människor som vill än väl. Som anna, vi har inte träffats irl men vi har lärt känna varandra väl genom brev, sms, fb och tonvis med kommenatre här på bloggen.

Med det här så menar jag att man ska vara tacksam över allt underbart man har här i livet och inte ta det eller någon förgivet. Att man ska vara rädd om de som betyder något för än, för man vet inte hur länge man får ha de i sitt liv.






Dagens lunch

Fixade till en god sallad med paprika, gurka, tomat och avacado i till lunch. Sen gjorde jag en god dressing av olivolja och citron som jag hällde över. Jag vart proppmätt av denna sallad, den ser inte ut som att den ska kunna mätta än men det gör den :)
/M


Dagens citat





Skogsluft

Efter tippen så åkte sopiha och jag ut till vallmotorp där vi stannade till vid en skogsglänta. Där släppte vi hundarna och följde stigen som gick in i skogen.

Hundarna sprang som galningar och jagade kottar som vi kastade till de. Både vi och de njöt i fulla drag utav den friska härliga skogsluften.


Vi hittade en stor flishög i slutet på skogspromenaden som hundarna tycke det var jätte roligt att springa upp och ner i.

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit hos F-kassan, hade fyllt i papprena rätt så det var skönt :) Ska ställa mig och diska nu och sen fixa till en god sallad till lunch.

Sen vet jag inte rikigt vad jag ska hitta på. Vad ska ni kära läsare göra i dag?
/M






Tippen

Åh det ser ut att kunna bli en fin dag idag vilket vore härligt. Ska strax sätta på mig skorna och jacka för att brumma bort till sophia. Vi ska ta en tripp till tippen och bli av med lite skräp.

Har en stor plåt bit här hemma som skall kastas, vart en spill bit sen de skar ut den nya instrumentbrädan. Den har stått här hemma i nästan 3 veckor så det är på tiden att vi blir av med skiten.

Efter tippen ska jag ner till F-kassan och se så mina sjukpapper är rätt ifyllda sen är det bara att skicka iväg de. Tycker de är förbaskat krångliga att fylla i o förstå ibland.
/M

Tatuering no.9

Tatuering no.9 är en latinsk text som sitter längst ner på höger sida av ryggen. Den svenska översättningen på texten är : Min älskade familj betyder allt för mig.

Varför jag valde just den texten är för att jag älskar mina familj och de betyder mest utav allt för mig. Jag skulle kunna gå genom eld och vatten för mina närmaste familjemedlemar. Texten är en symbol för min kärlek och hängivenhet till de.
/M




En massa valpbilder + bild på zelma & lily










Massa massa valpmys

Har spenderat störrde delen utav eftermiddagen hemma hos sophia. Vi åkte först iväg med zelma då hon behövde ett nytt sele. När det var inhandlat åkte vi hem till sophia så jag kunde mysa med valparna.

Gud så stora de har blivit och vilka pirayor de är, så fort man satte sig ner så var de framme och skulle bita än i tårna. Det är ju tur att de är så söta så man kan ju inte bli arga på de.

Vi passade på att ta en fika och sen åkte vi ut till stallsbacke med zelma och lily så de kunde springa fritt och blir av med lite energi. Det var två glada och nöja damer som satt i baksätet påväg hem sen.

Tog en hel del kort på valparna men de lägger jag upp senare idag. Ska ta ett varv med snabeldraken nu innan jag skall börja med maten.
/M

Min mage

Här kommer två bilder på min mage som ser ut som ett mindre slagfält ;P Varnar känsliga läsare för att det kan se lite äckligt ut.
/M













Dagens citat





Sen frukost

Sitteroch äter rostade mackor och dricker oboy, det vart lite sen frukost i dag då jag inte åt något innan vi åkte upp till sjukhuset. Fick beröv av älsklingen läkare som tycke att jag har skött såret jätte bra. Sånt är alltid roligt att höra men sen så har älsklingen bra läkekött så det underlättar en hel del.

Har hunnit plocka lite i lägenheten, städat rent på toan samt laddat en maskin med smutstvätt. Ska bara ladda om batterierna innan jag tar tag i resten.

Åh just det jag tog bort mina plåster på magen i dag och det ser ut som ett mindre slagfält har ägt rum på min mage. Lägger upp en bild på magen sen så får ni se hur det ser ut.
/M



God morgon på er!

Uppe och vaken men inte speciellt pigg men det kanske kommer ju mer jag får vakna till liv. Vädret ute ser att kunna bli lite vad som helst, lite för tidigt att säga ifall det kommer att bli strålande sol eller regn. Jag hoppas på det förstnämnda då räckte med regnet som kom i går.

Så vad har denna torsdag att erbjuda då? Jo först ska jag upp en sväng till sjukhuset då älsklingens sår skall läggas om. Vi har varit där uppe så mkt nu så de flesta i personalen känner igen oss haha :P

Efter sjukhuset blir det hem och röja upp lite i lägenheten, tvätta lite smutstvätt, vika den rena tvätten, diska och dammsuga.

Sen vid lunchtid ska jag förmodligen över till sophia för en liten fika och en massa valpmys. De små krabaterna är inte så små längre utan det är full fart på de.

Ja mer än så har jag inte planerat in för idag, får se hur mkt utav allt jag orkar att göra då såren brukar kunna göra sig påminda ibland.
/M

Tatuering no.8

Min åttonde tatuering jag har är anemon blommor på vänster skulderblad. Det är en hyllnings tatuering till min älskade mormor som jag saknar. Just anemon blommor var hennes favoritblomma så det var därför jag valde just det motivet.

Varför jag valde att hylla min mormor är för att hon var en fantastisk underbar kvinna som alltid fanns där för en. Hon uppfostrade 4 st barn och störde sig inte det minsta på att hennes hus vart som en ungdomsgård då flera av henns barns vänner alltid kom över dit och hängde.

Hon tjatade inte på att man inte hörde av sig utan var det något hon vill än så hörde hon av sig. Hon lagade förbaskat god mat och hennes hemmagjorda leverpastej skulle jag kunna gå genom eld och vatten för. Med andra ord så var hon en helt fantastisk mormor i mina ögon.
/M




Schackrutor

Det vart till att baka lite kakor i dag, mördegskakor som ser ut som schackrutor. De var enkla och smidiga att göra, vilket gör det ännu roligare att baka. Det tycker åtminstonde jag.

Efter att ha svängt ihop lite kakor gick jag över till madde. Vi snackade lite skit, planerad lite för en tjejkväll och så masserade hon ut min muskel knuta.

Tog en tur ner på stan sen då madde skulle boka en klipptid hos min frissa. Vi passade även på att gå runt och kolla i lite affärer och så tog vi en promenad upp till pyssel & pynt.

Innan vi gick hem från stan köpte jag lite thai mat som älsklinge och jag skulle ha till middag. När vi hade tjockat i oss maten så åkte vi ut en sväng till sköldinge.

Snackade lite skit och sen mätte älsklingen lite saker på bilen innan vi åkte hem.
/M


kakorna jag bakade i dag

Dagens citat




Onsdag

Fick order av hjärtat i går att jag skulle hålla mig lugn i dag och typ göra nada efter som att jag mådde som en påse skit i går. Så det är väl lika bra att lyda :P

Funderar dock på att baka lite kakor, det är ju inte så ansträngande. Sen vid 14 tiden ska jag hem till bästa grannen då hon skall plåga mig lite och trycka ut min muskelknut vid höger axel. När hon har gjort det och hennes gangster till son har vaknat ska vi ner på stan.

Men innan kakor och massag ska jag få i mig lite lunch samt kolla upp en sak.
/M


Renovering

Vart sugen på att fräscha till lite här på bloggen så jag knåpade ihop en ny header. Jag vart riktigt nöjd med den :) Så vad tycker ni om den nya headern, tummen upp eller tummen ner?
/M

Den nya headern

 

 

 

 

 

 

 


Den gamla headern

 

 

 


MER

Min älskling är bäst för han kom ihåg att köpa hem en flaska med MER till mig. Han är bara för underbar min fin fina karl <3 Alla tjejer borde få vara lika lyckligt lottade som mig och ha en sådan underbara karl att dela sitt liv med.
/M


Vad jag fick med mig hem från hm

Tänke visa hur toppen och nagelacken såg ut som jag fick med mig från min lilla shoping tur på hm idag. Det var super bra pris på toppen, 50 kr. Och nagelacket kostade bara 10 kr för de 3 st, som hittat. Så i morrn blir det till att måla naglarna.
/M




Tatuering no.6

Min sjätte tatuering är två hjärtan som sitter på vänstra handleden. De representerar kärleken till mina föräldrar. Att vart jag än beffiner mig så vet jag att jag alltid har de med mig. Den är lite extra speciellt också då min mor valde att tatuera in samma motiv på samma ställe.
/M




Ingen fika men det vart en massa kött istället

Skulle ha fikat med henke i dag men så vart det inte. Åkte ner på stan istället, kollade vad ett nytt batteri till datorn skulle kosta. Tog sen en sväng inne på hm där jag hittade en snygg topp och några nagelack som fick följa med hem.

Var förbi köttaffären och handlade på mig lite köttfärs och falukorv så nu är frysen smockfull :P Fixade lite lunch för en stund sen och nu ska jag vila.

Känner mig lite illamående till och från, tror det är alla tabletter jag äter som gör att jag mår lite illa.
/M

Dagens citat





Den gick igenom

Oj vad segt det var att kliva upp 6.20 i morse. Har sovit som en kratta, tog tid innan lyckades somna ordentligt i natt.

