2011

Det är ca 11 timmar kvar på detta år som har varit fantastiskt.

Året börjad med en puss nere på stan.
Stått ut med en massa snö.
Jobbat som en tok.
Konferens med jobbet = klackarna i taket.
Det blev en hel del shopping av både kläder och heminredning.
Såg The johnny hootch gang på statt
Alla hjärtans dag firades, fick chocklad och rosor <3
Live and jive besöktes.
Klappade vargar i kolmården med älsklingen, fantastisk upplevelse!
Plaskat i badhuset med madde och charlie.
70 mil t/r för att hämta hem våran jänkare.
Valborg firades med grillning och underbara vänner.
Tillkom flera tatueringar.
Besökt akuten 5 gånger för div saker.
Nationaldagen firades med vännerna i laxå.
Älsklingen och jag firade 1 år samt förlovade oss 6/6.
Björkvik rockabilly rumble, öl och the go getters.
Mitt vik förlängt flera gånger.
Åkt jänkare upp till rättvik, classic car weekend.
Gjort mig av med volvon och blev med ford.
Vår första semester utomlands gick till turkiet.
Umgåtts med vänner.
Börjat renoveringen på jänkaren.
Haft hemmafest med underbara vänner.
Avslutar året med mysig nyårsfirande älsklingen.




Shopping och tatuering

Var lite shopping i norrköping och denna gången var det älsklingen som shoppade loss mest utav oss. Han köpte två par skit snygga jeans och sen 3 t-shirts.

Själv inhandlade jag en spikmatta, mamma har ju en som jag brukar låna när jag är där ibland. Så nu tänkte jag att det var på tiden att jag skaffade mig än själv.

Efter shoppingen så vart det dags att gå ner till roger då han skulle tatuera mig. Vart 2 stycker stjärnor som jag skrev om i förra inlägget. De sitter ett bit nedanför nyckelbenen så jag trodde det skulle göra riktigt ont men det gjorde det inte. Gallstensanfallet jag hade känndes 10 gånger värre än när han tatuerade mig, höll nästan på att somna stundtals.

Det tog lite mindre än 1 timme sen var de klara så då begav vi oss iväg till max då älsklingen var hungrig. Jag var också vrålhungrig men får tyvärr inte äta någon fast föda. Min läkare i går rekomenderade mig till flytade föda i dag, det var lite träligt att se honom tycka i sig en god hamburgare :P

Nu är jag hemma och har fått i mig varmakoppen som smakade såååååå gott. Hjärtat mitt är ute i garaget och fixar med bilen. Jag har beordrat honom att vara där ute så mkt som möjligt ( han klagar inte :P ) så bilen åtminstonde är klar tillrättvik.

Medans han är där så sak jag roa mig med att kolla på lite teve och kanske vila en lite stund.

/M





Road trip till norrköping

Precis i denna stund när detta inlägg är postat (tids inställt inlägg) så är hjärtat och jag i norrköping. Jag skrev ju för ett tag sen att jag funderade på att tatuera mig igen. Så jag slog en pling till roger för någon vecka sen och fick en tid den 30/12 alltså idag.

Denna gång blir det 2 st stjärnor som kommer få pryda min kropp men vart det får ni inte veta förens jag lägger upp bild på de sen ;) Varför stjärnor kan man ju fråga sig. Jo för jag tycker de är snygga helt enkelt och ja dessa tatueringar är också genom tänkta även fast det inte finns personlig innebörd med de.

Men innan vi ska till roger så blir det nog en sväng på stan, det är ju mellandags rea :D och så skall det ätas lite lunch också. Man vill ju inte råka ut för blodsockerfall i tatuerings stolen sen när det är dags. Inte för att jag någonsin fått det förut men jag vet andra som har fått det :P

/M


Bio ikväll igen

Var på bio ikväll med min mor, vi såg girl with the dragon tattoo. Den föll mig inte alls i smaken, tycker den svenska män som hatar kvinnor är mycket bättre.

Fick ont i magen medans vi satt och tittade på filmen så när jag kom hem vart det till att peta i sig en värktablett. Men det sluatde ändå med att vi fick avrunda den här kvällen med ett besök på aukten. Fick en coktail spruta för mina gallbesvär så du känns det okej igen.

Läkaren jag hade där uppe var jätte trevlig och gav mig en massa tips på vad jag ska undvika för mat och så. Jag hoppas det håller sig i schack så jag inte får några fler anfall innan det är dags för ultraljudet.

Nej snart dags för sängen så man orkar med norrköping i morrn.

/M

Tordag

Vad har jag gjort hittills i dag? Inte så jätte mkt, har varit hemma en sväng hos mina föräldrar och lånat deras telefon. Snackat lite skit med mamma samt bestämt vilken tid de skulle hämta upp mig då vi ska på bio ikväll.

Fixade lite käk förut, vart biffwok med nudlar. Nu ska jag ta tag i lägeheten, det behöver plockas i ordning och dammsugas. Sen blir det en sväng upp till willys då vi behöver lite yogurt m.m.

Åh fick min remiss för ultraljudetidag, skall dit på fredag veckan som kommer. Snabba puckar det gillar jag, hoppas de är lika snabba med att ge ett svar.

/M

Sherlock Holmes

Kom nyss hem från bion där vi såg på Sherlock Holmes 2. Jag kan verkligen rekommendera er att se den. Det är fullt fart i filmen nästan hela tiden och den bjuder på många skratt.

Våran svenska Noomi Rapace spelade den fransk zigenerskan väldigt bra. Sen var ju Jude Law och Robert Downey Jr lysande som vanligt, en perfekt duo de där två. Filmen var väldigt skickligt filmad, det kändes stundtals som man själv var med i filmen.

Nej nu börjar klockan springa iväg, dags för sängen då jag har en hel del som skall uträttas i morrn.
Natti Natti.

/M


Bio i kväll med hjärtat

Ikväll ska hjärtat och jag på bio, vi skall se den nya sherlock holmes filmen där våran svenska noomi rapace har en roll. Jag hoppas på att 2:an är lika bra som första sherlock holmes filmen jag såg.

Men innan det så ska jag kladda på lite smink i ansiktet så jag ser lite piggare ut än vad jag känner mig :P Jag skall även åka ut en sväng till svärföräldrara samt ser hur det går för hjärtat med vår bil.

Ja mer än så händer inte i dag/kväll.

/M

Ser ut att bli en okej dag

Kunde sova nästan hela natten igenom utan någon värktablett men tidigt i morse gav jag upp och tog en tablett. Var och handlade mat förut så nu har vi mat så vi klarar oss till efter nyårsafton.

Jag ska strax försöka ta tag i disken och sen blir det nog till att vila en stund. Än så länge känns det bra, lite öm där gallblåsan sitter men annars är det okej.

Min karl är ute och fixar med bilen, har för mig han sa att han skulle skära bort skuffgolvet i dag. Ska åka ut tid vid 4 sen så då får jag se hur långt han har kommit.

/M

Inte gjort mycket i dag

Den här dagen har jag spenderat genom att vila, kastat ett öga på teven, försökt få i mig yogurt och vilat lite till. Min mor var över med lite värktabletter, det tackar jag för.

Älsklingen var så snäll och fixade middag till mig när han kom hen från sköldinge förut. Han har varit ute i garaget hela dagen och hållt på med bilen. Tror han ska ta med sig kameran i morrn och ta kort så har ni tur kanske ni kan få se lite bilder på den pågående renoveringen.

Jag är så sjukt tacksam över att jag har en sådan unndebar karl i mitt liv. Även fast han inte kunde göra något för att lindra smärtan jag hade i går så försökte han på alla sätt han kom på. Höll mig i handen när de skulle sticka mig för att ta blodprover och ge mig smärtlindring. Det var otroligt skönt att ha honom inne på rummet så jag slapp ligga där själv.

Denna kväll kommer att bli lugn, ska kolla på den deckare sen och efter det blir det sängen. Ska va hemma från jobbet i morrn också, vila upp mig och se så värken försvinner helt.

Förtillfället så värker det inget alls, håller tummarna för att det inte kommer tillbaka. Ska få en kallelse om några veckor till sjukhuset då de ska göra ett ultraljud tror jag det var, ska se så inte gallan är inflamerade.

/M

Istället för att sova kan man spendera måndags natten på..

Ja inte vart det mkt till sömn inatt. Fick jätte ont i magen i går kväll, spydde som en gris. Fick jätte ont i ryggen och ont i magen så jag inte visste vart jag skulle ta vägen.

Jag trodde smärtan berodde på att jag hade fått i mig mjölk, älsklingen trodde jag hade fått vinterkräksjukan. Vid halv 1 tiden ringde jag och sjukanmälde mig sen ringde jag till sjukvårdsrådgivningen. Det slutade med att pappa fick köra upp mig och hjärtat till akuten.

Hon i telefonen hade konstatterat att jag hade gallstensanfall vilket de på akuten bekräftade. Fick en voltaren spruta som skulle ta bort värken men den funkade inte. Så i stället vart det en rock ´n´roll spruta aka morfinspruta, efter 20 min hade den äntligen börjat värka.

När kl var 3 fick vi äntligen åka hem, fick lite beröm av den trevliga manliga sköterskan som tycke jag hade hållt ut länge innan jag åkte upp till de. Hej man kan ju inte bara åka in så fort man får lite ont i magen lixom.

