Planer för veckan

Först och främst ska vi se till att lilleman blir kvitt sin feber. Det är vi på god väg med.

 

- onsdag ska jag till barnmorskan och lyssna på bebisens hjärta

- om alla är friska ska loke hänga hos mormor/morfar medans kim och jag tänkte gå på superloppisen i Duveholmshallen på lördagen

- äta middag hos mina föräldrar på lördagen

- om vädret tillåter så tänkte jag att vi skulle ha en trädgårdsdag på söndagen 

Inte så många planer för veckan men det gör inget. Man behöver inte alltid ha fullt upp hela tiden. Inspirerad till att organisera

Ännu en arbetsvecka samt helg är gjord. Under veckan så har vi äntligen fått grävt och inkopplat bergvärme till huset. Det har gått smidigt och snabb när arbetet väl började, det är tydligen högtryck i större delen av Sverige på att gräva/installera bergvärme.  
 
Helgen har varit lugn, inga direkta planer utan bara tagit dagarna som de kommit. Åkte in till stan igår och gick en sväng i affärer. Köpte en ny mössa och långärmade tröjor till Loke samt en stickad tröja till mig själv. Tog en mysig fika/lunch på sultans innan vi åkte hem.
 
Natten var lite bökig då grabben vaknade med nästan 39 graders feber. Sen vart det inte bättre av att vi ställde om klockorna till vintertid. Så vid 5.45 tyckte han det var morgon men det gick att förhala till 7.15. Gick upp och käkade frukost och lekte i väntan på att far i huset skulle vakna.
 
Tog tempen på grabben och den låg på 38,8 så det vart en hutt alvedon innan vi snabbt åkte in och storhandlade. Sen vart det lunch och vila ihopp om att febern skulle gå ner. Icke då den steg till 39.8 men efter lite alvedon, vatten och vila så sjönk den lite. Resten av dagen har vi mest bara myst och lekt lite lugnt i omgångar. Blir en hemmadag i morgon för oss alla då jag vabbar med grabben och karln är hemma från jobbet med sin feber/förkylning.
 
Åh på tal om rubriken så snubblade jag in på en blogg som handlar om förvaring/organisering i hemmet. Förvaringsdrottningen.com heter bloggen och jag vart så sjukt inspirerad till att börja organisera i vårt hem. Första projektet jag tänker ta mig ann här hemma är att organisera skafferiet med hjälp utav plastbackar som jag ska märka upp så man lätt kan hitta och ha ordning i skafferiet. För det hjälps inte att man ibland städar och ställer iordning sakerna snyggt i hyllan för 2 veckor senare så är det totalt kaos där igen. 
 
Om jag kommer ihåg så ska jag ta en före och efterbild på projektet så kan jag ta och lägga upp det här på bloggen sen. Men nu ska jag in på Ikeas hemsida och botanisera bland en massa olika plastbackar. 

Födelsedagsfirande

Denna helg som så många andra helger har bara sprungit iväg. 


Men denna helg var extra speciell då våran älskade Loke fyllde hela 2 år igår(21/10)

Tänk att det redan gått 2 år sen du kom in i våra liv och förgyllt våran tillvaro. Det känns inte som det var så länge sedan vi låg på bb med dig. 

1 dygn gammal Loke

I födelsedagspresent utav oss fick loke ett leksakskök från ikea som vi hade målat och piffat till. Samt play doh lera och en leksaksbil. 


Mormor och morfar kom på förmiddagen och firade födelsedagsbarnet. Han fick kastruller och tekanna till sitt kök, en leksakstraktor samt mjuka paket. De var inte lika roliga som de hårda haha. 

Leksaksköket var kanon 👌

Efter en tupplur så kom farbror, ena kusinen, farmor, farfar samt gammelfarmor på besök. 


Mer presenter att öppna och denna gången var det bara hårda packet. Fick hamburgare/varmkorvar i trä till köket. Play doh lera med olika verktyg och en leksaksbil. Alla presenter vart uppskattade och leks med. 


Glasståg

Loke är inte mkt för tårta utan glass är hans favorit. Så vi gjorde ett glasståg som vi dekorerade och satte ett ljus i. Sen bjöds det även på en massa olika kakor.


Kan säga att glasståget gick hem hos de flesta och nöjdas var födelsedagsbarnet som slevade i sig 3 skålar med glass. 

Det var en trött grabb som inte var speciellt svårsövd till natten. Vi föräldrar var inte heller svårsövda efter en hel dag med full fart från morgon till kväll. 


Födelsedag, semester och så mycket mer

Ja många månader har passerat sen jag skrev här sist. Det har hunnits med 30 års firande av mig, semester, renovering av matrum, konsert samt en massa utflykter.


Semester var härlig men gick fort, lite för fort. Vi besökte sagostigen och tropicarium med Loke. Kim renoverade matrummet, slog ner en vägg så det vart lite större. 


Sagostigen
Tropicarium
Nya matrummet

Veckorna domineras utav jobb och helgerna vigs till att hitta på en massa bus med loke. Var iväg för några helger sen till parken zoo då mormor fått gratisbiljetter genom jobbet. 


Besöktet var uppskattat utav oss alla och det var en trött kille som slocknade som ett ljus på vägen hem i bilen. 

Aporna var troligast på parken zoo

Nu när hösten har hittat hit så har även förkylningarna gjort det. Loke åkte på öroninflammation för lite mer än 3 veckor sen. Kim och jag åkte på en varsin envis förkylning. I mitt fall slutade med en flaska cocillana för luftrörskatarr. Men nu mår vi alla bättre, lite hosta men så är det när man har dagisbarn.


På tal om dagis så stormtrivs loke där. Inga problem alls att lämna honom om mornarna. Han springer och kläytrar upp i soffan sen får jag en puss och kram innan jag går. Sen avslutar vi med att vinka åt varandra i fönstret innan jag åker iväg till jobbet. 

Snart fyller våran lilla grabb 2 år, närmare bestämt nästa lördag. Liten börjar bli stor. Tiden går fort, tycker inte det var länge sen vi låg på bb med honom. 

Och på tal om stor och bb så ska Loke bli storebror någon gång i mars då vi väntar barn igen. Ska bli kul och om två veckor ska vi få kolla på krabaten som ligger i magen. 

Blivande storebror ❤