Känner mig duktig

Åter igen vart det en natt med lite sömn då hostan kom på besök. Men jag känner mig duktig som har hunnit och orkat med allt jag gjort i dag. 
 
Efter frukosten i morse vart det ett besök på tippen för att kasta lite skräp innan jag åkte ner på stan. Kom ut från hm men en ny behå, topp och ett par mysiga pyjamasbyxor. 
 
Träffade mamma på åhléns så gjorde henne sällskap på stan en stund innan jag åkte hem. Väl hemma höll sambon och svärfar på att lasta in ved i skåpbilen.
 
Själv svirade jag om till träningskläder, knatade först bort till svärföräldrarna på kaffe. Sen vart det en lite promenad, julpyntade lite när jag kom hem. 
 
Vi fixade go middag i form av pommes, lövbiff och beasås. Somnade i soffan en stund och när jag hade vaknat till liv så fick jag för mig att göra chokladmousse smaksatt med konjak. 
 
Älsklingen började med sina lussekatter och jag passade på att dammsuga huset och sen göra en hemmagjord tomatsoppa. 
 
Nu blir det till att glo på brittisk deckare och så får jag ju inte glöma att prova chokladmousset, måste ju se om det vart gott med konjak i. 
 
 
 
 
 

Så satt jag där igen

Hann bara lägga huvudet på kudden innan jag var igång och hostade som en tok. Så det vart till att kliva upp, ta hostmedicin samt fixa en kopp teé och sätta sig framför teven. 
 
Vid tolv tiden i natt så lyckades jag somna för då hade hostan gett med sig så i morse när klockan ringde var jag skapligt trött. Skönt att det är fredag idag och att jag slutade redan vid lunch. 
 
Jag har hunnit med en vända på stan där det inhandlades födelsedagspresent till min kusin samt en massa köttfärs. Handlade lite gott till kvällen på ica och så svängde jag förbi coop och köpte en snösläde så nu kan snön få komma. 
 
Käkade sushi till lunch och det smakade lika bra som alltid. Nu ska jag slöa en stund innan sambon kommer hem för när han väl är hemma så ska vi plocka in 2 pallar med pellets som vi fick hem i dag. 
 
 

Gäsp

Har varit seg till och från hela dagen på jobbet. Men arbetsdagen har gått fort endå vilket är skönt. Än bättre är att jag tar helg redan vid lunch i morrn, gött mos.
 
Det har blåst halv storm halva natten och större delen utav dagen. Vid ett tillfälle höll en utav enarna vid jobbet på att lägga sig dubbelvikt utav blåsten.  
 
Trött och inte alls sugen på mat när vi kom hem men svängde ihop lite köttfärssås med makaroner till middag. Somnade en stund i soffan förut när sambon var iväg till garaget, vart ju inte piggare när jag vaknade till för 1 timme sen. 
 
Jag fattar inte att man kan vara så trött hela tiden även fast jag sover bra på nätterna nu. Undra ifall det är bristen på d-vitaminer då solen är framme så mkt längre. Ska ta mig i kragen och börja med d-vitamin tabletterna och se ifall det blir någon skillnad. 
 
 

För kyliga promenader

Handlade lite träningskläder på intersport så nu finns det ingen ursäkt för att inte ta sig ut på en promenad när det är kyliga väder.
 
Fodrade tights från Craft, är erbjudande på de så de kostar 399 kr 
istället för 599.
 
Varm fleecetröjor, de har erbjudande nu så köper man 2 betalar man 299 kr 
annars är det 199 kr st. Köpte en varsin till gubben och mig. 
Passade även på att köpa fler varma löparstrumpor.
 
 

Fire is my friend

Tidig morgon då kl först ringde 5.10, gick upp och stänga av pelletspannan. Kröp ner i sängen och sov tll 6.20 då det var dags för sambon att att gå upp. 
 
Fixade till mig och kurade ner mig i soffan och väntade på sotaren som skulle komma. Vid halv 10 dök han upp, 10 min senare var han klar och åkte. 
 
Satte igång pannan som krånglade lite så ringde sambon som fick vägleda mig innan jag fick eld på pelletsen. Så nu brinner det så fint och värmer upp huset. 
 