Har sovit rätt så bra resten utav natt men nu har jag lite ont igen, ska försöka få i mig lite yogurt och sen blir det till att vila igen. Så ont som jag hade i natt önskar jag inte änns min värsta fiende.

/M

Ska bli skoj

Åh det vankas bio två gånger denna veckan, ska bli skoj :) På onsdag ska älsklingen och jag se på nya sherlock holmes. Sen på torsdag ska min mor och jag se på the girl with the dragon tattoo.

Jag hoppas på att båda filmerna ska vara riktigt se värda, har dock inte så jätte höga förväntningar på den filmen jag ska se på torsdagen.
/M

VS

Har nyss tittat på Victoria secret fashion show på teve. Det är helt otroligt vilka läckra underkläder de hade på sig. Till och med älsklingen satt och tittade på showen.

Nu skall de pysslas lite innan det är dags för sängen för i morrn är det dags för jobb igen.
/M

Mellandagsrea

Var nere en sväng på stan med natha förut i dag och kollade in mellandagsrean. Det var ingen höjdare, inte i mina ögon ialla fall.

Jag hittade dock en snygg kofta inne på hm (ej på rea) som fick följa med mig hem. Sen köpte jag ett block, färgpennor och torr shampoo inne på åhléns.

Efter att ha varit på stan så gick jag hem och käkade lite lunch innan jag åkte ut till sköldinge. Älsklingen höll på i garaget med bilen, själv gick jag ner till svärmors lokal. Hjälpte henne att städa och få lite ordning på alla hennes pysselsaker.

Åkte hem vid 15 tiden, passade på att göra ett stopp på willys innan jag åkte hem och tog tag i disken. Älsklingen kom hem sen och fixade maten medans jag plockade i ordning i lägenheten.

Nu sitter jag i soffan och tar det lungt, ska hoppa in i en varm dusch om en stund. Sen får jag se om jag kanske ska pyssla lite.

/M


Koftan jag köpte, den ser svart ut på bilden men är i verkligheten mörkblå

Så mätt man vart

Käkade en jätte god middag ute i forssjö med älsklingen familj. Det bjöds på rostade rotfrukter, grillade kycklingfilér samt någont kött, sallad och bea sås. Får se ifall det var sista grillningen för året eller om det kanske hinns med än gång till.

Efter maten fick theo öppna sina paket, han fick bl.a tröjor, skjorta, böcker och en massa leksaker. Bäst var ändå bad delfinen som var jätte god att bita på :P

Vi fick en julklapp utav älsklingens föräldrar, 500 kr var och så fick vi ett jätte fint svart vitt kort på theo från johan och linda. Han står nu prydligt i bokhyllan mellan två prydnadsglas.

När klapparna var utdelade så vart det efterrätt som bestod utav cheesecake, saffransskorpor, nötter och lite annat smått och gott. Nu är hjärtat och jag hemma, jag är fortfarande propp mätt efter allt vi har stoppat i oss.

Vad resten utav denna kväll har att erbjuda det vet jag inte, vi tar det som det kommer. Lägger upp lite bilder på julklapparna vi fick i går.
/M

Vi börjar med två ego bilder






Julklapparna vi fick utav mina föräldrar


Underkläderna jag fick utav älsklingen


värme tofflorna jag fick av hjärtat, har de på mig nu och de är super sköna


älsklingens julklappar han fick utav mig

Juldagen

Älsklingen och jag åkte upp en sväng till ica i dag och köpte en massa gottigt att äta. Käkade en varsin baugett halva till lunch med kyckling curry röra och skinkröra. Skall strax prova mango tet vi köpte uppe på ica, det luktar jätte gott så jag hoppas det smakar lika bra.

I eftermiddag blir det till att åka utt till forssjö och fira jul med älsklingens familj. Äta en massa god mat och snacka lite skit. Kvällen har vi inga direkta planer, det lutar emot att vi kommer va hemma och bara mysa.

Ska lägga upp en bild sen på julklapparna vi fick utan mina föräldrar :)

/M

Fina julklappar och propp mätt

Har varit hemma hos mina föräldrar där vi har firat jul och ätit en massa god mat. Det slank även ner en massa god efterrätt i form utav nötter och div chokladbitar så nu är jag proppmätt.

Vi fick jätte fina julklappar av mina föräldrar, en rolig bok,  jätte fina kökshaddukar, 2 st köksknivar och 1000 kr att köpa lite god mat för. Älsklingen fick även ett set med deo och någon tvål som luktade jätte gott. Och jag fick 2 st linnen med spets som min mor hade sytt dit samt ett set med oliv tvål och hudkräm.

Nu har vi kommit hem och sjunkit ner i soffan och smälter fortfarande julmaten :P Vi har även öppnat våra julklappar och vi båda vart super nöjda. Av älsklingen fick jag tofflor som man kan vära i mickorn så jag slipper frysa om mina fossingar. Jag fick även ett snyggt underklädes set i lila och spets av honom.

Av mig fick älsklingen en flaska mjöd, torkat kött, filmen super troopers och en årsprenumeration av pondus. Snacka om att han var glad när han plockade upp allt det ur paketet.

Resten utav denna julaftonskväll blir lugn, titta på lite teve och bara mysa. Jag hoppas ni alla har haft och kommer ha en fortsatt trevlig kväll.

/M

God Jul

God jul allesammans. Nu ska älsklingen och jag hem till mina föräldrar för att fira jul och äta en massa god mat. Jag hoppas ni alla får en fin och trevlig jul.  /M


Fika på sultans

Kims farmor var över en snabb sväng förut och önskade oss god jul och så fick vi en jätte fin julblomma utav henne. Vid 17 tiden mötte vi upp waerner, madde, chrille och charlie vid sultans för att ta en fika.

Satt där inne i värmen och snackade lite skit, updaterad oss om vad som har hänt i våra liv då vi alla inte bor i samma stad längre. Tror vi snackade bort 1½ timme innan vi skildes åt och gick hem i blåsten.

Nu sitter älsklingen och spelar xbox medans jag sitter här framför datorn. Tanken är att vi skall fixa lite middag om en stund. Blir lite onyttigt mat ikväll, fish and chips men o andra sidan så är det ju inte så ofta vi äter sånt.

/M

23 december

Shit i morrn är det julafton, tänk att denna månad har gått så fort. Dock ser det ut som att det inte kommer bli någon speciellt vit jul då det börjar bli mildväder ute. Tycker det är tråkigt nu när vi äntligen fick snö, mest synd tycker jag det är om alla barn som tycker det är så roligt att leka ute i snön.

Idag ska jag slå in theos julklapp, han aldrig med det igår. Sen skall det bakas kaka, lägenheten skall städas av och sen ska jag pyssla om mig själv.

Ikväll blir det en fika med våra underbara grannar samt waerner och förhoppningsvis nina. Det var super länge sen man såg de. De bor ju i halmstad nu så det blir ju inte att man ses så ofta då.

/M



Tårta och presenter

Åkte ut till sköldinge en sväng nu i kväll och firade min kusin som fyllde 30 år. Hon fick ett halsband, ask, vin flarra och en brika i presen utav mig, älsklingen och mina föräldrar.

Där ute bjöds det på tårta, kaffe och en massa skit snack om bl.a hundraser och hus. Försöker övertala de om att de ska hänga med på live and jive i februari. De är bra sugna så jag hoppas att de hänger med skulle vara så himmla kul :)

Resten utav denna torsdagskväll kommer spenderas framför teve, det är ju våran tevekväll med en massa bra serier som visas efter varandra.

/M


Bjuder på en gammal bild på min kusin o hennes man
som är tagen på deras bröllopsfest 07 tror jag det är.

Så här gör du

Här kära kusin o cissi ser ni hur ni ska få in eran personliga text i höger eller vänster spalten på eran blogg. Ni går in på design, sen kodmallar. Se till att det står redigera framsida, det är markerat i den röda ringen. Skriv sen den personliga tex ni vill ha under </tag:profile> För fler tips på bl.a design tycker jag ni ska gå in på designa din blogg han förklara jätte bra hur man skall göra.

/M




Julstressad, inte jag inte

Åkte upp en sväng till ica maxi i dag då jag behövde inhandla bl a jordgubbar till cheeseckaken som skall avnjutas på söndag. Väl där uppe så sprang folk runt som virriga hönor med sina kundkorgar/vagnar. Själv strosade jag runt där uppe i lugn och ro, skrattadens föör mig själv över alla hysteriska människor.

F-kassan ringde mig förut för att informera mig om hur det går med min sjukpening. Så på tisdag kommer jag få de pengarna och hon i telefonen var super trevlig. Nu sitter jag i soffan och har precis målat tånaglarna i en härligt röd färg.

Min älskade karl kommer hem om ca 40 min och då ska vi iväg och köpa lite thai mat, nomnom. Sen ska vi åka ut en sväng till min kusin som fyller 30 år i dag, grattis sandra!

