Amerikans pannpizza i stekpanna
Till botten: 2 portioner. Tid ca 25 min.
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kallt vatten
smör eller margarin
Välj fyllning och förbered den, du kan ha vad du vill på pizzan. Vi hade tomatsås som var gjord på tomatpure, chilisås, svartpeppar och basilkika. Se till att tomatsåsen inte är för rinig. Sen hade vi kebabkött och mozzarella ost med basilika i som fyllning.
Botten: Mät upp mjöl, bakpulever och salt i en skål. Häll i vatten och rör samman till en slät lätthanterlig deg, tillsätt lite mjöl om den är för kladdig, någon droppe vatten om den är för hård.
Ta upp degen på arbetsbänken och kavla eller platta ut den så den blir ca 18 cm i diameter.
Hetta upp lite fett i en stekpanna och lägg i degplattan. Stek på ganska hög värme tills botten fått fin färg,ca 2 min. Vänd den med en stekspade och sänk sen värmen till under medelvärme.
Bred tomatsåsen du gjort på pizzan, ästan ut till kanten och lägg sedan på fyllningen. Vi gjorde så att vi förstekte det frysta kebabköttet. Lägg sen ett lock på pannan och grädda tills osten börjar smälta och undersidan fått fin färg, ca 4 min. Vi har inget lock till våran panna utan vi tog en annan stekpanna i nästan samma storlek som vände upp och ner på som fick agera lock.
Så här såg våran pizza ut när den var klar :)
Ditt ord
Postat av: Felicia
Blev ju itne alss sugen :S haha
puss
Postat av: ellen
Det såg gott ut
Svar:
Maddiie
Trackback