Har varit hemma hos madde och charlie på en fika, kelat med deras kattunge. En riktigt social rackare som spann som bara den. 
 
Köpte lite varma träningskläder till mig och gubben på intersport, handlat även mat och inskaffat en kupevärmare till bilen.
 
Gjorde en snuvsoppa som jag hittade recept på i ica buffé tidninge, det var ordentligt drag i den. Nu arbetar tvättmaskinen och jag ska börja advenstpynta lite hade jag tänkte.
 
 

Rich bitch

Ja åtminstonde så var jag det för en stund i går innan det var dags att betala lite räkningar. Men ska inte klaga har bra med pengar kvar ändå. 
 
Tisdag i dag och det har varit en lugn dag på jobbet. Några utav kollegorna hade fyllt år så i dag bjöd de på goda mackor och biskvier till frukostfikat. Det satt fint i magen kan jag meddela. 
 
Har inte hänt något speciellt i dag utan vi har mest haft undersökningar och lagad lite hål på diverse patienter. Fixade middag när vi kom hem sen tog jag en liten tupplur i soffan då ögonlocken vägde bly. 
 
Kom ut från duschen för en liten stund sen, nu har jag kurat ner mig i soffan med en kopp té och ska titta på äntligen hemma. Gubben kommer väl snart hem från garaget så då blir det att mysa lite <3
 
 

Godmorgon zombie

Nattens sömn var inte så mycket att skryta med.

Så fort huvudet nuddade kudden så satte hostan igång så efter 30 min konstant hosta gav jag upp.

Gick upp och tog en stor shot cocillana och rundade av med en kopp tee med honung framför teven.

Vid halv 1 hade hostan avtagit så jag kunde krypa ner i sängen för lite sömn.

Så i dag kör vi på lite zombie style, nästan.

Soligt men kyligt

Denna söndag bjöd på sol vilket gjorde att det var mycket lättare att komma upp ur sängen. Vi har roat oss med att storhandla så nu är både kyl och frys påfyllda. 
 
När sambon drog till garaget så passade jag på att städa toaletterna, köra igång en maskin tvätt och hänga upp nya gardiner i teverummet. 
 
Svidade om till träningskläder och tog en promenad i det fina men ack så kyliga vädret. Fixade en kopp teé när jag kom hem och den värmde gott!
 
Ska strax göra lite squats och situps för nu jävlar ska jag forma om kroppen. Även fast jag är hostig och inte är frisk nog att hänga på gymmet så betyder inte det att man inte kan göra lite lätta övningar hemma. 
 
Maten ska det skärpas till med också för det räcker ju inte med att bara träna för att få en snygg kropp utan mycket hänger ju på vad man stoppare i sig. Så mindre portioner, mer grönt och mindre socker, godis och läsk. 
 
 

Produktiv dag?

Nej det kan man nog inte påstå att denna dag har varit.

Lång sovmorgon till kl 11 vart det men oandra sidan var jag uppe och hostade till halv 1 innan jag somnade.

Har varit inne i stan och handlat lite med sambon.

Gjorde lite julfint i matrummet med lite juliga blommor. Slagit in lite julklappar.

Om en stund ska pysselsakerna letas fram då jag tänkte göra julkort.




Äntligen helg!

Himmel vad skönt det är med helg, den har varit efterlängtad! Min envisa hosta har gjort att det har blivit få timmars sömn under nätterna. 
 
Det känns i både kroppen och huvudet, kan meddela att jag var skapligt seg de sista timmarna på jobbet i dag. På vägen hem stannade vi till på ica för att handla lite till middagen. 
 
Fick bli hemmagjorda hamburgare i dag, perfekt fredagsmiddag enligt mig. Somnade i soffan en sväng sen, det var riktigt skönt. 
 
Ska titta klart på CSI sen funderar jag på ifall det kanske är dags att krypa ner i sängen tråkig som jag är. Det är ju en dag i morrn också.

Hej å hå

Lite mer än halva arbetsveckan är gjord, så jävla gött! Jobbar bara halv dag i morrn och sen är det hel arbetsdag på fredagen innan jag tar helg. 
 