Och på tal om min älskling så var han och hans jobb med i tidningen Succé i dag där de önskar alla en god jul & gott nytt år. Här har ni en bild på hela gänget på Oppunda svets.
/M


En till slappar dag

I dag är det en till slappar dag då jag inte har något speciellt inbokat. De ändå 2 måstena är disken och sen slå in theos julklapp. Kanske ta och betala de där inte allt för underbara räkningarna också :P

Kanske man skulle hoppa i termobyxorna och ta en långpromenad, det ser ut att kunna bli en riktigt fin dag. Ja det återstår att se vad jag hittar på under dagen.

/M

Update om renoveringen

Vi har faktisk inte börjat så mkt med renoveringen på bilen, har varit så mkt annat som kommit ivägen. Men ialla fall i går var planen att bilen skulle in i garget med icke då. Batteriet hade tydligen fryst sönder, dock vart vi inte så överraskade över det då det inte var i bästa skick.

Men J ska sätta i ett av sina batterier någon dag i våra lilla vita pärla så hon orkar ta sin in i garaget. Där inne så får hon torka upp och slippa all snö som nu har övertagit sverige.

Vårt skuffgolv har kommit så nu är det bara att tuta och köra med svetsen, nästan ialla fall ;) Jag ska väl starta med mitt projekt snart, att putsa upp allt krom som finns på bilen. Och jag kan säga att det är fan mig inte lite krom så jag kommer att få putsa som en tok. Men det gör jag mer än gärna, vill ju dra mitt strå till staken.

/M

En kopp té, saffransskorpa och engelsk deckare på menyn

Fixade en köttfärspaj till kvällen middag och den vart riktigt god ifall jag får säga det själv. Till pajen vart det en sallad som bestod utav isbergssallad och rödpaprika och så vart det en vitlökssås på cream fraiche.

Kvällen har varit lung, vart glatt överaskade när jag såg att de även i kväll skulle visa ett avsnitt av deckaren jag tittade på igår. Så nu sitter jag bänkad framför teve och försöker lista ut vem som är mördaren, det är inte allt så lätt att komma på det innan de visar upplösningen.

Hjärtat och jag drack en kopp té förut och provade saffransskorporna jag bakade på förmiddagen. De fick tummen upp utav älsklingen :)

I morrn är det torsdag och det innebär att det snart är julafton :) Gud som jag längtar, det ska bli så roligt att få öppna mina julklappar från älsklingen och se vad han har hittat på åt mig. Ännu roligare ska det bli att se vad han tycker om sin julklapp. Vi kom överens om att vi ska öppna klapparna på julaftonskvällen så det skulle ju inte förvåna mig ifall hela den dagen kommer att gå jätte långsamt bara för att :P

Men men det som väntar på något gott, väntar aldrig förlänge.

/M


Min julklapp

Min julklapp som jag klickade hem till mig själv var en jätte snygg röd pennkjol med snygga knappar som detaljer. Det här kommer att bli ett utav mina favvo plagg i min garderob. Kjolen kommer från sweet sandy, de har en hel del snygga plagg till bra priser. Kommer garanterat att beställa fler kläder ifrån de.

/M


Paket

Min julklapp till mig själv har kommit så jag ska strax ner på stan och hämta ut den. Men först ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig.

Åh det luktar jätte gott i köket då saffransskorporna är klara och ligger på ett galler för att svalna. Blir nog en kopp te och skorpa sen när jag kommer tillbaks från stan.

/M


Tar dagen som den kommer

Denna onsdag har jag inget direkt inplanerat utan jag tänker bara ta dagen som den kommer. Jo en sak har jag inplanerat och det är att baka saffrans skorpor.

En kollega hade med sig sånna förra fredagen till jobbet och de var försvinnande goda. Så i går fick jag receptet och i dag ska jag se ifall jag lyckas lika bra med de som hon gjorde.

Jag tror jag ska lyxa till det i dag och ta en riktig lång varm dusch, göra hårinpackning, lägga en ansiktsmask samt smörja in mig så jag blir babylen. Sen om energin finns så ska jag nog lacka naglarna i någon snygg färg.

/M

Engelsk deckare

Sitter nu och tittar på en jätte bra engelsk deckare (reklam för tillfället), komissarie Lewis heter den. Jag är verkligen en sucker för deckare och helst ska det var engelska . Tycker de amerikanska är så otroligt överdrivna, de engelska faller mig mer i smaken.

Annars har kvällen varit lugn, mest bara legat i soffan och myst med mitt underbara hjärta. Han var så go och tog disken förut, vilken underbar karl jag har. Så otroligt lycklig att jag har honom i mitt liv, får inte heller glömma mina underbara vänner som ger en styrka och förgyller tillvaron. Älskar er alla!

/M


Rolig grej med namn

Everyone has six names.

1. Your real name: Madelene Karlström

2. Your indian name (favorite color and favorite animal): Black Horse

3. Your soap opera name (middle name and street you live on): Maria Bryggare

4. Your Star Trek name (first 3 letters of last name, first 2 of middle name, first 2 of first name, last 3 of last name): Karmamaröm

5. Superhero name (color of your shirt and first item to your right):Black pillow

6. Goth name (black and name of one of your pets): Black Pandora

Många järn i elden

I dag har jag haft många järn i elden på jobbet. Jag har gått igenom en cheklista för alla våra röntgenaparater. Lite krångligt i början med när man väl hade fått humm om det så gick det lätt som en plätt.

Eftermiddagen spenderades i sterilen där jag fixade med disken, polerade även våra bildplattor som vi använder när vi tar kort på tänderna. Där imellan hade en utav hyginisterna ett återbud så jag skojade och sa att hon kunde får kolla ifall jag hade någon tandsten. Hon nappade på erbjudanet så hon plockde bort den lilla tandsten jag hade och sen polerade hon mina tänder så nu är de vita och fina.

Påvägen hem fårn jobbet stannade jag till på willys för att handla lite ingredienser så jag kan baka saffrans skorpor i morrn och senare i veckan så skall jag baka en cheesecake. Var bra mycket folk där inne men det gick endå snabbt och smidigt att komma därifrån.

När jag kom hem så hade min underbara karl maten klar vilket var toppen då jag var utsvulten då lunchen på jobbet inte smakade så bra idag. Nu ska jag bara varva ner och ta det lugnt. Carlo skulle tydligen komma förbi en sväng och kolla på lycktorna till pontiacen.

/M


Lite blandade frågor

SKULLE DU HELLRE...
1. Pierca näsan eller tungan?
Har redan piercat båda.

2. Vara seriös eller rolig? Seriös tror jag, det känns mest som jag.
3. Dricka röd eller grön mjölk? Grön mjölk, tycker den smakar bäst.
4. Brinna upp eller drunkna? Oj, svårt val men det får nog bli att drunkna.
5. Umgås med dina fiender eller föräldrar? Mina föräldrar så klart.


SVARA ÄRLIGT...
1. Tycker du om någon? Ja, jag älskar min sambo och tycker väldigt mycket om alla underbara människor i min närhet.
2. Sol eller måne? Sol.
3. Vinter eller höst? Höst.
4. Vänster eller höger? Höger.
5. Soligt eller regn? Soligt, då mår jag som bäst!

6. Vaniljglass eller chokladglass? Svårt val men det får bli vanilj.


OM DIG...
1. Hur mycket är klockan just nu? 19.20.
2. Fullständigt namn? Madelene Maria Karlström.
3. Vart vill du bo? I ett hus på landet, men ändå nära stan.
4. Hur många barn vill du ha? Två räcker gott och väl.

5. Vill du gifta dig? Ja absolut!
6. Rullar du spagettin eller skär? Både och, beroende på vad jag äter till.
7. Har du ätit sushi? Ja och det är sååååå gott.
8. Favoritglass? Ben and Jerry´s fairly nuts.
9. Hur många olika flingor har du i skåpet? Ingal.
10. Humör? Lite små seg men glad.


HAR DU DE SENASTE 24 TIMMARNA...
1. Pussat någon? Ja min sambo, flera gånger.
2. Sjungit? Ja, hemma när jag höll på med disken.
3. Blivit kramad? Ja, av min älskade sambo.
4. Känt dig fånig? Nej
5. Saknat någon? Ja, min mormor.
6. Dansat galet? Nej.

7. Klippt håret? Nej, klippte det för ca 3 veckor sen.
8. Gråtit? Nej, det har jag inte gjort.

9. Ljugit? Nej.
10. Blivit kysst? Japp.


GREJER...
1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Nej, jag är en skötsam flicka.
2. Har du hund? Nej, men kommer nog skaffa än i framtiden.

3. Tycker du att du är attraktiv? Klart att jag är men mycket ligger ju i betraktarens ögon.
4. Sover du helst själv eller med någon? Tillsammans med min underbara karl, har svårt att somna utan honom vid min sida.

5. Tror du på spöken? Ja, lite...


Ibland får man vara lite ego








Sneek peek

Alla vardagsbestyr är avklarade, riset är kokt till risotton ikväll och lunch har jag fått i mig också. Nu sitter jag bara och latar mig i soffan. Ibland så måste man ju få göra det med.

Har varit duktig och spikat upp en tavla ovanför dörren in till vardagsrummet, riktigt nöjd med resultatet. Dock var det ingen höjdare att balansera på en hög barstol för att kunna spika och hänga upp tavla men jag fixade det! Mycket mycket nöjd med mig själv :)

Om typ 30 min ska jag klä på mig extra varmt och gå hem till mina föräldrar då min mor skall hjälpa mig lägga upp ett plagg. Men innan det är dags att gå över dit ska jag värma mig med en kopp té och en rischokladkaka.

