Höst gardiner

Fick ett ryck och bytte gardiner i köket i dag till ett par lite mer höstiga. Hittade de här fina gardinerna med löv på uppe på rusta. Tycker de gör sig bra i vårat kök.
/M
 
 

Dagens outfit

 
 



 
 

Tar det aldrig slut på regn?

Det har regnat till och från hela natten och det regnar ute nu. Hur mkt regn kan det igentligen komma innan det har slut där uppe bland molnen?
 
Huvudvärken ligger fortfarande kvar och trilskas lite men det är inte lika mkt som när jag vaknade förut i morse. Så denna dagen kommer bli lugn, får mest bli soffläge för min del. Fast det passar ju perfekt med detta dåliga väder som är utan för.
 
Tror jag ska ta och dröm shoppa lite haha. Gå in på lite sidor och klicka ner alla saker man vill ha i kundkorgen för att se vilka makalösa summor man kommer upp till.
/M
 



God morgon

Ja inte är det någon vidare god morgon. Somnade med huvudvärk i natt och vaknade utav det nu på morgonen.

Har petat i mig två alvedon och ska vila en liten stund till. Hoppas det ska gå över.

Ute låter det som att det regnar, det skulle inte förvåna mig då det gjort det till och från hela natten.

Nej vila ögonen en stund. Hoppas eran morgon startar bättre än min.

Det dånar över huvudet

Hela himlen har öppnat sig och regen står som spön i backen. Det åskar och dånar precis över huvudet. Men jag tycker det är mysigt med åksväder, krypa ner i soffan under en filt och bara va.
 
Lägenheten är nu städat och vaniljbullarna är nerpackade i påsar, 3 påsar fick åka rakt ner i frysen så inte allt tar slut på en gång. Han nämligen ett kak och bullmonster till sambo haha
 
Ska titta på lite teve och mysa under filten innan det är dags att ställa sig vid spisen och svänga ihop lite käk. Det får bli uncle bens men biffkött och ris.
/M
 



Just nu

Plocka ut de här fina och smarriga vaniljbullarna från ugnen. De ska få svalna lite sen ska jag sätta tänderna i en bulle och se så resultatet vart bra :D
 
 

Hatar mensvärk

Förbaskade jävla mensvärk att göra så jävla ont. Men det stoppar inte mig från att slänga ihop en bulldeg och göra vaniljbullar. Har hunnit med disken och ska nu få i mig lite lunch medans degen jäser.
 
Efter bullarna så ska det städas sen får jag se ifall jag hinner göra chokladbollar innan maten eller om jag gör de ikväll.
/M
 



Sugar skull

Tycker de är så himla snygga, skulle lätt kunna tänka mig att ha en sådan tavla hängandes någon stanns här hemma. Vad tycker ni, tycker ni sugar skulls är snygga?
 


 
 
 
 
 
 
 

Är det lagligt att va så här trött

Jag är allt annat än pigg i dag, vet inte om det är vädret ute som gör att jag blir som en zombie. Tycker jag borde vara pigg då jag har sovit ca 8 timmar men inte då.
 
Men jag ska ta en promenad bort till rusta och willys sen så kanske jag piggnar till. Lite frisk luft borde ju kunna kicka igång mig.
 
Planerna för i dag är inte många men jag ska städa lite och sen hade jag tänke baka. Det blir nog chokladbollar, det fallar ju både mig och älsklingen i smaken. Ingen risk att några ligger och blir förstörda så att säga :P
 
Ska nog byta till höstgardiner i köket men jag drar mig lite för att göra det. Vill ju inte riktigt erkänna att sommaren är över och hösten redan har kommit. Men det är väl bara att inse fakta att det vi sakta men säker börjar närma oss vinter.
 
/M
 



Dagens citat

 
 

Länkbyte

Jag har gjort ett länkbyte med två tjejer som har den här fina bloggen Bounchons. Så klickan på namnet och kolla in deras fina blogg :)
 


Ni kan klicka på bilden så kommer ni till deras blogg :)

Dagens outfit

 


 
 
Jeans från JC / Topp sydd utav min mor

....

Mötet på arbetsförmedlingen gick bra, men sen var jag ju snäll och sockersöt ;)  Var in på banken så nu är ett möte bokat med min bankgubbe som är näst intill omöjligt att nå över telefon.
 
 
Känner mig som en dålig männsika för att jag inte kunde ställa upp på en sak. Men det var en sak jag inte kunde säga ja till hur mkt jag än kanske hade velat. Been there done that och nej det funkade inte. Förmodligen så inser inte personen det för tillfället. Sa inte nej för att vara elak, utan för att jag helt enkelt inte kunde :(
 
Well livet går vidare, solen lyser och jag har en disk som måste tas hand om ^^
/M
 



Tråkigt :(

Var ner till köttaffären förut  för att fylla på frysen med lite köttfärs. Pratade lite med han som jobbar där nere och det visade sig att han ska sluta :(
 
Jätte tråkigt då jag tycker han är super bra, man kan alltid råd fråga honom om hur man ska tillaga kött och vad som passar bästa att dricka till osv. Men jag hoppas att hans ersättare är lika bra som honom men det tror jag.
 
Nu har jag precis fått i mig lite lunch, vart en sallad från ica då det inte vart någon mat över till mig från gårdagens middag. Men jag klagar inte för jag tycker det är gott med sallad. 
 
Ska strax ner till arbetsförmedlingen på möte, hoppas på att det går lika snabbt och smidigt som det har gjorde de tidigare gångerna.
 
/M
 


 
 

Snygga saker från Sivletto

 


 
 
 
 
 

Vill inte vakna upp

Vill inte vakna upp till detta tråkiga höstväder som har kommit. Det går inte att stoppa årstiderna men kan vi inte få en varm och fin höst. För vi fick ju ingen bra sommar precis.
 

Sitter ialla fall i soffan ihop kurad i en varm filt och väntar på att teét ska svalna lite. Har inga direkta planer för dagen vilket känns skönt. Ska bara ner till arbetsförmedlingen på ett möte, det är det enda måstet i dag.
 
Annars ska jag nog mest bara glida runt i mys kläder i dag, plocka lite i lägenheten och sen börja läsa en ny deckar. Är inte det minsta sugen på att kliva ut genom dörren när man kollar ut genom fönstret och ser detta tråkiga väder.
 
Hoppas ni har bättre väder än vad jag har.
/M
 

Dagens citat

 

Weehoo cash

Nu har mina fin fin bruna boots fått ett nytt hem och får göra en annan tjej lycklig. Själv cashade jag in lite extra  pengar till de där jeansen jag suktar efter.
 
Och snart får jag hem ett par nya boots som förhoppningsvis kommer blir mina nya älsklingar. Enligt orderbekräftelsen från hm skulle paketet komma i slutet av nästa vecka, hoppas det kanske kommer lite tidigare :D
 
Nu ska jag sätta mig i soffan, titta lite på teve och bara ta det lugnt.
/M
 


Dessa skönheter är påväg hem till mig :)

Vart inte så mkt

Det vart inte så mkt shoppat nere i norrköping. Hittade inget direkt som jag fasnade för, antingen så är det jag som är jävligt kräsen eller så är det modet som är konstigt haha. Men komma ialla fall hem med en topp, nya behåar och en stekpanna.
 
Skorna jag var ute efter hade de naturligtvis inte på hm där och de får förmodligen inte in de heller. Kollad ett par andra skor på deichmann men efter lite råd från hjärta och min mor så ske jag i de skorna.
 
Åkte hem till mamma sen och där kom vi fram till att skorna från hm är vinnarna så vi klickade hem de plus varsin tröja :P Åkte till willys sen för att handla, bilresan dit gick i snigelfart  då jag hade en gamal tant framför mig.
 
Det fick mig att bli som ett monster bakom ratten nästan vilke berode på att jag inte ätit någon sen frukost. Lågt blodsocker, jag och irriterande människor gör att det kommer ut inte allt för smikrande ramsor ut min mun :P
 
Men nu är jag ialla fall hemma, har hunnit med disken och fått lite mat i magen så nu är jag glad och harmonisk :) Ska komma en tjej vid 4 tiden sen och kolla på mina skor som jag har ute till försäljning. Jag hoppas de passar så hon köper de, lite extra cash är aldrig fel.
/M
 



Hittade den här utmaningen

Hittade den här utmaningen hos en tjej. Den kallas för måndagsfrågor men jag gör de idag :D
 
Om du fick leva ...
 
...i en annan tid, vilken tid skulle det vara?
50-60 talet! Jag skulle vilja uppleva den tiden med alla snygga kläder och bilar. När tjejerna hade fina klänningar men vida underkjolar, fina hår uppsättningar. När bilarna såg ut som bilar och det gick att skilja på bil modellerna. Deras fik såg så härliga ut, inredningen och servitriserna på rullskridskor :D
 
 
...som ett djur, vilket djur vill du vara?
Oj jag skulle nog vilja vara en bondkatt hos en snäll familj. Få bo på en bondgård och springa runt som man vill. Smita in i huset och kura ner sig i sängen och blir klappad på.
 
 
...i en film, vilken film väljer du?
Sista natten med gänget skulle jag villja vara med i. Det verkar vara en sådan härlig tid, bara glida runt i jänkare och lyssna på musik.
 
 
 
...i en viss ålder resten av livet, vilken ålder blir det då? 
24 år verkar vara en bra ålder för då är man fortfarande unge men ändå mogen och tillräckligt vuxen att fatta bra beslut.
 
 
... en annan persons liv, vem vill du leva som?
Oj det är inget jag direkt tänkt på. Jag skulle nog inte vilja leva någon annan persons liv, åtminstonde ingen som är en super kändis. Men jag skulle nog vilja testa på att leva som Bettie Page.

Och där var sommaren över

Såg att någon utav mina vänner här i stan hade skrivit på fb att det typ var 3 grader ute i dag. Och med det mina vänner är sommaren som inte kom över för detta år.
 
Jag hoppas dock det vänder lite och att vi får en varm höst så man orkar stå ut med vinter som jag för övrigt hoppas på blir mild och kort. Önska kan man ju alltid men man får ta det man får.
 
Sitter i soffan och försöker vakna till liv, ska strax fixa iordning lite frukos. Ska fixa till mig sen så jag ser ut som en människa :P för sen bär det av en lite sväng till norrköping.
 
