Inspiration till rockabilly

Jag fick en kommentar från en rar tjej som fråga mig ifall jag inte kunde skriva ett inlägg om vilka rockabilly personer som jag inspireras utav och vad den stilen är för mig.

Så därför tänke jag försöka knåpa ihop ett inlägg som besvarar hennes frågor :)



De rockabilly/pinup personer jag inspireras utav är Bettie Page som var en bland de första pinuporna. Sen har vi Marilyn Monroe, hon har lite mer glamour stilen men som ändå är lite influerad av lite pinup stilen. Tillsist så inspireras jag av burlesque modellen Dita Von Teese.

Alla dessa 3 damer har en sexig och fenimin stil utan att bära kort korta kjolar och super ur ringade linne/toppar. Visst det har åtsittande klänningar, toppar och kjolar men som ändå lämnar något åt fantasin. Sen så behöver man inte vara smal som en sticka för att se bra ut i den här stilen.

För på 50-60 talet då denna stil "upp kom" så var det inne med att ha kurvor all timglas formad kropp. Det känns som denna stil är mer anpassad och ser bra ut på alla vare sig man är jätte smal eller är väldigt kurvig.

För mig betyder den här stilen att man kan klä sig i vida klänningar eller åtsittande kländer och känna sig sexig men ändå lämna lite åt fantasin. Att man kan se otroligt sexig och fenimin ut även fast man har kurvor och kanske ett och annat extra kilo.

Sen älskar jag alla dessa underbara rockabilly frisyrer. Det finns en frisyr för alla vare sig man har långt, kort, lockigt eller rakt hår. Det ändå som sätter stopp för en är änns egen fantasi. Och sminkningen älskar jag med de röda läpparna och eyelinern på ögonen som kan skapa en illusion av att man har "kattögon".

Jag hopps det här kan duga som ett svar :)








Ditt ord
Postat av: Anonym

Å Tack! Vad snällt och roligt att du skrev ett helt långt inlägg om det! :D

Kram!

2012-02-11 @ 23:17:41
URL: http://sofiahaag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0