Btw här får ni en liten sneek peek på det jag håller på och ritar, vem vet kanske är det ett motiv till en ny tatuering eller kanske bara lite klotter ;) Någon som ser vad det skall föreställa?
/M


Marilyn hänger så fint över dörren in till vardagsrummet


Någon som ser vad det ska föreställa

Lyckades faktiskt

Jag lyckades faktisk komma upp i skaplig tid i dag, 8.45 klev jag ur sängen. Sen dess har jag käkat frukost, sitter nu i soffan och avnjuter en kopp te.

Skall snart ta tag i disken som är som en berg som bara växer och växer. Men med lite bra musik så skall det där diskberget minska snabbt, det är ialla fall vad jag hoppas på.

Sitter och kollar ut på all snö som ligger, ser så fint och mysigt ut. Tänk att lite snö kan få det att bli så mkt ljusare ute samt att man får mer julkänsla. Ska nog borsta fram bilen sen så det inte är så mkt i morrn att borsta när jag ska iväg till jobbet.

Nej dricka upp teet och sen poppa lite musik så vi kommer någon vart med dagens bestyr.

/M

Gammla tider

Det här får en att minnas de gammla goda tiderna då man festade med en massa underbart folk. Eller vad säger du natha ;)



 

 

 

 

 



Söndagskväll

Har spenderat denna söndagskväll med att vara kreativ, har ritat och lyssnat på musik. Det har även dippat lite morotsstavar och nu är jag lite onyttig och dricker en kall breezer som smakar lime.

Både älsklinge och jag är lika osociala för tillfället som sitter framför varsin dator :P i mellanåt slänger vi ett öga på indiana jones och garvar.

Planer för morgondagen då jag är ledig är att jag skall ta tag i vardagssysslorna som disken och ta ett varv med snabeldraken. Skall koka ris så vi har till risotton som vi tänker laga till redan i morrn, vart så himmla sugen på det så kan inte hålla mig tills på tisdag.

Jag skall även gå hem en sväng till mina föräldrar i morrn, mamma är så snäll så hon skall lägga upp ett klädesplag åt mig. Men allra först på min dagordning i morrn är att försäka komma upp i skaplig tid, wish med luck.



Läppstift

När vi var och shoppa i går så köpte jag ett nytt läppstift till min samling. Det vart ett mörkrött, har ett röttläppstift men det är ljusare än det som fick följa med hem igår.

Märket på läppstiftet är viva la diva och kostar runt 60 kr. Det sitter bra, är mjuk och behaglit på läpparna. Ett riktigt bra samt billigt märke som jag varmt kan rekomendera. Sen att det finns en hel uppsjö utav olika nyanser på läppstift, ögonskuggor och nagellack är ett stort plus.
/M






Mätt och belåten

Sitter nu tillbaka lutad i soffan mätt och belåten efter att ha ätit älsklingens spagetti och köttfärssås. Medans han höll på med maten förut så städade jag badrummet. Fixade så det vart lite ordning och reda på hyllorna samt i badrumsskåpet.

Var ute en sväng i sköldinge förut, fikade och fick receptet på risotto. Disskuterade lite om juldagen, vad det skulle bli för gott att äta ute hos johan och linda. Kom fram till att hjärtat och jag skulle fixa efterrätten, det lutar emot cheesecake.

Tog en sväng in på willys på vägen hem för att handla saker så vi kan prova risottoreceptet på tisdag. Köpte även lite gott tills i kväll att tugga på.

Nu glor vi på harry potter och den vises sten som går på kanal 5. Vad som händer annars ikväll har jag ingen aning om. Blir nog mest att ta det lungt, titta på film/teve och mysa.

/M

4:e advent

Idag är det 4:e advent och vi firade det med att ta en extra lång sovmorgon. Vi har ändå inga planer för i dag så då tycke vi att vi lika gärna kunde ligga kvar lite längre i sängen och mysa.

Vi klev upp vid lunchtid och nu sitter vi nersjunkna i soffan och tar det lugnt. Utanför blåser och snöar det, får hoppas att snön lägger sig så att det inte blir blask utav allt.

Ska ta en sväng ut till sköldinge om en stund, skall se ifall svärmor har något gott recept på risotto.
/M

Julklapp

Passerade duschen för några timmar sen och sen har jag bara suttit här framför datorn. Läst lite olika bloggar, kollat fb samt klickat hem en julklapp till mig själv. Vad det är tänker jag inte säga utan det är bara att ni gissar på ;) Lägger upp en bild sen när jag fått hem min julklapp.

Älsklingen sitter och kollar på generation kill på teve, jag slänger ett getöga då och då på det. Våran svenska hunk alexanders skarsgård spelar en utav huvudrollerna i den serien. Har för mig att han fick sitt genombrott där borta i usa med sin roll i generation kill.

Kom precis på att det är julafton om 1 vecka, det är ju helt sjukt vad fort tiden har gått. Hoppas dock att veckorna rullar på lika fort för jag vill ha den 24 februari då 2 dagars live and jive drar igång. Åh som jag längtar efter att få höra en massa underbar liv musik och se enmassa snygga upp piffade människor.

/M

Granen är klädd

Nu så har vi pyntat vår gran, det vart så fin och så fick man lite mer julkänsla också. För tillfället sitter jag och avnjuter en kall xider winter med smak av tangelofrukt och ingefära. Den smakar riktigt bra och så får vi inte glöma bort att nämna att det är glitter i den också.
/M
















Marieberg

Kom upp i skapligt tid och käkade frukost innan vi styrde bilen mot marieberg. Det var inget höjdar väder ute, det regnade och blåste men det gick bra att köra ändå.

Det var inte bara vi som hade fått för oss att åka till mariberg för att shoppa, det var lite smått kaos i rondellen vid shoppingcentret. Och att hitta parkering tog lite tid men tillslut fick vi tag i en bra plats till allt förlångt från entrén.

Vårat första stopp vart inne på sweet poison där vi köpte två jätte tuffa tröjor till theo i julklapp. Det fanns hur mkt snygga barnkläder som helst, den dagen vi får barn kommer jag shoppa loss där inne.

Sen vart det jc då jag behövde köpa ett par nya jeans då mina favvo jeans som jag har nu är för stora för mig. De har blivit så där osmikrande pösiga i arlset. Så jag kände att det var dags för ett par nya, till min förvåning var jag tvungen att gå ner 2 storlekar för att de skulle sitta bra.

Men jag klagar inte, det ger verkligen resultat med att dra ner på intaget utav läsk och godis. Det tackar vi för, det är ju roligt att det märks när man gör nyttiga ändringar i sin kost.

Innan vi åkte hem så köpte vi en jättefin kungsgran på bauhaus, den skall vi pynta sen ikväll. När vi åkte hem sen så kom det ner en massa snö blandat regn och naturligtvis så blåste det ju en hel del också.

Men vi tog oss säkert hem och sitter nu nerbäddade i soffan, jag framför datorn och älsklingen framför xbox:et. Jag skall snart stänga av datorn och lägga mig och lyssna på lite musik samt vila ögonen en stund.

/M

Fredagskväll

Efter att jag hade poppat lite musik och diskat så tog jag en sväng med snabeldraken. När karln kom hem efter jobbet så åkte vi ner till möbelmagasinet för att se ifall skugggolvet hade kommit men icke då.

Så det vart till att åka hem, la mig i soffan med datorn och kollade runt på en massa sidor. Vart lite trött så jag passade på att vila en stund sen när jag hade vaknat till liv låg hjärtat och jag och myste en stund innan vi tog tag i maten.

Resten utav denna fredagskväll har vi bara tagit det lugnt, jag lyssnat på musik och karln har spelat xbox. Vi har även spelat wordfeud( typ alfapet fast på mobilen) och ibland är det fan mig inte lätt att få ihop några ord.

Men nu börjar klockan bli mkt så det är snart dags att gå och lägga sig för i morrn skall vi åka till marieberg för lite shopping.

/M

Julbord på hedenlunda slott


Möttes utav en stor och fin julgran på gårdsplanen ute vid hedenlunda


Entren vid hedenlunda


De hade jätte fina kristall kronor i taket där ute


Man möttes av en jätte varm och skön brasa i foajen


Första tallriken jag tog med julmat bestod utav olika fisksorter, potatis & ägg


Tallrik nummer 2 bestod utav en massa olika köttsorter, syltade kantareller, leverpastej


Lite utav det kallskurna som det bjödspå, längst till vänster är det rostbiff, mitten är det
vildsvinsskinka och längst ut till höger rökt ankbröst


Äntligen har den kommit

Var fortfarnade mätt imorse sen julbordet vi käkade igår. Jobbade fram till lunch i dag och lagom till frukostfikat så föll det jätte stora snöflingor. Dock så smällt de bort efter ca 1 timme då det inte är tillräkligt kallt ute.

Påvägen hem stannade jag till vid coop för att köpa en sallad samt hämta ut min bok som jag hade beställt. Änligen har den kommit, har längtat efter den hela veckan. Boken heter Metamorfoser och är en bok på en massa outgivna bilder på Marilyn Monroe.