Sambon var inte sen med att skicka med en lapp om att han ville att jag skulle köpa en stekpanna på cervera. Så det är väl bäst att lyda så det inte blir sura miner haha
 
Vad händer hos er i dag och hur ser vädret ut hos er? Här är det eller verkar det som att det är svalt ute med en aningen sol.
/M
 

tar röda pärlan och far till norrköping

Skaffat lite vuxen poäng

Sambon och jag skaffade oss lite vuxenpoäng förut i dag då vi nämligen var iväg på lägenhetsvisning på en bostadsrätt. Vi tittade mest för skoj skull då det ligger i våra planer att försöka skaffa en bostadsrätt så smånig om så vi kan få ner boendekostanden men samtidigt kunna bo lite större.
 
Det är ialla fall ett steg närmare drömen om ett hus. För börjar man med en bostadsrätt som oftast inte kostar så äcklig mkt så brukar man kunna få igen pengarna sen och kanske lite till när man säljer den. Och vips så har man lättare fått ihop till kontantinsattsen till ett hus :)
 
Men som sagt vi gick och kollade på lägenheten för skoj skulle, få lite kött på bena så att säga. Annars så har resten utav kvällen spenderats i soffan med matkoma efter att ha ätit lite för mkt utav den goda spagetti & köttfärsåsen älsklingen gjorde.
 
Har haft lite hemma spa, gjort en färginpackning i håret, la en ansiktsmask, skrubbat rent kroppen och gjorde en fot inpackning så mina fötter kommer bli babylena sen. Det avrundades med en god hallon smoothie :)
/M
 


Betar av listan

Har betat av listan med samtal jag skulle ringa i dag. Dock fick jag lämna medelande till två utavsamtalen jag ringde, hoppas på att de ringer tillbaks snart.
 
Tog en sväng ner på stan men skorna hade de inte fått in på hm här i stan :( Gick runt och kollade på lite smink och kläder men hittade inget som föll mig i smaken.
 
Det är lite typiskt att när man väl har lite pengar man skulle kunna spendera på kläder så hittar man inget som är snyggt osv. Men när man inte har pengar jag då hittar man hur mkt snyggt som helst haha.
 
Nä jag tror det lutar emot att jag tar en tur till norrköpinbg i morrn men vi får se hinner säkert ändra mig både en och två gånger :P
/M
 


Efter regn kommer solsken

Ja det uttrycket stämmer verkligen för jag vaknade tidigt i morse av att regnet piskade mot rutan och det blåste halv storm. Nu är himlen blå med några små fluffitg vita moln och en sol som är framme och sprider ljus åt oss.
 
Ska strax knata hem till mina föräldrar och låna deras telefon så jag slipper använda mobilen. Lär ju säkert hamna i telefonkö och då suger det att ha mobil.
 
Blir en sväng ner på stan sen och kolla i lite affärer. Hoppas på att hm har fått in de där skorna jag är sugna på. Annars så får det bli en sväng till norrköping någon dag framöver :P
/M

Dagens citat

 

Kanske får flytta in

Är ju på jakt efter ett par biker boots som inte kostar skjortat och som uppfyller eller åtminstonde matchar min vision någorlunda. Och ja det är ju inte det lättaste skulle jag villja säga.
 
Men tittade iallafall in på HM´s sida för att se ifall de kanske hade fått in något nytt i skoväg som skulle kunna falla mig i smaken. Och vilken tur jag hade, hittade nämligen ett par som är väldigt intressanta.
 
Så i morrn ska jag ner till HM och se ifall de kanske finns här i stan annars får man hoppas de finns i norrköping. Sista utvägen blir att beställa hem de men skulle helst vilja slippa det, är så jävla jobbigt att skicka tillbaka skiten ifall det inte passar eller faller än i smaken.
 
Men vad tror ni om dessa, skulle de passa på än annan?
/M
 

 

Fler bilder på hur jag bor

 
Hallen
 
 
 
Vardagsrummet
 
 
 
 

Amerikans pannpizza i stekpanna

Till botten:                                                                                                          2 portioner. Tid ca 25 min.
 
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kallt vatten
smör eller margarin
 
Välj fyllning och förbered den, du kan ha vad du vill på pizzan. Vi hade tomatsås som var gjord på tomatpure, chilisås, svartpeppar och basilkika. Se till att tomatsåsen inte är för rinig. Sen hade vi kebabkött och mozzarella ost med basilika i som fyllning.
 
Botten: Mät upp mjöl, bakpulever och salt i en skål. Häll i vatten och rör samman till en slät lätthanterlig deg, tillsätt lite mjöl om den är för kladdig, någon droppe vatten om den är för hård.
Ta upp degen på arbetsbänken och kavla eller platta ut den så den blir ca 18 cm i diameter.
 
Hetta upp lite fett i en stekpanna och lägg i degplattan. Stek på ganska hög värme tills botten fått fin färg,ca 2 min. Vänd den med en stekspade och sänk sen värmen till under medelvärme.
 
Bred tomatsåsen du gjort på pizzan, ästan ut till kanten och lägg sedan på fyllningen. Vi gjorde så att vi förstekte det frysta kebabköttet. Lägg sen ett lock på pannan och grädda tills osten börjar smälta och undersidan fått fin färg, ca 4 min. Vi har inget lock till våran panna utan vi tog en annan stekpanna i nästan samma storlek som vände upp och ner på som fick agera lock.
 

Så här såg våran pizza ut när den var klar :)
 
 
 

Så här bor jag

Malin efterfrågade lite bilder på hur jag bor så jag tänke slänga upp lite bilder på lägenheten i två omgångar. Struntade dock att ta kort på toaletten för den ser ut som en vanlig toalett med dusch, toa, handfat och badrums skåp i vitt ;)
 
Sovrummet
 
 
 
På bänken står spegeln som var mitt senaste pyssel projekt
 
Köket
 
 

Ser ut som lilla my

Oj kom i säng mk senare än vad jag tänke. Klockan han bli halv 2 innan mitt huvud vilade på nattkudde. Fastnade framför youtube och tiden rann bara iväg.
 
Så i dag vart det sovmorgon fram till kl 11, men det var skönt. Har fått i mig lite frukost och ska läsa lite bloggar nu. För övrigt så ser jag ut som lilla my i huvudet, samma frisyr och nästan samma hårfärg som henne :P 
 
Nej kolla in alla bloggar jag brukar läsa för sen är det dags att ta tag i lägenheten, röja, dammsuga och köra några maskiner tvätt.
 
Jag ska sätta karln på att ta disken innan han försvinner ut till garaget och pysslar med bilen. När han är iväg så ska jag roa mig med att måla naglarna och se läsa en bok.

/M
 

 
 

Hunger

Kvällen bestod utav en super god hemmagjord räkmacka, cider, film och underbart sällskap i form av mitt hjärta. Vi tittade på The hunger games. Riktigt bra film på alla sätt och vis, har dock inte läst boken men det kanske var tur det.
 
Har ett shopping sug som rusar runt i kroppen så jag nästan blir tokig. Ska på shopping tripp men det är ju inte förens typ i slutet utav månaden som änns inte har hunnit att börja, september måad alltså.
 
Men jag funderar starkt på att sticka till norrköping typ veckan som kommer eller veckan efter. Stilla begäret lite, behöver ju inte köpa allt som står på shoppinglistan jag skrivit ihop.
 
Varför känns det som att dagarna, veckorna sniglar sig fram när det är något man väntar och längtar efter?! O andra sidan vill jag ju inte att dagarna, veckorna ska gå för fort heller för det innebär ju att vi kommer närmare vinter.
 
Ja vi får väl se hur det blir och jag sticker iväg och shoppar lite innan den inplanerade shopping ture ;) Nu ska jag ialla fall krypa ner i sängen och få lite skönhetssömn.
/M
 


Solen skiner ute på landet

Sitter ute i sköldinge och njuter utav solen som har tittat fram.

Vart en fika hemma hos John förut med kenta och svärmor. Det pratades om spöken som spökar i div hus och om stora soppråttor och skabbrävar.

Älsklingen håller på o kollar tändstiften till sin bil. Själv sitter jag på trappen och lapar sol.

Tjejkvällen vart inställd, lite tråkigt men det kommer fler gånger :)

Får handla lite gott sen när vi ska iväg till affär och storhandla. Ska prova ett nytt recept på pizza som skall tillagad i stekpanna. Det ska bli spännande :)


Rockabilly hair inspiration

 
 
 
 
 
 
 
 

Denna lördag börjades med

Denna lördag börjades med sovmorgon och sen en god frukost. Nu sitter vi och tittar på teve, ett program om trafikpoliser i england. Riktigt intressant att kolla på, man förstår inte hur vissa tänker eller det kanske är det dom inte gör.
 
I dag ska jag ialla fall skriva en lista på allt vi ska handla hem i matväg för det är storhandling som gäller i dag. Får se ifall det kanske blir en sväng ut till sköldinge också.
 
Sen ikväll så ska jag hem till natha, vi är några tjejer som ska ha tjejkväll hemma hos henne. Fira hennes födelsedag i efterskott, äta god mat, skvallra och sen blir det kanske utgång :)
 
Hur ser eran lördag ut, ska ni hitta på något skoj i dag?
/M

Dagens citat

 
 

Tor är igång

Himlen är mörk, träden vajar i blåsten och regnet står i spön i backen. Tor är igång för det mullrar till och från. Det ser riktigt ruggit ut ute så jag har myst ner mig i soffan under en varm filt.
 
Är inte lite avundsjuk på sambon min som har after work på jobbet med öldrickande och bastu. Åh tänke vad skönt att få sitta i en bastu, svettas och bli helt varm och uppmjukad i kroppen.
 
Nästan så man skulle ta sig ner till badhuset någn dag framöver och bubbla lite bubbelpool och sen lägga sig i bastun i 20-30 min.
 
Nej nu ska jag lyssna på lite musik och njuta av att tor drar fram där uppe bland molnen :)
/M
 


Tips - hur man sparar pengar

Kolla över dina utgifter och se vilka du kan minska eller dra in på helt.
 
* Om du har tevekanals paket, typ canal digital. Kolla över om du verkligen behöver alla de kanalerna.
Man kan spara in många kroner på att skippa dessa kanalpaket.
 
