1:a advent

1:a advent idag, backen är bar och himlen är grå trist. Vi får väl sen när snön kommer.

Frukosten är intagen sedan 2 timmar tillbaka så för tillfället är det soffhäng som gäller.

Ska strax ta tag i dagen, städning och bakning står på schemat. En eller två maskiner tvätt lär det säkert hinnas med oxå. 

Gäller att vara effektiv

Klockan har inte hunnit slagit 9 än men jag har redan hunnit med frukost för både mig och grabben. Hunnit diska hans flaskor, träna, pysslat, betalat de sista räkningarna och självklart fått i mig en stor kopp kaffe. 
 
Det gäller att vara effektiv och få så mkt gjort som möjligt när han sover. Ska se om han kan slummra en liten stund till nu på morgonen så jag också kan vila ögonen en liten stund.
 
Grabben tyckte det var dags att ta morgon redan vid halv 5 då han var hungrig och sen kunda han inte riktigt somna om då han fick magknip. Vi låg och försökte små slummra lite fram till kvart i 7 då han vart hungrig igen. 
 
Denna torsdag bjuder inte på så jätte mycket. Ska ringa och boka datum för dop och sen skulle en tjejkompis titta ut på en fika. Där i mellan så hade jag tänkt göra så lite som möjligt, gosa med min grabb och försöka vila när han gör det. 
 
 

1 månad och shopping

I går (21/11) var det precis 1 månad sen vi kunde titulera oss föräldrar till världens finaste guldklimp som förgyller vår tillvaro.

Kan inte fatta att han redan är 1 månad. Tiden har gått så fort och växer så det knakar gör han. När vi var hos läkaren i onsdags så vägde han 5,8 kg och är 60 cm lång. 

Det vart lite shopping igår då grabben behövde en varm och skön mössa samt vantar. Sen råkade det bli ett par finbyxor och en sångmobil. 

Idag har vi pysslat med lite små saker här hemma. Städat, tvättat och rustat bilarna inför vintern. Ska strax beställa gardiner och sen mysa med mina grabbar. 


Få in rutiner

Ja det är väl typ det mina dagar består utav att försöka få in någon sorts rutin. Vi har väl lyckats rätt så bra med det men det är ju lilleman som styr lite hur dagarna blir. 
 
Vi/jag försöker gå upp i skaplig tid på morgonen samt gå och lägga oss i skaplig tid, det sistnämde burkar gå sisådär med.
 
Har lyckats få in en daglig power walk 3 dagar i rad nu vilket känns skönt då frisk luft är bra för oss båda. Sen beror det ju lite på hur vädret ser ut och om vi har någon möte/besök inbokat men tanken är ialla fall att komma ut en liten sväng varje dag. Hur ska morsan annars få tillbaka konditionen och flåset, haha. 
 
I dag var mina föräldrar ute en sväng, de hade köpt med sig lite bra ha saker till Loke så som blöjer och handdukar. Det går åt en hel del handdukar då lilleman brukar lägga en lite spya när vi rapar honom efter måltiderna. 
 
Nu ikväll så har jag fixat med lite julklappar, de flesta julklapparna är klara. Har dock några stycken kvar som skall inhandlas. Men nu ska jag gå ner och fixa mackor till mig och sambon samt en flaska med ersättning till Loke. 
 
 

Sova när bebis sover

Ja det får man höra hela tiden att passa på att sova/vila när bebisen gör det. Blir lite frustrerad på den meningen. 

Klart att man gör det på nätterna men på dagarna kanske man inte alltid gör det. För när tusan ska man annars hinna kissa, borsta tänderna, få i sig mat eller köra igång diskmaskin/tvättmaskinen. 

Jo när bebis sover, åtminstone nu när den är liten och är som en skalbagge. Det är ju inte så man tar och storstädar när han sover utan man gör bara det basic som att plocka iordning den värsta röran.

Grattis på farsdag ❤

Jag & min pappa 💕

 Loke & hans pappa 💕

En tur på stan

Grabben vaknade kl 6 i morse och var hungrig. Satte mig ute i soffan och matade honom samt lyssnade på regnet som härjade utanför.

Vid 10 tiden åkte jag och Loke in till stan och mötte upp mormor. Vi tog en sväng på stan då jag var på jakt efter ett par jeans. 

Hittade ett par på Kappahl samt ett par byxor till grabben som vi slog till på.

Passade på att handla köttfärs och fylla upp frysen med. Sen vart det hem till mormor och morfar för att käka lunch då både Loke och jag började bli hungriga.

Resten av dagen så har vi varit hemma och bara myst. Svärföräldrarna kom över en sväng nu i kväll. Och nu blir det mer bebismys då lillkillen har vaknat till i sitt babynest. 

Mormor & Loke 

Våran lilla bubbla

Ja vi har levt i våran lilla bubbla där matning, blöjbyte och sövning utav lillkillen har tagit upp nästan all våran tid. Den tid som blivit över har gått åt till att själva få i oss mat samt umgås lite på tu man hand.
 
Men nu så börjar vi få in lite rutiner, som i dag hann jag dammsuga hela huset och köra två maskiner tvätt. Vi har hunnit med en sväng in till stan alla 3 för att handla oxå. 
 
I går så kom bvc sköterskan ut och pratade lite med oss, rundade av besöket med att väga lillkillen som inte är så liten. Vågen stannade på 4980 gram men det känns skönt att han går upp i vikt då vi har börjat med att ge honom ersättning.
 
På torsdag blir det en liten utflykt till mitt jobb då vi följer med pappa som ska till tandläkaren för den årliga undersökningen. Tycket det passasde bra att följa med då och vissa upp Loke då många utav mina kollegor är nyfiken på att får träffa honom. 
Ville inte kliva upp ur sängen i morse