När jag kom hem så käkade jag salladen och sen slog jag in älsklingen julklapp då den är helt klar nu. Spelade även lite wordfeud med älsklingen, vi startade partiet i går och så slänger vi in ett ord när vi har lite tid över. Än så länge så leder jag men det håller nog inte i sig så länge.

Jag skall strax sätta på lite bra musik och ta tag i disken innan jag lägger mig i soffan och börjar blädra i den ny inköpta boken.

/M


Lite sugen

Jag är allt bra sugen på att smycka min kropp men en tatuering till. Kanske dags att ta tag i det till min mors förfasan förmodligen. Men jag brukar överväga motivet och placeringen på kroppen noggrant. Här görs inget bara för att göra nått, det är inte min grej.

Varför jag tänker över vart jag placerar mina tatueringarna är inte för att jag är rädd för att det ska göra ont (det ska kännas annars är det inte på riktigt). Utan det handlar mer om för att jag lätt skall kunna täcka över tatueringen då det kanske inte alltid passar sig att ha de synliga. Det kan faktisk i vissa fall hända att man blir nekad jobb ifall man har tatueringar som man inte kan dölja vilket är väldigt tråkigt.

Om det blir någon ny tatuering så är det ivanlig ordning roger på
tattoo i norrköping som får äran att göra den. Jag litar till fullo på honom då han är noggran med hygienen, ser ifall man måste ändra något på motivet så det inte slutar med att det kommer se ut som en svart klump efter typ 3 år. Han är även stenhård med att man måste ha fyllt 18 år och att man inte är påverkad av något ex alkohol.

Sen har han faktiskt gjort alla tatueringar (förutom än) och de har blivit grymt bra. Han är rriktigt duktig på att se vart man ska skugga för att det ska bli som snyggast. Det blir en hel del skuggning då jag gör mina tatueringar i black and grey.
/M

Den nyaste i samlingen




Kaos och julbord

Idag har det varit lite smått kaos på jobbet då våra servrar låg nere fram till 11 tiden. Det innebär att vi inte kom åt journalerna, kunde inte ta betalt eller ringa återbud. Servrarna kom igång vid 11 tiden som sagt men då började våra telefoner krångla istället.

Så det har varit en låång dag på jobbet men vi avrundaden den på bästa sätt genom att äta julbord ute på hedenlunda slott. De hade såå mkt gott på sitt julbord så man viste nästan inte vart man skulle börja.

Det jag åt var bl.a rökt lax, rökt hälleflundra, skaldjurspate, rostbiff, rökt ankbröst, rökt hjortfile, vildsvin, älgkorv och leverpastej. Sen hade de ett jätte gott dessertbord med creme brulee, olika chokladbitar, tryffelbitar, chockladmouss.

Jag har ätit så mkt så jag nästan kan rulla fram, ändå tycke jag inte att jag tog så mkt. Försökte ta lite utav det som jag tycke om men oftast så blir det mer än man tror.

Nu ligger jag i soffan och myser med hjärtat och kollar på grimm. Tänkte lägga upp lite bilder i morrn så får ni se hur det såg ut på hedenlunda samt mina tallrikar med mat :P

/M

Lussekatter

Ikväll har vi inte legat på latsidan här på bryggaregatan. Utan efter maten så slängde vi ihop en satts med lussekatter. 23 stycke gyllebruna och fina lussekatter vart det.

Vi har nyss druckit varsin kopp té och mummsat i oss 2 st ljumna lussekatter var. Det smakade otroligt gott så här på kvällskvisten.

I morrn blir det en låååååång dag för mig då det först står jobb mellan 7.30-17.00 på schemat. Sen direkt efter så ska vi iväg på julbord med jobbet, ska äta julbord på hedenlunda slott. Det skall bli spännande att se vad de har för gott på sitt julbord.

Jag räknar med att jag inte kommer vara hemma förens vid 20-21 i morrn kväll. Så när jag kommer hem blir det nog till att sätta sig i soffan för att jäsa maten en stund innan man sen kryper ner i sänge för att vara pigg till nästa arbetsdag. Som tur är så jobbar jag bara fram till lunch på fredagen :)

/M


Lite nostalgi

Sökte runt lite på youtube på olika låtar och artister och hittade denna. Brainpool med every day, kom ihåg att jag fick deras skiva i födelsedagspresten( har jag för mig) utav min kusin. Har glömt hur lättsam den här låten var.
/M



Gottigott

I väntan på maten fick jag ett infall och gjorde lite julgodis. Inget avanserat utan det vart rischoklad som är super lätt att göra.

Jag smälte ner 2 blockchokladskakor, en ljus och en mörk i en kastrull på svag värme. När choklade hade smällt så rörde jag ner puffat ris tills all chklad sugits upp i botten av kastrullen.

När det är gjort häller jag upp det på ett bakplåtspapper och brer ut det till en jämt lager. Sen får det stå och stelna, när kakan har stelnat är det bara att skära upp den i lagom stora bitar.

Det är enkelt och billigt att göra rischoklad och sen så smakar det super gott.
/M



Bara att skära upp bitar sen när den har stelnat

Födelsedagskort

I väntan på att tvätten skall bli klar så har jag suttit och pysslat ihop ett födelsedagskort till min kusin. Gjorde ett rätt enkelt kort då jag personliget tycker de är snyggast.
/M




Nu ligger korten på lådan

Förmiddagn har jag spenderat ner på stan, fixat frimärken till julkorten. Så nu ligger de på lådan och väntar på att få komma fram och göra mottagaren glad.

Kollade igenom lite affärer för att se ifall det fanns något snyggt klädesplag men icke då. Fast det gör ju inte så mkt, det är ju bara bra för min plånbok och min nästan överfulla garderob. Handlade ialla fall nytt smink bortagningsmedel då det böjrar ta slut, sen unnande jag mig även en god lunch. Vilket bestod utav 12 jätte goda sushi bitar.

Nu ska jag fortsätta beta av dagen to do lisat, först ut är att ta tag i disken. Kanske inte det roligast men det funkar ifall man sätter på lite bra musik.

/M

En trött tjej

Det har varit en trevlig och mysig dag på jobbet. Var ju lucia i dag så ena kollegan på jobbet hade bakat lussebullar och små kakor som vi hade och gottade oss med till frukost fikat.

Det stod friskvård på schemat i dag så jag tryckte hörlurarna i öronen och traskade iväg på en promenad. Kallt som tusan och blåst gjorde det så det vart en kort promenad på 40 min.

Jobbade med min tandläkare på förmiddagen och sen på eftermiddagen jobbade jag inne hos en annan tandläkare. Det är kul att byta av och få gå in och jobba med andra för alla tandläkare jobbar ju inte lika, så man lär sig alltid något nytt när man är inne hos någon annan.

Efter att hjärtat och jag hade ätit middag så försvann energi helt och jag var tjätte trött. Så jag vilade en liten stund, känns inte som att det gjorde varken till eller från. Tror det är det tråkiga vädret ute som får än att tappa en massa energi, regnigt och blåsigt är inte min melodi.

Men men i morrn så är jag ledig och då är det en massa saker som står på schemat. Bl a ska det moppas golv, bytas sängkläder samt ta en sväng på stan för att inhandla frimärken till julkorten. De ska ju ligga på lådan senast den 16 december så man säkert vet att de kommer fram innan jul.

Nej gott folk nu skall jag fixa till en kopp te och se ifall min hals blir lite bättre, skall även glo på lite teve innan jag säger tack och god natt.

/M

Home sweet home

Kom hem från jobbet för ca 30 min sen, lyckades hitta en parkeringsplats ute på gatan på första försöket. Det är inte alltid det lättaste, speciellt inte nu under vinter halvåret.

Vi har nämligen parkeringsförbud på tisdagar på ena gatan mellan 7-16 och onsdagar på andra gatan mellan samma tider. Och jag som inte jobbar onsdagar vill då helst stå på en tisdagsgata för att slippa gå upp och flytta bilen kl 7 på sin lediga morgon. Men när man inte är inne i stan förens halv 6 kan det ibland va svårt att just få en tisdags gata men i dag lyckades jag.

Har hunnit med att mysa lite i soffan med älsklingen men nu ska vi kicka igång och fixa maten. Fisk, kokt potatis och remuladsås står på menyn :)

/M


En helt underbar video

Tycker den här videon är så himmla söt och det får mig verkligen att sakna att hålla på med hästar. Kanske dags att försöka ta upp det igen.
/M



Kurerar mig med en kopp té

Klev nyss ut från badrummet efter att ha tagit en lång och varm dusch. Nu sitter jag nerbäddad i soffan och kurerar min stackars hals med en kopp té med mkt honung i. Hoppas hoppas att halsontet försvinner för jag har varken tid eller lust att bli sjuk nu när julafton närmar sig.

Annars så har jag bara tagit det lungt i dag, lunchade med madde tidigare under dagen. Sen vart det tippen för att slänga glasflaskorna då det inte gick att slänga de bort vid coop för att deras behållare var överfulla. Vart ärven en sväng upp till ö&b samt willys innan jag styrde bilen hemåt.