*Gör matlistor det gör faktisk skillnad på matkostnaden. Man slipper småhandlandet som brukar
kunna göra att kostnaderna skenar iväg.
 
* Det du inte använder som kläder eller div möbler. Istället för att slänga de sälj de på
loppis, blocket eller på div köp/sälj sidor på Facebook och tjäna lite
pengar på det och gör någon annan glad för dina gamla saker :)
 
* Använd inte bilen mer än nödvändigt, du spar in både på bensin pengar och på miljön.
Om ni är flera som jobbar på samma ställe och bor i närheten utav varandra så samåk.
 
* Tvättmedel/sköljmedel och skurmedel brukar vara dyrt. Kolla in rusta och öb de brukar
ha stora förpackningar till bra priser med kända märken.
 
* Innan du köper den där tröjan/skorna eller vad det nu kan va, tänke över om du verkligen
behöver den och ifall det är något du verkligen kommer att använda.
 
* Har du ett träningskort du inte utnyttjar och bindningstiden inte gått ut. Se ifall du kanske kan överlåta
träningskortet till någon annan.
 
 
 
 

Till min fina karl

 
Tänke överraska min älskade karl ikväll bara för att han är så himla underbar. Har köpt några utav hans favorit samt favorit snacks. Bara ett lite sätt att visa att jag älskar honom och vill skämma bort honom för det är han värd :)
 
 

Har varit full fart

Det har varit full fart nu på förmiddagen. Efter att ha kört älsklingen till jobbet, fått i mig frukost så tog jag tag i disken. Dammsugade sen av lägenheten och körde igång en tvättmaskin innan jag stack hem till mina föräldrar.
 
Körde mamma till tippen sen for vi ner till bolaget, köpte några cider och sen några öl. Svängde för bi rusta, fick jätte fina gardiner utan mina föräldrar och så handlade vi på oss lite annat bra ha saker som skurmedel osv.
 
Vi avslutade våran shoppingrunda men en sväng inne på ica inna åkte hem och lassade ut alla shoppingpåsar min mor hade.
 
Nu har jag kommit hem och fått lunch i mig samt hängt upp tvätten. Ska ta och torka av golven och sen titta på VP. Ska även hoppa in i duschen och fräscha upp mig lite, kasta i en färgbomb i håret så det håller sig rött och snyggt :)
/M
 
 

Pigg men inte riktigt vaken

Har kört iväg sambon till jobbet i dag då de skulle ha after work idag dag på hans jobb, bada bastu och dricka öl. Det hade ju inte jag tackat nej till eller jo ölen men inte att sitta i varmbastu.
 
Var super pigg när vi åkte iväg för en stund sen, kroppen måste ha varit i chock och inte riktigt vaken. Nu har jag landat i soffan här hemma med lite frukost. Tröttheten börjar komma nu, hade svårt att komma till rätta i natt innan jag somnade.
 
Det i sin tur gjorde att hjärtat sov dåligt vilket ledde till att han drog timmerstockar på morgonen. Ett underbart ljud man vill höra tidigt på morgonen eller inte haha :P
 
Ska se ifall teét är drickbart utan att bränna sig sen är det väl bara att ta tag i denna dagen. Kanske en lite powernap, det skulle ju inte sitta fel. Men jag tror den kommer göra mer skada än nytta dock.
/M
 

Bilder från eftermiddagen/kvällen

Köpte en fin orkide på rusta
 
Passade även på att köpa led blockljus
 
Fixade till mina naglar
 
Lyxade till kvällen med en hallonpaj
 
Skrivit ihop en matlista för 3 veckor framåt
 
 

Nu har hela himmlen öppnat sig

Fy fan nu har hela himmlen verkligen öppnat sig, regnet står som spön i backen! Tur att det kom nu och inte förut när jag var ute för då hade jag varit dyngsur vid det här laget.
 
Madde och jag gick upp till rusta förut då de slog upp sina portar i dag. Jag hade förväntat mig att det skulle vara mkt folk men inte så mkt som det var. Det var värsta kön fram till ingången men det gick ändå fort att komma in.
 
Folk var som galningar där inne och sprang till höger och vänster som yra höns. Själv hade jag kolla in deras hemsida så jag visste på ett ungefär vad jag var ute efter. Kom hem med lite smått och gott.
 
Tog en en långpromenad med sophia och hundarna som var helt galna. Kan ju tro att de hade ätit havre så mkt energi de hade i tassarna. Höll på att sätta hjärtat i halsgropen när sophia tjöt till, då låg det tydligen en lång och fet orm på vägen.
 
Jag missade den totalt då den han ringa ner i diket och det tackar jag för. Har nämligen lite fobi för ormar. Efter promenade så vart det en sväng ner till subway som fick stå för dagens lunch.
 
Nu sitter jag i soffan och vilar mina stackars fötter, har lyckats fått en blåsa på stortån och en på lilltån :(
/M
 


Torsdag 23/8

Sovit som en prinsessa i natt och inga mardrömmar fick jag efter att ha tittat på zombie filmen. När jag vaknade i morse när sambon åkte iväg till jobbet var det grå trist ute. Nu så ser det lite roligare ut, solen tittar fram lite men regnmolnen finns dock kvar.
 
Har fått i mig lite frukost och väntar på att teet ska svalna lite så det går att dricka utan att bränna sig. Sen ska jag fixa till mig för halv 10 ska jag möta upp madde. Vi ska nämligen gå upp till rusta som slår upp sina dörrar i dag och kika ifall de har något skoj :)
 
/M
 


Dagens citat

 
 

Natti Natti

Nej nu är det dags att gå och lägga sig. Får se ifall man drömmer några mardrömmar i natt, kollade nämligen på en riktigt bra zombie.
 
Den är filmade likt en dokumentär med handkamera, kommer inte ihåg just nu vad den heter men ska kolla upp det tills i morrn.
 
Nej borsta tänderna och hoppa i säng för i morrn hade jag tänkt komma upp i skapligt tid och köra på en mysig frukost framför teven.
 
Natti natti
/M
 
 

Har mycket kläder men inte jackor

Rensade och organiserade min garderob förut. Vart dock inte så många plagg som rykte men några är bättre än inga alls. Kollade igenom våra ytterkläder för att se ifall det var några utav de vi kunde hänga upp på vinden.
 
Min sambo brukar ibland klaga över att jag har så mkt kläder då de tar upp 2 garderober, och 4 byrålådor medans han har 1 garderob och 2 byrålåder till sina kläder.
 
Jag upptäckte när jag gick igenom våra ytterkläder att jag har 4 st jackor medans han minst 7-8 st jackor! Jag tycker det jämnar ut sig lite där eller vad säger ni ;)
 
Ska ialla fall hänga upp lite utav ytterkläderna på vinden men måste dock vänta tills hjärtat kommer hem. Är inte riktigt hundra på vilka jackor han använder mest och vilka som man kan hänga undan.
 
Annars så tittar jag på VP efter det blir det ett litet träningspass. Ska se ifall jag ska lägga upp lite kläder till försäljning på fb.
/M
 

Feels good

 
Write down negative thoughts on paper and set fire to it. It feels good ;)
 
 

Jackor jag inte skulle tacka nej till

 
 
 
 
 

What to do..?

Har suttit uppe någon timme, tittat på teve och försökt vakna till liv. Det går så där, det grå trista vädret ute gör ju inte att man blir piggare.
 
I dag har jag inget inplanerat och inga måste förutom disken. Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Man kanske skulle vara så duktig och rensa samt sortera i garderoberna plus byrålådorna jag har.
 
Tänke ju shoppa lite när jag ska till norrköping i mitten av september och då är det ju alltid bra om det finns lite plats i garderoben för mina fynd :)
 
Vad ska ni hitta på i dag och har ni några bra filmtips så tar jag gärna emot de :)

/M
 


Just nu

 
 
Lite tisdags lyx och snart är det sitcom kväll på kanal 5 :)
 
 
 

I just don´t know..

 
 
 

Velig

Beställde ju löshår i helgen men avbeställde det då jag ångrade mig. Tror jag väntar tills jag åker till stockholm och kollar i affären där jag köpte mitt brun/svarta hår. Lättare att få perfekt hårfärg om man är i affären och kan kolla mot sitt eget hår.
 
Haha snacka om att man är velig utav sig :P Men det dröjer ett tag innan det bär av till sthlm så då hinner jag bestämma mig ifall jag ska ha löshår eller inte. Tänke även kolla på ett par schyssta jeans som jag har hittat i en affär där.
 
Åh kan inte månaden gå lite fortare för jag är så sugen på att shoppa samt träffa malin :)
/M

Trevlig fika

Vi flyttade fram fikat några timmar så istället för att fika på eftermiddagen så körde natha och jag på en lunch fika på sultans. Det var mkt trevlig då vi inte har träffats på ett tag.
 
Vi pratade om allt mellan himmel och jord, kom in på det här med tjejer som har för mkt smink på sig.Har sett många bilder när man surfar runt på nätet på tjejer som har kladdat på 10 lager med foundation.
 
Det är så man blir mörkrädd för det  ser ut som de har en kaka i ansiktet. Och då också i fel färg, gärna en färg som är 2 gånger för mörk till sin egen hudfärg. Det ser inte alls smikrande ute och det gör att de ser minst 10 år äldre ut på ett negativt sätt.
 
Jag tycker att ska man använda foundation så är det viktigt att man hittar än som är så nära ens egen hudton som möjligt. Visst kan man gå ett setg lite mörkare än vad man själv är i ansiktet men inte så mycket så att det ser ut som att man bär en mask.
 
Tycker man det är svårt att hitta rätt färg så fråga i affären för oftast så är personalen utbildade och kan hjälpa dig att välja rätt fäg och märke. Sen finns det ju foundations med olika egenskaper, vissa bilr som puder, andra är heltäckande och andra inte. Be om hjälp för att hitta just den som passar bäst för din hy.
 
För att den ska sitta bättre så kan du använda en primer, vilket kommer göra att resultatet blir snyggare och håller hela dagen.
 
Nej nu är det färdigt prata om smink för i dag ;) Ska kasta ett öga på teven nu innan det är dags att diska.
/M
 


Jag ser det regnar jag ser ..