Har ialla fall hunnit med att vara uppe på sjukhuset en sväng för att lägga om hjärtats sår. Lämnade sen av honom på jobbet och åkte till besiktningen då det var ombesiktning på hans bil.

Fick komma in lite tidigare vilket var snäll, ännu bättre var att den gick igenom med tummen upp nu :) Det "firade" jag med att slå i några lite soppa i bilen.

Har precis fått i mig lite frukost nu och den där mega stora alvedonen. Känner mig som en riktigt piller kärring med alla tabletter som skall ätas under dagen.

Nu blir det att vila ögonen en stund så jag är pigg när jag ska fika med henke sen kl 10.
/M


Svart som natten

Har varit hemma hos mina föräldrar en sväng nu på kvällen. Mamma var snäll och hjälpte mig färga utväxten så nu är hela håret svart som natten igen :)

Tog med lite cheesecake hem till de så de skulle ha något gott till fikat snäll som jag är. Hjälpte även min mor att skaffa bankId så hon kunde kolla sin deklaration på nätet.

Nu är jag hemma och har gosat ner mig i soffan med hjärtat. Skall kolla på lite teve samt se vilken kväll jag och min mor ska gå på bio. Annars så blir resten utav denna måndagskväll lugn.
/M


Tatuering no.5

Femte tatueringen jag har är en döskalle vid min vänstra ljumske. Det står för den lilla rebelliska sidan jag har som dock inte syns så ofta. Jag valde även att göra den då jag alltid har varit förtjust i döskallar och gillat den lite tuffare "bad as" stilen.
/M




Knådad

Var över hos madde förut, fikade och snackade lite skit. Vi han även med att titta på lite teve. Sen så knådade hon ut muskelknutan jag har vid högerskulderblad så gott det gick.

Det känns riktigt bra för tillfället, skall dock smörja in med tigerbalsam sen ikväll då risk finns att jag kommer att vara stel i morrn.

Har precis hängt upp andra maskinen med tvätt och skall strax dra igång med maten. Det blir pyttipanna i dag, passar perfekt så här på en måndag.
/M

Dagens citat





Måndag

Sovmorgon i morse men det får man när man har sprungit på toa 1 gång var annan var tredje timme under natten då jag har varit så jävla pissnödig. Det går ju inte att pissa som folk när såren ömmar och magen är uppsvullen.

Väl uppe så körde jag igång en maskin tvätt då vi har sammlat på oss en hel del sen förra veckan. Var även så duktig och diskade lite även fast det ömmade i magen. Skönt att få bort det mesta så älsklingen inte behöver göra så mkt när han kommer hem från jobbet sen.

Har hunnit med att vara hemma hos mina föräldrar en sväng, visade min mor bilderna på mina sår som vi tog kort på i går. Pappa var så snäll och körde ner mig till åhléns då jag skulle köpa hårfärh då mamma är så snäll och ska hjälpa mig färga håret i kväll.

Nu är lunchen och tabletterna intagna och tvätten är hängd. Ska strax ladda en ny maskin med tvätt och sen ska jag gå över till madde och fika.
/M

Omläggning

Så jävla skönt det var att ta en duschen ikväll, passade även på att byta omläggningarna på såret samt sätta i navelpiercingen.

Det gjorde förbaskat ont att ta bort vissa utav plastplåstrena, speciellt det som satt i mitten under brösten. Såret såg rätt så fina ut men fick ändå en lite chock när man såg de. Det är en sak att se sår på någon annan men när det kommer till en själv så blir man lite kinkig :P

Jag känner mig som en riktig nåldocka med 4 hål i magen :P Men nu så har jag satt dit nya plastplåste och förhoppningsvis behöver jag inte byta någon mer gång. Tanke är att jag skall kunna ta bort de helt på fredag då omläggningen bara skulle sitta på i 1 vecka.

Annars så tittar vi på teve och har nyss provsmakat cheesecaken jag bakade förut. Den fick tummen upp utav både mig och älsklingen :)
/M


Grönt är fint

Så här ser de nya blommorna ut som inhandlades i går på willys. Vi sattsade på gröna växter då de är lite mer tåliga.
/M






Tatuering no.4

Min fjärde tatuering är en naken älva som sitter utsidan på höger ben. Även denna tatuering är ritade av en killkompis till mig.

Älva gjorde jag dels för att jag tycke det var fin men också som en hyllning till kvinnorkoppen som är så otroligt vacker.

Jag placerade den på benet då jag tycke den gjorde sig bäst där och att jag förtillfället känner att jag inte vill ha någon tatuering på armarna. Dels för att det inte riktigt känns som jag och för att det i vissa fall kan dra ner änns chanser till att få jobb tyvärr.
/M





Dagens citat




Våffeldagen

Jag har spenderat halva dagen ute hos svärföräldrarna i sköldinge. Vi har ätit våfflor då det var våffeldagen samt så har vi firat svärfar som fyllde år.

Nu är jag hemma, planterade om blommorna som älsklingen köpte uppe på willys åt mig i går. Ska knata bort till coop om en lite stund och köpa digestivekex så jag kan göra en cheesecake.

Men först ska jag ta och vila en lite stund då såren på magen ömmar lite.
/M


Rostade mackor & teé

Storhandlinge på willys gick kanon, kom hem med två nya krukväxer också. De två jag köpte för några veckor sen vill inte vara med längre så det var dags att byta ut de.

Nu sitter jag och moffar i mig rostade mackor med ost på och dricker en kopp teé. Älsklingen har varit så snäll och smörjt in min onda axel med tigerbalsam. Jag har förmodligen en muskel knut eller en nerv som ligger i kläm för det gör förbaskat ont ibland.

Bästats grannen har lovat att hon skall klämma lite på axeln på måndag då vi ska ta en fika ihop :) Jag hoppas att hon har mirakel händer och kan få bort det.

På tal om älsklingen så sitter han och tittar på en film, trolljägaren som är en norsk film. Jag har absolut inga höga förväntningar som helts på den. Det ska vara typ lite The Blair Witch Project över det hela men att de jagar troll i denna film.
/M


Tatuering no.3 & 7

Min tredje och sjunde tatuering är gjorda i två olika sittningar och med något års mellanrum. Hjärtat gjorde jag först. det är designat av en killkompis till mig.


Halva sidan är gjord utav benbitar och andra sidan är tribal inspererad, det får hjärtat att se trasig ut på ena sidan och helt på det andra.

Varför jag valde att göra ett sånt hjärta var för hur mkt änns hjärta blir krossat finns det alltid någon bit som är hel hur stor eller liten den än är. Och det kommer alltid att finnas någon där ute i världen som kommer att vårda den hela biten ömt.

Draken som jag sen placerade brevid hjärtat gjorde  jag dels för att den var snygg men också för att den representera att jag skyddar och håller hårt i mitt hjärta. Att jag inte ger bort de hela bitarna till vem som helst. Den står även för styrka och mod liksom den första draken jag har gör.

De båda tatueringaran är placerade längst ner på vänster sida av ryggen.
/M






Lite lant luft

Efter att jag hade varit på coop så kände jag mig lite uttråkad så jag kastade iväg ett mess till älsklinge o kollade ifall de vill ha fika bröd. Han tyckte det lät som en bra idé . Så jag åkte iväg och handlade fikabröd och åkte sen ut till sköldinge.

Kollade hur det gick för karlarna i garaget, de var så duktiga och höll på att städade. Vi fixade iordning lite fika och satte oss på johns altan och njöt utav vädret.

Nu är jag hemma igen och skall försöka mig på att skriva en shoppinglista så vi vet vad vi ska köpa för nått sen när vi skall åka upp till willys. Lär ju bli en hel del då vi skall storhandla.
/M


Ser rätt bra ut ändå

Jag måste få säga att jag ser rätt så jävla bra ut så här dagen efter min operation. Har nästan igen smink alls på mig. Har bara fyllt i ögonbrynen lite samt kladdat på lite maskare.

Ska snöra på mig skorna och gå bort till coop och köpa en glass för att sen sätta mig på balkongen och lapa lite sol :)

/M


Dagens citat




Stel och öm

Vad skönt det var att få en hel natts sömn jämfört med torsdagsnatten som bestod utav 2 timmars sömn pga bilen som stod och tjöt.


I dag känns det helt okej, lite öm i magen men med tre hål så är det helt naturligt att känna så. Är dock grymt stel i höger axel. Det gör förbaskat ont att ligga på den armen, tror jag har lyckats fått en nerv i kläm vid axeln ner mot skulderbladet.

Ska be hjärtat sen ikväll ifall han kan massera mig och se ifall han kan mjuka upp det. Annars så tänker jag inte klaga för jag har mindre ont än vad jag trodde jag skulle få :)

Solen skiner för fullt ute så jag ska snart förflytta mig till balkongen för att få lite frisk luft. Blir nog en lite sväng ner till coop sen för att köpa en glass och njuta av i detta vår väder.
/M


Känner mig lite överkörd

Operationen gick bra, både läkarnen, undersköterskorna och sjuksyrrorna var super trevliga och snälla. Fick goda ost mackor, saft och teé när jag hade vaknat till liv efter narkosen.

Hjärtat kom och hämtade mig lite efter kl 14 och körde hem mig till min pappa så jag inte skulle vara själv då han skulle tillbaks till jobbet.

Hemma hos pappa så kröp jag ner o soffan där jag tog slocknade efter en stund. Vaknade lagom när älsklingen kom dit. Vi åkte och köpte mat, vart pastasallad för min del och fy fan vad gott det smakade.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan, kolla på lite teve och sen slummra en stund. Man känner sig lite lätt överkörd efter att ha varit nersövd. Det är ialla fall skönt att ha blivit av med stenarna och jag har inte så ont heller. Det känns mest som träningsvärk efter att ha gjort en massa situps.
/M


Min mage efter titthåls operationen.