Intressantare än så här har min måndag inte varit. Men nu ska jag dricka upp resten utav mitt té och läsa lite bloggar innan jag kryper ner i sängen och tar natter.

/M

Fler bilder

Här kommer lite fler bilder från i lördags som jag fick utav madde :)
/M








Börjar denna vecka med en trevlig..

Måndag och vi börjar den nya veckan med att jag ska ta en god lunch på sultans med madde. Lär nog bli så att vi kommer sitta där och snacka bort minst 1½ timme.

Hade planer på att gå hem till mina föräldrar och låna deras telefon för att ringa ett samtal men pga vissa saker så får jag skjuta upp det tills på onsdag. Men jag sitter inte syslolös innan min lunch date utan jag ska städa undan det sista från lördagsen fest.

Vi har en uppsjö utav glasflaskor så de ska sammlas ihop och sen ska jag dra ett varv med snabeldraken. Efter lunchen blir det bort till återvinningsstationen vid copp för att slänga flaskorna och sen blir det nog ett varv på ö&b för lite små saker.

/M

Snällt av honom

Åkte iväg till willys förut i kväll för storhandling för ca 3 veckor framåt. Ingen utav oss har någon större lust att storhandla veckan till julafton då varenda jävle springer runt och slåss med kundvagnarna. Det var meningen att jag skulle betala denna omgång med mat men då älsklingen skulle ha en stock snus så var han så snäll och betalade allt.

Bara en sådan lite gest betyder väldigt mkt för mig, han är typ den enda omtänksammaste killen jag har varit tillsammans med. Jag tror det är viktigt att man är omtänksam i ett förhållande och att man inte är allt för självisk. När man är i ett förhållande så handlar faktisk inte allt om bara mig mig mig utan man måste lära sig att kompromissa med sin partner för att få förhållandet att fungera. Det är lika dant i en vänner relation, man ska både ge och ta båda två.

På tal om att kompromissa så är min karl ingen större älskare utav twilight filmerna men han följde med på den senaste filmen på bio samt att han ska följa med på den andra oxå. Själv så har jag lovat att jag ska se första matrix filmen (kanske de andra oxå) med honom samt att vi ska gå på silent hill 2 sen på bio.

Där har vi ett bra exempel på en kompromiss. Om fler kompromissade vare sig det gäller i par förhållande eller i vänner relation så skulle det nog bli mindre tjaffs och tjuriga miner.

/M

Bild boom!

Här har ni en bild boom från festen igår. Om ny tycker på de små bilderna så får ni upp de i större storlek. Fler bilder kommer i morrn då madde har några på sin mobil som jag skulle få :)
/M



















Trevlig lördags kväll

Det vart en otroligt lyckad kväll igår, alla som var bjudna kom vilket var roligt. Alla var på super bra party humör, nyktra som lite onyktra. Efter att ha suttit hemma hos oss in några timmar och lyssnat på musik, chattrat samt druckit en massa gott så styrde vi våra fötter till statt.

Där inne vart det att köpa lite gott att dricka och sen gå runt och mingla. Träffade på en del folk som man kände som man inte sett på länge. Satte oss ner vi ett bord sen och snackade en massa skit innan vi tog ett sista mingel varv.

När klockan var 01.30 kastade vi in handduken och traskade hem, det känns att man inte är 18 år längre :P Men kul som tusan hade vi och det är huvudsaken.

I dag är det lite segt, hade huvudvärk förut när jag vaknade men den börjar försvinna nu. Mötte upp madde och chrille förut, gick bort till pizzeria norr för att inhandla lite lunch. Gick upp till oss sen och satte oss och käkade samt glodde på lite teve.

De gick hem för en stund sen och själv ska jag lägga mig och slöa i soffan en stund. Ska senare i dag föra över bilderna från kameran till datorn så jag kan lägga upp lite kort är sen.

/M

Svår att hitta

Att hitta laddaren till kameran var lättare sagt än gjort. Tror nästan jag vände upp och ner på hela lägenheten innan jag tillslut hittade den i en låda. Jag kanske inte ska nämna att just den lådan rotade jag igenom 2 gånger utan att hitta laddaren. Men nu sitter ialla fall batteriet på laddning så ikväll är det jag som kommer leka paparazzi.

Var hemma förut hos mina föräldrar för att hämta receptet på salsan. När jag var där vart jag bjudet på lunch, mackor men en jätte god kyckling röra. Hjälpte även min mor att sätta upp de nya gardinerna hon hade köpt till vardagsrummet.

Nu sitter jag och väntar på att nagellacket skall torka samtidigt som jag sitter och tittar ut på det inte allt för inspirerande vädret. Regn och rusk, jag hoppas det blir uppehåll tills ikväll då vi ska ut på krogen.

/M

Här ska det hämtas recept

I dag ska jag tralla över till mina föräldrar för att hämta ett jätte gott recept på en het salsa som passar bra till bl a kött och pommes. Efter det så blir det en sväng upp till vinden för att ställa undan lycktorna till bilen. Bäst att sammla allt på samma ställe så vi vet vart vi har det sen när det är dags att plocka ihop pärlan.

Annars blir dagen rätt så lugn i mitt så kallade patetiska liv men till kvällen blir det andra bullar. Lägenheten kommer invaderas av 7 styck härliga människor. Och om jag kommer ihåg ska jag se till att ladda kameran till kvällen så ni kanske kan få se lite bilder i morrn ;)

Nej nu är det dags för lite frulle, macka och en kopp te känns som en bra start på denna lördag. Men allra först ska jag pussa lite på min underbara sambo <3

/M


Står för det och tar inte bort något

Good Night

Ögonlocken börjar bli tunga så det är dags att förpassa sig till sängen. Vill ju vara pigg och utvilad tills i morrn kväll då flera utav mina underbara vänner kommer hit för att festa lite. Jag hoppas på milt väder utan regn och snö så vi alla slipper frysa och se ut som dränkta katter när vi ska göra stan osäker i morrn kväll.

Denna fredagskväll har ialla fall bjudit på en sväng ut till sköldinge, fick med oss lycktorna hem till pontiacen så de skall upp på vinden sen. Tog oss ett varv inne på willys och handlade bröd till frukosten i morrn samt lite annat.

Vi har myst i soffan och ätit lussebullar och så började jag titta på en norsk deckare men ledsnade efter 1 timme. Har läst boken och tycker den är 10 gånger bättre än vad jag såg utav filmen. Mer än så har inte hänt ikväll.

Så god natt allt folk och hoppas ni haft en trevlig fredagskväll :)

/M

Svart & rött

Här kommer en bild på hur håret vart efter dagens frisörbesök. Jag vart jätte nöjd och jag tror det kommer se grymt läckert ut ifall man lockar det.
/M


Hälften fixat

Var hos frissan förut så hon fick experimentera med mitt hår då hon inte vart nöjd med de rödskimrande slingorna hon la i sist. Den här gången tog hon fram det tunga altereriet, färgen hon blandade till var verkligen shock röd.

Men resultatet på mitt hår vart mörk/mellan rött och skit snyggt. Vi vart båda glatt överraskade att resultatet vart så bra då jag har glashår. Det innebär att det är svår färgat, hårfärgen har svårt att fästa och det tar många färgningar innan håret är mättat och behåller färgen helt. Luggen fick sig också en omgång med saxen och vart några cm kortare.

Efter mitt besök hos frissan vart det bilbesiktiningen där min röda pärla äntligen fick blankt papper. Önskade killarna en trevlig helg och åkte där ifrån med ett leende på läpparna.

Nu har jag varit hemma en stund, fått i mig lite lunch och strax ska jag ta tag i lägenheten. Hjärtat är hemma från jobbet i dag då kan kände sig lite mosig, han är snäll och tar disken så jag slipper den. När vi har fixat allt sen blir det en sväng till affärn för att köpa dels lite gott till kvällen och sen lite frukost saker då det ekar tomt på det i skafferiet.

/M

När man tröttnar

Jag börjar tröttna på att höra av mig till folk för att träffas och så kan de inte svara på sms/mailet/logg inlägget. Träligast är om man ex har skickat ett logginlägg och sen ser att personen ifråga har varit inne på sida 4 gånger under olika dagar efter att man skrivit det och inte svara. Det tar inte många minuter att svara ifall man kan eller inte vill ses.

När vi endå är inne på att tröttna så börjar jag tröttna på att man inte får tycka, tänka, göra och uttrycka sig som man själv vill. Jag är en egen individ som gör som jag vill och inte som andra tycker och vill att jag ska göra. När jag ex uttrycker mig om vad jag tycker eller tänker så är det vad jag tycker och tänker. Inte vad jag tycker andra skall tycka och tänka.

Bara för att jag personligen ex aldrig skulle kunna tänka mig att pierca mig i ögonbrynet, färga håret rosa eller tatuera in en trible på kroppen så betyder inte det att jag tycker att andra ska tycka som mig. Om du tycker att tribel tatueringar är snygga och vill ha en sån jag då ska du ju göra en. Tycker du det är snyggt med rosa hår jag då får du ju färga håret rosa för det är ju inte mitt hår, inte jag som skall gå med det. Sen kanske jag tycker att det är snyggt med rosa hår men inte på mig personligen.