Denna dag har gått kanon även fast jag åter igen inte somnade förens vid 1 tiden pga av hostan. Ikväll ska jag prova att inte ta hostmedicin innan jag ska sova för de tidigare kvällarna så har jag märkt att jag hostar mer när jag har tagit den. 
 
Jaja vi får se om det blir någon skillnad, kan ju alltid hoppas. Men fram tills det är dags för lite skönhetssömn ska jag titta på teve. Ska även försöka tigga till mig lite fotmassage utav gubben. 

Hair color and ink is decided

Helt okej arbetsdag, har dock inte känt mig på topp. Men det kan ju ha att göra med att jag inte somnade förens kl 1 i natt då jag låg och hostade som en tok. 
 
Har varit skapligt hes idag med en raspig röst, tur att man inte behöver snacka så mkt med patienterna. Det är oftast tandläkarna som brukar sköta det mesta utav snacket. 
 
Angående det där med att ev byta hårfärg så har jag bestämt mig för att behålla mig röda färg. La mitt svarta löshår över mitt eget hår i går för att se hur jag skulle se ut i svart igen och det kändes inte rätt. 
 
Nu önskar jag bara att mitt hår kunde ta och börja växa som ogräs så det kan bli långt för jag saknar verkligen mitt långa hår. 
 
Har bestämt vad jag ska göra för motiv när det blir dags att besöka tatueraren men det lär dröja några månader. Tänkte att jag skulle va snäll och låta sambon få lämna blod först då han inte har kunnat gjort det på över 1 år då jag har sabbat det genom att tatuera mig. 
 
 
 
 

Ska man eller ska man inte

Man ska aldrig kolla igenom gamla bilder där man har olika hårfärger, speciellt inte ifall man är velig som en annan. 
 
Jag är bra sugen på att färga håret svart igen men samtidigt så gillar jag samt har kämpat som en tok med min röda hårfärg. Om det blir någon färgändring så blir det inte förens i början av nästa år då jag har 2 röda förpackningar med färg hemma. 
 
Ja det tåls att tänka på både en och två gånger. Vad tycker ni, rött eller svart?
 
 
 
 
 

Jag längtar...

Vad jag längtar tills det är dags att åka hem. Hostar som en tok, känns som jag håller på att hosta ut och in på lungorna.

Det ända jag ska göra när jag kommer hemma är att tvätta håret och sen krypa ner i soffan med en kopp tee.

Sen vänta på att kl blir 22 så man kan gå och lägga sig.

I feel like crap

Jag låter som jag druckit whiskey och rökt ciggar i en vecka i sträck, lika så sambon. Hur mkt slem en kropp kan producera är ju banne mig obegripligt?!
 
Ska dö i soffan med en stor kopp tée. Ringa svärmor sen och se om hon har något hemma för slemhosta. 
 
 

Ullared

Frukost stopp i jönköping kl 6 på morgonen
 
Hade inga problem att fylla min kundvagn med saker
 
Jag och madde var ju inte ensamma om att va på ullared för att shoppa 
 
Nästan allt jag handelade fick plats på köksbänken 
 
 

Hello friday!

Så var sista arbetspasset för veckan gjord och i dag slutade jag vi lunchtid. Mötte upp natha och lovi för en god lunch på CL. 
 
Det fick i vanlig ordning bli en sallad med kräftstjärtar i med vinegrette dressing till. Vi tog en lite sväng på stan sen, provade glasögon och hade oss. 
 
Vart soffan när jag kom hem då jag kände mig helt slut. Slumrade en stund innan vi åkte till garaget och bytte till vinterdäck på min bil. Sambon fyllde på lite spolarvätska på bilarna när vi kom hem medans jag fixade till middagen. 
 
Har mätt lite på hur breda fönster vi har här hemma för i morgon så åker madde och jag till ullared. Klockan ringer 03.50 för 04.30 hämtar madde upp mig i stan och så beger vi oss iväg. Det ska bli riktigt skoj =)
 
 

Taggad

Vaknade i morse med en hals som kändes som ett rivjärn. Men det var bara på med kläder, käka frulle och sen åka till jobbet. 
 