14 st gallstenar opererade läkaren bort på mig. Ett mindre grustag :P


Tatuering no.2

Min andra tatuering är en svart drake som sitter på höger skulderblad. Jag valde att göra en draken för den representerar styrka och mod för mig. Att jag är stark i mig själv och inte tar någon skit. Sen tycker jag drakar är väldigt fina.
/M




Dagens citat




Trött & hungrig

Gick det bra att sova i natt, NEJ! Berode det på att jag var nervös för i dag, pytte lite. Orsaken till att varken jag eller älsklingen fick någon vidare bra sömn var för att larmet på en biljävel ute på gatan satta igång kl 00 mitt i natten.

Det tjöt i omgångar och efter ett tag var det tyst länge och man tänkte yes det har slutan! Helvete heller att det hade gjort. Tillslut när klockan nästan var 1 så gick jag och älsklingen ut och kollade vad det var för bil.

Tog regnummer och sökte vem som ägde bilen och sen ringde vi och sa till. Det visade sig att ägaren var i GÖTEBORG! Vad i helvete liksom, det innebar att vi skulle få lyssna på det hela natten eller tills batteriet dog.

Personen skickade ett mess till hjärtat sen vid halv 2 tiden om att en person skulle åka (ägarens sambo som bor i björkvik) in och fixa bilen.

Vid 2 tiden hade bilen slutat tjuta och jag fick 3 timmars sömn. Var ju inte alls pigg ocu utvilad när jag gickupp förut. Och att veta att man skall starta dagen med en dusch får än inte på bättre humör.

Men nu sitter jag nyduschan och hungrig som fan! Jävla fasta men o andra sidan så vill jag ju bli kvitt mina gallstenar. Fast nu är det bara 1½ timme kvar innan jag ska vara på sjukhuset, hoppas jag får en säng fort så jag kan få sova.
/M


Känner mig naken

Jag känner mig grymt naken då jag har plockat ut alla mina piercingar. Får inte ha de i nu när jag ska ducha med hibiscruben (bakteriedödande tvål). Sen får man ju inte ha de i under operationen heller. Så från och med i kväll tills i morrn när jag kommer hem från sjukhuset kommer jag inte ha några piercingar i vilket kommer kännas sjukt konstigt.
/M




Saints

Sitter nu och kollar på Boondock saints 2, riktigt bra film och snygga karlar finns det i den oxå. När den här filmen är slut sen så ska jag hoppa in i duschen och fixa mig inför morgondagen. Men tills dess ska jag njuta av ögon godiset på teve samt att messar med söta anna vilket är mkt trevlig :)
/M



Tatuering no.1

Tänke lägga upp bilder på mina tatueringar och berätta vad de betyder och varför jag gjorde just den.

Först ut är den första tatueringen jag gjorde när jag precis hade fyllt 18 år. Motivet är mitt stjärntecken som är kräfta eller cancer på latin.

Den sitter vid höger ljumske precis vid byxlinningen. Varför jag placerade den där var för att jag tycke det var snyggt.

Vad den beyder för mig är att den representerar att jag är född i kräftans teckan och att jag är glad över att vara ett sommar barn :P
/M






Parfym

Åh glömde att berätta att min snälla mor köpte en jätte god parfymt till mig när vi var nere på stan :) Escada Rockin Rio, det luktar super duper gott och passar kalas till våren/sommaren.
/M


Dikt




Dagens citat





Stan

Vart en runda på stan, kollade i en massa affärer och provade kläder med min mor. Köpte frimärke så jag kunde posta mitt brev till Polismyndigheten i Sörmland. Ni behöver inte vara oroliga, det är inget som har hänt utan de har ett jobb ute som jag har sökt. Tror dock inte att jag har så stor chans att få det men va fan man måste ju testa och se :P

Var på apoteket och diclofenac(värktablett) då jag ska knapra i mig 4 st sådana samt 3 alvedon i morrn innan jag ska till sjukhuset. Måste gå upp kl 5 i morrn för att ta tabletterna samt dubbelduscha och som inte det räker så ska jag fasta från kl 23 i kväll.

Men nu har jag precis tryckt i mig en god lunch, tunnbrödsrullar med tonfiskröra och ett stort glas vatten med citron skiva i.

Nu ska jag strax slita mig från datorn och bädda rent i sängen då det måste vara rena sängkläder smat byta ut mina handdukar då allt måste vara rent och fräsch efter som jag ska operera mig i morrn.
/M



En del utav min "frukost" i morrn

Härligt med morgonpromenad

Kollade på klockan i morse o hon var 8.30, överväge ifall jag skulle ligga kvar 20 min. 5 min senare skickar min mor sms och säger att hon ska ut på en promenad och frågar ifall jag ska med.

Jag hoppade upp ur sängen och drog på mig träningskläderna och gick över till min mor. Vi traskade sen karsuddenrundan runt i det härliga vädret.

Nu ska vi strax ner på stan, ska posta ett brev och köpta värktabletter.
/M




Jag redo för en morgon PW

Vi har varit duktiga

Har slö tittat på teve ikväll samt kollat igenom lediga jobb på arbetsförmedlingens sida. Visst finns det en hel del lediga jobb men det är bara en bråkdel man har behörighet att söka och utav de jobbet så har jag redan sökt de flesta. Men någon dag så är det väl min tur att få ett utav alla de där jobben jag har sökt.

Annars ikväll så har vi varit duktiga och skrivit matlistor för 3 veckor framåt så man slipper stå dag till dag och klia sig i huvudet över vad man skall äta till middag.

Just nu tittar vi på filmen dumpad, helt okej film. Den har sina ljusa stunder ibland.
/M


Promenad med kameran som sällskap

Tog en långpromend efter att jag hade städat lägenheten. Knatade först ner på stan och köpte en mjukgalss vilket smakade förbaskat gott :D

Sen traskade jag iväg och gick förbi kyrkan på norr för att se gå en liten bit av karsudden streckan jag normalt brukar power walka runt. Tog lite kort och njöt utav solen och det sköna vädret.

Solen och de ljumna vindarna är som balsam för själen. Detta fina vårväder ger än verkligen en stor boost med engerig!

Nej nu ska jag sluta skiva och förska klura ut en matlista samt njuta utav den friska luften som kommer in från balkongdörren som står på vid gavel.
/M








Stålhjärta med spets

Fick ett litet pyssel sug i går så jag gjorde en till hjärta i ståltråd. Men detta hjärta klädde jag med ett spetstyg. Jag klippte ut en lång och bred remsa av spetstyget och sydde fast runt hjärtat. Sen som pricken över i:et så sydde jag fast en lila pärla.
/M




Dagens citat






Onsdag

Underbart vårväder är det i dag, det är så det pirrar i kroppen på än. Har hunnit med att svänga förbi älsklingens jobb för att hämta papper och sen åkte ner med de till F-kassan.

Nu har jag precis fått i mig lite lunch och skall strax städa av lägenheten. Efter att det är fixat ska jag gå ut i det fina vädret, ta en sväng ner på stan för lite mjukglass.

Blir nog till att ta en skön skogspromenad  oxå, bäst att passa på när det är så fint väder ute.

Vad ska ni hitta på för något i dag?

/M


Smoothie & frimärke

Tog en promenad bort till pressbyrån förut då jag behövde ett frimärke ;) och det slog mig hur skönt det var ute. Trodde när jag gick ut genom dörren att det skulle vara kallt och ruggit ute men vart glatt överraskad.

Hade jag inte haft sådan träningsvärk i bena efter gårdagens motion hade jag nog banne mig tagit en kvällspromenad. Får hoppas att det är lika skönt väder i morrnkväll för då kanske man skulle ge sig på en promenad. Någon som är sugen på att haka på då?

Nu sitter jag ifall fall och avnjuter en god hallon smoothie framför the big bang theory. Det dämpar verkligen sockersugen jag hade förut. Tummen upp för det :)

Nej snart dags att pyssla lite sen blir det att mysa när älsklingen kommer hem från garaget.
/M


Fotat

Natha var förbi en stund förut i dag, vi tog en fika och skvallrade. Sen så fotade hon mina tatueringar, tänke lägga upp de här på bloggen sen men en lite förklaring till varför jag valde just precis det motive och vad det betyder för mig.

När hon hade gått sen så tog jag tag i disken och plockade iordning i köket. Flyttade sen på min bil då det är parkeringsförbud i morrn på den gatan jag stod på i dag.

Vissa skiter i att flytta på bilarna och i dag var det 5 bilar som stod på gatan med parkeringsförbud. De 5 bilärgarna är nu ägaren till en varsin pbot på 300 kr styck. De pengarna kan man ha mkt roligare för, tycker åtminstonde jag.

Hämtade älsklingen på jobbet sen, fixade lite käk och nu sitter jag mätt och belåten i soffan. Hjärtat skall ut till garaget och själv ska jag skriva ett brev samt pyssla lite.

/M

Dagens citat





Förstår inte att man..

Förstår inte att man kan bli så hör trött. Gick upp 6.20 i morse vilket gick super bra. Körde upp älsklingen till sjukhuset, sen till valla bläster för att till sist dumpa av honom på jobbet.

När jag kom hem käkade jag frukost sen skulle jag bara vila en lite stund. Det gick ju bra, vaknade 3½ timme senare och är fortfrande trött. Undra ifall det beror på vädret eller ifall det är allt socker i kroppen som börjar försvinna eller kanske lite utav båda.