Jag tycker inte om att dricka rödvin, tycker det smakar fan men det innebär inte att folk i min närhet inte får dricka rödvin eller tycka att det är den bästa sortens vin som finns. Så länge jag inte behöver dricka det så är jag nöjd sen får andra göra som de vill. Smaken är som baken, delad!

Det är synd att en del folk inte kan inse att bara för att man skriver eller säger att man inte tycker om en sak generellt så innebär det inte att man prompt tycker att den personen ska tycka som än själv.

Nej tack nu läntar jag tills lördag för då kommer jag att njuta av trevligt sällskapet som kommer över för att dricka gott, festa och lyssna på härlig musik. 
/M

Torsdag 8/12

Fick trevliga nyheter på jobbet idag, istället för att jobba halvtid i januari så kommer jag jobba 75%. Sånt gillas, får dock inte stämpla upp till 100% men jag förlorar inget på det så det är ju bra.

Annars så hade denna torsdag bestått utav att skrapa rutor på bilen, jobbat och åter skrapat rutorna på bilen. Det är så underbart men vinter och frosten eller inte.

Ikväll är det tevekväll som gäller som varje torsdag, mysa ner sig i soffan och bara vara. I morrn är det full rulle, ska till frissan, bilbesiktningen, städa av lägenheten samt hinna med en vända på stan. Fullt upp med andra ord men sånt gillas.

Men nu ska jag mysa med mitt underbara hjärta.
/M


Färga ögonbrynen

Passade på att färga ögonbrynen i dag medans hjärtat fixade med middagn. Jag har rätt ljusa ögonbryn som jag ibland brukar färga, när färgen börjar gå ut brukar jag fylla i med penna istället för att få de markerade. Men det är inte alltid man orkar fixa med att fylla i ögonbrynen på morgonen.

Så istället så kände jag att det var dags att färga de igen så jag tänke tipsa er om depend frans och ögonbrynsfärg som jag använder. Just denna jag använder är snabbfärgning så det tar bara 3 min så har man snygga färgade ögonbryn. Den är smidig att använda och bruksanvisningen är lätt att förstå. Färgen finns att köpa på bl.a åhléns och kicks och kostar 89 kr men den räcker till flera färgningar.

Jag personligen tycker om när ögonbrynen är lite markerade det ramar liksom in ansiktet lite mera och ger liv till det. Sen så tycker jag det är snyggt när ögonbrynen är väl formade, med andra ord inte buskiga. Jag tycker inte det är snyggt när folk har plockat ögonbrynen så de är jätte tunna/smala och sen fyllt i med brun/svart kajal så det ser ut som streck. Det går verkligen inte hem hos mig.

/M


Före

Så här ser förpackningen ut


Efter färgningen, ser inte ut som så mkt skillnad på bilden
men det syns tydligare i verkligheten

Dinner time

Snart dags för middag men först ska vi sätta oss ner och skriva ihop en matlista. Sen kan vi ta tag i middagen som idag består utav stekt falukorv med makaroner.

Efter middagen skall jag hoppa in i duschen sen ikväll ska vi titta på film, blir faktiskt en dansk film. Jag har för mig att den heter Gamla män i nya bilar, får se ifall det när något att se. Berättar senare ikväll om vad jag tyckte om filmen.
/M

Vilket tråkigt väder

Det ligger snö på marken vilket är helt okej, det gör att man får lite mer julkänsla. Men det där som kommer ner från himmlen som bara blir till blask det kan gärna få sluta.

Jag tänker ialla fall inte gå ut utanför dörren något mer idag. Utan istället ska jag roa mig med att fixa till här hemma i lägenheten. Sen blir det till att träna för att sen ta det lugnt.

/M

Oj snart är det här året slut

Insåg för en stund sen att det inte är många veckor kvar till julafton och sen nyårsafton. Shit vad fort det här året har gott. Tittade igenom lite bilder från i år, då tänke jag att jag kunde visa er lite bilder från vad som har hittats på hittils under 2011.


Förgyllde min garderob i början av året med den här snygga klänningen

Fick jätte fina blommor & choklad av älsklingen på alla hjärtans dag


Älsklingen och jag innan Live & jive i februari


I mars var vi i kolmården och klappade vargar


Hjärtat får en varg puss


Var ute på krogen med min fina natha



I mars åke jag med madde & charlie ner till badhuset. Han tycke det var roligt att plaska runt :)


Jag tycke också det var roligt att plaska i vattnet


Åkte till blidsberg för att hämta hem våran jänkare. Det vart totalt en resta på ca 70 mil.


Det var fint väder i april så då fixade jag till våran balkong


Firade in valborg ute i sköldinge med svärföräldrarna, madde, chrille & laxåborna


Madde, charlie, anje, andreas o elias


I maj tatuerade jag benet hos roger


Älsklingen & jag förlovade oss på nationaldagen som firades i laxå med goda vänner


I väntan på att anje & andreas ska komma hem

Jag, chrille & charlie firar nationaldagen i laxå


Anje svalkar sig med en öl i värmen

Andreas håller koll på grabbarna grus


2 glada tjejer som såg The go getters spelade i björkviks folkets park i juli


Svärföräldrarna & svågern var med och såg the go getters


Åkte upp till rättvik i augusti då det var classic car weekend, hotellet vi bodde på


Marknad på travbanan i rättvik


Var hundvakt åt lily en fin augustikväll


I spetember åkte älsklingen & jag på våran första utlandsresa tillsammans
och turkiet vart vårat resemål


Älsklingen som badade i havet


Svalkar oss i vattnet då det var 30 grader varmt i luften


I mitten av september byggde jag ut tatueringen på benet.
Även denna har roger gjort.


I october ställde vi av bilen och började strippa den inför renoveringen
som skall ske nu under vinter/våren


I november så visade de upp ett gammalt ånglok i stan


Nu i december så har älsklingen fyllt år och snart är det dags för
julafton samt nyårsafton.





Tiden går fort

Tiden går fort när man har det underbart. I dag firar älsklingen och jag 1½ år tillsammans varav ½ år som förlovade. Älskar dig mer och mer för varje dag som går.
/M


En mkt trevlig tisdag

Denna tisdagen har varit trevlig utav flera orsaker. Först och främst så fick jag reda på att mitt vik som går ut sista december blir förlängt till sista januari. Det är fortfarande på halvtid men det är bättre än inget alls, men jobb jakten fortsätter ändå.

Sen så kom johan, linda och lille theo över på en kvällsfika för att gratta älsklingen i efterskott. Han fick en massa olika ölsorter utav de. Vi åt en jätte god räkstubbe från ica maix och till det vart det juice/julmust/kaffe.

De åkte hem för ca 1 timme sen och vi har bara suttit i soffan och jäst sen dess. Skall strax ta tag i middagen så vi får lite varm mat i magen. Det blir inget avanserat utan icas kinesiska köttfärsröra med pitabröd ( kör med mjuk taco bröd) som inte tar längre än max 20 min att fixa till.

/M


Nu tar jag natter

Nej nu känner jag att det är dags att lägga allt åt sidan för att bädda ner sig i sängen och vila de små blå. Har suttit halva kvällen med att fin putsa på tatueringen. Dock känns det som att det saknas något men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är.

I morrn är det jobb som står på dagordningen och på kvällen så har jag för mig att älsklingens bror med sambo skulle titta över. Fira honom i efterskott så då blir det fika, får se ifall det blir någon smörgåstårta eller stubbe. Ärligt talat så börjar jag ledsnat lite på det efter att ha ätit det 4 dagar i rad :P

Nej god natt på er alla o hoppas ni haft en underbar måndags kväll.

/M

Reklam

Tänkte göra lite "reklam" för lite bloggar jag tycker om att läsa.

www.nathakatt.blogg.se

www.tovelundbergs.blogg.se

www.emmywilkins.blogspot.com

www.shabo.blogg.se





Hitta en massa saker

Har diskat och städat lägenheten så nu är den ren och fin igen. En matshoppinglista har jag också skrivit ihop då vi ska åka och handla när älsklingen kommer hem från jobbet sen.

Var uppe en sväng på vinden förut och kollade vad det är jag har står där igentligen. Hittade en hel del krims krams som jag inte har någon användning för så funderar på att göra mig av med det. Typ sälja det på någon loppis, då kan ju någon annan få lite glädje utav det istället för att jag slänger det.

Nej nu ska jag stänga ner här och ta och träna lite istället.

/M

Julkort

Var ju ute hos svärmor och pysslade i går, gjorde 2 st julkort till. Så nu har jag 8 styckna julkort som skall skickas iväg och förgylla tillvaron för några. Tycker det är så mkt roligare att få ett hemmagjort julkort än de man kan köpa i affärerna.

/M


Tips för torr hy

På vinter så blir jag jätte torr om mina ben, så torr att jag skulle kunna klia sönder de. Och det är ju inte så snyggt med sönder kliade ben.

Så då har jag provat 2 jätte bra produkter som man kan köpa på apoteket. Den första är en jätte bra duchsolja som löddrar sig som en vanlig tvål. Eucerin heter den och kostar 99 kr men den är jätte dryg och huden blir mjuk.

Den andra är en hudkräm för väldigt torr hud som heter Norwegian från Neutrogena. Har för mig att den kostar 79 kr men denna vecka så har de erbjudande på den så då kostar den 59kr. Den är dryg, går lätt in i huden och gör den len och smidig.