Dagen har gått bra även fast jag kraxade fram det jag skulle säga till patienterna. Men inget som inte lite halstabletter och teé kunde lindra. 
 
I morrn är det äntligen fredag och jag är så taggad inför helgen. Slutar vid lunch i morrn så då ska jag möta upp natha för en lunch/fika på stan så vi kan catcha up lite. 
 
På lördag då jävlar blir det att gå upp tidigt för madde och jag ska åka till ullared och shoppa loss. Skrivit en lista och det är ingen liten lista kan jag säga er. Får hoppas jag hittar allt jag skrivit upp, lär ju hitta en hel del annat också som inte är uppskrivet. 
 
 
Åh just det jag utökade min samling av rockastellaa smycken med dessa godingar som kom hem till mig i dag :)
 
 

Sova nu?

Vilken fin dag det har varit, solen har varit framme större delen utav dagen. Det är ju så mkt roligare att jobba då än när det är grå trist ute. 
 
Visst hade man helst velat varit ledig när solen var framme men det är bara att hoppas att helgen kan bli lika fin som denna dag. 
 
Denna arbetsdag bjöd på div olika lagningar samt undersökningar. Vi fick även en genomgång utav alla munnhällsoprodukter vi har att sälja på kliniken så som olika tandkrämer, tandtråd och mkt mer.
 
Passade på att köpa med mig en flaska flux hem att ha på toaletten på övervåningen då den flaskan vi redan har står på toan där nere. Jag borstar sällan mina tänder på den toan så tänke att det är lika bra att ha en flaska på "min" toalett. 
 
Ska försöka hålla mig vaken tills arga snickaren börjar samt hålla ut till kl 22 innan det är dags att krya ner i sängen. Men jag måste erkänna är så där jävla trött så jag lätt skulle kunna tänka mig att gå och lägga mig redan nu. Det är dock lite i det tidgaste laget för då är väl risken stor att jag vaknar mitt i natt och inte kan somna om. 
 
Tror jag ska börja käka mina D-vitaminer igen och se ifall de kan få än att bli lite piggare. 
 
 
 

Kaffefilter istället för teé påse

Det regnade när jag gick upp i morse, inte så värst vidare inspirerande väder. Sen så var det mörkt ute så man kunde nästan tro att det var kväll istället för morgon. 
 
Arbetsdagen har rullat på bra, haft ett rätt så lugnt tempo. Vissa dagar känns det som man knappt hinner andas mellan patienterna och andra dagar hinner man sträcka på bena och drömma sig bort för någon minut. 
 
Älsklingen var nästan klar med middagen när jag kom hem, hjälpte honom med det sista. Skulle fixa teé efter middagen och höll på att ta kaffefilter istället för teé påse. Snacka om att man är skapligt trött då haha. 
 
Nu ska jag bädda ner mig i soffan, både älsklingen och jag känner oss lite smått hänginga. Men jag ska boosta kroppen för jag har inte tid att bli sjuk, åtminstonde inte denna vecka.

Kan knappt gå

Det var en dödstrött tjej som med nöd och näppe tog sig ur sängen i morse. Karln var inte heller pigg, fick nästan sparka honom ur sängen.
 
Jag piggnade till när jag kom till jobbet och ännu en gång så flög arbetsdagen förbi bara så där hux flux. Har dock haft grym träningsvärk i lårmusklerna efter att jag körde sumo squats med kettlebell. Kan knappt gå, sätta mig eller resa på mig utan att göra en liten grimars.
 
Passade på att köpte ett par nya jobbskor i dag då det kom en försäljare till jobbet. Bra skor är A och O i vårt arbete då vi går rätt så mycket. 
 
Karln hade maten klar när jag kom hem, vart en super smarrig korvstroganoff med makaroner. Kom nyss ut från en skön dusch, körde en vårdande hårinpackning och smörjde in kroppen. 
 
Nu ska jag leta efter lite tatueringsinspiration för det spritter i kroppen efter lite bläck.
 