Nej nu ska jag plocka iording lite här för snart kommer natha över på besök. Vi skall fota samt snacka lite skit.

/M

Vårtecken

Hittade en sant vårtecken i dag när jag o madde var ute på en PW. En massa tussilago som blommade vid vägkanten. Var ju bara tvungen att ta en kort på de gula blommorna som förstärker vårkänslorna.
/M



Ni kan kalla mig hurtbulle

Efter lunchen så gick madde och jag karsudden rundan, vart andra gången denna dag för mig. Första gången så cyklade jag den rundan runt.

När vi hade gått klart promenaden så gick jag svängen förbi coop för att köpa frimärken så jag kunde posta mitt a-kasse kort. Väl hemma så tog jag tag i disken, kastade en massa onödiga papper.

Jag avslutade det hela med att ta en lång och varm dusch. Tvättmaskinen är igång för fullt, tvättar en maskin med mörk tvätt så passade på att kasta ner träningskläderna då jag ska ha en vilo dag i morrn.

/M

Dagens citat





Jag klarade det!

Kom inte upp ur sänge så tidigt som jag hade hoppats på men va fan kom ju upp kvart i 10. Det är rätt så bra jobbat för någon som älskar att ligga och dra sig i sängen på morgonen.

Vaknade i morse när hjärtat skulle iväg till jobbet och såg att det snöade, drog täcket över huvudet och surade över vädret. När jag klev upp senare så lyste solen, härligt dock så blåste det lite.

Kastade på mig träningskläderna och lånade älsklingens cykel för jag hade fått för mig att jag skulle cykla karsudden rundan runt.

Fy satan vad det blåste, bena värkte, fick blodsmak i käften efter halva rundan men jag lyckades ta mig runt på 25 min! Så sjukt jävla nöjd med mig själv med tanke på att jag inte har cyklat på över 2 år.

Det vart ett stop hemma hos mina föräldrar sen för lite vatten och återhämtning. Passade även på att låna deras telefon för att ringa lite samtal.

Nu har jag käkat lunch och ska strax gå karsudden rundan med madde :D

/M

Nej nu ger jag snart upp

Känner att det snart är dags att bädda ner sig i sänge och säga god natt. Måste ju vara pigg i morrn då jag ska dra med madde på en PW, vi har väl siktat på att komma iväg runt 9-10 tiden.

Men innan jag kryper ner i sängen skall jag fylla på älsklingens snusdoser (han gör ju eget snus) så han har tills i morrn. Är man världen bästa flickvän eller vad ;)
/M


Fy fan vad äckligt

Kollar på Jamies matrevolution USA och där visade han nyss en klass vad som igentligen fanns i en sundae ice cream (glass med div toppingar).  Fy fan vad vidrigt det var, det vissade sig att de använder människohår för att framställa en utav ingridienserna till en topping. Sen var det några skallbaggar och div andra vidriga saker.

Fy fan vad äckligt det var och jävlar vad äcklad jag vart utav det. Men jag tycker det är skit bra att han visar folk vad det är de igentligen äter.

Nu jävlar har jag bestämt mig för att sluta med godis och om jag mot förmodan skall äta godis någon gång så blir det nog vanlig choklad.
/M



Dagens citat





Lite ego bilder

Lekte lite med kameran förut och tog kort på mig själv. Sista bilden är jag riktigt nöjd med, lekte lite med den i ett fotoprogramm också. Första bilden är orginalet och de andra två har jag fixat lite med färgen i bilden.
/M








orginal


fixat med färgen


fixat med färgen

Helt slut

Så här såg jag ut efter min power walk, helt jävla slut var jag :P


Nöjd tjej

Sovmorgon i dag också men efter att jag kommit upp ur sängen vart det till att byta om till träningskläder. Snörade på mig skorna, tryckte in mp3 i öronen och tog en PW runt karsudden.

Gick den på 33 min i dag, annars brukar det ta 45 min i bra fart men i dag pressade jag mig lite extra. Eller jävligt mkt skulle jag vilja säga då jag är grymt otränad.

Var helt slut när jag kom hem, sitter nu i soffan och häller i mig en massa vatten. Ska fixa lite lunch innan det är dags att hoppa in i duschen då jag vart ordentligt svettig efter rundan.
/M

Nu tar vi

Nu tar vi snart kväller här och kryper ner i sängen för en god natts sömn. Var över hos våra fina grannar förut ikväll där det vart fika, skitsnack och tv tittande. En perfekt avrundning på denna lördag.

Planerna för i morrn vart ändrade så istället ska jag försöka vara lite hurtig och ta en lång PW samt träna lite här hemma. Blir nog att sätta sig ner och klura ut lite nya matlistor då den vi har går ut till nästa helg.
/M

Vad vill ni se mer av här i bloggen




Mätning

Letade nyss fram måttbandet och mätte mig på div stället som runt midjan, tjockaste delen på magen. Skrev ner dagens datum och alla måtten så jag kan jämför med nästa mätning som sker nästa lördag.

Jag tror inte måtten nästa lördag kommer att ha förändrats från i dag då det inte kommer bli så mkt träning i veckan som kommer. Dessutom kommer jag vara uppblåst som en jävla ko på fredag efter operationen.

Men jag har ingan förväntningar på några stora ändringar super fort utan jag kör mer på det långsiktiga så man inte blir besviken när man inte ser resultaten på än gång.
/M


Dagens citat




Det var svårt

Åh så svårt det var att kliva ur sängen förut i dag, hade verkligen ingen lust att lämna den varma sängen. Men nu sitter jag här i soffan påklädd och väntar på att min karl ska komma ur duschen så jag kan borsta mina tänder.

Dagen till ära tänkte jag ta en sväng ner på stan och bara kolla läget. Var sugen på mjukglass när jag vaknade men när jag kollar ut på vädret nu så vette fan.

Det blåser och ser allmänt kallt ut, det ser även ut som om det skulle kunna bli regn i dag :( Usch jag vill ju ha fint väder, vind stilla och en stor sol.
/M




Dags för en förändring

Så nu jävlar har jag bestämt mig, nu är det dags att införa lite förändringar. Från och med på måndag ska jag lägga av med godis, chips och coca cola.

Tänker inte änns köra med att det är tillåtet på helger eller att man får dricka cola när man är ute och fikar. För kör jag med det så kommer jag snart trilla dit och köpa hem cola mitt i veckan. Så istället tänker jag köra på noll tolerans.

Så varför denna förändring kanske ni undrar? Jo det är för att jag känner att det helt enkelt har blivit för mtk utav det. Har ju tänkt att försöka forma till kroppen och då är ju inte socker i mängder det bästa. Sen är det ju inte heller bra för tänderna och sist men inte minst så kostar det.

Jag lägger ju hellre de pengarna som nu går till godis och läsk på en snygg kjol eller ett par skor istället. Sen skall det även införskaffas en träningskort om några veckor. Tänker inte skaffa kortet förens jag är fit for fight att träna efter operationen.

Och som inte det skulle räcka tänke jag se till att gå långpromenader minst 3 gånger i veckan. Det gäller att sätta upp realistiska mål vilket det här är. För det här är något jag vill och jag kan va jävligt envis när det är något jag verkligen vill och det är det här.
/M


Bye bye till denna sockerfälla

Mmm o´boy

Har fått lite lunch i magen och sen tagit ett varv med både snabeldraken och golvmoppen. Så nu är mina golv skinande rena vilket jag firar med ett stort glas kall o´boy.

Jag passar på att njuta en stund i min ensamhet då älsklingen är över hos granne och spelar tevespel. Själv ska jag sappa lite på teve och läsa en massa bloggar.

Kl 16 ska vi över till mina föräldrar som bjuder på middag, rödspetta med potatis och sås. Nom nom nom vad gott det ska bli.

/M


Dagens citat




Så skönt

Fasiken vad skönt det var med en långpromenad, vart så där lagom slut i kroppen. Kom nyss ut ifrån duschen och ska nu lägga mig på sofflocket en stund och lyssna på lite musik.

Sen blir det att ta ett varv med snabeldraken och golvmoppen här i lägenheten. Sen vet jag inte vad jag ska hitta på, har inget inplanerat.
/M

God morgon!

God morgon på er alla, i dag är det fredag vilket innebär att de flesta tar helg om 7½ timme.

Frukosten ligger i magen och besöket på sjukhuset har vi avverkat, fick beröm för att vi sköter såret och omläggningen så bra.

Tvättmaskinen är igång med den sista tvätthögen som jag inte körde i går då klockan sprang iväg. Disken är nästan obefintlig för engång skulle, 2 glas/muggar och några bestik. Och så mkt mer disk blir det nog inte i dag då vi ska hem till mina föräldrar och äta middag ikväll.

Men nu ska jag ut på en promenad med sophia o zelma :)
/M

Så förbannat tråkigt

Disken är äntligen klar men det tog tid innan jag fick arslet ur vagnen och tog tag i det. Men det är ju så förbannat tråkigt att diska. Det tar ju inte lång stund alls när man väl har börjat och 10% av gångerna så tycker jag det kan vara avkopplande att stå där med händerna i diskhon. Fast som sagt inte idag men jävlar vad skönt det känndes när det var klart.

Har laddat tvättmaskinen för 2:a omgången med tvätt. Får se ifall jag hinner med en 3:e maskin eller om jag tar och kör den i morrn. Sitter nu och väntar på att Grimm ska börja på teven, drygt 30 min kvar. Tror jag ska tisfördriva den tiden med att leta efter ett gott cheesecake recept samt läsa lite bloggar.

