Tips på hur man kan få rockabilly/pin up stilen

Fick en efterfrågan om ifall jag tipsa om hur man får rockabilly/ pin up stilen samt vart man kan köpa sådana kläder, skor osv.
 
Har man inte haft stilen förut men vill prova på så kanske man inte vill slänga ut hur mkt pengar som helst på en stil man sen kanske inte känner sig bekväm i.
 
Men man kan lätt få stilen med en hel del bas plagg som är influerade av rockabilly stilen till en billig peng. HM och lindex är några utav de kedjor som har många snygga sådana plagg till ett bra pris.
 
Om jag ska välja några basplagg som man kan starta med skulle det ex vara en enkel svart eller vit tubtopp som man kan matcha med jeans shorts eller en svart pennkjol. Alla dessa plagg kan man hitta till bra pris på ex hm och lindex.
 
 
Lindex säljer för tillfället jätte fina prickiga toppar med både kort ärm samt trekvarts ärm som man kan matcha med pennkjol, jeans short eller ett par svarta eller mörkblå jeans. De har även en jätte fin randig kjol som man ex kan matcha med en enfärgat topp med trekvarts ärm.
 
Till toppar/linnen kan man matcha med enfärgade, prickiga eller randiga koftar efter smak. Tycker man till ex en enkel svart kofta ser lite tråkig ut så kan man köpta tygmärken med ex körsbär eller svalor att sy på för att få den lilla extra rockabilly känslan. Tygmärken kan man hitta i syaffärer, tradera eller på nostalgica. El bastardo har jätte fina koftor som inte kostar så mkt.
 
 
Vill man köpa klänningar som inte är så jätte dyra så kan man hitta jätte fina rockabilly/pin up klänningar till bra priser på fyndiq. De har även kjolar, toppar och en hel del annat rockabillys stil.
 
 
Till dessa plagg kan man matcha med ballerina skor, högklackat eller converse skor vilket man nu känner sig mest bekväm att gå i. Sko punkten brukar har ett stort urval av samtliga skor i olika modeller och färger till bra priser.
 
Olika accessoarer man kan komplitera sin outfit med är hårblommor, diadem, kuvertväska, bandanas att knyta i håret. Många utav dessa saker kan man hitta på hm, lindex och glitter.
 
Googla på rockabilly/pin up stil för att få inspiration till hur man kan matcha och sätta ihop olika outfits. På youtube finns det en mängd olika videos på hur man kan göra snygga och enkla frisyrer och sminkningar.
 
Tänkte tipsa om bra sidor på nätet där man kan köpa rockabilly kläder med det får bli i ett annan inlägg då detta var mega långt ;)
 
 

Ditt ord
Postat av: s i m o n e [photography]

åå så snygga shorts!

sv: tack så mycket :)

2013-06-11 @ 23:32:45
URL: http://siimonephotos.blogg.se
Postat av: http://zentlas.blogg.se

nostalgeek är en jätte bra sida (och affär) om man gillar pinup å rockabilly stilen :)

2013-06-12 @ 21:33:49
URL: http://zentlas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0