Var sovmorgon i morse för sängen var så varm och skön att ligga i så man inte ville gå upp. Regnet utanför gjorde ju att man vart mindre pepp på att komma upp.
 
Men efter mycke om och men så kom jag upp, har nu hunnit med att få i mig lite frukost samt tränat lite. Ska sätta i gång en maskin tvätt och köra igång dagen ordentligt.
 
Det regenar ute som sagt så man blir ju inte pepp på att göra så mkt men det är bara att köra på :P
/M
 


Dagens citat

 
 

Var med och tävla!!

Nu är det tävlingsdags igen och jag tycker du ska ta chansen att vara med och vinna ett fin fint pris! Jag tänker ialla fall ta chansen att vinna.
 
Du/jag tävlar om ett presentkort från Nitrohead. Om du vill vara med och tävla så gå till Retrolovers blogg <<< nitrohead tävling >>> och var med!
 

Ego

 
 
 

Dagens outfit

 
 
 
 

Waking up to the sound of drills

Måndag och man vaknar upp till ljude utav borrmaskiner utanför fönstret, fabulous! Har suttit uppe i några timmar nu och kollad på det grå trista vädret utanför med en värmande kopp tée.
 
Ska strax ficka till mig lite så man ser någorlunda bra ut när jag ska möta upp madde för en fika på sultans. Det var super länge sen vi tog en fika sist så vi har en hel del att prata om.
 
Resten utav dagen blir nog lugn men jag hittar nog säkert något att pyssla med. Kanske dags att rensa igenom garderoberna ^^
/M
 
 
 

This is love

 
 

Socker kick

I dag har kroppen fått en riktig socker kick då det bjöds på mycket gott fikabröd när vi var ute och firade svärmor på hennes födelsedag. Det bjöds på två sorters marängtårta, kladdkaka, ballerinakakor och blåbärs paj med vaniljvisp till.
 
Tog lite utav varje förutom kladdkakan då jag inte alls var så sugen på choklad hör och hämpna. Annars så är det just choklad som jag är riktigt svag för.
 
Älsklingen gjorde en super god köttfärssås med makaroner till middag smaksatt med timjan och chipotle. Åh det är så jag längtar tills det är dags för lunch i morrn då det räckte till varsin lunchlåda också :)
 
Ska titta lite till på teven innan det är dags att krypa ner i sängen. Först så ska hjärtat få massera min axel/skulderblad då jag har någn muskel eller nerv som ligger i kläm trycker. Det är inte alls skönt så jag hoppas det blir bättre.
/M

 
 

Dagens outfit

 
 
 
HM/Gina Tricot

Väskor jag inte skulla tacka nej till

 
 
 
 
 
 
 
 
Åhléns/Gina Tricot/HM/Cubus/Sweet Poison

Hello sunday

Söndag och solen skiner in genom fönstrena, teét är uppdrucket och jag väntar på att kroppen ska vakna till liv. Tanken är att det ska plockas iordning i lägenheten i dag då det är ordentligt stökigt.
 
Tror jag ska sätta karln på att diska mohaha fast det var ju inte så mkt disk men skönt om han fixar det så kan jag ta tag i resten.
 
Vi ska svänga förbi hans jobb sen då det var något som skulle fixas där sen bär det ut till tada sköldinge i vanlig ordning. Fast jag klagar inte för jag trivs himmla bra där ute på landet, så bra så jag kan tänka mig ett hus där ute.
 
Ska fira svärmor som fyller år i dag och så ska älsklingen fixa klart sin skärbräda han började på i går utav träskivan som vart över från mitt lilla projekt.
 
Happ det var så min söndag kommer se ut på ett ungefär :) Vad ska ni hitta på i dag och jag hoppas ni haft en bra helg.
/M
 


Mitt senaste pyssel projekt

Mitt senaste pyssel projekt innehöll en sidospegel från en gamal bil, krom är fint. En ekskiva som jag sågade ut till en oval form och betsat mörk. Putsade upp kromet med autosol så spegeln vart blank och fin.
 
Svärfar var snäll och letade upp två skruvar åt mig och älsklingen var snäll och hjälpte mig skära ut den ovala formen från ekskivan. När alla delar var klara för sig så var det bara att skruva fast sidospegeln på träbiten och tada så har du en bords/sminkspegel :)
 
Jag gillar verkligen kontrasten mellan det mörka trädet och den kromade sidospegeln. Denna kommer bli min nya favorit inredningspryl. Det kommer att få pryda byrån inne i sovrummet. Ni ska få en bättre bild sen när den har flyttan i till sin rätta plats.
/M
 


Dagens citat

 
 
 

I ett hus på landet

Har varit hemma hos john och firat honom. Mia hade gjort en god smörgåstårta som högg varsin bit på. Hissade upp älsklingen bil på nya lyften och det vart kanon.
 
Så nu vet jag vad älsklinge och jag kommer att göra under hösten/vintern. Det kommer att spenderas ex antal timmar i garaget och på gymmet, det har ialla fall jag bestämt ;) 
 
Åkte hem till svärföräldrarna sen, fixade lite med mitt lilla pyssel projekt som snart är klar. Resultatet kommer bli så bra så :) 
 
Ska grilla här ute sen men vädret är ju inte det skönaste. Tempen visar på 20 grader men det känns då inte för fem öre. Det blåser och det börjar komma oroväckande regnmoln men jag hoppas att det bara är tomma hot. 
 
Nej vara lite sociala mot karlarna som sitter här brevid mig.
/M
 
 
 
 

Tattoo inspiration

 
 
 
 
 
 

Om jag blir rik

Om jag skulle bli riktigt rik framöver så självklart skulle jag köpa ett hus men jag skulle även köpa mig en Plymouth rod runner. En riktigt muskelbil men tyvärr kostar det skjortan och lite till. Men drömma kan man ju alltid göra ;)
 
Det lutar dock emot att den dagen jag har fått fast jobb och sparat ihop pengar så får det bli en budget variant utav rod runnern. Det funkar ju det men men tills dess kan man ju alltid drömma stort.
/M
 

 

Inte kommit så långt

Vi har inte kommit så långt än utan vi sitter fortfarande i soffan men va tusan det är lördag och man får sega lite. Har ialla fall tvättat håret och insåg att jag behöver köpa hårfärg då utväxten har börjat krypa fram. Det är det negativa med när man färgar håret.
 
Löshår är hem klickat och kommer förhoppningsvis i slutet av veckan som kommer. Skönt att kunna varva mellan att ha mellan långt till att ha långt hår sen blir det ju lite tjockare när man har löshåret i.
 
Det pratas om att frukost/lunchen kommer bestå utav subway i dag och det tackar man inte nej till. Goa mackor som man blir ordentligt mätt på.
 
Ingen sol ute i dag men det ser ändå ut att kunna bli lovande grillväder, så länge det inte spöregnar så funkar det ju att grilla. Det lutar emot en flankstek och potatis sallad men vi får se vad köttaffären har att erbjuda. Så längde det är nötkött så är jag nöjd.
/M
 


Kunde inte hålla mig

I går moffade vi oss kebabtallrik till middag efter att ha vilat en stund på maten så åkte vi ut till sköldinge. Skulle fira john men han var icke hemme så styrde bilen hem till älsklingens föräldrar istället.
 
Tog en fika på trappen och sen började jag med mitt projekt. Fick hjälp av älsklingen att såga ut en oval bit från träskivan. Sen vart det till att slipa, betsa och putsa som bara den, autosol är bra skit.
 
I dag ska det betsas en gång till, när det har torkat ska det skruvas och sen är det klar och då ska ni få se en bild på mitt lilla projekt ;)
 
Ska ner till köttaffären i dag och köpa oss en fin fin köttbit som vi sen ska slänga på grillen ute hos svärföräldrarna. Åh det vattans i munnen bara jag tänker på allt gott kött de har där nere i affären på stan. 
 
Vad dagen mer har att erbjuda vet jag inte utav vi tar det lite som det kommer :)
/M

Dagens outfit

 
 
 
 
 
Linne/Gina Tricot Kjol/Åhléns

Får bli en inne dag

När jag vaknade i morse var jag stel i hela kroppen och träningsvärken sitter fortfarande i. Tror det får bli en lugn inne dag i dag då benhinnorna värkte lite i går. Har ingen lust att överanstränga benen men någon promenad i dag så det blir värre.
 
Har ialla fall hunnit med att få i mig lite frukost, är inne på andra koppen te nu. Smakade extra bra i dag då det är lite grå mulet väder ute.
 
Ringt ett samtal till kommunal och jag kom fram utan att hamna i kö, woho! Bara det gör ju att det här kommer bli en bra fredag eller vad säger ni :D
 
Dricka upp teét och sen ta tag i det här tråkiga som att diska och plocka i ordning lite så man sen kan roa sig med roligare saker.
/M
 
 

Dagens citat

 
 

Jätte nöjd tjej!

Jätte super nöjd och glad tjej som nyss kom hem från cheapy nu. Handlade en fin ek skiva samt bets som jag ska använda till ett projekt nu i helgen.
 
Det ända jag behöver leta fram nu är autosol och sen två skurvar men det finns nog ute i sköldinge. Får leta rätt på sakerna när vi åker ut i helgen för vi ska ändå vara där ute och såga o ha oss.
 
Åh det kliar verkligen i händerna på mig, skulle vilja börja med projektet redan nu nu nu! Men istället så tänker jag ta en skål med glass och skivad kiwi.
/M
 

 
 
 
 

Just nu

Sitter mätt och belåten i soffan efter att ha tryckt i mig lasange till middag. Sambon jobbar över så teven fick vara kvällens middags sällskap :P
 
Nu ska jag ta och fixa mina naglar,ska bara försöka komma underfull med vilken färg och hur jag ska måla de. Vilka problem man kan ha som tjej eller vad säger ni haha.
/M
 


Smaksätta olja

I dag har jag testa att smaksätta min egen olja. Jag köpte rapsolja då den är neutral i smaken och passar perfekt att smaksätta. Jag valde att smaksätta den med vitlök och timjan.
 
Du kan smaksätta rapsoljan med vilka kryddor som helst som svartpeppar, chilipeppar, torkad chili frukt osv osv.
 