Btw så köpte jag nu en ny hallmatta i dag, en liten då jag vill få hallen att kännas ljusare nu när vi går mot ljusare tiden samt att hallen känns större. Jag lägger upp en före och efterbild så får ni se hur det blev, jag vart nöjd med resultatet.
/M



hallen med matten som vi burkar ha


nya hallmattan, tycker hallen kändes större när man la dit den istället


Pyssel med citat

Det finns många fina citat och varför inte omge sig med de. Så jag valde ut några citat som jag ville ha som tavlor här hemma.

Jag tog fram två ramar, lite fint mönstrat papper som jag sen klippte till så de skulle passa i ramarna. Sen skrev jag ner citatet på pappret med svart målarfärg. När färgen sen torkat så satte jag in pappret i ramen och voila du har en fin tavla med ett vackert citat.

Tänkte göra flera sådana tavlor så kan man byta ut citatet som sitter i ramen när man känner för det. Det är även en perfekt persolig present att ge bort till någon man tycker om :)
/M




Brumma bil

Har varit en sväng upp till öb och köpt en ny matta till hallen, vart även en sväng till pyssel affären. Kom ut där ifrån med en penna med typ gelé i som man trycker ut som små klutar på papper så blir det som små pärlor. De heter ialla fall pearl maker.

Franken ringde och fråga ifall jag ville ta en fika så vi möttes uppe vid öb. Jag körde hem min bil och sen fick jag ta hans honda på en liten test runda. Självklart valde jag sköldinge sterckan där man får köra 100 km/h så man fick gasa lite.

Jävlar i havet vad kul det var att få gasa på, det är ju så att säga lite mer drag i den än i min ford. Efter att jag hade fått gasa av mig lite med hondan tog vi en fika nere på CL där de har den mest godaste hallon/vitchoklad cheesecaken jag ätit. Måste hitta ett recept på den, får ta och googla sen.

Jag skall strax slita upp min karl från soffan så ska vi röra oss ner på stan då jag behöver lite saker från apoteket. Sen skall jag ta tag i disken och pyssla lite.
/M

Dagens citat



Torsdag

Tog en liten sovmorgon vilket var skönt, så nu är jag pigg och utvilad. Tyvärr är det inget fint väder ute, det är grå trist väder och det ser ut att va kallt ute också.

Så vad gör man en sådan dag då? Jo jag tänkte åka till pyssel affären och se ifall man kan få lite inspiration där. Jag skall även slutföra projektet jag började med i går.

Ska köra några maskiner tvätt med sen får jag ju inte glömma den förbaskade disken heller som står i käket och väntar på mig ^^
/M

Härlig dag

Snart börjar denna dag lida mot sitt slut. Det har varit full fart nästan hela dagen vilket för hoppningsvis innebär att vi kommer att sova gott i natt.

Var ute en sväng till sköldinge nu på kvällen, vart fika hemma hos svärföräldrarna. Jag bjöd på kakan (den jag skrev om i förra inlägget) jag hade bakat och den föll de i smaken. Medans vi satt och fika traskade det ett rådjur lungt igenom deras trädgård.

Efter fikat åkte vi till garaget, lämnade av en stor kakbit åt john som tack för att han lagade min bil. Så nu är min bil nöjd och rullar så fint vilket jag är glad över.

Lämnade älsklingen ute i garaget och åkte hem, tog en varm och skön dusch innan jag parkerade mig i soffan. Och här sitter jag nu inbäddad i en filt, ska titta på fuskbyggarna innan det blir sängen.
/M


Sockerkaka & chokladmousse

Svängde ihop en sockerkaka i dag då jag hade lovat karlarna i garaget att de skulle få fikabröd i dag samt som ett litet tack till john för att han lagade min bil.

Sockerkaka är gott men jag piffade till den lite i dag genom att dela den i två halvor så man får som två sockerkakor. Vispade ihop chockladmousset enlig anvisningen på förpackningen och lät den stå i kylen i ca 30 min.

När kakan hade svalnat och var delad så bredde jag ut lite chockladmousse på den ena delen av kakan. La sen den andra halvan över och bredde på ett till lager med chocklad mossue. Som avslutning så strödde jag lite jordgubbs strössel över för att piffa till det lite extra.
/M


i ugnen


fördig gräddad


Voila så här vart slutresultatet. tandpetarna satte jag i för att jag skulle lägga över en
folie som skydd och ville inte att all chockladmousse skulle kleta av sig


Bilder på renoveringen av bonnevillen




























Dagens citat


Mys frukost

Oj så segt det var att komma upp i morse men vi lyckades. Var på sjukan och la om såret sen åkte vi ner till värmbol för att lämna in fronten till bonnevillen på blästring.

När det var fixat skulle vi in på apoteket men det var 30 min kvar tills de skulle öppna så vi sket i det. Åkte till sultans och käkade en mysig frukost där.

Nu så är vi hemma, skall kolla efter lite jobb innan det är dags att ta tag i disken. Sen skall det fixas lite lunch innan jag sen kör ut hjärtat till garaget.
/M


Vattenmelon daiquiri

Provade att göra en vattenmelon daiquiri och den vart god, ända minuset var att den vart lite stark. Jag som inte är så jätte glad i spritsmak och när det är för starkt kommer att ta mindre rom i nästa gång än vad det står i receptet.

Recepter på drinken:

Skiva vattenmelon och skär 10 stycken 5 cm stora tärningsbitar. Stoppa i frysen.

När vattenmelonen är fryst häller du 1 dl Bacardi (ljus rom), saften av 1 lime, 1 rågad msk florsocker samt melonbitarna i en mixer och kör så det ryker.

Häll upp i cocktailglas, det räcker till två personer.
/M





Dagens citat


Vattenmelon

Var ute i sköldinge förut och lämade sakerna vi hade handlat på biltema. Sen lastade vi in fronten till våran bonneville i forden då vi ska åka och lämna de på blästring i morrn.

Handlade och åkte sen hem för att fixa middag, fisk och potatis vart det i dag. Sitter nu och tittar på teve samt letar efter lite olika citat. Tänke nämligen att jag skulle lägga upp ett citat några gånger i veckan här i bloggen som en lite rolig sak.

Väntar på att vattenmelons skivorna som ligger i frysen skall bli riktigt kalla för sen skall jag testa att göra en vattenmelon daiquiri. Receptet är taget från kocken Nigella Lawson.

/M

Puh

Nu är vi hemma efter våran lilla shopping tripp till linköping. Vi hittade och fick med oss allt vi skulle ta från biltema, high five på det! Annars när vi brukar vara på biltema så brukar vi bara lyckas komma hem med 2/3 av alla saker för att resten är slut.

Inne på ikanohuset vart det inte så jätte mkt handlat. Kom ialla fall ut där ifrån med ett par nya solbrillor, legging och ett par tränings/mys byxor.

Vi stannade på max i norrköping sen för lite lunch i magen så nu är jag propp mätt. Vart skapligt seg när jag körde hem förut så nu ska jag strax lägga mig på soffan, lyssna på lite musik och vila ögonen.

Ser ut att bli en sväng ut till sköldinge i kväll och dumpa av de 8 säckarna med blästersand, bromsbeläggen och lite annat smått och gott i garaget.
/M

Linköping

Lite sovmorgon och frukosten ligger nu i magen. Kläderna är på och sminket sitter där det ska, nu väntar jag bara på mitt hjärta. Han ska få i sig lite kaffe så han blir som folk och sen ska jag lägga om hans sår innan vi kan bege oss iväg till Linköping.

Första anhalten där blir biltema då min bil skrek efter ett nytt bromsbelägg, john var ju så snäll och kollade min bil i går. Jag är nöjd över att min bil inte skrek efter mer för denna gång vart det inte så dyrt vilket uppskattas av min smala plånbok.

När vi är på biltema så skall vi även köpa 8 säckar med blästersand så våra renoveringsobjekt till bilar kan bli klara. Sen tor jag det var lite annat smått och gott vi skulle ha där ifrån oxå.

Efter biltema så blir det ikanohuset för lite shopping, jag behöver bl a legging och sen får man se vad som mer följer med hem :P
/M




I väntan på att hjärtat skall vakna till

Grattis Sweet-Lily



Denna fina tös blir 5 år i dag, grattis underbara Lily!

Underbart väder

Fixade en jätte god smoothie till lunch förut i dag med hallon och banan i. När lunchen sen var intagen så tog älsklingen och jag en promenad ner på stan. Kollade i lite affärer och sen gick vi bara och njöt utav det fina vädret.

När vi kom hem sen så fick jag ett ryck och började storstäda lägenheten, damsög bakom och i soffan. Älsklingen var inte sämmre han, utan han var så snäll och torkade alla fönster.

Nu sitter vi soffan och har balkongdörren på vidgavel för att få in lite frisk vårluft. Väntar på att tvättmaskinen skall bli klar sen blir det hem till mina föräldrar för att hämta min bil. Skall köra ut den till john så ska han få kolla vad det är som skrapar vid högra framdäcket.
/M



Härlig måndag

Vart en tidig morgon då vi skulle va på sjukhuset halv 8. Såret såg jätte bra ut så vi behöver bara åka upp dit för omläggning onsdag och fredag. De andra 2 dagarna skall jag lägga om såret då de tycke att jag hade gjort ett bra jobb under helgen.

Efter sjukhuset vart det hem och käka lite frukost, kolla datorn och sen byte jag om och gick ut på en promenad. Det vart en PW på 45 min, var helt slut i bena är jag kom hem förut.