 
 
 

Kunde inte låta bli

Kunde inte låta bli att beställa lite fler snygga smycken av  Emma.
Dessa kommer snart hem till mig :) 
Bilden är lånad från Emmas instagram där hon 
heter rockastellaa , kika in där vettja :) 

Inte vilken söndag som helst

Det är söndag men inte vilken söndag som helst utan det är farsdag. Så grattis till min pappa och alla pappor runt om på er dag!
 
Jag startade min dag med ett rump och benpass på gymmet, det tog bra kan jag säga. De håller på att bygga ut gymmet, ska bli spännande att se hur det blir när allt är klart och på plats.
 
Handalde på vägen hem sen vart det lunch innan vi åkte bort och firade svärfar. Jag ifrade min far igår när jag var inne i stan. Hos svärföräldrarna bjöds det på både kaffe, tårta och bullar.
 
Gubben och jag har pysslat lite här hemma sen, han med pelletspannan. Själv möblerade jag om och hängde upp tavlor på kontoret nere i källarn. Har även tvättat så nu är det tomt i tvättkorgarna, äntligen. 
 
I morrn drar en ny vecka igång och jag hoppas den kommer gå fort för jag vill ha lördag. Jag och en tjejkompis ska åka till ullared så jag hoppas det "fina" vädret håller i sig så det är bra väglag när vi ska åka. 
 
 
 
 

Clean house

Kom upp i skaplig tid så efter lite frukost i magen så begav jag mig till tippen. Där var jag inte ensammen, det kändes som halva katrineholm var där.
 
Åke hem till mina föräldrar sen, mamma och jag tog en sväng ner på stan. Handlade nya underkläder inspirerade från böckerna fifty shades of grey. 
 
Handlade lite kött och så tog vi en sväng upp till ica maxi då mamma skulle hämta ut ett paket och så passade vi på att handla också. Har även firat min pappa på farsdag en dag i förväg, fick med mig lite recept hem på god mat.
 
Himmlen öppnade sig lagom när jag åkte hem så jag har roat mig med att städa huset så nu är det rent och fint. Karln är ute i stjärnhov med sina föräldrar, de skulle rensa och göra höst/vinter fint i hans farfmors trädgård. 
 
Själv tänker jag mysa ner mig i soffan, får ev besök av min kusin. Sen ikväll bär det av till bie för en fika hemma hos madde, chrille och charlie.
 
 

Pulled pork

Fredag och arbetsdagen rusade iväg men det är skönt för då hinner man inte känna av att man är trött. Var på bio i går och filmen var jätte bra. 
 
Den slutade 22.15 och så var vi naturligtvis hungriga så vi köpte mat på donken innan vi åkte hem. Kom inte i säng förens vid 23 tiden. När klockan ringe i morse ville jag bara dra täcket över huvudet och skita i allt. 
 
Men som sagt så rusade ju dagen tack och lov fram. Gubben fixade med middagen så jag kunde hoppa in i en varm dusch och fräscha till mig. 
 
Middagen i dag vart hamburgare på pulled pork med pommes till. Super gott, kommer med all säkerhet göras fler gånger. Nu köpte vi en färdig pulled pork som bara behövde tillagas 30 min i ugnen, gör man den helt själv så tar det typ 4-5 timmar i ugnen. 
 
Ska mysa ner mig i soffan nu och bara slappa för det är fredag och helg! 
 
 

Kort arbetsdag

Jobbade kort dag i dag och det var verkligen en soft dag. Hade en patient på morgonen sen hade vi möte fram till lunch då jag slutade. 
 
Käkade thaibuffe till lunch innan det vart handling, köpte farsdag present till både min far och gubbens far. Väl hemma vart det att slöa i soffan med en skvallerblaska. 
 
Sambon kom hem tidigare från jobbet :) svängde ihop en lasagne med sallad till middag. Ikväll blir det bio, ska titta på andra thor filmen. 
 
Det enda minuset i dag är att jag börjar få en vagel i nedre franskanten precis vid tårkanalen, det är banne mig inte kul. Hoppas den försvinner fort.
 