Jag stoppade ner skalade vitlöksklyftor som jag delat på mitten och några kvistar av timjan i en glasflaska. Fyllde sen flaskan med rapsolja och tillförslöt med en kork. Oljan ska stå kallt och svalt, den håller upp till ca 3 veckor.
 
Den passar bra att ha i sallader, ringlad över klyftpotatis. Det är bara fantasin som sätter stopp för vad man kan använda den till.
 
Varför inte göra en flaska med egen smaksatt olja och ge bort i present till någon. Lär med säkert uppskattas av den som får det :)
/M
 

Använde mig av det här
 
Resultatet

Recept på lökpaj

Lökpaj ca 8 port
 
Du behöver:
125 g smör
2½ dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
 
Fyllning:
1½ kg gul lök
lite smör
2 tsk torkad basilika
1-2 tsk kinesisk soja
drygt 1 dl vispgrädde
nymald svartpeppar, salt
1 uppvispat ägg för att pensla med
 
Börja med pajdegen, finfördela smöret i mjölet. Tillsätt det kalla vattnet & arbeta sedan snabbt ihop till en smidig deg. Det går bra att använda matberedare.
 
Forma degen till en platt rundel och lägg den kallt medans fyllningen görs.
 
Skala & skiva löken. Smällt smöret i en stor stekpanna, lägg i löken & låt den mjukna på medelstar värme. Rör om ibland, tillsätt sen basilika, soja, grädde & nymald svartpeppar. Smaka av med salt.
 
Blanda om & ställ åt sidan för att svalna. Kavla tunt eller tryck ut pajdegen i en pajform, ca 25 mcm i diameter. Nagga med en gaffel & förgrädda ca 10 min i 200g.
 
Fyll pajskalet med löken, låt det gärna bli lite högt i mitten - ser mkt godare ut. Kavla ut resten av degen till ett tunt lock så det täcker kanterna. Tryck försiktigt till runt kanten md tummen. Skär med en vass kniv små lufthål i mitten av locket.
 
Pensla på det uppvispade ägget. Grädda ca 30 min eller tills pajen fått vacker färg.
 
Hoppas det ska smaka :)
 
 

Hatar trädgårdsarbetare

Lagom efter att älsklingen åkte iväg till jobbet lite innan kl 7 i morse så började det oväsnas utanför fönstret. Det var några trädgårdsmästare som höll på med röjmaskiner.
 
Urk jag som hade tänkt ta bara en lite sovmorgon fick istället ligga och lyssna till det där jävla ljudet. Envis som jag var låg jag kvar i sängen i 1 timme bara för att.
 
När jag skulle kliva upp ur sängen förut i morse kände jag vilken träningsvärk jag har i rumpa och ben. Wee det innebär att powerwalken gjorde någon nytta i går :)
 
I dag ska det experimenteras i köket, armarna ska tränas så de ser schyssta ut. Lägenheten ska dammsugas av, disken ska fixas i vanlig ordning och så ska jag nog fota lite.
 
Hur ser eran torsdag ut?
/M

Lugn onsdags eftermiddag

Denna onsdags eftermiddag har varit lugn, har mest hängt i soffan och druckit en massa vatten. Jag är inte så duktig på att dricka vatten men jag hällde lite frusna hallon i glaset och vips så gick det mkt lättare att få i sig glas efter glas.
 
Har bläddrat igenom min braiga kokbok som jag fick utav mina föräldrar i julklapp (har jag för mig) för några år sen. Hittade många bra recept på diverse saker så det slutade med att jag tog fram ett block med post-it lappar. Markerade alla sidor med recept jag tänker prova samt de jag ofta brukar använda, på så sätt slipper man leta så mkt i boken.
 
Ska nog ta och ställa mig och baka en massa små kakor någon dag framöver. Inte för att jag själv är så jätte förtjust i att äta kakor( roligare att baka de) men jag har en sambo som gör det.
 
Tittade ut genom fönstren nyss och det ser ut att bli regn till kvällen. Det kan nog behövas så luften blir lite friskare och växtligheten behöver nog få sin beskärda del också. Hoppas det kan regna under natten så vi slipper det under dagen i morrn för jag hoppas på lika fint väder i morrn som vi har haft i dag :)
/M
 

 
 

Har lite grund kondis ändå

Fy fan jag är helt slut efter min powerwalk jag tog. Gick karsudden rundan som är ca 4 km lång, tänke försöka gå den på ca 45 min.
 
När jag kom hem och tittade på klockan så hade jag gått rundan på 35 min. Då har jag inte varit ute och gått något sen i våras så det innebär ju att jag fortfarande har lite grundkondis kvar :)
 
Efter två glas vatten så har jag återhämtat mig men nu ska jag hoppa in i duschen för jag är helt genomsur utav svett. Åh en lite notering till mig själv; försök gå ut och gå rundan tidigare istället för att gå den vid halv 11 tiden när solen är framme och det blir super varmt.
/M
 


Sol & te

Onsdag och solen skiner ute, det kan inte bli så mkt bättre. Sitter för tillfället och njuter utav en kopp te framför teve.
 
Ska dra på mig träningskläderna och försöka ta mig ut på en promenad sen, man kan ju inte sitta inne i detta fina väder. Efter det så ska jag träna armarna lite, de måste ju se bra ut tills det är dags ;)
 
Måste ta tag och vika tvätten i dag som jag totalt ignorerade i går och så ska den gamla spegeln upp på vinden. Ja det är väl på ett ungefär så min onsdag ser ut.
 
Hoppas ni får en bra dag :)
/M
 


Dagens citat

 
 
 

Boostat kroppen med

Var upp en sväng till ica och handlade på mig lite gott gott. Så nu har jag boostat min kroppe med en massa C-vitaminer iform utav en massa goda frukter.
 
Jag är för dåligt på att äta frukt, det brukar gå i perioder. Ibland äter jag super mycket frukt och ibland kan det gå flera veckor innan jag får i mig en frukt. Dags att försöka hitta en bättre balans på det, lika så gäller det att få i sig vatten.
 
Men jag ska se till att ha en vattenflaska i närheten utav mig så jag inte glömmer bort att jag ska dricka vatten. För ska vi vara ärliga så är det igentligen inget annat än vatten som är både nyttigt för kroppen samt släcker törsten bäst.
 
Nu blir det lite NCIS sen är det sitcom night på 5:an och till det ska jag ta lite glass och en kopp te :)
/M
 


Nytt till hemmet

Har länge varit sugen på att byta ut min spegel i sovrummet gå glaset är solskadat och jag ledsnat på den svarta ramen runt.
 
Jag har kikat i div inredningsaffärer och på nätet men inte riktigt hittat någon jag tyckt om till ett vettigt pris. Har även kollat på röda korset och överskotts markande ifall man möjligtvis skulle ha hittat en spegel där som kanske bara behövdes piffas upp lite.
 
Men har dock gott inte hittat något där heller. Kollade dock in på jysk hemsida i dag och hittade en fin spegel till bra pris som föll mig i smaken. Så det vart att ta en tur upp dit i dag och nu så hänger spegeln så fint inne i sovrummet tack vare mig underbara sambo :)

/M
 


Piroger och recept

Kom hem från mina föräldrar för en lite stund sen. Kollade igenom taxfree katalogen som de hade fått, det vart några kryss här och där ;)
 
Fick med mig lite goda piroger hem samt receptet på lökpaj så det tänke jag dela med mig utav lite senare. Hjärtat och jag kunde inte hålla oss så vi tog en varsin pirog till lunch. Tummen upp för de mamma, de smakade jätte bra :)
 
Ska strax ner en sväng på stan och kolla in röda korsetes butik, se ifall de kanske har en spegel som jag är ute efter. Annars blir det en sväng upp till jysk för där har jag annars hittat en som skulle kunna passa.
 
Annars så är det vika tvätt och träna som står på dagens schema. Kanske mysa ner sig i soffan med en kopp te och en bra bok också.
 
Hur ska ni spendera eran tisdag?
/M
 


Oj sov jag så länge

Det vart en väldigt lång sovmorgon så här på en veckodag men jag skyller på mitt hjärta. Han mådde inte så bra i morse så han blev hemma från jobbet. Så istället för att gå upp efter att han hade ringt och sjukanmält sig så somnade vi om i sängen.
 
Kom upp för ca 30 min sen men vad gör det, vi är ju utvilade som få nu :P  Har ialla fall fått i mig en hallonsmoothie till frukost och ska strax bege mig hem till mina föräldrar. Ska lämna tillbaks extranyckeln jag blev tvungen att låna utav de i går.
 
Sen ska jag se ifall jag  skulle få ta med mig lite piroger hem som mamma hade gjort. Ska även kolla upp hur dags de ska vara på flygplatsen då jag ska göra de. Visserligen är det x antal veckor kvar tills dess men jag gillar att ha koll på läget.
 
Nej sluta svammla och fixa iordnign sig så man får något gjort utav dagen.
/M

Smoothie

Kvällen har varit lugn, har fixat naglarna, färgat ögonbrynen samt skämt bort mitt hår med både färgbomb och hårinpackning.
 
Tittar på lite teve samt surfar runt på nätet. Kollar på rustas hemsida ifall de har något skoj, de slår ju upp dörrarna nästa torsdag. Så tanken är att madde och jag ska ta oss dit och kolla läget, finns några saker jag funderar på att köpa med mig hem.
 
Nu ikväll så har jag även gjort hallonsmoothie, gjorde en stor satts när jag ändå var i gång. Så nu står det 4 glas i kylen som väntar på än. Perfekt till frukost och som mellanmål under dagen.
/M
 


Dagens outfit

 
 
 
Tröja & leggings - HM Skärp - mammas garderob

Förbaskade nycklar

Det är super praktisk med lägenhetsdörrar som låses atomatisk som man inte behöver låsa efter sig när man går ut. Dock är inte inte lika kul när man inser att man inte fått med sig hemnyckeln för har man en dörr man måste låsa efter sig så innebär ju det att man alltid har med sig hemnyckeln.
 
I dag när jag skulle åka iväg och fixa lite ärenden så tog jag min nyckelknippa som vanlig och åke iväg. Sen när jag kom hem och skulle gå in på gården kollar jag på nyckelknippan och inser att det fattas några nycklar.
 