Nu har jag precis kommit ur duschen och skall strax fixa lite lunch för att sen ta tag i disken. Vad resten av denna dagen har att erbjuda vet jag inte.
/M

En riktig fika dag

Åkte ut till sköldinge förut i dag, kollade hur det gick för de i garaget. Sen vart det fika med bullar och kakor. Vi var så mätta när vi kom hem sen vid 16 tiden så det vart inte middag förens vid 18 tiden.

Stekt grillkorv med bröd vart det till middag och  jävlar vad gott det smakade. Efter maten så låg vi och jäste i soffan sen ringde kims mamma och undra ifall vi skulle med och fira hans farmor som fyllde år idag.

De hämtade upp oss vid åtta tiden, hemma hos kims farmor bjödes det på en jätte god smörgåstårta samt en vanlig tårta med ananas, mandarinklyftor och vindruvor på. Tog en liten bit utav varje och vart helt propmätt.

Vi satt och snackade lite skit om allt mellan himmel och jord men mest vart det om bilar. Det är nämligen en riktig bilfamilj jag har hamnat i men det gillas skarpt utav mig :)

Nu är vi hemma, sitter nerbäddade i soffan och slöar. Jag kom på att jag hade en bit vattenmelon i kylen så jag skivade upp den i bitar samt skivade ner lite kiwi så det blev en lite mini fruktsallad som jag nu sitter och mummsar i mig.

Det blir snart till att krypa ner i sängen för att sova då det är tidig morgon i morrn som gäller då vi ska va på sjukhuset halv 8.
/M



Skönt med sovmorgon

Åh vad skönt det var med en lång sovmorgon i dag. Vi sov tills vi vaknade och sen låg vi och myste en stund innan vi tillslut klev upp för lite frukost/lunch.

Nu kollar vi på vetrinärerna på bondi beach, riktigt bra program. När det är slut så ska jag plocka iordning i lägenheten, vika lite tvätt och ta ett varv med med snabeldraken.

Där imellan så ska jag lägga om älsklingens sår och så ska vi åka ut en sväng till sköldinge.

/M

God natt

Har precis tittat klar på filmen och fy fan vad bra den var. Garvade nästan ihjäl mig från början till slutet. Men nu är det dags att krypa ner i sängen och vila ögonen. I morrn blir det till att ta en lång och skön sovmorgon.

Natti natti gott folk.
/M

Mera valp bilder

Kunde inte låta bli att ta lite fler kort på de små söta pralinerna. Nu har de börjat öppna ögonen så nu är det lite mer fart i de. De utveckals och växer fort de små liven.
/M








Oväder

Oj så mätt jag vart utav pizzan, det smakade riktigt gott idag. Förutom skinka på min halva av pizzan hade jag även lök och ananas vilket vart en jätte bra smak kombination.

Nu sitter jag nerbäddad i soffan och utanför är det ett riktigt oväder. Det regnar och blåser ute, det blåser så mkt att regnet piskar fönstrena.

Denna lördagskväll blir lugn, det blir mys i soffan samt titta på en film. Tänkte att vi skulle kolla på the hangover då jag inte sett den.

Vad ska ni hitta på denna lördagskväll?
/M


Hemmagjord pizza, nom nom

Hundvakt

Vart en tidig morgon i morse, klev upp vid 8 tiden. Bytte och la om älsklingens sår då de på sjukhuset tycke jag kunde göra det i helgen då jag ändå är utbildad undersköterska.

När det var fixat åkte vi bort till sopiha då vi skulle vara hundvakt åt zelma, lily och valparna medans hon var på kurs. Lämnade älsklingen där och så körde jag henne till flen där uppfödarkursen skulle hållas.

När jag kom tillbaks till stan sen så tog vi ut damerna på en promenad, passade på när valparna låg och sussade. Väl tillbaks efter promenaden i det fina vädret så tog vi det bara lugnt och myste med hundarna.

Svärmor tittade över en lite sväng så hon fick kolla på valpisarna. Sophia kom hev vid halv 3 tiden och då åkte älsklinge och jag upp till willys då bl a mjölken började ta slut här hemma.

Nu blir det lite slöande i soffan innan det är dag för att fixa middag vilket i dag blir hemmagjord pizza nom nom.

/M

Inte bara jag som är pysslig

Det är inte bara jag som är pysslig utav mig utan även min älskling. Han köpte ju silvertråd (svin dyrt, 500 kr metern) ifrån pyssel affären. Så i kväll har han suttit och gjort små ringar utav tråden som han sen har börjat stätta ihop till en armlänk som heter kungslänk.

Det ser ut som man typ har flätat ihop ringarna, det kommer att bli en riktigt maffig länk då den är riktigt grov. Kommer att bli skit snyggt när det är klart. Hittils har han hunnit ca 1/3 av länkens längd men nu så har dock tråden tagit slut så det blir till att beställa mer så han kan göra klart den i veckan.
/M


Me me me

Kände för att vara lite ego och slänga upp lite bilder på mig själv bara för att jag kan ;)
/M






Tors hammare

När vi var ute hos hjärtats mamma i dag så fick han en tavla utav henne. Det var en utav hennes arbetskamraters man som hade ritat den. Motivet var tors hammare och jävlar i helvete vad snyggt ritad den var.

Önskar än annan kunde rita så där bra som honom. Men vad är det de säger, övning ger färdighet. Nu står ialla fall tavlan i vardagsrums fönstret där den gör sig bra :)
/M



Häxor

Gud så skönt det var att lägga sig och slumra en stund efter duschen. När jag vaknade kvart i 11 kännde jag mig pigg, vaken och som en ny människa.

Jag fixade till mig och sen åkte hjärtat och jag ut till svärmor, stannade till på kastrullhäxorna och handlade med oss lite lunch.

Käkade lunch där ute, drack kaffe och snackade lite skit. Älsklingen lånade lite verktyg så han kan börja göra sin kungslänk i silver. Påvägen hem svängde vi förbi britt-maries pyssel och pynt där vi hämtade upp silvertråden han hade beställt samt papper.

Jag körde sen iväg hjärtat till sitt jobb då de skulle ha något möte och själv passade jag på att ta tag i disken här hemma. Tittar på lite teve nu, älsklingen skulle ringa sen när han ville hem.

/M

Vaken men inte pigg

Hade tänkt gå och lägga mig i skaplig tid i går men det gick åt helvete. Jag fasnade framför teven/datorn och vips så var klockan nästan tolv.

I dag hade vi läkartid halv 8 så det var bara att gå upp tidigt vilket inte var någon höjdare. Det gick snabbt uppe på sjukhuset och såret läker jätte fint.

Nu har vi kommit hem och jag har vaknat till liv men jag är inte pigg för fem öre. Har fått i mig lite frukost nu och ska strax hoppa in i duschen sen blir det att vila en lite stund.

/M

Blomdekoration

Det har blivit mkt pysslade i dag för min del. Fick för mig att göra små söta hjärtat i ståltråd att ha som dekoration vid några utav mina gröna blommor.

Jag tog en lagom lång ståltråd och virade sen en tunn silverfärgad ståltråd runt den. Formade sen ståltråden till ett hjärta.

Trädde sen en/två pärlor på en kort ståltråd, gjorde en liten ögla i ena änden så pärla inte skulle åka av. Den andra änden av ståltråden fäste jag i hjärtats böj.

Jag hängde sen upp det ena hjärtat med en genomskinlig tråd i än utav blommorna. Det andra hjärtat lutade jag emot stammen på den andra blomman.

När jag ändå var igång och pysslade så gjorde jag en till blomma i spets men denna gången så la jag till några lager utav det prickiga tyget som jag hade använt till att göra hårbandet utav.

/M










Hårband

Köpte ett hårband på lindex för några dagar sen. Det är ett hårband i tyg med ståltråd i mitten så man bara behöver virra ihop ändarna så den blir fixerad på huvudet.

Tanken väcktes att en sådan skulle ju jag kunna knåpa ihop själv. Så sagt och gjort så klippte jag till en ståltråd i lagom längd. Sen hade jag en gammal sjal som jag inte använder så jag klippte till tyget till en lång bred remsa.

Sen vek jag ihop den och sydde ihop långsidan samt kortsidorna. Jag lämnade ett lite hål för att kunna föra in ståltråden. Sydde sen ihop det lilla hålet och vips så hade jag ett eget rockabilly hår band :)
/M


Hårbandet jag knåpade ihop i dag


Det vita hårbandet har jag knåpat ihop och det svarta har jag köpt på
lindex.

Valp bilder

Här kommer lite valp bilder från dagens besök hos de små lakris pralinerna.
/M


Yääy mamma är här


Matdags


Det är trångt vid "matbordet"


Raaap, nu är jag mätt


Dags att sova lite på maten

Valp mys

Vi kom hem för en liten stund sen efter att ha varit hemma hos sophia och myst med lilys valpar. De är så söta de små laktris pralinerna.

Det ligger fortfarande och sover mestadelen utav tiden men nu så börjar de öppna ögonen så smått. Ska bli roligt och se de sen när det kan se och röra sig ordentligt.

Medans vi var där passade sophia på att gå en långpromenad med zelma. Under tiden medans de var borta så kliade både kim och jag på lily som njöt i fulla drag.

Nu är vi som sagt hemma och håller på mede maten, väntar på att rotfruktsgratängen skall bli klar så vi kan steka på lövbiffen. Sen skall vi kolla på grimm och bara mysa.

/M

Dag 50

Valfritt inlägg om dig själv - slutet av listan

Jag tänke ge er 15 snabbfakta om mig.

