Träning av armar och mage

Fick en fråga om hur/vad man ska träna för att få bort fett från armar och mage. Tyvärr kan man ju inte punktförbränna fett, det hade ju varit kanon ifall man kunde ha gjort det.
 
Men det man kan göra för att minska fettet på dessa ställen är att kombinera konditions och styrketräning samt äta en bra kost. Kosten är igentligen A och O för att kunna få en bra kropp.
 
Ät en balanserad kost med mycket grönsaker och kanske lite mindre kolhyrdrater som pasta, ris och potatis. Är man någon som inte är jätte aktiv så behöver man inte äta så mycket kolhydrater för kroppen lagrar det den inte gör av med.
 
Man behöver inte sluta äta kolhydrater helt men man kan dra ner på det och lägga på med mer grönsaker, kött/fisk/kyckling.
 
Sen ska man dra ner på onödigt socker så som läsk och godis. Lika så med flottig mat som mc donalds mat, pizza och kebabtallrik. Klar man fortfarande kan äta dessa saker men i måttlig mängd någon gång ibland. Det gäller att skapa en bra balans.
 
Banta och äta så lite som möjligt ska man absolut inte göra! Det gör mer skada än nytta och när man slutar med bantningen så går man upp de kilona man gått ner samt att man lägger på sig mycket lättare. Så ät istället sunt och rör på dig.
 
Det var lite om maten sen när det kommer till träningen så nämde jag konditionsträning som gör att man bränner fett. Man kan springa på löpband i intervaller så man joggar 30 sek för att sedan springa jätte fort i 1 min och så håller man på så i kanske 10-15 min. Spinningcykel är jätte bra ifall man vill bli ordentligt svettig och där kan man också köra intervaller att man växlar mellan att cykla långsamt och snabbt.
 
Crosstrainer är en jätte bra maskin, den är skonsam för kroppen. Man kan springa utomhus eller cykla. Det gäller att hitta något man tycker om så det känns roligt.
 
Bra övningar för magen är att köra plankan för då tränar man upp bålstyrkan, de inre magmusklerna som gör så att magen hålls in och då ser lite smalare ut.
 
Du kan göra situps antingen genom att ligga på golvet eller använda en pilatesboll. Det finns en uppsjö av olika sortets situps.
 
För att träna armarna kan man köra med lätta hantlar (eller fylla 50 cm colaflaskor med vatten eller ris så man kan träna hemma) och träna biceps. Alltså muskeln på framsidan av överarmarna.
Och för baksidan av överarmarna  där gäddhänget finns ska man träna triceps som muskeln heter. Då kan man köra dips som det heter på en träningsbänk på gymmet eller en stol eller bänk hemma. Bilden nedanför visar hur du ska utför övningen.
 
Du kan även träna triceps med ett gummiband bakom ryggen som bilden visar.
 
Det här var bara ett litet förslag på de övningar man kan göra för att få bort fett på mage och armar. Och när man tränar styrketränar omvandlas fettet till muskler så ex tränar man armarna blir det fastare av muskler. Men man ska inte heller glöma bort konditionsträninge som även den hjälper än att bli av med fett.
 
Sen tycker jag ni ska besöka styrkeprogrammets sida där ni kan hitta olika övningar anpassat för olika muskelgrupper i kroppen. Man kan kolla i deras övningsarkiv och söka på ex övningar för biceps där man väljer om man vill utför övningen med lösa vikter och om man vill ha lätta, medel eller svåra övningar.
 

Ditt ord
Postat av: Camilla Nordstedt

Tack så mycket för alla tips ^^
Inte haft tid att hinna svara än hehe. Men detta ska jag lägga på minnet :)

Hittar du på annars idag då? Kram

2013-06-20 @ 19:12:40
URL: http://misscanon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0