Det är så att jag har två bilnycklar, ena hänger på knippan med nyckeln hem till mig och till mina föräldrar. Den andra bilnyckeln hänger på en knippa för sig med en kundvagnspeng.
 
Naturligtvis hade jag ju tagit fel knippal när jag gick ut. Som tur är bor mina föräldrar ca 1 kvarter bort och har extranyckeln hem till oss. Så jag knatade över dit och som tur var så var min far hemma så jag kunde hämta nyckeln.
 
Vad har jag lär mig ut av detta (inte första gången det händer heller) jo att hänga knippan med enbart bilnyckeln långt ifrån min vanliga nyckelknippa ^^
 
Åh vad min sambo kommer skratta åt mig sen när han får reda på det här, men det bjuder jag på :)
/M
 

 
 

Vakna till med en kopp te

Har suttit i soffan i lite mer än 1 timme och försökt vakna till liv över en kopp te och det börjar arta sig. Vart inte så mkt samman hängande sömn i natt.
 
Älsklingen mådde inte så bra, kände sig illamående så han gick ut och la sig på soffan. Så jag fick våran stora säng för oss själva vilket inte var helt fel men ack så svårt det var att somna. Speciellt när man är van att somna och sova brevid någon.
 
I dag ska försäkringskassan besökas då papper ska lämnas in. Ska kolla in överskottsmarknade i jakt efter en spegel, tippen ska besökat så vi har hur mkt glasflaskor som helst som ska kastas. Så blir det när man har en karl som tycker om att dricka öl på flaska ;)
 
Hade tänkt ta en promenad men vädret ser inte så lovande ut så det får bli ett träningspass här hemma istället.

/M
 
 

Dagens citat

 
 

Förnya garderoben

Har hittat lite kläder och accessoarer som jag funderar på att förnya garderoben med. De kommer bli perfekta till hösten och lite färg skadar ju inte. Färg på kläderna brukar ju pigga upp än under hösten/vintern :)
 
Hm/Gina Tricot/Shock/Deichmann
 
 

Glasspaus

Nu är vi nästan klara med storstädningen utav lägenheten. Bara lite småplock och dammsugning kvar men innan jag tar tag i det så blir det en lite glasspaus.
 
Sen när all städningen är klar så blir det nog att fixa iordning lite middag för klockan har verkligen sprungit fram en så blir det väl när man städar som en tok :P
 
Nej äta glass så jag kan ta tag i det sista sen.
/M
 

 
 
 
 

Mat i magen så nu finns ingen ursäkt

Vart en promenad med sophia och hundarna förut. Det var skönt att komma ut och röra på sig men satan vad kvavt det är ute.
 
Ska banne mig bli bättre på att komma ut och ta promenader. Kan ju lika gärna gå upp samtidigt som sambon åker till jobbet så kan jag sticka ut på en promenad då mitt semester vik har gått ut.
 
Nu har jag fått lite mat i magen så nu finns det ingen ursäkt till att inte dra igång med städningen. Tvättmaskinen är igång för fullt och blommorna är vattnade. Så nu är det bara resten kvar som damma, dammsuga, plocka och hänga tvätt.
/M
 

 
 

Börjar vakna till liv

Ligger i sängen och försöker vakna till liv. Gick inte och la oss förens vid 1 tiden inatt.

Men det gör inte så mkt för vi hade det super trevligt hemma hos våra grannar som hade lite fest.

Nej om man skulle gå upp och ta en kopp te för sen är det städ och tvättdags. Det passar bra på en regnig söndag.

Hur ska ni spendera eran söndag?
/M

Just nu

Kom precis hem från grannarna, har suttit på deras balkong och festat lite. De skulle dra ner på krogen men älsklingen och jag gick hem istället.
 
Kände inte för att dra ner på krogen och träffa en massa idioter.Utan istället fixar vi till en varsin kantarellmacka som vi ska mummsa i oss innan det blir till att krypa ner i sängen.

Eftermiddag i sköldinge

Åkte ut till sköldinge förut i dag efter att jag hade svängt ihop en rulltårta som jag hade tänkt bjuda kims föräldrar på. De var dock inte hemma när vi kom men desto mer rulltårta till oss :P
 
Älsklingen skruvade loss min sidospegel och så slipade samt lackade vi den så den matchar resten utav bilen. Tog en fika medans vi väntade på att färgen skulle torka.
 
Älsklingens farbror kom ut en sväng, tog en fika med oss och snackade lite skit innan han åkte iväg sen. Sen skruvade vi ihop sidan på min bil då man var tvungen att ta ut inredningen i dörren för att få loss sidospegeln.
 
Jag fick den stora äran att skruva ihop allt med lite hjälp utav min fina karl, vilket team vi är :)
Middagen är nu intagen och resten utav kvällen blir lugn, ska nog ta och fixa mina naglar samt spåna på ett nytt pyssel projekt.
/M
 

 

Måste bara tipsa

Jag måste bara tipsa om en jätte bra blogg som jag halkande in på ett bananskal på. Det är en blogg som visar upp människo kroppen och visar hur fina vi är vare sig hur vi ser ut.
 
Att man ska vara njöd med sig själv vare sig man har tjocka lår, några extra kilon på kroppen eller är smal och inte har några kurvor.
 
Jag uppskattar verkligen denna blogg för den försöker verkligen visa att man behöver inte vara smal för att se bra ut som media gärna förmedlar genom att visa upp bilder eller använda smala modeller som visar upp kläder som vi ska köpa.
 
Så gå in på Bodypalace och läs denna super härliga blogg som drivs av en 22 årig kille som vill att konstiga kroppsideal ska dö ut.
 

Sovmorgon & mys är en perfekt början

Sovmorgon och en massa mys i sängen är en perfekt början på denna lördag. Efter att ha gått upp tidigt hela veckan så var det guld värt att få sova ut lite och vakna utavsig själv.
 
När vi hade vaknat till liv och kommit upp ur sängen fixade vi till oss för att ta en tur ner på stan. Är ju marknad i dag så vi gick runt och kikade på vad de hade att erbjuda. Det var mest kläder och en massa krimskrams så vi bestämde oss för att gå till sultans istället.
 
Där vart det en mysig brunch med  räkmacka, köttfärspaj och lite fika bröd som slank ner fint i våra magar. Nu har vi kommit hem och sitter i soffan framör teven. Ska slappa en lite stund innan jag ska ut i köket och mixtra lite.
 
Sen blir det en sväng ut till svärföräldrarna där vi ska lacka min sidospegel så den matchar resten utav bilen :P

/M
 
 

Dagens citat

 

Tips - göra eget pormaskplåster

Ni vet att det finns att köpa pormaskplåster från bland annat Nivea för ca 70 kr. Och dessa plåster sätter man på näsan och i T-zonen för att få bort pormaskarna man har.
 
Jag har dock aldrig provat det men varit sugen på att testa men priset har tagit emot då det inte alls är så många plåste i ett packet.
 
Men för ett tag sen såg jag teve programet the doctors på kanal 4 där de visade hur man gjorde egna pormaskplåster. Så jag vart sugen på att testa att göra egna vilket inte alls var svårt och gav bra effekt.
 
De ändå ingredienser man behöver är gelantinpulver och mjölk, gelantinpulvret finns att köpa i mataffären för en tjugolapp.
 
Du blandar 1 matsked utav varje i en liten glas skål, det kommer bli som en liten halvgrynig smet. Ställ in skålen i mikron och kör 10 sek på full effekt. När du tar ut skålen ska smeten vara lös men inte allt för rinnig.
 
Låt den svalna en aningen innan du penslar på den med ex en foundationborste på nästan, låt det sen sitta i 10-15 min så det stelar innan du pillar bort det.
 
För att få bästa effekt så kan du skölja ansiktet med varmt vatten (torka innan du smetar på krämen) så porerna öppnar upp sig så kommer det blir lättare att få bort den mesta smutsen.
 
Lägger upp en jätte bra video som visar hur du gör dina egna pormaskplåster.
/M
 
 

Flogging molly

 
 
 

Det här bjöd morgonen på

Det här vädret bjöd denna fredags morgon på. Dimma och åter dimma, på vissa ställen såg man nästan ingen ting. Nu så har det klarnat upp men dock så hänger det lite mörka moln på himlen men som min sambo brukar säga, det är bara tomma hot ;)
 
Nej dags att gå upp på vidne och rota fram gummistövlarna för om en lite stund så ska franken hämta upp mig så ska vi ut i skogen på jakt efter kantareller.
 
 
Vad ska ni hitta på i dag, några roliga planer för kvällen?
/M
 

 

Drunken Lullabies

 
 
 

Sista dagen

Fredag och i dag är min sista arbetsdagen på hemtjänsten i vingåker för sen går mitt sommarschema ut. Kommer sakna alla fina brukara jag har lärt känna under denna sommar.
 
Men förhoppningsvis så kanske personalen blir sjuka eller vill ha semester och då hoppas jag på att få kunna hoppa in och jobba. För jag har trivts jätte bra där, mer än vad jag trodde jag skulle göra från början.
 
Fredag som sagt och förmiddagen består av jobb sen ska jag sväng förbi scorett outlet och se ifall de har några boots/kängor som jag är ute efter. Hittade inga när jag var i norrköping i tisdags.
 
Efter lunch så blir det att bege sig ut i skogen med franken och leta efter svamp. Hoppas på bättre svamplycka denna gång :)

/M
 

Hoppas på mer svamp i dag :)
 

Tips - billig & god glass

Jag är svag för glass, det är ju så fruktansvärt gott. Det spelar ingen roll om det är sommare eller vinter, jag äter det när som.
 
Dock är det inte så billigt med glasstrutar så det blir att man inte köper hem det så jätte ofta. Sist när vi handlade på Ica så köpte vi glasstrutar från deras egna märke, Ica basic.
 
Hade inte så höga förväntningar på vanilj/jordgubbs strutarna vi köpte men som jag vart förvånade. De var riktigt goda, så goda att jag för någon dag sedan lyckade sluka i mig 2 st.
 