Och det bästa utav allt är att mina ben är inte lika torra längre vilket gör att jag inte kliar sönder de längre.

/M


Kyligt

Det måste ha varit bra kyligt i natt då det ligger frost på taket. Metroligerna pratar om att det ska komma snö denna vecka. Jag känner mig lite kluven till ifall jag vill att det ska komma snö eller inte.

Det blir ju ljusare på dagarna samt kvällarna ifall det kommer snöoch det blir ju onekligen mer julkänsla. Men som pendlare är det inte så roligt när det kommer en massa snö, de hinner inte ploga vägarna och man måste borsta fram bilen för att ta sig någon stanns.


Men nu ska jag ialla fall ta mig bort till bil och fritid och lämna tillbaka nipplarna, fick låna 5 st och inte en ända en passade. Men men så kan det gå ibland.

/M

Fan jag får inte riktigt till det

Tog en paus förut från skissade på tatueringen men så tog jag tag i det efter att jag hade duschat. Men jag har verkligen kört fast. Det är något som saknas i bilden men jag kan inte sätta fingret på vad det är.

När jag ändå är inne på ämnet tatueringar så skulle jag personlige aldrig kunna skriva in mitt namn eller den jag är tillsammans med. Där emot skulle jag kunna tänka mig att skriva in namnen på mina framtida barn. För vad som än händer så kommer de alltid vara änns barn.

Inget illa ment mot mitt hjärta som jag älskar och förhoppningsvis kommer vara tillsammans med tills någon utav oss lägger näsan i vädret men jag kommer aldrig att tatuera in hans namn. Jag tycker inte det är smart att skriva in sin partners namn på kroppen då man kanske inte är tillsammans hela live ut. Hur kul är det att ha sin ex namn in tatuerat ifall man träffar någon ny.

Visst min far har min mors namn tatuerat, vet inte hur länge de hade varit tillsammans när han gjorde det. Fast de är fortfarande tillsammans efter typ 30 år. Men jag tror att deras generation tog seriösare på förhållanden än vad våran generation gör.

Sen det här med att tatuera in sitt namn, det är jag inte mycket för. Gör folk det bara för att ha något att tatuera eller är det för att de inte ska glömma bort vad de heter?! Jag känner och vet många som har sitt namn in tatuerat och persoligen så förstår jag inte riktigt grejen med det.

Har dock en tjejkompis som har tatuerat in sin första bokstav i sitt namn men det tycker jag är snyggt när det bara är en bokstav. Men smaken är ju individuell som tur är, skulle ju inte vara så roligt ifall alla gick runt med samma tatuerings motiv.

/M

Ljuslyktorna

Här har ni två bilder på de coola ljuslyktorna älsklingen fick i present utav våra underbara grannar.
/M






Paus

Nej nu tar jag en paus från skissandet på tatueringen och hoppar in i duchen istället. Kanske skulle slå på stort och lägga en ansiktsmask samt kleta i hårinpackning i håret. Det jag vet ialla fall är att jag ska duscha riktigt varmt då jag är frusen utav mig.

/M

En dag i sköldinge

I går kom kims föräldrar och ena bror över och firade honom. Han fick pengar till att renovera bilen samt en jäger flaska. När de hade åkt la jag mig och vilade en stund, vart så trött efter smörgåstårtan.

Vid halv 7 kom våra fina grannar över och firade hjärtat. Utav de fick han två jätte coola ljuslyktor i form utav döskalle huvuden som är röda. Ska lägga upp en bild på de sen så ni får se hur de ser ut.

Resten utav lördagskvällen vart lugnt, kollade på teve innan vid tog natter.

I dag åkte vi ut till sköldinge då älsklingen skulle fixa det sista på min bil så på fredag skall jag besiktiga den. Själv gick jag ner till svärmorsloka för att pyssla lite. Satt och skissade på min nya tatuering, har kommit halvvägs på den.

När jag inte kom längre på den så tog jag fram saker och gjorde 2 st julkort så nu är alla korten klara. Det ska bara inhandlas kuvert och frimärken sen är det bara att posta de.

Nu sitter jag mätt och belåten i soffan efter att ha ätit chile con carna. Kolla på teve där de är något programm där de ska tävla om vem som är den bästa på att sminka och göra specialleffekter.

/M

Så lycklig

Min karl ligger i soffan brevid mig och sover, är så glad att jag har honom i mitt liv. Jag känner mig så otroligt lycklig att jag är tillsammans med en sådan underbara och omtänksam person som han. Mitt hjärta som jag älskar över allt annat, du gör mig så komplet ♥





Har en sambo som är bakis

Har en sambo här hemma som är bakis och lite sliten sen julbordet han var ute på med jobbet igår. Han kom tydligen hem vid 01.30 i natt vilket jag inte märkte av då jag sov som en prinssesa.

Älsklingen min trodde han hade glömt sin mobil hos en vän men när vi ringde till den så låg den i fönstret i köket. Det visade sig att han hade laggt den där på laddning i natt men glömt bort det lika fort som han gick ut från köket. Haha så det kan bli ibland.

Var nyss iväg och köpte lite bakismat åt honom och mig, det vart hamburgare från sibylla. Nu ligger vi båda nerbäddade i soffan och tar det lugnt.

Älsklingens föräldrar skulle titta över senare i dag för att fira honom och så kommer våran underbara grannar över en stund ikväll också.

/M

To my love

I love the way you look at me,
Your eyes so dark and brown.
I love the way you kiss me,
Your lips so soft and smooth.

I love the way you make me so happy,
And the ways you show you care.
I love the way you say, "I Love You,"
And the way you're always there.

I love the way you touch me,
Always sending chills down my spine.
I love that you are with me,
And glad that you are mine.

Lite av våran fina julinredning

Tänke visa några bilder på våran fina julinredning, det enda som saknas är julgranen. Men den kommer vi inte inhandla förens ca 1 veckan innan julafton skulle jag tro. Lycktan är ju inte så julig utav sig så den får stå framme året om.

/M










Skön hemmakväll

Skrotade planen på att gå ut, utan istället bilr det en skönt hemmakväll i teve soffan. Har köpt lite gott att tugga på och just nu ser jag på filmen late night at maccool´s. Vad det blir till att se sen vet jag inte, har ju några filmer här hemma att välja på :P

/M


Så himla gott

Åt middag hemma hos mina föräldrar och där serverades det kyckling i pestosås med potatisgratäng med mögelost i. Det var så himla gått så jag åt så mkt så jag nästan trodde jag skulle spricka.

Efter maten så slöade jag i soffan innan jag sen lånade mammas gåband och gick 5 km. Sen lånade jag även hennes spickmatta och la mig på den i ca 30 min. Lyssnade på musik under tiden, slumrade även till några minuter. Nu känner jag mig pigg och nästan som en ny människa.

Vad kvällen har att erbjuda vet jag inte, kanske gå ut en sväng med natha eller så blir det att bädda ner sig i soffan och titta på teve.

/M

Fredag älskade fredag

Änligen fredag i dag och det är inte vilken fredag som helst utan idag fyller mitt älskade hjärta år. Han fick sin födelsedags present utav mig i morse och han vart så njöd. Han fick pengar så han kan köpa ett nytt handsfack till bonnevillen.

Jobbade fram till lunch i dag och det har flytit på bra. Efter jobbet så åkte jag och hämtade smörgåstårat vi hade beställt, den ser jätte smarrig ut. Den skall förtäras i morrn när kims föräldrar samt bröder kommer över och firar honom.

Han med en sväng på stan också då jag behövde köpa hudlotion då mina ben är väldigt torra och jag vill inte klia sönder de. Nu sitter jag hemma och har precis moffat i mig smörgåstårtsbiten som vart över från fikat i går. Det smakade lika bra i dag som det gjorde igår.

Skall ta tag i disken om en stund och sen skall jag hem till mina föräldrar och äta middag då mitt hjärta ska iväg på julbord ikväll med sitt jobb.

/M

Ego

Känner mig lite ego så här på torsdagskvällen så därför lägger jag upp en ny bild på mig själv :D
/M


Så gott med smörgåstårta

Dagen har spenderats på jobbet, det har varit fullt upp hela dagen. Men sånt gillar vi för det får tiden att gå snabbare. Det hade ju inte gjort något ifall det hade varit lite roligare väder ute men det är bara att gilla läget.

Vi har ialla fall pyntat på jobbet med en massa julstjärnor och ljusstakar så även fast det är grå trist väder ute så gör allt julpynt att man blir på lite bättre humör.

Svängde förbi willys på vägen hem från jobbet och inhandlade julmust och kaffe då mina föräldrar skulle komma över på fika. De grattade älsklingen en dag i förväg, han fick två stora jäskärl utav de som han han brygga mjöd i.

Vi tryckte i oss smörgåstårtan som smakade gudomligt gott, har längtat efter den under hela dagen. De gick hem för en stund sen, nu sitter älsklingen och jag nerbäddade under varsin filt.

Snart kör våran tvekväll igång, funderar på ifall jag ska gotta mig med lite B&J eller lite chips, får ju mindre ont i magen utav chipsen :P  Ja det återstår att se vad jag väljer, är ju lite velig utav mig ibland.

/M