En skopa motivation eller två

En skön sovmorgon gör gott både för själen och kroppen.

Har varit inne en sväng i stan och fixat lite saker.

Lunchen är intagen, diskmaskinen är igång och jag ska försöka hitta en skopa motivation eller två till att städa.

Får tänka på hur fint och skönt det är när allt är klart.

Nya inredningsdetaljer








Hiss & diss

 
 
Kom på att jag glömt plånboken hemma lagom som jag kom in till stan.
Var bara att vända hemåt.
 
Dissar det tråkiga regnvädret, ro hit värmen och solen igen!
 
 
När jag kom in till stan för 2:a gången i dag så fick jag höra lite V8 muller.
Det värmed i både hjärta och själ.
 
Mitt pyssel sug har börjat infinna sig igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så vad arbetsveckan över

Ja då var den 2:a arbetsveckan över efter semester och den gick lika fort som förra veckan. Dock så har jag varit sjukt trött på mornarna denna veckan. 
 
Har försökt komma i säng i skaplig tid men det har jag misslyckats med i stort sett nästa varje kväll. Desto bättre har det gått med gympassen. Har blivit två pass nu i veckan och så blir det ytterligare två pass i helgen. 
 
I tisdagkväll var vi hemma hos svärföräldrara och firade svärmor som fyllde år. Hon bjöd på både äppel och rabarberpaj med vaniljsås till, mumms. Det var så gott så jag ska nog gör en egen äppelpaj i helgen men lite utav äpplena från vår trädgård. 
 
Avslutade denna arbetsvecka med ett besök hos en utav mina kollegor, hon var så snäll och skrapade bort lite tandsten och putsade tänderna. Så nu är det jag som lägger i en högre växel med att använda tandtråd för att hålla tandstenen borta.
 

Inredningsdetaljer

Är sugen på pimpa hemmet med lite snygga detaljer. Hittade lite smått och gått på både rustans och jotex hemsida. 
 
 
lykat samt tavlorna är från jotex de andra sakerna är från rusta

Big mistake

Kikade in på El bastardo och det skulle jag inte ha gjort, big mistake! Hittade en snygg topp och en omlott kofta som jag vart kär i. 
 
Ska försöka hålla händerna i styr ifrån att klicka hem det. Ska ju åka till turkiet i slutet av september så ska försöka hålla mig tills efter resa med att shoppa. 
 
 
 

Back to reality

Nu har man varit tillbaka i verkligheten och jobbat två dagar, det känns helt okej. Har inga problem alls att komma upp morgonen och inga problem med att somna på nätterna heller haha. 
 
Har börjat jobba med en ny tandläkare och det går kanon. Hon är super go och trevlig. Dagarna går i ett, fattar inte vart dagen tar vägen ibland. Har även ändrat om lite i mitt schema, börjar samt slutar 15 min tidigare om dagarna vilket är kanon när sambon och jag ska börja samåka mera. 
 
Laddar upp inför ett pass på gymmet ikväll, tror jag ska ta och kötta lite ben/rumpa. Det är nog mitt favorit pass att köra, minst skoj tycker jag bröst/mage är. 
 
Kikar runt på ikea efter något fint lite sidobord att kunna lägga ipaden på när den inte används eller ska laddas. Hittar dock inget som direkt faller varken mig eller sambon i smaken. 
 
 

Söndags ångest...?

Nej här var det ingen söndags ångest även fast det är sista semesterdagen och en ny jobbvecka drar igång i morrn. Jag känner mig pigg, utvilad och riktigt pepp för att börja jobba igen. Jobbar ju bara 6 veckor innan jag drar till turkiet.
 
I morrn får jag träffa nya tandläkaren som jag ska jobba men så det ska bli både spännande och kul. Sen ska det bli trevlig att träffa alla kollegor. 
 
Gårdagen bestod utav träning, deckarläsning och på kvällen vart det lite festligheter med ett gäng vänner. Satt och snackade skit och gamla minnen ute i Bie innan vi drog in till öltältet. Där inne träffade man på lite folk man kännde, tråkigt att det började regna. 
 
Hade som tur var paraply med mig men efter ett tag gick vi till lilla krog men lite innan midnatt så kastade jag och sambon in handduken och åkte hem. 
 
Lugn dag med deckarläsning och en promenad nu ikväll. Ska glo på lite teve innan det är dags att sätta larm på mobilen och krypa ner i sängen.
 
 

En sådan där perfekt dag

Den här dagen slå nog de flesta dagarna och ändå har vi inte gjort något jätte speciellt. Vi började iallafall dagen med ett besök på knallemarknade.
 
Hittade inget direkt som föll oss i smaken men kom där ifrån med en flaska saft, te och honung. Så det var ju inga onödiga saker. 
 
Efter ett snabbt stopp hemma så styrde vi bilen mot Söderköping dock inte för att äta glass på smultronstället. Istället valde vi att besöka Bondens Crêperie & Lanthandel för att äta lunch då vi tycke de hade den bästa menyn.
 
Vi beställde en varsin Galette (crêps), jag valde en ostgratinerad svampstuvning med kyckling/bacon och sambon tog en med skaldjursröra. Det var riktigt gott och oj vad mätta vi vart, ingen utav oss lyckades äta upp allt på tallriken. 
 
Det stället kan jag varmt rekomendera då personalen var trevlig, maten var god och priset var helt överenskomligt.
 
Tog en promenad längst med kanalen efter lunchen, tittade i lite affärer. Hittade en sommar/sol klänning som passar perfekt att ha med till turkiet resan. 
 
Köpte en liten glassbägare på smultronstället innan vi fortsatte våran promenad genom stan. Finns så många fina gamla hus där att titta på. 
 
 
 
Stannade i norrköping påvägen hem och kikade i lite butiker ute i ingelsta. Hittade en mysig kofta på rea inne på carlings som jag slog till på. Sambon köpte sig en ny jeansskjorta där då han har vuxit ur den andra han har, he's like the hulk.
 
Ett stopp på media market resulterade i att vi vart med en galaxy tab 3 ipad bara sådär. En fin fredskall(lilja) från plantagen fick sen avrundade våran fina dag.
 

Känner mig utvilad

Semestern börja sakta lida mot sitt slut, det återstår dock 4 dagar innan man ska tillbaka till vardagen. Ingen jobbångste hägrar ännu men det kan va för att jag känner mig oerhört utvilad.
 
Det var flera år sen jag hade 3 veckors semester så det kan vara en bidragande orsak. Jag har i stort sett jobbat hela sommrarna och bara haft dryga 1½ veckans semester. 
 
Den här semester har inte bara gått åt till att lata sig utan det har blivit en hel del sol och bad både i stjärnhov och vid veckeln. Till och med sambon har badad och det är något han typ aldrig gör. 
 
Jag har varit iväg och plockat jordgubbar på ett självplock, fått ansiktsbehandling, besökt tropicariumet, gått på malma marken. Kiropraktorn fixade till lite låsningar jag hade i kroppen, besökt gymmet varannan dag plus lite löpning på det. 
 
Kommer runda av den här semestern med ett besök på öltältet på lördag men ett gäng vänner. Det ska bli skoj, får se hur många man träffar i tältet som man känner. 
 
 
 

Tropicarium