 
 

Dimmigt värre

Var inne och jobbade hos en ny tandläkare (åtminstonde för mig) och det gick kanon. Dagen gick bitvis fort och bitvis sakta. 
 
Vid två tiden var jag skapligt seg men efter fikat så var det bara att ladda om och köra järnet. Vart raka vägen hem sen och fixa middag. 
 
Vilade i soffan en stund innan jag drog på träningskläderna och åkte till gymmet. Men måste erkänna att det var bra segt att ta sig iväg men jag lyckades. 
 
Tränade armar och bröst i dag, får bli ben och rumpa på lördag när jag ska dit igen. På vägen dit och hem så var det jätte dimmigt. Man visst inte om man skulle köra på helljus eller halvljus, lika dåligt sikt på vilket man än valde.
 
Nyduschan och slöar i soffan innan det blir sängen. Morgondagen kommer bli rikigt soft då jag bara jobbar fram till lunch.
 
Så här pigg var jag kl 14 på jobbet i dag

Tisdag

Har inte hänt något speciellt i dag utan jag har jobbat som vanligt. Så istället så slänger jag upp 3 bilder från dagen. 
 
 
 
 

Hair inspiration

 
 
 
 
Åh vad jag vill att mitt hår ska växa och bli låångt!

Ny vecka nya möjligheter

Måndag och denna dag som alla andra har bara rusat fram. Tycker inte man hinner mer än att kliva in genom dörren på jobbet innan det är dags att kliva ut igenom den igen. 
 
Det är ju en ny vecka vilket innebär nya möjligheter. Har inget speciellt inplanerat förutom att elgiganten ska få sig ett besök efter jobbet i morrn. 
 
Ett biobesök är även inbokat i veckan, tänke gå på Thor - The dark world. Någon som har sätt den, var den lika bra som första filmen eller kanske till och med bättre? 
 
 

En gråtrist söndag

Vaknade till en gråtrist söndag men efter att vi legat och dragit oss i sängen en stund så drog vi till gymmet. Gubben ställde sig på vägen där och det måste fan vara något fel på honom. Efter 1 månad utan träning och inte den bästa maten så hade han gått ner 4 kilo! 
 
Hur fan han bär sig åt vet jag inte, men nu ska han kämpa för att gå upp de där kilona han gått ner. Var tvungen att kolla vad jag själv vägde och 1,5 kilo hade jag gått ner. Trodde det skulle va tvärt om att det skulle stå plus några kilon men skönt att det inte gjorde det. 
 
Så nu ska jag försöka äta lite bättre och lägga in lite fler konditionspass så får vi hoppas på att något mer kilo kan rasa av mig. 
 
Annars så ska jag strax vika ihop lite tvätt, byta sängkläder, tvätta de gammla och skura toaletterna. Sånt tråkigt som är perfekt att göra en gråtrist söndag.

Sådan underbar känsla

Karln och jag var hemma en sväng hos min moster och hennes sambo igår. Snackade lite skit och kikade på en datorn han skulle sälja som bara var 1 månad gammal. Bestämde mig för att köpa den då min dator mest bråkar med mig. 
 
I morse vart det sovmorgon innan jag åkte iväg till gymmet för att träna lite ben. Det var sådan härlig känsla att kliva in på gymmet efter ca 1 månads uppehåll. Efter passet så var bena lagom möra men ack så härligt det var. 
 
Väl hemma höll vi på lite i trädgården, beskar äppelträden i den mån vi kunde. Sen vart det duschen och en färgbomb i håret innan det vart en eftermiddags lur i soffan. 
 
Svärföräldrarna kom över på en fika sen när de åkt fixade vi till lite käk. Resten va kvällen blir lugn, ska dippa lite morötter och titta på engelsk deckare :)
 
 
 
Köpte dem här snygga hallmattan från rusta igår 

Thank god it's friday

Förmiddagen kan beskrivas med ett ord - turbulent. Mer än så tänker jag inte gå in på det.

Spöregnade när jag skulle uträtta mina ärenden på stan. Men vem har dött utav lite regn.

Käkat sushi till lunch, smakade lite extra gott i dag. Nu blir det soffläge och vila bort huvudvärken. Thank god it's friday!