1. Mitt fullständiga namn är Madelene Maria Karlström (kanske blir ett annat efternamn om något år ;) )

2. Jag älskar skor och rockabilly kläder

3. Jag älskar min familj över allt annat <3

4. Jag är rädd att mista någon jag älskar

5. Jag är helt tokig i sushi, pastasallad och coleslaw

6. Jag är ingen morgonmänniska, gillar att lika och dra mig länge i sängen

7. Jag älskar och blir helt till mig av doften av hugo boss parfym, motorolja och bensin (stort plus att min karl oftast luktar så hela tiden :D )

8. Jag saknar att hålla på med hästar

9. Jag tycker om att pyssla

10. Jag gillar att bli kliad/ dra med fingrarna på ryggen, armarna och fötterna

11. Jag tycker om tatueringar och har samlat på mig 14 st

12. Jag tycker om ljudet av en V8 motor & älskar att köra jänkare

13. Gillar att få massage

14. Finns inget bättre än en grillad fin köttbit på sommaren

15. Jag hatar vinter, jag är mer en vår/sommar människa





Dag 49

Berätta om en dröm jag haft

Jag brukar oftast inte komma ihåg så mkt utav det jag drömmer utan jag kommer bra ihåg små fragment.

Men en gång drömmde jag att jag kännde att en utav mina tänder var lösa så jag gick upp till toan. Där inne så tittade jag i spegeln, vikade på tanden och helt plötsligt så rammlade den ner i handfatet. Jag fick panik och började stor gråta.

Men så helt plötsligt så vaknar jag upp ur drömmen och det första jag gör är att känna ifall alla tänder sitter på plats. När jag känner på ena tanden så rammlar den ur och jag blir förtvivlad över att det inte var någon dröm. Utan att jag verkligen har tappat en tand.

Till slut så vaknar jag upp ifrån drömmen, jag har alltså drömmt att jag först har tappat en utav mina tänder för att sen "vakna upp" i från den drömmen men i själva verket så drömmde jag bara att jag gjorde det.

När jag väl vaknat upp på riktigt från drömmen så var jag naturligtvis tvungen att känna så alla tänder satt fast och det gjorde de.

Jag har ingen aning om varför jag drömmde om att tappa tänder. Kanske det har lite att göra med få fänga eller att man är rädd för att bli gammal.

Dag 48

Mina smeknamn

De flesta kallar mig för Madde vilket inte är så svårt att förstå med tanke på att mitt hela namn är Madelene.

Sen kallas jag även för maddiie utav en del, det namnet kom till då jag skulle skaffa ett helgon konto. Mitt vanliga smeknamn madde var upptaget så då tog jag den engelska varianten som är Maddiie.

Sen har jag även smeknamnet blondie då jag hade jätte blont hår ett tag. Sen så heter en utav mina bästa kompsiar madde så för att folk skulle kunna skilja oss åt i teleböckerna i mobilen så brukade de skriva madde blondie eller madde blond på mitt mobilnummer.

Det hänger fortfarande kvar i våran umgängeskret även fast jag är mörbrunett/svarthårig nu förtiden.





Två gammla bilder från när jag var super blond




Dag 47

När förlorade du oskulden?

Haha det var ju en jävla fråga oxå men men här kommer svaret.

Jag var 17 år och det var med en killkompis.

Dag 46

Person jag älskar

Jag älskar min kära fästman så otroligt mkt att det är svårt att beskriva det i ord. Han får mig att må så otroligt bra och jag känner mig trygg med honom vid min sida.


Sovmorgon

I går kväll var jag ute hos min kusin, vi tittade på film och snackade skit. Filmen vi tittade på var One for the money som är baserat på Janet Evanovich böcker om prisjägaren Stephanie Plum.

Jag och min kusin har läst de flesta utav hennes böcker och tycker de är hysteriskt roliga. Vi tycke filmen var bra, dock lite besvikna på rollsättningen. Vi hade valt andra skådisar till vissa av karaktärerna sen så hade de ändrat lite för mkt i handlingen.

Men över lag så var det rolig och bra, man får tänka på att det är svårt att göra en film från en bok och kunna få med allt.

När jag kom hem sen vart det lite filmtittade med karln, vi kollade på zombieland. Den var bra, inte så där super duper rolig men helt okej att titta på. När filmen var slut så var kl tolv och det var bara att krypa ner i sängen.

I dag vart det lite sovmorgon då vi inte hade läkartid förens halv 10 så vi gick upp vid kvart i 9. Men även fast vi fick sovmorgon så var vi båda super trötta. Men nu efter att vi varit hos läkaren samt fått i oss lite frukost så börjar jag bli lite piggare.

Nej lika bra att sysselsätta sig med någon så inte tröttheten kommer tillbaka.
/M

Min tur

Jag skall strax fixa till mig för att åka ut till min kusin, vi ska titta på film och snacka skit. För engång skull är det jag som kommer överge min älskling för att åka ut till sköldinge (min kusin bor där). Annars så burkar det vara han som överger mig för att åka ut till sköldinge och garaget.

I morrn ser det ut som att det kommer att bli lite valpmys vilket jag inte tackar nej till. Hur kan man inte tacka ja till att mysa med de här små pralinerna.
/M


Servettringar

Vart lite pysslande i dag också. Dagen till äran knåpade jag ihop enkla men snygga (enligt min mening) servettringar av ståltråd och pärlor.

Jag tog en lagom lång ståltrådsbit och virade en tunn silverfärgad ståltråd rund den mörka ståltråden. Jag virade en bit sen trädde jag på en pärla på det mörka tråden. Efter pärlan fortsatte jag att vira den ljusa ståltråden och så fortsatten jag tills jag kom ut till änden.

Det tog sin lilla tid men när man väl fick in snittsen så gick det riktigt fort. Det som är roligt med servettringar är att det finns ingen rätt eller fel när man gör sånna. Det är bara att låta fantasin flöda, man behöver inte bara använda pärlor utan man kan använda berlocker också för att få till sin egen touch :)

I morrn ska jag försöka mig på min idé jag har som innefattar ståltråd och tyg.
/M

 

 


Hur kan man inte märka!!

Går kvällen spenderades med fika hemma hos våra fina grannar, det vart mycket babbel, skratt och fikabröd. Vi gick hem vid 21 tiden, kollade på lite teve innan vi kröp ner i sängen.

Det var segt att komma upp i morse men vi lyckades ta oss upp ur det varma sängen och åka till sjukhuset. När omläggningen var klar åkte vi till willys då vi behövde lite frukost saker.

När vi satt på parkeringen och väntade på att de skulle öppna så parkerade en dam brevid oss. Ingen märkvärdigt med det om det inte vore för att den där jävla kärringen slängde upp sid dörr rakt i sidan på våran bil.

Änn värre var att hon inte märkte det men vi gjorde det då det känndes i bilen. Men hon gick raka vägen till entré dörren som ingen ting hade hänt. Vi kollade bilen och jo men visst hade det blivit en lackskada i bilen, inget stort men ändå.

Väl inne i affären så plockade vi henne och påpekade för henne att hon hade slängt upp sin dörr i våran bil och att det blivit en skada. Svaret vi fick av henne var att oj det märkte jag inte att jag slog i eran bil och oj det var synd att det blivit en skada och att hon skulle va försiktigare nästa gång.

Usch jag blir så jävla arg och trött på männsikor som henne, hur fan kan man inte känna/märka ifall man öppnar upp en dörr och den tar i i någon annans bil. Om inte annat ser du väl hur mycket svängrum/utrymme du har att öppna upp dörren tills den nuddar den som står brevid dig.

Och om man nu måste slänga upp dörren på vid gavel så behöver man ju inte parkera brevid någon. Som den där kärringen, hon hade en näst in till en tom jävla parkering att stå på och så var hon tvungen att ställa sig brevid oss.

Nej jag ska inte låta den ruggugglan förstöra denna fina dag för mig. Utan istället ska jag pyssla lite och sen möta upp madde kl 13 för en sväng på stan samt fika :)
/M


Tyg & ståltråd

Fick ett ryck och storstädade lägenheten, skrubbade rent toaletten från golv till tak så nu är det skinande rent där inne.

Älsklingen var så snäll och tog hand om disken, sicken underbar karl jag har :) Timmarna verkligen flög fram medans jag städade som en tok.

Middagen är avklarar och nu sitter jag och finular på lite pyssel idéer jag har. En idé jag har innehåller ståltråd och tyg, får se ifall jag kan genomföra den i morrn.

Annars så skall vi över till våra grannar om 1 timme på en kvällsfika, tänkte ta med lite fikabröd och göda de med.
/M


Städa & tvättdag

Vart en tidigmorgon i dag oxå då det stod besök på sjukhuset högst upp på ordningslistan för dagen. Det var kallt ute i morse oxå så man var tvungen att skrapa rutorna på bilen.

Har varit upp en sväng på öb i dag och köpt mer skedar då det är bristvara på det här hemma. Handlade även tvättmedel och babyolja för att hålla huden mjuk.

Åkte sen ner på stan då hjärtat skulle till banken, själv passade jag på att ta en sväng inne på lindex där jag köpte ett hårband. Vi gick sen till köttaffären och handlade lite köttfärs, vi avslutade sen med att ta mc driven för lite lunch.

Nu väntar jag på att tvättmaskinen skall bli klar så jag kan hänga lite tvätt sen skall jag ta tag i disken, dammsuga (orkade inte igår) och damma av lägenheten. Skall även kika in på ams hemsida och se ifall det finns några jobb att söka.

/M


Spetsblommor

Hittade ju som sagt en gammal spetsgardin på vinden i går som jag tog ner. Gjorde ju små söta påsar utav lite utav tyget i går.