De säljs i en förpackning med 8 st i för runt tjugolappen har jag för mig. Så en bra tips om du älskar glass som mig eller om du har barn som tycker om glass är att köpa Ica basic´s glasstrut jordgubb. De finns även i choklad med de har jag dock inte testa men jag tror att de smakar lika bra som jordgubben.
/M
 


Lite bilder från förr på än

Ibland så saknar jag det blonda håret och piercingen i läppen. Det är farligt att kolla på gamla kort ibland för man blir ju så sugen på att trixa med håret :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dropkick Murphys

 
 
 

Vad gör man en tråkig dag som denna

Det har regnat hela natten och lika så i morse. Man blir ju inte pigg på att ge sig ut i sådant väder men ibland så måste man. Det är tur att vi har så gulliga brukare som förgyller änns arbetsdag.
 
Resten utav denna trosdag kommer jag bara ta det lugnt, kallt och blåstig ute så man har ju inte lust att hitta på något sådär.
 
Men jag hade tänkt roa mig med att gå igenom och sortera alla bilder jag har på min externa hårddisk och det är en hel del bilder kan jag säga. Så det lär nog ta sin lilla tid :P
 
Vad ska ni ta och roa er med i dag? 
/M
 
 

I´m shipping up to boston

 
 
 
 

Dagens citat

 

Pinsamma kroppar

Min bil går som en dröm efter att älsklingen bytte bromsskivor samt balanserade däcken åt mig. Snacka om att man har en händig och underbar karl! <3
 
Nu har jag precis kommit ut från en varm och skön dusch. Känner mig som en ny människa nästan haha. Tittar för tillfället på Våra pinsamma kroppar, en himla intressant program. Det tar upp pinsamma saker som kan hända med våra kroppar och vad det finns för behandlingar för det.
 
Sen ska jag plocka fram lite chips och dipp som vi ska tugga i oss till ett avsnitt av morden i midsomer. Efter det så blir det banne mig sängen för min del. Hoppas på att vara piggare när jag vaknar i morrn :)

/M
 

 
 
 
 

Hårtorka en bok

Snacka om att det tog tid nere på arbetsförmedlingen. De hade drop in i dag mellan 13-16 så jag gick dit 15 min innan för att ha tur att få en kölapp långt fram.
 
Fick nummer 3 så jag tänke att det borde ju gå fort för det var mycket personal som jobbade. Bah vad fel jag hade, efter nästan 40 min så var det min tur. Mitt möte gick på 10 min sen vart det raka vägen upp till ica.
 
Handlade lite yogurt och hallon så man kan göra smoothis och sen vart det lite andra nödvändiga saker. Lagom som jag lev ut från ica såg jag de gigantiska svarta molnen och 5 sek senare så öppnade sig hela himlen.
 
Nu är jag hemma och ska bädda ner mig i soffan för att läsa klart min bok. Dock så var jag tvungen att torka min bok med hårtorken. För boken hade legat i sovrummsfönstret som stod öppet när det började regna vilket innebar att halva sidan utav halva boken vart något blöta.
 
Men nu är de torra så jag kan läsa slutet på boken. Det är tur att man äger en hårtork annars hade det väl tagit en envighet innan sidorna hade torkat :P
/M
 

 
 

En grå trist onsdag

Arbetspasset för dagen är avklarta och jag brukar alltid bli på glatt humör när jag har varit hos våra brukare. De är så snälla och rara.
 
Var riktigt seg i morse när jag vaknade de jag råkade läsa lite förlänge i går. Tanken var att jag bara skulle läsa en ca 30 min men vipps så var klockan 23.30 och en timme hade flygit förbi. Det blir lätt så när man fastnar i en bra bok.
 
Har fått i mig lite lunch i maget som knorrade och var ordentligt upprörd förut. Men jag kan förstå den då jag åt frukost vid 6 tiden i morse.
 
Nu står det snart möte på arbetsförmedlingen på schemt sen ska jag iväg och handla lite. När det är klart så ska jag lägga mig i soffan och läsa klart min bok. Vädret är ju endå super tråkigt, molning, kallt och ser ut att komma regn vilken sekund som helst.
 
Vad ska ni roa er med denna onsdag?
/M

Snart dags för lite skönhets sömn

Ska kolla på happy endings sen blir det banne mig sängen för min del. Läsa några sidor ur min bok och sen är det dags för lite skönhets sömn så man är pigg och utvila tills i morrn.
 
Dagen i morrn erbjuder ett arbetspass på förmiddagen, sen ska jag ner till arbetsförmedlingen på ett möte. Sen ska jag se till att få arslet ur vagnen och träna lite här hemma.
 
Älsklingen min ska ut till sköldinge och pyssla om min bil lite, se till att hon får de nya bromsskivorna som jag köpte i dag.
 
Nej nu säger jag tack och god natt!
/M

Tummen upp för

Åke ju till biltema i linköping i dag för att köpa bromsskivor till min bil. I går kollade jag lagerstatuset och det stod att de fanns i ett begränsat lager. Det innebär att de lika väl kan vara slut när man kommer dit och det känns ju inte kul att åka 8 mil i onödan. 
 
Så jag chansade och skrev ett mail till de där jag frågade ifall de möjligtvis kunde lägga undan två skivor åt mig och förklarade varför. Trodde inte det skulle gå men när älsklingen kollade min mail åt mig idag medans jag var på jobbet så hade de svarade att de hade laggt undan det åt mig.
 
Så en stor tumme upp för biltema som var så snälla och service vänliga som fixade detta åt mig!
 
Annars så vart det lunch på max i norröping innan jag sen kollade in skorna jag hade hittat på nätet. Men ingen utav de känndes rätt. Kollade dock inte in det tredje paret som kommer från HM utan det får bli en annan dag.
 
Vart en tur in på Clas Ohlson innan jag åkte ner till roger och disskuterade lite med honom. Vi alla var skapligt sega när vi åkte hem. Fick sällskap utav en massa regnmoln på vägen hem, dock kom det inte så jätte mkt regn.
 
Nu ska jag slöa en stund innan det är dags att fixa middag och sen ikväll så ska vi kolla på en massa olika komei serier på 5:an.
/M
 

 

Dagens citat

 
 

Blir mycket bil åkning i dag

Snart dags att bege sig till jobbet och arbeta några timmar. Sen blir det raka vägen hem, få något i magen innan vi sen styr bilen mot linköping.
 
Ska in på biltema och köpa nya bromsskivor till min lilla pärla så hon blir glad igen. Sen skulle vi leta upp några saker till svärfar när vi ändå är där.
 
Efter det så blir det ett litet stop i norrköping för lunch på max sen ska jag kolla på ett par skor. Det är ialla fall vad jag har planerat in sen lär det säkert bli lite annat också.
 
Så med andra ord så kommer det bli en hel dag i bilen så att säga :P
 
Vad ska ni hitta på denna tisdag?
/M
 


Lite svamp och mycket svett

Vi kammade inte hem mycket svamp ute i skogen men fick åtminstonde ihop lite så älsklingen och jag får varsin smörgås :)
 
Men svettiga och myggbitna som tusan vart franken och jag när vi travade runt ute i skogen. På torsdag ser vi ifall vi har bättre tur, då ska vi kolla in skogen ute i julita och se ifall den har mer att bjuda på.
 
När vi var ute och for så vart det en sväng ner på stan och bolaget. Köpte hem några goda cider som man kan njuta utav. Väl hemma vart det att hoppa in i duschen och fräscha till sig sen kom hjärtat hem och vi fixade middag.
 
Har sedan legat och halv slumrat och lyssnat på musik. Ska plocka fram lite god frukt att smaska på nu då jag vart sugen på något söt. Håller nämligen på att skära ner på godis och läsk nu.
/M
 


Mobil bilder från rättvik

 
Första kvällen avnjöts med skumpa, jordgubbar o bubbelbad
 
Solnedgång från balkongen
 
Onsdagskvällens outfit
 
Nallebjörnar på orsas björnpark

Hemma en snabbis

Svårt att sova i natt och var skapligt seg i morse men när jag kom till jobbet så piggnade jag till. Arbetsdagen har gått kalas som alltid :)
 

Kom hem för en liten stund sen och har bytt om till lite fritidskläder. Ska strax och och hämta upp franken för ni ska nämligen ut i skogen och plocka svamp.
 
Håll tummarna för oss att vi hitta lite svamp så man kan göra sig en god svampmaka ikväll :D
/M

Dag 3 i rättvik

Tredjedagen vi var i rättvik så bestämde vi oss för att åka till Orsa björnpark för att kolla på djuren. Resan dit tog ca 1 timme men det gjorde inte så mycket för det var så fin natur.
 
Vädret var perfekt för att strosa runt i djurparken, det var molnigt men lite inlsag utav sol. Vi var inte ensamma om att få för oss att åka till björnparken. Det var jur mkt bilar som helst på parkeringen men det märktes dock inte så mkt när man gick i parken vilket var skönt :)
 
Vi gick upp för en monster backe när vi skulle upp till restaurangen, fy tusan vad det kändes i bena. Väl framme så beställde vi en varsin hamburgetallrik och mätt som bara den vart man utav den.
 
Gick sen runt i parken där vi fick se kodiak björn som förövrigt inte finns på någon annan djurpark än i Orsa björnpark. De har nämligen blivit utvala av Alaska att få ta emot dessa enorma rovdjur.
 
När vi gick i parken såg vi även isbjörnar, lodjur, amur-sibirisk tiger, snöleopard, kamtjatka björn, brunbjörn och berguv.
 
Efter att ha gått runt en hel dag i djurparken var vi bra möra i kroppen. Bilresan hem gick bra förutom att vi hamnade i en fördjävlig bilkö när vi skulle igenom rättvik. Det resulterade i att våran lilla sally (mustangen) höll på att koka men vi klarade oss från det.
 
Hemma på hotellet vart det att fräscha upp sig innan vi sen gick ner och käkade middag nere på hotellrestaurangen. Det vart vegitarisk risotto med toppmurklor och kantareller. Fy i helvete vad gott det var och mätt vart man, ska dock inte prata om hålet i plånboken det skapade men i bland måste man få unna sig ;)
 
Liksom de andra kvällarna så vart det att bada i bubbelbadet och sen titta på teve innan det var dags att sova.
/M
 

Kamtjatka björn
 
Kodiak björn
 
Brunbjörn
 
Begsuv
 
Lite utsikt från parken
 
 
Nallebjörn
 
Isbjörn
 
Lodjur
 
 
 
 
 
 

Biker boots

Är sugen på att skaffa en par biker boots inspirerade skor. Har hittat 3 par som jag funderar på, de två första paren kommer från deichmann och det sista paret är från hm.
 
