It´s all bout the money

Kanske inte riktigt allt men det mesta i livet kretsar runt pengar. Jag och flera vänninor har många gånger disskuterat det här med pengar, ekonomi och slösande.
 
Man hör många som beklagar sig över att de inte har pengar i mitten/slutet utav månaden så att de inte har råd med mat osv. Då brukar jag atomatiskt ställa mig frågan hur det anväder pengarna och prioriterar saker.
 
De flesta utav de prioritera att lägga pengarna de har kvar efter räkningarna på cigg ifall de röker, läsk, godis och gå ut på krogen. Är det livsviktiga saker att lägga pengarna på eller skulle man kunna prioritera annorlunda?
 
Allas ekonomi ser inte lika ute, allt beror ju på ifall man har jobb, bor själv eller tillsamamns med någon. Om man har barn eller inte. Men det som alla kan göra för att se till att pengarna räcker näst intill hela månaden är att prioritera.
 
Ett bra sätt att hålla matkostnaden nere är att göra matlistor och sen försöka storhandla på ex willys. Har man långt till willys eller ica maxi kanske man kan försöka sammåka med någon vän som också ska handla.
 
Det blir faktiskt några kronor billigare att handla på willys/ica maxi än att handla den mesta maten på ex den lilla konsum butiken som ligger nära än. Behöver man kompletteringshandla något så funkar det att handla där.
 
Om du röker eller snusar och har ont om pengar kanske det är dags att överväga att åtminstonde dra ner på det. Och om man känner för att sluta så är ju det jätte bra för kroppen. Räknar man ut på ett år hur mkt man röker/snusar så är det rätt så mkt pengar som flyger iväg.
 
Det man mer kan kolla över för att spara pengar eller få de att räcka längre är att man kanske inte behöver dricka läsk, äta chips och godis flera gånger i veckan. Dels är det inte så nyttigt för kroppen men sen så kostar det också en hel del när man väl slår ut det på en månad.
 
Vi tjejer eller de flesta utav oss tycker ju om att köpa skor, smink och kläder. Och speceillt om man ska bort på fest så vill man ju gärna ha något nytt att sätta på sig. Men det kostar och det är kanske inte alltid man verkligen har råd att köpa den där toppen eller klänningen.
 
Istället för att slösa pengar då som man kanske skulle behöva lägga på något vettigare. Fråga en vän ifall du kan få låna något från henne att ha på dig. Rensa ut kläder du inte använder och sälj på div köp/sälj sidor. Där kan man även fynda "nya" kläder till bra priser.
 
Det finns mkt man kan göra för att pengarna ska räcka längre, det hela hänger bara på ifall man vill få det att funka och kanske ge upp eller dra ner på div saker.
 
Planera dina inköp vare sig det gäller mat eller kläder eller ifall det kommer till att resa bort någon stanns. Det är ialla fall så jag gör. Jag vet redan nu att jag ska till rättvik nästa sommar så jag har redan börjat spara en buffert till det.
/M
 
 

Ditt ord
Postat av: Malin

Ett bra & vettigt inlägg.. :) åh det är grått och blåsigt här med idag, lär väl komma snö när som helst nu tycker man. kanske inte sådan som ligger kvar men just första snöflingorna :)

2012-10-24 @ 11:15:02
URL: http://formenmotettrikareliv.blogspot.se/
Postat av: ada marie

Svar: aw, tack så mycket ! Hoppas du också får en bra dag!

2012-10-24 @ 11:33:15
URL: http://www.adamarie.blogg.se
Postat av: Mamma Wild ❤

sv: ja eller hur :} de var de också :}

2012-10-24 @ 11:43:03
URL: http://mammawild.blogg.se
Postat av: Malin

:) haha joo sant! förra året fick vi första snön veckan innan jul xD men i år är det kallt som tusan och tidigt dessutom.. några roliga planer idag?

2012-10-24 @ 11:51:05
URL: http://formenmotettrikareliv.blogspot.se/
Postat av: MissJitterbop

Mycket bra skrivet!

Såg nu att du bor i Katrineholm, ska du på Live and Jive? Bokade precis hotell till mig och sambon :)

MissJitterbop

2012-10-24 @ 16:11:02
URL: http://jitterbopbaby.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0