Opex

Fick hoppa in hos en annan tandläkare i dag vars sköterska var sjuk. Alltid kul att få chansen att jobba med andra tandläkare och kanske snappa upp något nytt. 
 
I dag hade jag turen att få assistera under ett opex vilket innebär att man opererar bort i detta fall en visdomstand. Så jätte mkt operation är det inte utan man lägger ett snitt i tandköttet vid visdomstanden för att man sen ev. kan behöva borra lite i käkbenet. 
 
Man dukar upp med sterila dukar och instrument och patienten får ordentligt med bedövning så det inte ska göra ont. Sen när man fått ut tanden brukar man sy igen tandköttet med några stygn för att inte skräp ska komma ner. 
 
Det var himla roligt och intressant att få vara med och assistera vid en sådan beahndling men fasiken vad svettig man vart om händerna av op handskarna. 
 
Var klanting när vi höll på med middagen ikväll, skulle snitta upp en påse med en brödkniv. Påsen fick jag upp samt ett långt snitt på fingertoppen på vänster pekfinger. Blödde bra gjorde det men sambon var så gullig och plåstrade om mig. 
 
Ska glo på teve nu innan det är dags att krypa ner i sängen för lite skönhetssömn. goo

Ditt ord

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0