Det lutar dock mot första paret men skall prova de när jag åker till norröping framöver så får vi se om de blir det vinnande paret eller inte :D
 
                                                          

Glittriga naglar

Fixade naglarna förut i dag. Filade ner de en aningen då de började bli lite väl långa, ville inte riskera att de skulle brytas av. Denna gång orkade jag inte göra någon avancerad lackning utan de fick bli glittriga denna gång.
/M
 


Vad seg det gick idag

I dag gick det segt att städa, var inte riktigt pepp på det. Men när jag väl satte igång så gick det undan tog dock en lång paus innan jag tog tag i disken.
 
Nu har jag precis tvättat bort ansiktsmasken och huden känns babylen, passade även på att måla naglarna. Senare ikväll blir det lite hemma spa genom att skrubba kroppen från döda hudceller, ha i en färgbomb i håret,färga ögonbrynen och smörja in kroppen med brun utan sol.
 
Sen ska jag frossa i en massa god frukt som blåbär och jordgubbar :) men innan dess ska jag laga iordning en god middag som i dag består av lövbiff, klyftpotatis och bea sås.

/M
 


Söndag den officiella städdagen

Här är det åtminstonde det eller ja brukar jag städa andra dagar också men söndagen är liksom städdag för då är det fint till den nya veckan.
 
Kollar för tillfället på mythbusters, de är ju helt galna i det programmet men det är sjukt kul att se på. Ska kasta in sista maskinen tvätt om en lite stund sen är det bara att vika tvätt som en galning.
 
Städa av lägenheten, gå hem till mina föräldrar och hämta min bil. Blir en tur till affären sen för att köpa en massa frukt och så ska bilen tankas så jag kan ta mig till jobbet i morrn.
 
Ja det är väl på ett ungefär så min söndag ser ut. Vad ska ni hitta på i dag?
/M

Bilder från CCW

 
 
 
 
 
 
 

Dagens citat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saker att se..

 

Härlig dag

Har haft en härlig dag ute i sköldinge hos svärföräldrarna. Vädret har varit helt okej, en hel del sol och så lite molnigt.
 
John hade plockat ihop näst in till hela sin bil så han kom förbi en sväng med den. Roligt att se den rulla igen då den har stått nedplockad sen i höstas. Att se hans bil får en att längta ännu mer tills älsklingens pärla är ihop plockad och färdig att glida runt i.
 
Vart ju bjudna på middag där ute, bryggarstek med sallad och potatis. Vi alla åt så vi nästan vart fyrkantiga, så gott var det. Käkade lite glass med maränger till efterrätt sen medans de andra drack kaffe.
 
Väl hemma slängde jag in en maskin tvätt och sen vart det att lägga sig i soffan för att vila då jag hade fått en grym huvudvärk. Vaknade för drygt 1 timme sen, hängde lite tvätt och tittar nu på bones.
 
Resten utav kvällen blir lugn, titta på lite teve och mysa med älsklinge.
/M
 
 
 

En tur ut till sköldinge

Vart först en sväng ner på stan, hittade ett fint skärp på hm som fick följa med hem.

Sen åkte älsklingen och jag ut till sköldinge. Han skulle tvätta av sin bil och jag passade på att skriva ut en bild.

Har hjälp svärföräldrarna att lägga lite golv. Har suttit ute i trädgården och fikat.

Snart ska vi bli bjudna på mat, det blir bryggarstek och potatis.

Lördag och vad ska man hitta på

Hade en trevlig kväll igår, vart bjuda på mat hemma hos mina föräldrar. De bjöd på kälknöl, sallad och lökpaj och vi åt så vi vart fyrkantiga nästan.
 
När vi kom hem så vart det att titta på en massa deckare på teven innan det var dags att krypa ner i sängen. I dag är det lördag och jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på.
 
Det känns som om jag vill göra något men frågan är bara vad :P Håller iallfall på att tvätta en massa kläder, första maskinen utav 3 är igång nu. I går han jag med att tvätta 2 maskiner innan våran torkställning var över full med tvätt.
 
Har ni något förslag på vad man kan hitta på en lördag? :)
/M
 


Dag 2 i rättvik

Efter en god natts sömn så gick vi upp i skaplig tid på tisdagen. Gick ner och käkade en god frukost bestående av mackor, ägg, frukt och juice.
 
Slappade en stund på rummet innan vi sen tog bilen som förövrigt startade fint in till rättvik. Åkte så vi var där vid halv 12 tiden, tänke att det skulle vara lättare att få parkering då. Haha men det kunde vi ju fet glömma men vi åkte bort till rättviks parken (dansbana) och parkerade där.
 
Vart en lite promenad in till centrum men det tog inte så lång stund. Hoppade in på bolaget då älsklingen skulle köpa lite öl, vart coop sen för lite sallad och dricka. Gick tillbaka till bilen och la in ölen samt käkade lunch.
 
Gick sen tillbaks in till centrum och bort till OKQ8 macken där vi hittade en gräsplätt att slå oss ner på. Vi skulle kolla på cruisingen, dock så åkte de aldrig förbi där men vi såg ändå en hel del fina bilar.
 
Vi mötte även upp Malin som jag har lärt känna via bloggen samt hennes sambo, så vi satt med de i några timmar och tittade på bilarna och chattrade. Det var super kul att äntligen få träffa de, ska se till att komma iväg till sthlm någon gång i september och träffa de igen :)
 
När vi hade planer på att gå bort mot parken för att kolla på bilarna så kom det en störtskur. Det hade regnat lite smått till och från under dagen men just då öppnade sig hela himmlen. Så malin och tobbe beslutade sig för att åka tillbaks till sig medans hjärtat och jag gick iväg och käkade.
 
Vart uppehåll sen när vi åkte hem till hotellet men det var skönt att komma dit och hoppa ur kläderna som var bra fuktiga efter regnet.
/M
 

Malin, tobbe och älsklingen
 
Litet axplock utav bilderna jag tog på bilarna vi såg (klicka på bilen för större format). Lägger upp fler bilder senare.
 
   
 
   
 

Tips på en bra sida

Tänke tipsa om en super bra sida där man kan fynda allt från kläder till mobilskal till bra priser. Sidan heter fyndiq.se
 
Jag har hittat en hel del fina saker som jag förmodligen kommer att klicka hem nästa månad. Det lär bla bli ett läderfodrat som skall skydda mobilen samt en ny plastfilm till skärmen på telefonen. Priset för läderfodralet jag tänker klicka hem kostar 69 kr vilket är ett jätte bra pris.
 
Det finns skal och div skydd till många olika telefoner som iphone, sonyericsson, htc samt till ipod. Så funderar ni på nyss skal eller kanske en ny klänning så tycker jag ni ska kolla in denna sida :)
/M
 
 

Resan till rättvik

Älsklingen och jag åkte upp till rättvik i måndags. Det började med att vi åkte ut till sköldinge där vi bytte bil till mustangen. Åkte tillbaks in till stan, handlade frukost på subway innan vi började den långa turen till vårt boend.
 
Vi stannade i kolsva där vi käkade mackorna vi hade köpt med oss. När vi skulle åka iväg sen så ville inte mustangen starta men som tur var så hjälpte en snäll gubbe oss att kabla igång bilen.
 
När vi kom till Ludvika var det dags att tanka men för att slippa behöva kabla igång bilen igen så fick det vara igång när vi tankade.
 
Efter ca 4½ timmes resa så var vi äntligen framme vid vårat fina hotell i Tällberg, en lite by ca 1 mil från Rättvik. Vi chekade in och dumpade alla våra saker på vårt rum. Tanken var sen att ta bilen in till rättvik men då ville den inte starta för fem öre.
 
Det visade sig att batteriet inte hade laddat så det fick bli en taxiresa till OKQ8 macken som ligger några km innan man kommer in i rättvik. Älsklingen köpte ett nytt batterie som kostade skjortan vilket även taxiresan gjorde för den delen :/ Men taxichaffis var snäll och trevlig, han berättade en lite genväg in till rättvik som nästan inga tar vilket gjorde att vi slapp den enorma kön in till stan.
 

Bilen vart lite gladare med det nya batteriet så vi tog en tur in till stan. Käkade middag och tittade på lite bilar innan vi åkte hem. På hotellet så vart det till att dricka skumpa, äta jordgubbar och bada i bubbelbadet som vi hade på rummet med hjärtat <3
 
Vi somnade nöja och belåtna efter en lång dag med många äventyr.
/M
 

Utsikten från hotellbalkongen
 
Den vackra solnedgången från hotellbalkongen

Åska och dunder

Vaknade kl 6 i morse utav åskvädret som låg precis över huste känndes det som. Det åskade,mullrade och regnade som bara den! Så mysigt så och hjärtat mitt han sov igenom det hela som en stock.
 
Gick upp för 30 min sen och har nu fått lite frukost i magen. Tanken är att vi ska åka iväg och storhandla i dag då vi inte har så mkt ätbart här hemma.
 
Var så flitig i går att jag skrev ihop en matlista för 3 veckor framåt så i dag ska det bara skrivas ner vad det är vi behöver handla. Ska ner en sväng på stan också, behöver handla nagellack borttagningsmedel samt hoppa in på köttaffären.
 
Sen ikväll ska vi hem till mina föräldrar som bjuder på middag :)
 
Hoppas ni får en fin fredag!
/M
 
 

Dagens citat

 
 

Hemma!

Åh så skönt det är att vara hemma igen!  Vi har haft spännande, rolig och underbara 3 dagara i rättvik. Fina bilar, god mat, härlig utsikt och mycket mys.
 
Fick äntligen träffa mailn som jag har lärt att känna via bloggen vilket var kul! Hon och henns sambo var i rättvik samtidigt som oss så då passade det ju perfekt att träffas :)
 
Skriver mer i morrn och våra dagara i rättvik samt lägger upp bilder. Nu ska jag bara slöa och njuta över att vara hemma.
 
Hoppas allt är fint med er alla!
/M

Hot women actors

 
Ali Larter
 
Ashley Greene
 
Jessica Biel
 
Jessica Alba
 
Mila Kunis
 
Emma Stone

Lawbreaker Man

 
 
 

Love tattoos

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens citat