I dag så har jag gjort lite blommor av spets som man kan antingen sy fast på någon tröja/linne/klänning som dekoration eller så sätter man en säkerhetsnål på baksidan så kan man använde de som broscher.

De är jätte enkla att göra och man behöver inte använda spetstyg utan man kan använda vilket sorts tyg man vill. Jag klippte ut cirklar i olika stora storlekar och sen sydde jag ihop de med de minsta cirket längst in och den största längst ut.

Jag använde en sytråd i samma nyans som tyget så tråden inte skall synas så tydligt. Sen så veckade jag tyget lite när jag sydde så det blir rynkigt och ger lite liv åt blomman. Jag avslutade med att sy fast en pärla i mitten av blomman.

Man kan göra hur stora eller små blommor man vill, blanda tyger. Det är bara ens egna fantasi som sätter stopp för vad man kan göra eller inte göra.
/M




Startar veckan med bullbakning

Denna måndag har beståt ut av ett besök på sjukhuset i vanlig ordning för omläggning av sår. Sen hem och ta tag i vardagsbestyren, posta a-kasse kortet så att pengarna rullar in på kortet i slutet av månaden.

Fick sen ett sug på att baka så gick bort till coop och inhandlade jäst och vetemjöl. Satte på lite musik och svängde sen ihop en bullsmet.

Fick kallelsen till min operation i dag med posten som jag skrev om i tidigare inlägg. Skall ner till apoteket i morrn och inhandla tvålen som jag är tvungen att tvätta mig med inför operationen.

När bullarna var klara så tog älsklingen och jag en fika och prov åt varsin och de fick tummarna upp. Bakade bullar som hade en smör/socker/vaniljsocker kräm i mitten.

Sen vart det lite pysslande för min del och hjärtat spelade mindcraft på datorn. Fixade till lite middag och nu sitter jag här, skall strax hoppa in i en varm dusch. Tänkte köra på stort och lägga en ansiktsmask samt göra en hårinpackning.

Efter det så blir det teve och så tänke jag gotta till mig med lite fruktsallad. Men nu blir det duschen, ha en trevlig måndagskväll.

/M


Då var tiden satt

Fick brev på posten i dag från sjukhuste, det var en hel bunt med papper. Det innehöll en kallelse till operation samt en massa information. Så den 23 denna månad är det dags att ta bort gallblåsan med de 8 stenarna som bor där inne.

Skönt att äntligen få en tid så man kan bli av med den. Fick en morgontid så jag skall infinna mig på sjukhuset redan 7.30. Dessutom så ska jag fasta 6 timmar innan jag ska vara där, lär ju säkert bli ashungrig bara för att.

Nej ska in i köket nu och slänga in bullarna i ugnen.
/M


Måndag o ny vecka

Vaken och nästan pigg, har varit iväg med hjärtat och lagt om hans sår. Det ser bra ut och läker fint. Sitter nu i soffan och har precis käkat lite frukost.

Ska slappa en lite stund till innan jag tar tag i disken då alla våra stora skedar är smutsiga. Tror vi får inskaffa fler skedar för vi har hur många rena knivar och gafflar i lådan.

Funderar på ifall jag ska baka lite bullar i dag, annars blir den en inne dag då det är kallt och frostigt ute. Kankse bädda ner sig i soffan och slå på en bra film.
/M

Pyssel med spets

Hittade en gammla vit spets gardin när jag var uppe på vinden i dag. Jag tog med mig den ner och fick en idé om att göra små söta påsar av gardinen.

Sagt och gjort klippte jag ut två lika stora bitar av tyget och sydde ihop 3 utav sidorna. Högst upp där öppningen är gjorde jag små hål i tyget och trädde en brunt sidenband igenom så man kan knyta ihop påsen. Längst ut på bandets ända sydde jag fast varsin pärla som dekoration.

Min tanke med de här små söta påsarna är att man kan använda de att lägga ner små presenter som man skall ge bort. Det kan ex vara roligare att ge bort en fint halsband som ligger i en söt spetspåse än i en tråkig ask.

/M


Promenad bilder

Tog lite kort på det härliga vädret förut i dag när jag och min mor var ute och promenaderade med zelma.
/M






Söndags promenad

Har varit ute på en jätte skön lång promenad i det fina vädret. Som sällskap hade jag min mor och zelma som behövde komma ut och springa av sig.

Det tog oss 40 min att ta oss runt slingan vi hade valt att gå vilket är en bra tid då varken min mor eller jag har gått några promenader på bra länge.

Nu har jag fått i mig lite lunch och ska strax köra älsklingen till läkaren då de ska lägga om såret. När det är klar skall jag åka upp till willys och storhandla.

Sen blir det nog en mysig fika på balkongen i det fina vädret.
/M

Shopping lista till våren/sommaren

Har en del måsten kläder som skall inhandlas till våren/sommare. Det blir en hel del bas kläder som är lätta att mixa och matcha med det som redan finns i min garderob.

Jag kommer sattsa på en schysst jeans jacka och shorts, klänning i 50 tals modell, luftigt linne, vita tygskor, solglasögon i pilotmodell och hårband i 50 tals stil.
/M


Bild boom på valpar

Var ju över hos sophia i dag och myste med lilys B-kull. Med B-kull innebär att alla valparnas namn börjar på bokstaven B. Här kommer en bild boom på de söta små staffe valparna.
/M








Bästaste mamman lily










Helt underbara

Tog en skön sovmorgon sen gick mamma o jag bort till sophia. Snackade lite skit och kollade på lilys 6 små valpar. De var helt underbara de små liven, i dag vart de 8 dagar gammla.

Tog lite kort på de som jag tänkte lägga upp här sen. Nu ska vi bege oss i väg på en liten tripp i det fina vädret.
/M

Deckare och pyssel

Har suttit och tittat på olika deckar serier i kväll samt pysslat lite. Knåpade ihop ett hjärta utav ståltråd som jag sen dekorerade med vita och lila pärlor.

Det var lite pilligt och bökigt imellan åt men jag var nöjd med hjärtat även fast det inte är symmetriskt. Hjärtat hängde jag upp i sovrumsfönstret med en genomskinlig tråd så det ser ut som att hjärtat svävar.

Ska kolla klart på sista deckaren för kvällen på kanal 9 sen blir det sängen så man orkar upp i skaplig tid i morrn.

Jag hoppas att ni alla har haft en trevlig fredagskväll och festa lugnt ni som skall ut på krogen och göra stan osäker.
/M





Sol sol sol

Wow vilket härligt väder det har varit i dag, dock lite kyligt när det har blåst. Men vad tusan gör det, solen har ju varit framme hela dagen :)

Åkte med min far och handlade en sväng i dag sen har jag inte gjort så mkt mer. Varit nere en sväng på stan och knallat runt i solen. Sen har det bara slappats vilket man måste unna sig i bland.

Det har inte blivit något pysslande idag men dagen/kvällen är ju inte slut än. Väntar på ett samtal men det verkar som att de som skulle ringa har glömt bort det *morr*

Längtar till i morrn då ska jag packa ner kamerna och träffa lily och hennes B-kull.

/M

Fredag

Tidig morgon, klev upp redan kl 7 och pigg var jag också. Men det kan ju bero på att vi gick och la oss innan kl 22 i går då vi båda var jätte trötta.

Körde upp älsklingen till sjukhuset i dag då han skulle få sitt sår omlagt. När vi var där uppe träffade jag sköterskan jag hade när jag var där med mina gallstenar. Hon frågade ifall jag hade fått någon operationstid, berättade att jag inte fått någon tiden än. Då gick hon iväg och hämtade nummret till deras planeringssköterska så på måndag ska jag ringa till henne och höra hur det går.

Körde hem älsklingen och sen körde jag bort min bil till mina föräldrar, den ska få stå hos de ett tag då det har börjat låta om höger framdäck igen (suckar).

Ska pyssla om min karln lite granna nu sen ska jag och pappa åka iväg och handla lite. Sen får jag se ifall det blir lite mer pysslande för min del i dag.

/M

Pärlor & ståltråd

Var nere en sväng hos britt-marie:s pyssel & pynt och handlade på mig lite smått o gott. Väl hemma satte jag igång med dagens projekt som var att piffa upp ena ljusstaken.

Jag tycke den började bli lite tråkigt så jag piffade till den genom att vira lite ståltråd på vissa ställen samt sätta dit lite pärlor.

Lite trixigt var det men jag vart väldigt nöjd med resultatet. Det är roligt att med små medel ge gamla saker ett nytt liv :)

/M

Innan jag piffade till den

Efter upp piffningen

En närbild på resultatet


Saknar

Jag saknar min skrutt, tycker han kan ringa snart så jag får åka och hämta honom. Men tills dess så ska jag fixa ihop lite lunch och sen börja pyssla lite. Väntar även på att tvätten ska bli klar så jag kan hänga upp den.

Åh måste få skryta lite om mitt hjärta. Han hade svets prov igår och självklart så klara han provet galant. Så nu har han 2 st nya licenser att lägga till på meritlistan.
/M



Tråk väder

Har skjusat iväg älsklingen, hunnit med att äta frukost samt passera duschen. Så vad händer nu då? Jag skulle kunna ställa mig och diska men tror jag suger på den karamellen ett tag till.

Ute är det riktigt tråk väder, grå trist och så ser det ut som att det skulle kunna börja regna vilken minut som helst. Det är ju inget inspirerande väder precis men jag tänker ändå vara lite kreativ i dag. Måste dock vänta tills kl 11 på att britt-maries pyssel och pynt öppnar.

/M