Liten stad innebär inte alltid..

Att bo i en liten stan innebär inte alltid att det inte finns något at göra och att det snackas en massa skit. Men visst finns det kanske inte lika mycket att hitta på i en liten stad som i en stor. Och angåenge skitsnacket så finns det i alla städer, stora som små. Det är bara att man snabbare får nys om det in en mindre stad.


Jag bor i en liten stad och jag trivs jätte bra här. Det kanske inte alltid är så mycket liv och rörelse i stan men kommunen arbetar på att få staden mer levade.


Okej att det kanske inte finns så jätte mycket att hitta på här men det gäller att använda fantasin. Man kan sammla ihop ett gäng vänner och ta en fika, fixa picknick, bowla, kolla på film eller spela minigolf. Visst på vinter kanske det inte finns lika mycket att hitta på som på sommaren men med rätt kläder så kan man ha utomhus pickning eller dra ihop ett gäng och åka stjärtlapp ner för en backe.


Jag tror inte man har roligare bara för att man bor i en större stad, även de i en storstad kan tycka att deras stad är super tråkig. Utan mycket handlar om vad man gör det hela till. Går man in för att allt är tråkigt så blir det så men går man inför att nu ska vi ha det trevlig så blir det oftast så.


Och det här men skitsnack som jag skrev i början så finns det i alla städer bara att det märks lättare i en liten stad. Oftast så är det så att 8 fall av 10 så är det de det snackas skit om de som har startat det från första början.

Mycket handlar om att de vill ha uppmärksamhet, att det har tråkigt och vill kunna klaga på folk som pratar om vad de hört. De tycker det är roligt att starta karusellen men sen när det inte är roligt längre så blir det arga och förbanande på något de i själva verket själva har startat. Men att istället bli arga på sig själv så skyller de det på folk som de har fått börja prata om det.

Men man får heller inte glömma att de 2 fall utav 10 som det snackas skit om inte har startat det utan försöker bara leva sitt liv med sina vänner och familj. Och de som snackar skit om de personerna gör det för att smutskasta personen ifråga och få den att må dåligt. Oftast är det för att ställa sig själv i bättre dagar och förmodligen så ligger det svartsjuka eller hämd bakom det hela också.


Jag tycker att folk som klagar på att den här stan (även andra småstäder) är tråkiga. Gör någon ting åt det istället för att sitta på era arslen! Ta kontakt med kommunen och ge förslag på vad du tycker de borde förbättra.

Och om ni inte orkar det och inte har något som "binder" er till stan så som jobb så  ta då en väska och flytta här ifrån om det är en sådan jävla tråkig stad. Och ni behöver inte komma tillbaka förens ni har ändrat attityd, för det är sådana attityder som gör att staden blir tråkig. En bra attityd banar vägen till en trevlig stad.
/M


En del av Katrineholm


En bild från en utav våra badplatser




Ditt ord
Postat av: Madde

Bra, mycket bra skrivet.. Stämmer precis!! De va precis de vi pratade om under vår promenad ;)

2012-05-07 @ 22:07:29
URL: http://shabo.blogg.se/
Postat av: Jennie & FrökenFlis

här är det också många som klagar, och visst som du säger det finns inte mycket att göra, men man måste ju använda fantasin. Jag själv trivs jättebra här i lilla Vara, dt är mycket mer personligt att bo litet än stort med tycker jag.



Kram :)

2012-05-08 @ 07:52:49
URL: http://jenniesays.blogg.se/
Postat av: anna

Oj varför känner jag mig träffad ;) men ja..skitsnack..de finns överallt, ja försöker hålla mig undan intrigiskor..du vet intrigbrudar som vill starta en massa..bara för att de ska hända..å där sitter man å tänker; men skaffa ett liv ist..ni har sambos, husdjur, jobb vänner yada yada..använd de å gör nå med de då herregud :P

2012-05-08 @ 23:59:42
URL: http://astoryofagirl.blogg.se/
Postat av: Cassie

Så mycket fika och picknick med andra ord.



2012-05-09 @ 11:28:31
Postat av: Maddiie

Sv till cassie: ja det burkar bli en hel del fika :P

2012-05-09 @ 14:51:19
URL: http://maddiie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0